💢 شروعی تازه برای روابط فراآتلانتیک
✍ ولت اَم زونتاگ/ برگردان: کانال مطالعات آلمان و اروپا
@DACHstudien
1⃣ بخش نخست
🔹 وزیر خارجه آلمان با طرح پنج مسئله مهم به استقبال انتخابات امریکا رفت
🔻 یک قدرت جهانی متلاطم، یک دموکراسی در آستانه سقوط، یک انتخابات حیاتی برای دنیای غرب - چند روز دیگر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هیچکدام از رخدادهای خارق العاده و سناریوهای ترسناک بعید به نظر نمی رسند. و هر چرخش جدید در آخرین روزهای مبارزات انتخاباتی، موجی از تحریک را در آن سوی آتلانتیک می فرستد. در چنین شرایطی، کمبود متانت و عملگرایی حس می شود - اما اکنون بیش از هر زمان دیگری باید خونسرد باشیم تا بتوانیم برای آنچه انتخابات آمریکا به ارمغان می آورد، آماده باشیم. برای این منظور من پنج پیشنهاد ارائه می دهم:
۱. حتی در صورتی که صبح ۴ نوامبر برنده انتخابات هنوز مشخص نشده باشد، باید از واکنش های عجولانه جلوگیری کرد. علیرغم همه نگرانی های موجهی که ممکن است برخی اظهارنظرها در طول مبارزات انتخاباتی در ما ایجاد کند، باید موارد زیر را بخاطر بسپاریم: نهادهای آمریکا و قانون اساسی چند صد ساله که امتحان خود را در بحران های گذشته پس داده اند، شایسته اعتماد هستند - به ویژه برای آلمان، که به خاطر آزادی و دموکراسی خود را مدیون امریکا می داند.
چیزی که ما آلمانی ها در دهه های اخیر از ایالات متحده آموخته ایم، این است که دموكراسی به قوانینی احتیاج دارد كه مورد قبول همه نمایندگان آن باشد. این شامل فرهنگ رفتار مدنی در میان افراد دموکراتیک است. اما در جایی که کسانی که متفاوت فکر می کنند به دشمن تبدیل می شوند، دموکراسی رنج می برد. همانطور که طی چند ماه گذشته در ایالات متحده آمریکا تجربه کرده ایم و در بحران کرونا نیز تجربه می کنیم، ناگزیر تنش ایجاد می شود.
بنابراین وظیفه اصلی رئیس جمهور تازه انتخاب شده آمریکا باید التیام شکاف های جامعه آمریکا باشد که با این کارزار انتخاباتی عمیق تر شده است. هر چقدر رئیس جمهور بعدی تمایل یا توانایی کمتری برای این کار داشته باشد، با آشکارتر شدن شکاف بیشتر، ایالات متحده بیشتر خود را درگیر خواهد کرد.
۲. اگر انرژی آمریکا در مبارزات داخلی گره خورده باشد، برای ما اروپایی ها بدین معنی است که باید خود را با کاهش تعامل بین المللی آمریکا سازگار کنیم. حتی قبل از انتخابات، ما گفتیم که به نفع امنیت خودمان است که بتوانیم در صورت لزوم، خود به تنهایی با بحران های پیش روی خود کنار بیاییم. این مهم بعد از انتخابات بیشتر صدق می کند - مهم نیست که چه کسی در آن پیروز شود.
بر این اساس، ما به سرمایه گذاری در زمینه امنیت اروپا و توانایی های مشترک ادامه خواهیم داد. هدف ما حاکمیت اروپا است. این به معنای پشت كردن به مشاركت فراآتلانتیک نیست. برعکس: فقط با تلاش های قابل اطمینان برای حفاظت مستقل از منافع امنیتی خود، اروپا می تواند یک شریک جذاب در ادامه برای ایالات متحده باقی بماند. و این باید هدف مستمر ما باشد، زیرا اروپا هیچ جایگزین قابل اتکایی برای مشارکت امنیتی با ایالات متحده ندارد.
۳. آینده روابط فراآتلانتیک نیز منوط به یافتن رویکرد صحیح نسبت به چین خواهد بود. واشنگتن اوج گرفتن چین را مهمترین چالش استراتژیک قرن تصور می کند - صرف نظر از وابستگی به حزب. بنابراین دولت بعدی ایالات متحده به تغییر مسیر سرمایه سیاسی و نظامی به این موضوع ادامه خواهد داد.
برخی ممکن است این مسئله را به عنوان یک تضعیف خودکار رابطه بین اتلانتیک تلقی کنند. با این حال، من شکل گیری روابط مان با چین را فرصتی برای همکاری های جدید فراآتلانتیک می دانم. چرا که آمریکایی ها و اروپایی ها در موضوعاتی مانند جوامع باز، حقوق بشر و معیارهای دموکراسی، تجارت عادلانه، مسیرهای دریایی آزاد و امنیت داده ها و مالکیت معنوی علاقه مشترک دارند. اگر هدف ما ترغیب چین به رعایت استانداردهای بین المللی از این دست است، ایالات متحده همچنین می تواند از نقش اتحادیه اروپا به عنوان بزرگترین شریک تجاری پکن بهره مند شود. و اگر بتوانیم در داخل سازمان تجارت جهانی با یک صدا صحبت کنیم، به جای اینکه با ایجاد تعرفه به یکدیگر ضربه بزنیم، می توانیم استانداردهای جدیدی را در مورد مسائلی مانند انتقال فناوری اجباری یا نحوه رفتار بهتر با شرکت های دولتی تنظیم کنیم.
⬅️ ادامه در پست بعدی...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 شروعی تازه برای روابط فراآتلانتیک
✍ ولت اَم زونتاگ/ برگردان: کانال مطالعات آلمان و اروپا
@DACHstudien
2⃣ بخش دوم (پایانی)
۴. پس از چهار سال دشوار، زمان شروعی جدید در همکاری های فراآتلانتیک فرا رسیده است. اختلافات ما در پکن و مسکو، همچنین در تهران و پیونگ یانگ مورد سو استفاده قرار می گیرد.
با این وجود، همکاری مساوی با پیروی کورکورانه نیست. دیدگاه های متفاوت آمریکا و اروپا در مورد روسیه، چین، خاورمیانه، آفریقا یا منطقه هندو-اقیانوسیه به راحتی با تفاوت های جغرافیایی و تاریخی ما قابل توضیح است. ما می توانیم ببینیم که چگونه فاصله اروپا و آمریکا در نتیجه این اختلافات گسترده می شود. یا می توانیم تشخیص دهیم که رویکردهای مختلف می توانند یک هدف مشترک را تأمین کنند و در واقع یکدیگر را تقویت کنند. چرا به دنبال هماهنگی نزدیکتر در سیاست تحریم ها و همچنین پیشنهادات بالقوه همکاری نیستیم، به عنوان مثال در مورد ورود روسیه یا شناسایی چشم اندازهای سیاسی برای بالکان غربی؟
دولت فدرال بلافاصله پس از انتخابات - با روحیه مشارکت در یک دستور کار جدید فراآتلانتیک - با پیشنهاداتی در این زمینه به واشنگتن نزدیک می شود. ما نیاز به درک مشترک جدیدی از "قوانین بازی" جهانی داریم که در چند سال اخیر از چند طرف نقض شده است. تجارت و تغییرات آب و هوایی زمینه هایی هستند که در آنها راه حل های صرفاً در سطح ملی بی اثر به نظر می آیند، زیرا این گونه پاسخ ها نمی توانند پیوستگی و وابستگی موجود در کشورهای جهان را در نظر بگیرند. ویروس کرونا مسئله دیگری است که فقط با همکاری بین المللی قابل حل است - نه فقط در مورد تولید واکسن.
۵. نتیجه انتخابات ایالات متحده هرچه باشد، یک چیز وجود دارد که نباید در میان خوشحالی یا دلسردی پس از نتیجه، آن را فراموش کنیم: آمریکا چیزی بیش از یک نمایش یک نفره در کاخ سفید است و می ماند. شهروندان دو کشور ما اعتقاد به دموکراسی، آزادی و احترام به عزت فردی و همچنین اعتقاد به وجود دولت برای خدمت به مردم دارند و نه برعکس. هیچ انتخابی نمی تواند این باورها را از بین ببرد.
برای من، همزمان این هم امید است و هم مأموریت. امید من این است که در سال های آینده نزدیکی قبلی خود را بازیابی کنیم. و برای تحقق این هدف، ما باید پایه و اساس همکاری های فراآتلانتیکی را محکم تر از همیشه کنیم، با سیاست های هدفمند طراحی شده برای نزدیک تر کردن، ایالت های فدرال، شهرداری ها، دانشگاه ها، موسسات تحقیقاتی، شرکت ها و هنرمندان خلاق در هر دو سوی آتلانتیک به همدیگر. به عنوان مثال، من به پیشنهاد خودمان برای ایجاد یک پل آب و هوایی فراآتلانتیک برای پیشبرد مبارزه با تغییرات آب و هوا فرای شکاف های ایدئولوژیک فکر می کنم.
هنگامی که دونالد ترامپ چهار سال پیش انتخاب شد، پیشنهادهایی از دو سوی آتلانتیک برای انجام این کار اعلام شد: غلبه بر شکاف ها، پذیرش نقطه نظرات مخالف و جرات گفتگو در خارج از حوزه فکری خود. اینکه هنوز تا چه اندازه در ابتدای کار هستیم، آن را فقط مبارزات انتخاباتی قطبی ایالات متحده نشان نمی دهد. نژادپرستی یک واقعیت روزمره در هر دو سوی آتلانتیک است و اختلافات اجتماعی در حال افزایش است. پرداختن به دلایل اصلی این تحولات یکی از چالش های اساسی آمریکایی ها، آلمانی ها و اروپایی ها است. این چالشی است که اگر با هم کنار بیاییم، به همدیگر گوش فرا دهیم و از یکدیگر بیاموزیم، حل آن آسان تر خواهد بود. درست مانند شرکا و دوستان.
▫️ auswaertiges-amt.de/de/newsroom/-/2409522
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پیام رهبر انقلاب اسلامی خطاب به جوانان فرانسه در پی اقدام توهینآمیز رئیس جمهور فرانسه درباره پیامبر اعظم (ص)
بسمه تعالی
جوانان فرانسه !
از رئیس جمهور خود بپرسید: چرا از اهانت به پیامبر خدا حمایت میکند و آن را آزادی بیان میشمارد؟ آیا معنی آزادی بیان این است: دشنام و اهانت، آن هم به چهرههای درخشان و مقدس؟ آیا این کار احمقانه، توهین به شعور ملتی نیست که او را به ریاست خود انتخاب کرده است؟
سوال بعدی این است که چرا تردید در هولوکاست جرم است؟ و اگر کسی چیزی در اینباره نوشت باید به زندان برود، اما اهانت به پیامبر آزاد است؟
▫️ instagram.com/p/CG5Seijhhq0/?igshid=1u8frwc7anpu8
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
1⃣ در سال۱۴۰۰ در مرحله #دولت_سازی و #ملت_سازی مجموعه وزارت کشور تغییرات اساسی نیاز دارد. وزارت کشور در میهنسازی و رسیدن به مرتبهای فراتر از مفهوم کشور، باید نقشی اساسی ایفا کند.
2⃣ وزارت کشور به عنوان #وزارت_میهن در این مرحله، باید با معاونت سیاسی به تقویت دولتسازی بپردازد و با معاونت اجتماعی به تعمیق امتسازی مبادرت کند. نقش وزارت میهن در #تمدن_سازی مغفول مانده است.
3⃣ تراز مدیریت در سطح وزیر در دولت جوان مومن انقلابی، برای #وزارت_میهن در تحقق پروژه دولتسازی و ملتسازی، جوانی مانند دکتر #علیرضا_معاف است.
💬 توئیت استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
💢 سرلشکر باقری: ارتش آمریکا میداند اگر در جنگیدن با ایرانیها شروعکننده باشند خاتمه جنگ با آنها نیست
💬 رئیس کل ستاد نیروهای مسلح:
🔻عهدشکنی آمریکای جنایتکار خاتمه پیدا نکرده و آمریکائیها از برجام خارج شده و تحریم و فشار علیه ملت را در پیش گرفتند.
🔻 دشمن میخواهد ملت ایران راهبردها و سیاستهای تحمیلی آمریکا را بپذیرد
🔻 ارتش آمریکا میداند اگر در جنگیدن با ایرانیها شروعکننده باشند خاتمه جنگ با آنها نیست و در خاتمه جنگ ما تعیینکننده هستیم.
▫️http://ydac.ir/wqoyx
______________________________
💢 رضایی: هر کسی در آمریکا رأی بیاورد باید از ملت ایران عذرخواهی و تحریمها را رفع کند
🔻 دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره انتخابات آمریکا گفت: هرکدام از دو کاندیدای انتخابات آمریکا سر کار بیاید، ابتدا باید از ملّت ایران عذرخواهی و بلافاصله تحریمها را رفع و خساراتها را نیز جبران کند.
▫️qudsonline.ir/news/725460/
_____________________________
💢ارتش ایالات متحده درصدد تجهیز نیروهای خود به اسلحههای هوشمند است
🔸 این روزها شاهد عرضهی تلفنها، تلویزیونها، ساعتها و انواع ابزارهای هوشمند هستیم که رفته رفته تمامی گوشه و کنار زندگی ما انسانها را فرا میگیرند.
🔻 اما چرا نباید اسلحههای هوشمندی نیز تولید شوند؟
▪️گویا یک استارتآپ با نام TrackingPoint اسلحهای هوشمند تولید کرده است که میتواند کاربر خود را در تیراندازی بهتر یاری کند.
▫️http://ydac.ir/kdogn
___________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ثروتمندترین خانوادههای جهان چه کسانی هستند؟
🔻 بر اساس رتبهبندی اخیر بلومبرگ در خصوص ثروتمندترین خانوادههای جهان، خانواده والتون با مجموع دارایی ۲۱۵میلیارد دلار در جایگاه نخست قرار گرفت. شرکتهای تجاری موفق، کلید اصلی در ایجاد درآمد برای خانوادههای ثروتمند جهان به شمار میآیند. بر اساس این رتبهبندی سه خانواده آمریکایی در صدر لیست ثروتمندترین خانوادههای جهان قرار دارند.
🔻 گفتنی است که دو مورد برتر، خانوادههای والتون و مارس، در بخش کالاهای مصرفی فعالیت دارند، در حالی که خانواده کوک که در رتبه سوم قرار گرفته، بیشتر در بخش صنعتی دست دارند.
🔻 دارایی خانواده والتون ۲۱۵ میلیارد دلار برآورد شده، در حالی که دارایی خانواده مارس که از امپراطوری برندهای خود مانند Milky Way ، Snickers، M&M’s ، Twix و آدامسهای Wrigley به دست آمده، به ۱۲۰میلیارد دلار رسیده است.
🔻 شایان ذکر است که در میان صاحبان امپراطوری تجاری، خانواده آل سعود از عربستان سعودی از این قاعده مستثنی هستند. این خانواده سلطنتی حاکم بر عربستان سعودی، ثروتمندترین خانواده سلطنتی در جهان بوده که دلیل اصلی آن وجود ذخایر بزرگ نفتی در این کشور است.
🔻 خانواده آمبانی، صاحبان صنایع ریلاینس (Reliance Industries)، با مجموع دارایی بیش از ۸۱میلیارد دلار، در جایگاه پنجم قرار گرفته است. برندهای فرانسوی لوکس هرمس و شنل نیز صاحبان خود را در میان ۱۰خانواده برتر قرار دادهاند، در حالی که ثروتمندان آلمانی با تلاشهای مختلف این مزیت را گسترش دادهاند.
🔻 خانواده Boehringer/Von Baumbach (رتبه ۹) شرکت دارویی Boehringer Ingelheim را اداره میکنند، در حالی که خانواده آلبرشت (رتبه ۱۰) به دلیل فروشگاههای با اجناس ارزان خود معروف هستند.
▫️ statista.com/chart/23280/richest-families-in-the-world/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 ... بدون شرح #USA #TRUMP 🌐 اخبار استراتژیک 📡 @StrategicNews_ir
💢 ... بدون شرح
#USA
#TRUMP
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢«مورالس» ۱۹ آبان به بولیوی بازمیگردد
🔻 یک سناتور منتخب بولیوی گفت «اوو مورالس» رئیسجمهور پیشین که مجبور به استعفا و ترک کشورش شده بود، ۹ نوامبر (۱۹ آبان) و یک روز پس از سوگند «لوئیس آرسه» رئیسجمهور منتخب، به بولیوی بازمیگردد.
▫️توضیحات بیشتر در:
fna.ir/f0n3di
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ادامه سرقت نفت سوریه توسط اشغالگران امریکایی
🔻خبرگزاری سانا گزارش داد که نیروهای اشغالگر امریکایی یک کاروان جدید حامل نفت دزدیده شده از سوریه را از گذرگاه غیرقانونی "الولید" به شمال عراق قاچاق کردهاند.
🔻منابع محلی در منطقه "السویدیه" در استان الحسکه (شمال شرق سوریه) به سانا خبر دادند که یک کاروان متشکل از ۳۷ تانکر حامل نفت دزدیده شده از سوریه، شامگاه روز سهشنبه وارد خاک عراق شده است.
▫️@alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 کارشناس صهیونیست: هدف سازش، ایجاد ائتلاف ضد ایرانی است
🔻«یونی بن مناحِم»: هدف از توافق با کشورهای عربی مقابله با خطر و گسترش نفود ایران در خاورمیانه، مهار تقویت محور اخوانالمسلمین به رهبری ترکیه و قطر و تشکیل پلی میان اسرائیل و فلسطین پس از پایین آمدن «محمود عباس» از صحنه نمایش است.
▫️توضیحات بیشتر در:
fna.ir/f0n3nz
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اعلام مقررات منع تردد در فیلادلفیا در پی تشدید ناآرامیها
🔻 در پی تشدید ناآرامیها در شهر فیلادلفیا بزرگترین شهر ایالت پنسیلوانیا، شهردار این شهر بعد از ظهر چهارشنبه به وقت محلی فرمان برقراری مقررات منع آمد و شد در این شهر به مدت نه ساعت را صادر کرد.
🔻 فیلادلفیا از روز دوشنبه شاهد اعتراضات گسترده به قتل یک شهروند سیاهپوست توسط مأموران پلیس بوده است.
▫️ tn.ai/2378877
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 ترامپ: بایدن رئیس جمهور شود، سه هفته بعد ترور میشود!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 پس از شورش در فیلادلفیا، نوبت به خیابانهای نیویورک رسید
🔸معترضان آمریکایی خواستار اجرای عدالت برای مرد سیاهپوستی هستند که در فیلادلفیا توسط پلیس آمریکا کشته شد.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ترس آشوب بعد از انتخابات
🔻 به دنبال نگرانیها از احتمال وقوع اعتراضات و خشونتهای عمومی بعد از انتخابات آمریکا، بسیاری از صاحبان فروشگاهها و ادارات در آمریکا در حال مستحکمتر کردن حفاظهای ساختمانهای تجاری و اداری هستند.
🔻 پایگاه خبری هیل درباره احتمال بالای خشونت مسلحانه مرتبط با انتخابات از سوی گروههای شبهنظامی در پنج ایالت آمریکا هشدار داده شده است.
🔻 طی هفتههای گذشته ترامپ با تشکیک در نحوه برگزاری انتخابات نگرانیهایی را در زمینه احتمال وقوع ناآرامی بعد از اعلام نتایج انتخابات به وجود آورده است.
▫️ fna.ir/f0nb1a
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - ۸ آبان:
🔹مبتلایان جدید: ۸۲۹۳ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۵۹۶۹۴۱ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۴۷۲۵۹۸ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۳۹۹ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۳۴۱۱۳ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۵۰۵۵ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سامانه پدافند هوایی و قدرت سایبری جمهوری اسلامی
🔻 قدرت سایبری جمهوری اسلامی چندی است که مورد توجه تحلیلگران آمریکایی قرار گرفته است و از آن با ترس و واهمه یاد میکنند.
✍ مکس بوت در روزنامه واشنگتن پست در این مورد مینویسد: «ایران قادر است شبکههای رایانهای آمریکا را با حملات سایبری فلج کند.»
🔻 قدرت سایبری جمهوری اسلامی نیز توانایی تخریب برخی سیستمهای نظامی آمریکایی را خواهد داشت.
متن کامل را بخوانید:
▫️ khbn.ir/sEZI
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اردوغان: غربیها به دنبال راه انداختن جنگهای صلیبی هستند
🔸 در پی اقدامات اسلامستیزانه در فرانسه و حمایت دولتهای غربی از این اقدامات، اردوغان گفت کشورهای غربی با حمله به اسلام به دنبال راه انداختن دوباره جنگهای صلیبی هستند.
▫️توضیحات بیشتر در:
fna.ir/f0n3uf
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آلمان باید برای دفاع و امنیت اروپا قدم بردارد
✍ فایننشال تایمز / برگردان: کانال مطالعات آلمان و اروپا
@DACHstudien
🔻 صرف نظر از اینکه در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده در 3 نوامبر چه اتفاقی می افتد، آلمان نیاز به اقدامات بیشتری در زمینه دفاعی دارد تا به عنوان تکیه گاه امنیتی اروپا شناخته شود.
🔻 آلمان در سال های اخیر سورپرایزهای ژئوپلیتیکی ناخوشایند زیادی تجربه کرده است. اما با فاصله بدترین آنها - آنچه استراتژیست ها آن را #قوی_سیاه می نامند - تجاوز روسیه در دروازه اروپا، تلاش چین برای سلطه جهانی یا ایجاد درگیری توسط ترکیه در شرق مدیترانه نبود. بلکه این انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور آمریکا بود. در پی آن، احتمال انتخاب مجدد وی در 3 نوامبر نیز ملت را مسحور می کند.
🔻 آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان که یک فرد متعهد فراآتلانتیکی است، هرگز نوع رابطه ای را که با جورج بوش و باراک اوباما داشته، با آقای ترامپ ایجاد نکرده است.
🔻 آقای ترامپ اولین رئیس جمهور پس از جنگ جهانی دوم از آمریکا است که در اولین دوره ریاست جمهوری خود به آلمان سفر نکرده است. اما مشکلات برلین با واشنگتن فراتر از دو رهبر است و فراتر از عرصه های سیاسی است. در بسیاری از موارد مورد اختلاف، تقریبا توافق دو حزب وجود دارد.
🔻 طرفداران حمایت گرایی در اقتصاد، تجارت مازاد آلمان را زیر نظر دارند. فالکون های خاورمیانه از این که برلین (با پاریس و لندن) می خواهد #توافق_هسته_ای ایران را حفظ کند، ناراحت هستند. فالکون های چین خانم مرکل را متهم می کنند که با پکن نرم رفتار می کند. دستان روسیه از عقب نشینی آلمان برای متوقف کردن پروژه خط لوله نورد استریم ۲ ناراحت هستند. جامعه دفاعی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته است، زیرا این کشور بیش از 1.5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع نمی کند.
🔻 مطمئناً، دوره دوم ریاست جمهوری برای آقای ترامپ تأثیر کاملاً متفاوتی از روابط ریاست جمهوری جو بایدن در روابط ایالات متحده و آلمان خواهد داشت. می توان تصور کرد که ترامپ پیروز برای خاتمه دادن به جنگ های آمریکا در افغانستان و خاورمیانه سخت فشار وارد خواهد کرد و نیروهای آمریکایی را از اروپا خارج می کند. او حتی ممکن است امیدوار باشد که با روسیه علیه چین متحد شود. تقریباً می توان پایان ناتو را شاهد بود.
🔻 آقای بایدن اتحاد فراآتلانتیک را مهم می پندارد و قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا را می ستاید. با این وجود دولت او در معرض بسیاری از چالش های داخلی قرار دارد و باید فوراً بر اوج گرفتن چین تمرکز کند. مسئولیت امنیت منطقه - از شمال آفریقا از مدیترانه شرقی و خاورمیانه تا قفقاز، اوکراین و بلاروس - به دوش اروپا خواهد بود.
🔻 در صورت اتفاق هر نوع نتیجه ای در انتخابات امریکا، حقیقت ساده این است که مسئولیت قدرتمندترین کشور اروپا این است که خود را به تکیه گاه امنیت قاره تبدیل کند. اما نوربرت روتگن، رئیس کمیته سیاست خارجی بوندستاگ می گوید، آلمان برای این کار آماده نیست.
🔻 با این حال، یک احساس نیاز جدید در برلین دیده می شود. در تابستان، آلمان از بودجه بازسازی برای اتحادیه اروپا که مبتلا به بیماری همه گیر شده، حمایت کرد. این نهاد پس از سوء قصد به الکسی ناوالنی، رهبر اپوزیسیون روسی، از تحریم های جدید علیه شخصیت های ارشد کرملین حمایت کرد. و در حالی که خانم مرکل هنوز به نظر نمی رسد نورداستریم ۲ را به حالت تعلیق درآورده، برای اولین بار از رد آن خودداری کرد. نمایندگان در حال بررسی قانونی هستند که به طور موثر شرکت خدمات مخابراتی چینی Huawei را از ورود به شبکه 5G آلمان منع کند.
🔻 در مورد ایالات متحده، وزیر دفاع آلمان آنگرت کرامپ-کارنباوئر هفته گذشته یک سخنرانی قدرتمندانه ایراد کرد که در آن گفت آلمان باید "حامی استراتژیک"strategic giver شود و نقش مهمی در امنیت همسایگی اروپا داشته باشد. وزیر امور خارجه هایکو ماس با اخطار هشدارآمیز مبنی بر اینکه "منتفعان اختلافات ما در پکن و مسکو و همچنین در تهران و پیونگ یانگ نشسته اند"، نیز آن حرف را ادامه داد. هر دو بر لزوم همکاری برای مقابله با اهداف چین تأکید کردند - اما ترس از کشیده شدن به رویارویی یا درگیری، توسط ایالات متحده در آنها قابل مشاهده است.
🔻 معضل آلمان این است که این کشور به شدت می خواهد این حق را برای خود محفوظ نگه دارد که با واشنگتن همسو نباشد، صرف نظر از اینکه رئیس جمهور بعدی چه کسی است. اما با توانایی پرداخت هزینه آن بسیار فاصله دارد.
▫️ amp.ft.com/content/1fa7dd18-9365-4b0b-b86c-87290bae7878?_
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 جامعه مدرسین خواستار تحریم سیاسی و اقتصادی فرانسه از سوی دولتهای اسلامی شد
🔻 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیهای نسبت به اظهارات رئیس جمهوری فرانسه در حمایت از انتشار کاریکاتور علیه پیامبر اسلام واکنش نشان داد.
🔹 متن این بیانیه به شرح زیر است:
🔻 سخنان هتاکانه و جاهلانه رئیس جمهور فرانسه و اصرار این مقام فرانسوی بر ادامه اهانت و حرمتشکنی علیه ساحت منور و مکرم پیامبر اعظم (صلی الله علیه و آله) بار دیگر اوج نابخردی و عقب.ماندگی مدعیان عقلانیت و اندیشه را آشکار کرد. این جسارتها گرد و غباری بیش نیست و بر آستان خورشیدوار و نورانیت جاودان آن حضرت اثری نخواهد داشت.
🔻 جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ضمن ابراز انزجار مجدد نسبت به اباطیل و گزافهگوییهای مقامات فرانسوی اعلام میدارد: جهان اسلام در مقابل هتاکیها و جسارتهای علیه مقدسات اسلامی آرام نخواهد گرفت و هتاکان را پشیمان خواهد کرد. از نهادهای حقوقی جهان اسلام میخواهیم طرحی برای صیانت از ساحت قدسی انبیاء عظام ارائه و تنظیم کنند و همچنین دولتهای اسلامی نیز تحریم سیاسی و اقتصادی و کاهش سطح روابط با هتاکان و ممنوع کردن فعالیتهای تجاری شرکتهای فرانسوی را کلید بزنند و اجرایی کنند.
🔻 از وزارت خارجه و دستگاه دیپلماسی خواستاریم با جدیت تمام تا حصول محکومیت حقوقی و قضایی مقامات فرانسوی پیگیری کنند.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir