💢 ناوالنی، نوویچوک و نورداستریم۲
🔺 تلاش احتمالی برای ترور الکسی ناوالنی، چهره مخالف روسی ممکن است آخرین میخ تابوت یکی از بزرگترین پروژههای انرژی روسیه یعنی نورداستریم۲ باشد که خط لولهای ۹ و نیم میلیارد یورویی به سوی آلمان است.
✍ جان رابرت/ شورای آتلانتیک
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اکنون تحت فشار بی سابقهای برای لغو این پروژه تقریباً تکمیل شده است، پروژهای که شرکت گازپروم روسیه امیدوار است بهواسطه آن ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز را سالانه به آلمان و دیگر مشتریانش در اروپای مرکزی صادر کند.
مرکل مدتها تلاش داشت تا چشم نگران بودن درباره فعالیتهای سیاسی روسیه را با تداوم همکاری با روسیه در پروژههای اقتصادی عمده به ویژه نورد استریم ۲ در هم نیآمیزد، اما در پی مسمومیت ناوالنی با عامل اعصاب نوویچوک و تحت فشار داخلی و بینالمللی برای مسدود سازی نورد استریم ۲ به سوی همپیمانان آلمان هم در ناتو و هم در اتحادیه اروپا روی آورده تا ببیند آیا میتواند واکنش مشترکی را به هدف گرفته شدن ناوالنی شکل دهد.
او میتواند انتظار حمایت قوی را از جانب انگلیس داشته باشد، زیرا نوویچوک دو سال قبل در تلاش برای ترور سرگی اسکریپال، جاسوس سابق روس و دخترش در انگلیس مورد استفاده قرار گرفت.
بوریس جانسون، نخستوزیر انگلیس در واکنش اولیه به ماجرای ناوالنی گفت دولت روسیه باید اکنون توضیح دهد که چه اتفاقی افتاده است.
به نظر میرسد زمان وقوع این بحران هم به نفع تلاشها برای فسخ نورد استریم ۲ است، به طوری که رکود اقتصادی ناشی از کرونا منجر به کاهش عمده مصرف انرژی شده است.
علاوه بر این شرکت گازپروم روسیه در نتیجه تحریمهای آمریکا نتوانسته است طبق برنامه قبلی خط لوله را به مقصد برساند.
انتقاد اصلی غرب از نورد استریم ۲ این است که این پروژهای سیاسی است که امکان میدهد گاز روسیه بدون آن که از اوکراین یا لهستان عبور کند، به یکی از بزرگترین مشتریانش برسد.
به نظر میرسد گازپروم باید منتظر نبردی سخت برای تکمیل این پروژه باشد.
▫️ @EuroAtlantic
▫️ atlanticcouncil.org/blogs/new-atlanticist/navalny-novichok-and-nord-stream-ii/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 سردار فدوی: عناصر توافق با رژیم صهیونیستی از جبهه حق تو دهنی سختی میخورند
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
7.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 آیا واقعا اروپا در برابر آمریکا قرار گرفته است؟!
۴ نکته درباره بیانیه تروئیکای اروپا درباره مکانیسمماشه
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 مروری بر وضعیت ایران در دوران قاجار (۲) 🔰بعد از انقلاب فرانسه و بر تخت نشستن ناپلئون، دشمنی دیرین
💢 مروری بر وضعیت ایران در دوران قاجار (۳)
🔰آنچه در جنگ اول ایران و روس در زمان فتحعلی شاه اتفاق افتاد؛ شنیدنی است؛ حضور علمای ایران و نجف، برای از دست نرفتن قطب بزرگ شیعه یعنی ایران.
🔰 علمای شیعه برای اولین بار در حمایت از عباس میرزا و در واقع شیعیان ایران، رسالهی جهادیه را به طریق اجماع، مندرج و منتشرکردند. این حکم جهاد همگانی، خون جدیدی را وارد شریان ایران در جبههی مبارزه با روس کرد. در این حکم کشتگان جنگ با روس مقام شهدا را یافتند.
🔰 این رساله و بسیج مردم، مزاحمت زیادی برای روسها ایجاد کرد و زنگ خطری جدی را برای انگلیس مبنی بر وجود مغناطیسی قدرتمند در میان مردم ایران، به صدا درآورد.
🔰 تنها اندکی بعد، انگلیس با رقم زدن فتنهی باب، عالمان جدید و عجیبی را معرفی کرد که اینبار مردم را حول خواستهی انگلیس مجتمع کنند و حداقل اندکی از نفوذ علمای شیعه بر مردم ایران بکاهند.
🔰 اشتباه انگلیس آنجا عیان شد که علی رغم فتنههای متعدد دینی، مردم از اطراف علمای اصیل شیعه پراکنده نشدند و ماجرای بیسابقهی تحریم تنباکو در ایران شکل گرفت.
🔰روحانیت شیعه، برای اولین بار در برابر بیکفایتی حاکمیت مستقر در برابر استعمار بیگانه، قد علم کرد. فتوای تاریخی میرزای شیرازی در تاریخ ۱۲۷۰ه.ش. برای رهایی ملت از زیر نگاه تحقیر آمیز بیگانه کفایت میکرد:" الیوم، استعمال توتون و تنباکو بای نحو کان، درحکم محاربه با امام زمان (عج) است."
🔰حکم در همان نیمروز اول، در اقصی نقاط ایران منتشر شد و از روز پنج شنبه که به دست مرحوم آشتیانی در تهران رسید تا عصر روز جمعه، در هیچ نقطهای از ایران دود چپق و سیگار و سایر دخانیات بلند نشد.
🔰 قدرت روحانیت شیعه، با قدرت مردم گره خورد و در برابر حاکمیت جور و استعمار انگلیس، قد علم کرد و شد آنچه که باید میشد.
پایان
#انقلاب_اسلامی_ایران
▫️ @dorantv
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
آمریکا به جای شورای امنیت ماشه کشید و اعضا را هم در صورت عمل به مصوبات شورا به عقوبت تهدید کرد.ابائی هم ندارد که چه تصویری ازش منتشر میشودو قوانين چیست؟ دقیقا عین زنگی مست.تجربه ای برای کشور-ملتهای جهان است که قوانین بین الملل اگر به نفع نظام سلطه نباشد محل اعتنا نیست
#قانون_جنگل
عبدالله گنجی
🔻کانال توییتری حاضرجواب🔻
@Haazer_javab1
💢 ترامپ یکی از اهداف اصلی انتقام است
🔺 یادداشت حسین شریعتمداری: ترامپ به عنوان قاتل سردار سلیمانی باید مطمئن باشد که تا پایان عمر کثیف و ننگیناش یکی از اهداف اصلی سپاه برای انتقام خواهد بود و فرقی هم نمیکند که در پست ریاست جمهوری باشد یا نباشد!
🔺 سردار سلامی گفته: «در انتقام حاج قاسم، ما کسانی را میزنیم که در شهادت این مرد بزرگ مستقیم و غیرمستقیم نقش داشتند و شما بدانید هر که در این ماجرا نقش داشته است زده خواهد شد و این پیامی جدی است».
🔺 به راستی تاکنون سپاه کدام تهدید و هشداری را مطرح کرده که به آن عمل نکرده باشد؟!
جزئیات بیشتر در: fna.ir/ezkyrf
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
7.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس سعودی:
📍باید کشورهای بیشتری علیه ایران فعالیت داشته باشند/سليمانی رفت اما طرح های ایران ادامه دارد...!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
13.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناسان ترک بررسی میکنند:
📍توافق نظام های پادشاهی و رژیم صهیونیستی برای بقا | نگرانی و مقابله با نفوذ منطقه ای ایران
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 زوزههای یک خاخام که همان زوزههای شیطان در جسم خاخام است از وحشت نیروهای الهی
🔺 میگه چند بار گفتم مواظب قاسم سلیمانی باشید، چند بار گفتم مواظب سید حسن نصرالله باشید!
میگه حالا از دست موشک (عقاب)های ایرانی از دست شیعهها کدوم جهنم پناه ببریم.
وعده الهی نزدیک است.
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سَمی شدن روابط آلمان با روسیه توسط نویچوک ۲
✍️ John Lough
🌐 Chatham House
تحریمهای اقتصادی بخشی را با ادامه گفتگو و تلاش مشترک برای کمک به حلوفصل درگیری در دونباس باوجوداین واقعیت آشکار که روسیه طرف دعوا بود، ترکیب کرد. آلمان هنوز معتقد بود كه مسكو علاقهمند به سازش است. در عوض، تاکنون تجربه نشان داده است که روسیه علاقه بیشتری به «فریز» نگهداشتن مناقشات بهعنوان راهی برای مجبور کردن اوکراین به مصالحه دارد.
ازنظر انرژی نیز آلمان نیاز مبرمی به برقراری روابط با روسیه دارد تا بتواند یک تعادل را برقرار کند که در این راستا پروژه نورد استریم ۲ توسط دو کشور دنبال میشده است.
حتی اگر این پروژه فاقد منطق اقتصادی کلی باشد، دولت آلمان از آن حمایت کرد (این حمایت تا حد زیادی که باعث ناراحتی کشورهای بالتیک، لهستان و دیگر کشورها شد زیرا آن را اصرار برلین برای سیاست «ترجیح روسیه» که منافع آنها را تضعیف میکند در نظر گرفتند). دلیل اوکراین این امر این بود که هدف این خط لوله مسیرگیری مجدد جریان گاز از اوکراین و محروم کردن آن از درآمد ترانزیت و اهرم نفوذ در روابطش با مسکو است.
اکنون به نظر میرسد که سرانجام دولت آلمان با این واقعیت از خواب خوشخیالی رابطه با روسیه بیدار شده است؛ زیرا تلاشهایش برای تشویق رفتار بهتر روسیه ناکام مانده است. به نظر میرسد سیاست آلمان در قبال روسیه سختگیرانِ تر خواهد شد و اگر روسیه نتواند مسمومیت ناوالنی را بررسی کند و پاسخهای کافی ارائه ندهد، اکنون یک توقف واقعی در پروژه نورد استریم ۲ محتمل خواهد بود.
بااینحال، تحریم خط لوله جدید احتمالاً اقدامات متضادی علیه منافع تجاری آلمان در روسیه ایجاد میکند. اگر برلین مصمم به دنبال این باشد، میتواند با معضلی ناراحتکننده روبرو شود و مجبور شود راههای جایگزینی را برای نشان دادن نارضایتی از اقدامات جنایتکارانِ روسیه در نظر بگیرد.
پایان
▫️ @Britishstudies
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 روسیه، قدرتی آسیایی یا اروپایی؟
🔹 اندیشکده کارنگی طی مقاله بلندی به ارزیابی این مسأله پرداخته که آیا روسیه را میبایست به سبب تقابل با اروپا و آمریکا بهخصوص پس از تصرف شبهجزیره کریمه، قدرتی آسیایی در نظر گرفت یا به جهت پیشینه فرهنگی و تمدنی، قدرتی اروپایی دانست.
🔹 نویسنده بیان میکند روسیه جز با پکن، با هیچ دولت مهم آسیایی روابط راهبردی ندارد. با ژاپن بر سر جزایر کوریل اختلاف ارضی دارد. روابطش با کره جنوبی نیز توسعه نیافته و روابط این کشور با کره شمالی نیز متأثر از چین است و در دیگر حوزههای نفوذ پکن مانند آسیای جنوب شرقی نیز، در چارچوب روابط دوجانبه عمل میکند.
🔹 طبق این مقاله، حضور روسیه در حوزه آسیا و اقیانوسیه، از نیاز این کشور به تقویت ائتلاف با چین در راستای مقابله مشترک با آمریکا ناشی میشود. برخی تحلیلگران آمریکایی گمان میکنند راهبرد موفق در این زمینه، اختلافافکنی میان این دو در مناطق حساس ژئوپلتیک آسیا است.
🔹 در مقاله آمده است به دلیل آنکه عامل اصلی حضور روسیه در مناطق مد نظر آمریکا مانند شبهجزیره کره یا آسیای جنوب شرقی ائتلاف با چین است، راهبرد مذکور خطاست. آمریکا بهتر است به بهبود رابطه با چین بیندیشد و با مدیریت اختلافاتش با پکن، بهطور خودکار از تنشآفرینی با روسیه در حوزه اقیانوسیه نیز بکاهد.
🔸 به نظر میرسد راهبرد مهار تنشها با چین در آسیا، عمدتاً در اتاق فکرهای نزدیکتر به حزب دموکرات آمریکا طراحی شده باشد. بر این اساس ضمن مدیریت تنشها در رابطه با توسعه نظامی و امنیتی چین در مناطق مورد اختلاف، روسیه را به یک تماشاگر غیرمؤثر در آسیا بدل کرده و بدین ترتیب با سهولت بیشتری، تحرکات روسیه در اروپای شرقی را مهار کنند.
▫️@Tabyincenter
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir