💢 ملتی که ده سال به عقب برگشت!
✍ علی سرزعیم (تحلیلگر اقتصاد)
🔻 از هر ۱۰ نفر ایرانی، شش نفر معتقدند که وضعیتشان نسبت به پنج سال قبل، بدتر شده است. این نتیجه گزارش اخیری است که مرکز افکار سنجی ایسپا منتشر کرده است. البته امر عجیبی هم نیست. دادههای درآمد سرانه، بودجه خانوار و مصرف خصوصی نیز نشان میدهد که وضعیت رفاهی خانوارها به اواسط دهه هشتاد برگشته است. جامعه ایران که در دهه هشتاد از سرعت کمتر رشد در قیاس با همسایگان و دیگر کشورهای در حال توسعه ناراحت بود، حالا دیگر از مقایسه خودش با دیگران دست کشیده و وضعیت خودش را با گذشته خودش مقایسه میکند و شاهد آب رفتن و کاهش ملموس سطح رفاه خود است.
🔻 دولت گناه این عقب گرد را به گردن تحریم و مسببان داخلی و خارجی میاندازد. نیروهای سیاسی مخالف دولت، ضعف دولت در اداره کشور را ریشه این پسرفت میدانند. دیگران ناکارآمدی و دنبال کردن اهداف غیرواقعبینانه را ریشه این وضعیت قلمداد میکنند. هرچه هست قدر یقین این را میتوان گفت که مبنای مقایسه عموم مردم دهه هشتاد است که کشور با وفور درآمد نفت مواجه بود اما جهان در دهه نود متفاوت از دهه هشتاد شده است. در دهه هشتاد کشورهای در حال توسعه در اوج رشد بودند و تقاضای شدید نفت قیمت آن را به بالای ۱۰۰ دلار میرساند اما در دهه ۹۰ نه تنها کشورهای چین، برزیل، اروپا و آمریکا دیگر نفسی برای رشد ندارند بلکه نفتهای شیل نیز اضافه شد و قیمت نفت به زیر ۵۰ دلار افتاد و اینک کرونا نیز به ماجرا اضافه شده است.
🔻 قیمتهای بالای نفت و درآمدهای بادآورده نفت دیگر تمام شد و حتی اگر تحریمها برگردانده نمیشد دیر یا زود باید خود را آماده مواجهه با این واقعیت تلخ میساختیم. واقعیتی که همه وقوع آن را منطقا قبول داشتیم اما اراده حرکت برای مواجهه با آن را نداشتیم. اینک به خاطر تحریمهای تحمیلی، ناگزیر از روبرو شدن با این واقعیت شدیم که باید مثل کشورهای متعارف اقتصادی بدون اتکا به نفت داشته باشیم. وضعیت واقعی اقتصاد ایران همین است که امروز شاهدیم و آنچه که سابقا وجود داشت استثنا بود نه اینکه وضعیت موجود استثنا باشد و گذشته قاعده!
☑️ تجویز راهبردی:
مساله را درست تعریف کنیم! مهم است که چرا سطح رفاه ما افت کرده، اما مساله مهمتر این است که چرا درآمد نفت در گذشته نتوانسته رفاه ماندگار ایجاد کند؟ یا به عبارت د یگر چرا میلیاردها دلار پول نفت خام به توسعه یافته نینجامید. حلقه گمشده چیست و کجاست؟ پاسخ به این پرسش به ما کمک خواهد کرد تا اگر تحریمها رفع شد به این بپردازیم که چه باید کرد تا رفاه ماندگار و توسعه پایدار ایجاد شود نه رفاه موقتی ناشی از واردات کالاهای خارجی با ارز ارزان. آیا جامعه ما پاسخ درخوری برای این پرسش دارد؟ به نظر میرسد اقتصاددانان، سیاست شناسان و جامعه پژوهان و استراتژیستها، باید این مساله روی میز خود بگذارند. چیزی که در این سالها غفلت کردیم و حالا نیز صدمهاش را نه در سفرهها که دیگر با مغز استخوان میچشیم. بترسیم از آن روز که ۶ نفر از ۱۰ نفر به ۱۰ نفر از ۱۰ نفر برسد و دیگر اداره کشور با دعا امکان پذیر نباشد.
▫️ vrgl.ir/4XlLb
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - ۱۶ آبان:
🔹مبتلایان جدید: ۸۸۶۴ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۶۶۳۸۰۰ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۵۰۹۹۵۲ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۴۲۴ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۳۷۴۰۹ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۵۴۹۵ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 دونالد ترامپ در سخنرانی خود از کاخ سفید بدون هیچ پشتوانه و مدرکی اعلام پیروزی کرد و این در حالی است که هنوز میلیونها برگه رای شمرده نشده است.
🔸شماری از جمهوریخواهان و تحلیلگران محافظه کار از این ادعای بی اساس ترامپ ابراز نگرانی کرده اند.
🔸کریس کریستی، مشاور سابق آقای ترامپ و فرماندار سابق نیوجرسی، اقدام رئیسجمهوری آمریکا را هم از لحاظ استراتژیکی و هم از نظر این که او رئیس جمهور آمریکا است، اشتباه خواند.
🔸ریک سنتوروم، سناتور سابق حزب جمهوریخواه از پنسیلوانیا گفت از این اقدام ترامپ "بسیار پریشان شده است."
▫️http://khabaronline.ir/news/1451443
________________________
💢 سناریویی که بسیاری از آمریکاییها از آن بیم دارند
🔻دونالد ترامپ هفته هاست که گفته اگر رقابت انتخابات ریاست جمهوری نزدیک باشد، او دموکراتها را به تخلف در انتخابات و تلاش برای جلوگیری از پیروزی او متهم خواهد کرد و در ساعات اولیه امروزاو دقیقا همین کار را کرد.
🔸این سناریوی "روز رستاخیز" است که بسیاری از آمریکاییها از آن بیم دارند؛ جایی که رئیس جمهور آمریکا از خود کاخ سفید شمارش آرا را تضعیف کند.
▫️http://jsnews.ir/?p=149998
__________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔰 گزارش توئیتری ظریف از سفرش به ونزوئلا
🔻 وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گزارشی توئیتری گفت که با مقامات ونزوئلایی درباره گسترش روابط دوجانبه به رایزنی پرداخته است.
▫️ fna.ir/f0p0ro
__________________________
💢 ظریف: هژمونی غرب به پایان رسیده است
🔻 محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران گفت که دوره هژمونی غرب به پایان رسیده است و آمریکا و متحدانش نمیتوانند آنچه را که در دنیا رخ میدهد، کنترل کنند.
▫️https://www.irna.ir/news/84100277/
__________________________
💢 مادورو سفر ظریف را تاییدی بر روحیه تزلزل ناپذیر مناسبات استراتژیک ایران و ونزوئلا خواند
▫️ fna.ir/f0p0s7
_____________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پسر ترامپ خواستار جنگ تمام عیار شد!
💬 پسر ترامپ در صفحه توییترش نوشت:
🔻 بهترین کار برای آینده آمریکا این است که دونالد ترامپ وارد جنگ تمام عیاری با این انتخابات سراسر تقلب، دغل کاری، دارای رای دهندگان مرده و خارج از ایالت، که بیش از حد هم طولانی شده، بشود. وقتش رسیده که این کثافت کاری را جمع کنیم و شبیه ملتی پخمه نباشیم!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سناتور روس: بازگشت احتمالی بایدن به برجام به معنای کاهش فشار آمریکا بر ایران نیست
🔻سناتورهای روسیه دیدگاه خود درباره دورنمای روابط مسکو و واشنگتن در صورت پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری و همچنین آینده سیاست آمریکا در جهت گیری به سمت ایران در دولت وی را تشریح کردند.
▫️https://tn.ai/2383907
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ابراز نگرانی مقام سابق سعودی از پیروزی بایدن در انتخابات آمریکا
🔻 «ترکی الفیصل» رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی روز پنجشنبه در اظهاراتی گفت که نگرانی او از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به دلیل تعهد نامزد دمکرات برای بازگشت به توافق هستهای با ایران است.
🔸 فیصل افزود: جو بایدن گفته که آن بخش از سیاست دونالد ترامپ در خاورمیانه که مربوط به خروج از توافق هستهای با ایران است، را نقض خواهد کرد.
🔻 رییس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی اضافه کرد: بایدن اظهار داشت که به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باز خواهد گشت؛ اما شرایطی برای بازگشت به این توافق خواهد داشت و ما هنوز نمی دانیم این شرایط چیست.
🔸 فیصل همچنین گفت: در صورت انتخاب جو بایدن به عنوان رییس جمهوری آمریکا، او اقدامات دولت ترامپ برای حمایت از اسرائیل، مانند به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان، لغو نخواهد کرد.
▫️@alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 قاچاق گسترده نفت توسط متجاوزان در یمن
🔻روزنامه الاخبار لبنان گزارش داد که به اطلاعاتی دست یافته است که نشان میدهد، «سلطان العرادة» استاندار مأرب وابسته به الاصلاح با کمک یک تاجر به نام «عبد الله عیشان» دستگاه پالایش نفت خریداری کرده است. این دستگاه از یک ماه پیش فعال شده و روزانه 70 هزار لیتر نفت و گازوئیل تولید میکند که در بازار سیاه مأرب به فروش میرسد.
🔸به گزارش این روزنامه، علاوه بر این دستگاه، دستگاههای دیگری در خارج از منطقه نفتی صافر وجود دارد که در آن نفت پالایش میشود و فرماندهان نظامی و برخی از عناصر وابسته به ائتلاف سعودی-اماراتی در قاچاق این نفت دست دارند.
▫️@alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 سناتور ترنس و همجنسگرا راهی کنگره آمریکا !
آمریکاییها اولین سناتور ترنس و اولین سیاهپوستان همجنسگرا را روانۀ کنگره کردند !
همزمان با برگزاری انتخابات جنجالی ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا، اعلام اسامی فهرست راه یافتگان به کنگره این کشور نیز شگفتیساز شد.
آمریکاییها نه تنها امسال برای اولین بار یک سناتور ترنس (تراجنسی) را به کاپیتول فرستادند، بلکه برای اولین بار به دو سیاهپوست همجنسگرا و نیز یکی از مدافعان نظریه کیو-انون نیز مجوز ورود به مجلس نمایندگان این کشور را دادند. تا بخشی از اینده آمریکا را این افراد رقم بزنند.
"ریچی تورس" و "موندر جونز" ، نامزدهای دموکرات از نیویورک با راه یافتن به کنگره آمریکا تاریخساز شدند.
سارا مکبراید ۳۰ ساله که پیش از این در دولت باراک اوباما به عنوان کارآموز فعالیت میکرد توانست در ایالت دلاور به راحتی استیو واشنگتن، رقیب جمهوریخواه خود را شکست داده و به عنوان اولین سناتور تراجنسی از این منطقۀ عمدتا دموکرات رهسپار سنای آمریکا شود.
t.me/www_snn_ir/152178
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
اخبار استراتژیک
💢 ... بدون شرح #ISRAEL #AMERICA #PALESTINE 🌐 اخبار استراتژیک 📡 @StrategicNews_ir
💢 ... بدون شرح
#TRUMP
#BIDEN
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 صد و یک پروفسور خطرناک؛ پروفسور الیزابت م. برومفیل
🔻 موضوع کتاب “صد و یک پروفسور خطرناک” معرفی صد و یک پروفسور دانشگاهی است که جرمشان سخن گفتن درمورد هولوکاست و یهود در کلاسها و کتابهایشان است.«پروفسور الیزابت م. برومفیل» یکی از صد و یک پروفسور است.
🔻 الیزابت برومفیل استاد باستانشناسی و مردمشناسی دانشگاه نورث وسترن است. حرفه تدریس او شامل بیستوپنج سال بهعنوان عضو هیئتعلمی کالج آلبیون است.
🔻 چگونه فشارهای اقتصادی، فشارهای سیاسی و هویت وطندوستی، دانشمندان را از مشارکت در دفاع از مسائل ضد جنگ و ضد سلاح بازمیدارد؟
متن کامل را بخوانید:
▫️ khbn.ir/oZZ
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 پایگاه نظامی جدید سعودی در سقطری یمن
🔻 منابع امنیتی در منطقه از تغییر رویکرد حکومت سعودی در قبال مسئله جزیره سقطری یمن در پی عادی سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی خبر دادند.
🔻 پایگاه "اینتلجنس آنلاین" به نقل از منابع موثق گزارش داد: عربستان سعودی به تازگی یک پایگاه نظامی جدید در جزیره راهبردی سقطری در جنوب یمن ایجاد کرده است.
🔻 بنابراین گزارش، اخیرا نیروی هوایی ارتش عربستان با استفاده از هواپیماهای C130 Hercules تجهیزات و محموله های تسلیحاتی را به این پایگاه منتقل کرده است.
🔻 ایجاد این پایگاه نظامی از سوی عربستان در جزیره راهبردی سقطری در جنوب یمن یک تغییر تاکتیک جدی محسوب می شود، به ویژه اینکه ریاض در ماه ژوئن گذشته نظامیان خود را از سقطری خارج کرده بود تا نیروهای شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) کنترل این جزیره را برعهده گیرند، اما موضوع عادی سازی روابط میان امارات و رژیم صهیونیستی باعث تغییر موضع عربستان سعودی درباره وضعیت نظامی جزیره سقطری شده است.
@alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آخرین آمار مبتلایان به کرونا در ایران:
▫️ وزارت بهداشت - ۱۷ آبان:
🔹مبتلایان جدید: ۹۴۵۰ نفر
🔹مجموع مبتلایان: ۶۷۳۲۵۰ نفر
🔸شمار بهبودیافتگان: ۵۱۵۱۵۳ نفر
🔹درگذشتگان در ۲۴ساعت اخیر: ۴۲۳ نفر
🔹مجموع جانباختگان این بیماری: ۳۷۸۳۲ نفر
🔹شمار بیماران در وضعیت وخیم و شدید این بیماری: ۵۵۰۶ نفر
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 آیا حامی برجام وزیر خارجه بایدن خواهد بود؟
🔻 روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در مطلبی با طرح برخی گمانهزنیها نوشته است که بایدن در حال انتخاب وزرای دولت است ممکن است طی روزهای آینده برخی از آنها را اعلام کند.
🔻 پولتیکو نیز نوشته که بایدن ممکن است الیزابت واران را به عنوان وزیر خزانهداری آمریکا انتخاب کند و برنی سندرز نیز وزیر کار شود. همچنین ممکن است سوزان رایس مشاور امنیت ملی دولت اوباما به عنوان وزیر خارجه برگزیده شود.
🔻 البته پایگاه آکسیوس نیز آنتونی بلینکن حامی برجام را گزینه احتمالی وزیر خارجه دولت احتمالی بایدن معرفی کرده است.
▫️ @jahantasnim
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
✍ واشنگتن پست: ترامپ، در راه خروج از کاخ سفید خسارتهای زیادی را به بار خواهد آورد
💢 اگر ترامپ در نهایت بازنده انتخابات باشد، قبل از اینکه با لگد و درحالی که فریاد میزند از کاخ سفید بیرون انداخته شود، با توجه به رفتارهای این چند روز، شاهد بدترین اتفاقات در آمریکا خواهیم بود!
🔻 او هرچیزی است جز یک سیاستمدار! بیش از ۶۸ ملیون به او رای دادهاند و این یعنی طرفداران او کم نیستند، پس او قبل از خروج از کاخ سفید هرکاری که بتواند انجام میدهد تا شکاف سیاسی بین مردم را بیشتر کند!
▫️منبع :
http://ydac.ir/fe5nl
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 ظریف: ایران و ونزوئلا اجازه قلدری به آمریکا نمیدهند/ همکاریهای دفاعی ادامه خواهند یافت
💬 وزیر خارجه ایران درباره روابط تهران و کاراکاس به شبکه تلویزیونی «تله سور» گفت:
🔻 ایران و ونزوئلا روابط عالی دارند، دیدار دوستانهای با نیکلاس مادورو داشتم. درباره چگونگی گسترش روابط دوجانبه در حوزههای انرژی، علوم فناوری، مقابله با ویروس کرونا گفت وگوهای خوبی داشتیم.
🔻 ظریف همچنین درباره تهدیدهای مقامات آمریکایی علیه روابط دفاعی ایران و ونزوئلا گفت که برای دو کشور همکاری دفاعی کاملا قانونی است و آمریکا تلاش کرد تا در شورای امنیت مانع این همکاری شود اما شکست خورد و به همین دلیل است به راهبرد قدیمی خود متوسل شده که همان تهدید کشورها و زورگویی است.
🔻 وی با تاکید بر اینکه ایران و ونزوئلا اجازه قلدری به آمریکا ندادند و نخواهند داد، اظهار داشت: همکاری ما کاملاً قانونی است و به همکاری با ونزوئلا حتی در حوزه دفاعی ادامه خواهیم داد و معتقدیم این حق ونزوئلاست تجهیزات نظامی خود را از هر جایی که میخواهد، خریداری کند.
▫️ tn.ai/2384449
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 انسجام ملی آمریکا فرو پاشید/ دو دولت رو در روی هم
✍ عبدالباری نویسنده سرشناس جهان عرب با اشاره به برگزاری انتخابات آمریکا و دودستگی و شکافهای اجتماعی در این کشور نوشت:
🔻 دودستگی فقط به ایدئولوژی سیاسی و یا حزب محدود نخواهد شد بلکه در نمونه آمریکایی آن عمیق تر است زیرا به بافت اجتماعی و نهادهای قانونی رسوخ کرده به این معنی که نتیجه انتخابات هرچه که باشد در برابر دو دولت تحمیلی هستیم که رودرروی هم هستند. گروه اول شامل کاخ سفید و مجلس نمایندگان به ریاست جو بایدن است و گروه دوم مجلس سنا و دیوان عالی به رهبری ترامپ است.
🔻 فروپاشی ابرقدرتها از درون آغاز میشود و مهمترین عنصر این فروپاشی از بین رفتن انسجام ملی آمریکا است.
🔻 در این میان همچنان سئوالهای متعددی در مورد دو نهاد نظامی و امنیتی وجود دارد هرچند اخباری مبنی بر نارضایتی نهاد نظامی از اقدامات ترامپ است که دوره ریاست جمهوری او رو به پایان است.
▫️ @jahantasnim
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 عراقیها به انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا چگونه نگاه میکنند؟
🔻 به طور کلی میتوان نگاه تحلیلگران و سیاستمداران عراقی را به چند دسته تقسیم کرد:
1⃣ نخست: طرفداران عدم تغییر در سیاست آمریکا: از نگاه این دست از تحلیلگران، ماندن «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری خواه در کاخ سفید یا به قدرت رسیدن «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات فرق چندانی با هم نمیکند.
2⃣ دسته دوم: حامیان نظریه تغییر در سیاست خارجی آمریکا: از نگاه این دسته با روی کار آمدن بایدن، ممکن است که تغییراتی در سیاست خارجی آمریکا ایجاد شود. به نظر این گروه، اگر بایدن انتخاب شود، به کاهش تنشها در منطقه کمک خواهد کرد و وضعیت منطقه بهتر خواهد شد و تاثیر مثبتی هم بر عراق دارد.
3⃣ دیدگاه سوم: نه ترامپ و نه بایدن هیچکدام مفید نیستند: از نگاه این دسته از تحلیلگران و سیاستمداران عراقی، نه دونالد ترامپ و نه جون بایدن فرقی با یکدیگر نمیکنند و هر دو برای عراق مخرب هستند. آنها به دنباله تحت سیطره درآوردن عراق و سرسپرده کردن آن هستند.
4⃣ دسته چهارم: نگران روی کار آمدن بایدن هستند: از نگاه این دسته روی کار آمدن بایدن خطر زیادی برای عراق دارد. آنها بایدن را طراح تجزیه عراق و ایده پرداز طرح تجزیه این کشور میدانند. این دسته از تحلیلگران و ناظران امور عراقی، بر این باورند که امیدی به بایدن که طرح تجزیه عراق را دارد نیست.
▫️ tn.ai/2384238
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir