هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید|
🔻 چطوری تونستیم پیچیدهترین نظام روی کره زمین رو ناکام بذاریم
#توسعه_سیستمی
🔸استاد حسن عباسی
🔸جلسه ۶۱۱ #کلبه_کرامت - آذر ۹۴
👉 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/415
💠 @Hasanabbasi_ir
تلخیِ داروی «آشتی ملی» (1)
در سالهای اخیر مکرر از چهرههای شاخص جناح اصلاحطلب عبارت «آشتی ملی» را شنیدهایم. علیرغم اینکه این عبارت را به عنوان راهحلی برای مشکلات گوناگونی مطرح میکنند هنوز حتی تعریف دقیق، معین و واحدی از این اصطلاح توسط افرادی که به کرات آن را استفاده میکنند ارائه نشده است. با این حال میتوان حدس زد که این اصطلاح پیش از اینکه به مشکلی «ملی» مرتبط باشد به مشکل خود جناح اصلاحطلب با نظام جمهوریاسلامی ایران مربوط است. در واقع کسانی که از این عبارت استفاده میکنند به وضعیتی نظر دارند که برای جناح اصلاحطلب پس از انتخابات جنجالی سال 1388 بوجود آمده است. پس از این انتخابات، جناح اصلاحطلب تقریباً به عضوی شبیه شد که تا حد زیادی از بدن جدا شده است. با انتخابات 1392 تغییری نسبی در این وضعیت بوجود آمد ولی مشکل نظام جمهوریاسلامی با این جناح سیاسی که زمانی کاملاً خودی محسوب میشد حل نشد. این جناح سیاسی نیز نتوانست به عضوی عادی از همان بدن سابق بدل شود بلکه مانند عضوی پیوندی شده است که هنوز خطر پسزده شدن توسط بدن میزبان را حس میکند.
حل این مشکل بدون درک ریشه آن ممکن نیست. ریشه این مشکل نیز به سالها پیش از انتخابات سال 1388 باز میگردد. اولین نمود برجسته از پسزدهشدن جناح اصلاحطلب توسط نظام جمهوریاسلامی ایران رد صلاحیت گسترده نمایندگان مجلس ششم برای انتخابات مجلس هفتم بود. این خود واکنش حکومت به نامه سرگشادهای بود که گروهی از نمایندگان خطاب به آیتالله خامنهای نوشتند. نامهای که گرچه مفاد گوناگون و متنوعی داشت ولی به این دلیل جنجالی شد که برای اولین بار طی دوران رهبری آیتالله خامنهای اختلاف نظر بخشی از حکومت با راس آن بر سر راهبرد کلان سیاست خارجی و برنامه دفاعی ایران را برای افکار عمومی به یک مقابله آشکار و علنی بدل میساخت. ظاهراً پیش از این نامه، سه نامه با محتوای کموبیش مشابه توسط همین نمایندگان برای رهبر جمهوریاسلامی ایران بصورت محرمانه ارسال شده بود. بنابراین آنچه این نامه را متمایز میکرد و واکنش تند حکومت را در پی داشت تبدیل اختلاف نظر به تقابل و کشاندن این تقابل به افکار عمومی بود.
آنچه بیش از همه این نامه را در حافظهها ماندگار کرد تقارن زمانی آن با فشارهای غرب بر ایران برای توقف برنامه هستهای خود بود و جملهای در این نامه که ناگزیر بودن تسلیم در مقابل خواست غرب را به ذهن متبادر میکرد: «اگر جام زهری باید نوشید، قبل از آنکه کیان نظام و مهمتر از آن، استقلال و تمامیت ارضی کشور در مخاطره قرار گیرد، باید نوشیده شود». اما توجه به مفاد دیگر نامه نشان میدهد که امضاءکنندگان آن به هیچوجه توصیههای خود برای عقبنشینی و تسلیم در مقابل غرب را محدود به برنامه هستهای نمیدیدهاند بلکه اساس راهبرد کلان سیاست خارجی و برنامه دفاعی ایران را هدف قرار داده بودند. در نامه آمده است «آنچه مانع عملي شدن تهديدات خارجي مي شود، نه توپ و تانک و موشک و سلاح، بلکه افزايش مشروعيت نظام، وحدت ملي و يگانگي حکومت و ملت است». شکی نیست که عوامل گروه دوم نیز برای رفع تهدیدات خارجی لازم هستند ولی وقتی این عوامل به قصد نفی ضرورت دسته اول عوامل صورت میپذیرد نتیجهای نمیتوان گرفت جز اینکه هدف امضاءکنندگان نامه تحدید برنامه دفاعی برای جلب رضایت غرب است. 👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (2)
توجه به رابطه بین این نامه و رد صلاحیتهای انتخابات مجلس هفتم سستی بنیان کلیشهای را آشکار میکند که در سالهای اخیر بین برخی افراد از نسل جدید متعلق یا متمایل به جناح اصلاحطلب باب شده است؛ کلیشهای که «سیاست خارجی» جمهوریاسلامی را تا حد زیادی قابل دفاع میداند و «سیاست داخلی» آن را به دلیل تبعیضآمیز بودن و «رویکرد حذفی» کاملاً غیرقابل دفاع. بنیان این کلیشه تصور امکان ترسیم خطی ساده است که «سیاست خارجی» را «سیاست داخلی» جدا میکند. این در حالی است که این دو به شدت درهمتنیده هستند و اکیداً بر یکدیگر اثرگذار. رابطه بین نامه مورد بحث و ردصلاحیتهای انتخابات مجلس هفتم دقیقاً بر همین درهمتنیدگی و اثرگذاری متقابل گواهی میدهد. در واقع تبدیل اختلاف نظر جریان غالب جناح اصلاحطلب با آیتالله خامنهای بر سر «سیاست خارجی» به یک تقابل تمام عیار در افکار عمومی ایرانیان سرآغاز تنشهایی در «سیاست داخلی» ایران بود که تا امروز نیز برجای مانده است و استفاده مکرر برخی چهرههای شاخص جناح اصلاحطلب از عبارت «آشتی ملی» گواهی بر زنده و سرنوشتساز بودن این تنش برای آینده این جناح سیاسی است.
اگر جناح اصلاحطلب میخواهد به عضوی ارگانیک و نرمال از نظام حکومتی ایران بدل شود نمیتواند انتظار داشته باشد دارویی که «آشتی ملی» مینامد به مولفه شیرینکننده آن، رفع حصر از میرحسین موسوی یا اموری از این دست، محدود گردد. مولفه درمانگر این دارو، هر نامی که بر آن بگذارند، برای جناح اصلاحطلب تلخ است. مولفه درمانگر این دارو پذیرش حداقل دو واقعیت مهم است: اولاً در موارد حیاتی و کلیدی در سیاست خارجی که موضوع اختلاف بین گرایش غالب جناح اصلاحطلب و آیتالله خامنهای بوده است نه تنها نظر رهبر جمهوریاسلامی ایران بر حق بوده که در عمل نیز توانسته تهدیدات بسیار بزرگی را از سر کشور دفع کند؛ ثانیاً ریشه بسیاری بدبینیها و به تبع آن محدودیتهای اعمال شده علیه این جناح سیاسی توسط حکومت تبدیل اختلاف نظرات در راهبرد کلان سیاست خارجی و برنامه دفاعی ایران به تقابل مستقیم و غیرمستقیم با آیتالله خامنهای و کشاندن این اختلاف نظرات به افکار عمومی با هدف اعمال فشار به رهبر جمهوریاسلامی بوده است.
👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (3)
در مورد برنامه هستهای موضع اصلی آیتالله خامنهای، جدای از عقبنشینیهای مقطعی و تاکتیکی، عدم پذیرش محدودیتی فراتر از انپیتی بوده است که نه محدودیتی برای میزان غنیسازی قائل شده و نه محدودیتی برای تولید آب سنگین یا پلوتونیوم. در مقابل، گرایش غالب در جناح اصلاحطلب، آنطور که از نامه سرگشاده مشهور نمایندگان مجلس ششم برمیآید، جلب نظر قدرتهای غربی بوده است به هر قیمتی ولو پذیرش محدودیتهایی که هیچ کشور دیگری نپذیرفته است. ارزیابی این دو دیدگاه را میبایست با توجه به این دو واقعیت در نظر داشت که ایران کشوری است که از یکسو در همسایگی یک قدرت هستهای قرار دارد و از سوی دیگر حکومت ایران در تعارض با کانونهای قدرت موسس دولت اسرائیل شکل گرفته که تعداد کلاهکهای هستهای آن بین 75 تا 400 عدد برآورد میشود. در چنین وضعیتی توصیه خفتبار نمایندگان مجلس ششم در آن نامه معروف حداقل برآمده از جهل نسبت به بدیهیات است.
برتری رویکرد آیتالله خامنهای در مورد پرونده هستهای اما محدود به لحاظ کردن واقعیات فوق نیست بلکه از منظر پراگماتیک نیز برتری آن امروز ثابت شده است. نوبت اولی که رویکرد اصلاحطلبان مبنای عمل قرار گرفت نتیجه طوری بود که حتی اعتراض فردی چون میرحسین موسوی را در پی داشت که تعارض جناحی با دولت خاتمی و متولیان مذاکرات هستهای در آن مقطع نداشت. اگر همان تیم مذاکرهکننده و اصلاحطلبان حامی ایشان تصور یا ادعا کنند که کاری کردهاند قدرتهای غربی حق غنیسازی ایران را به رسمیت بشناسند به این خاطر بود که با هدایت آیتالله خامنهای برنامه هستهای ایران تا حدی پیش رفت که قدرتهای غربی ناگزیر بودند حدی از پیشرفت برنامه هستهای ایران را بپذیرند. پس از حصول توافق مورد نظر اصلاحطلبان و دولت مورد حمایت ایشان ثابت شد نظر رهبر جمهوریاسلامی درست بوده که میگفت برنامه هستهای برای غرب بهانه است و به محض جلب نظر غربیها در این موضوع خواستهای دیگری در رابطه با برنامه دفاعی ایران پیش خواهند کشید. ماجرا به همین جا هم ختم نشد و برخلاف پیشبینی و نظر دیپلماتهایی که به عنوان قهرمان مورد تشویق جناح اصلاحطلب بودند با تغییر دولت در آمریکا مهمترین عضو برجام از این معاهده خارج شد. 👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (4)
نامه معروف نمایندگان مجلس ششم از این جهت نیز حائز اهمیت است که درست پس از اشغال نظامی عراق توسط ارتش آمریکا نوشته و منتشر شد. یعنی درست زمانی که نیروهای نظامی غربی به رهبری آمریکا در مرزهای شرقی و غربی ایران بصورت گسترده روی زمین حضور یافتند نمایندگان مجلس از جناح اصلاحطلب از این میگفتند که راه مقابله با تهدیدات خارجی استفاده از نیروی نظامی نیست و «اگر جام زهری باید نوشید» زودتر نوشیده شود. آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان اما با اقداماتی نظامی، اطلاعاتی و سیاسی در بیرون از مرزهای ایران موجب شدند هزینههای آمریکا از جهات مختلف، و نه فقط مالی، افزایش یابد و نهایتاً کار به جایی برسد که تحت فشار کنگره روند خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق آغاز شده و به سرانجام برسد.
با پافشاری آیتالله خامنهای بر راهبردی که مورد انتقاد شدید اصلاحطلبان مجلس ششم بود هم توطئههای بزرگی یکی پس از دیگری خنثی شدند و هم پیروزیهای بزرگی رقم خوردند. در جنگ 33 روزه لبنان نیروی تحت حمایت ایران مانع از تحقق هدف نیروی مهاجم شد و اسطوره شکستناپذیری اسرائیل را از میان برد؛ امری که حتماً اسرائیل را برای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران یا متحدان آن در منطقه بسیار محتاطتر از پیش کرده است. کانونهایی که آتش جنگ داخلی در سوریه را برافروختند نه به هدف سقوط متحد ایران دست یافتند و نه توانستند طرح تجزیه سوریه را محقق کنند. علم کردن لولوی داعش در عراق نه توانست به حضور تثبیتشده یک گروه تروریستی در نزدیکی مرزهای ایران منجر شود و نه طرح تجزیه عراق به سه کشور را محقق گرداند. پس از گذشت بیش از سه سال از آغاز حمله حکومت سعودی و متحدانش به یمن هنوز هدف اصلی یعنی ممانعت از حضور نیروهای مبارزِ متحد ایران در نزدیکی مرزهای سعودی محقق نشده و افقی نیز برای تحقق آن متصور نیست. طرح تجزیه عراق از طریق رفراندوم استقلال کردستان پیگیری شد ولی در نطفه خفه شد. و در همه این موارد نقش ایران و پافشاری آیتالله خامنهای بر مقاومت در مقابل حملات و توطئهها بیبدیل و بدون جایگزین بوده است. 👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (5)
به این نقطه که میرسیم یکی از اشتراکات جریانهای برانداز با برخی چهرههای شاخص جناح اصلاحطلب، بلکه گاهی با صدای غالبی که از این اردوگاه سیاسی شنیده میشود، عیان میگردد. ادعا میکنند راهبرد مورد پسند آیتالله خامنهای، فعالیتهای نظامی-مستشاری ایران در خارج از مرزهای خود و توسعه برنامه موشکی، راه دفع تهدیدات نیست بلکه عامل محرکی است که تهدیدات بسیاری را متوجه ایران کرده. این ادعا در تضاد است با تحولاتی که به فاصلهای بسیار اندک پس از پیروزی انقلاباسلامی روی دادند.
پنج ماه پس از پیروزی انقلاباسلامی، زمانی که هنوز نظام سیاسی جدید صرفاً درگیر مسائل داخلی است، عامل عالیرتبه سیا در عراق، صدام، با کودتا در این کشور به راس قدرت رسمی میرسد و 14 ماه پس از آن بخشهایی از خاک ایران را اشغال مینماید. نظام سیاسی برخاسته از انقلاب به مرور متوجه حمایتهای گسترده منطقهای و فرامنطقهای از صدام میشود. تمام اینها پیش از این است که ایران هرگونه فعالیت نظامی برونمرزی قابل توجهی داشته باشد. در ادامه برای تحمیل تصمیم به پایان جنگی که خود آغاز کرده بودند نیروی دریایی آمریکا مستقیماً هواپیمای مسافربری ایران را ساقط کرد. در واقع همین تجارب حاصل از جنگ تحمیلی بود که ایران را به فعالیت نظامی-مستشاری برونمرزی و تقویت بنیه تکنولوژیک با اهداف دفاعی مجاب و مصمم نمود.
همین ادعا را در مورد شکلگیری گروههای تروریستی نظیر طالبان، القاعده و داعش نیز تکرار میکنند و میگویند تشکیل این گروههای تروریستی واکنش طبیعی مسلمانان اهل سنت منطقه به تشکیل گروههای سیاسی-نظامی شیعی نظیر حزبالله لبنان با حمایت ایران است. این در حالی است که بنا بر آنچه رابرت گیتس و برژینسکی گفتهاند سرآغاز شکلگیری این گروههای «اسلامگرا» 4 ماه پس از پیروزی انقلاباسلامی با سازماندهی سیا در افغانستان و 6 ماه پیش از ورود ارتش شوروی به این کشور بوده است. گرچه برژینسکی این اقدام را به عنوان تلهای برای شوروی ذکر میکند اما همین الگو و چارچوب در تاسیس و سازماندهی گروههای مشابه دیگر نیز مشاهده میشود. ارتباط خانواده بنلادن با خاندان سلطنتی بریتانیا و جذب و پرورش ابوبکر البغدادی که در زندانهای آمریکایی بوکا و ابوغریب حضور داشته شواهدی هستند که نشان میدهند شکلگیری این نوع گروههای تروریستی «واکنش طبیعی مسلمانان اهل سنت منطقه» نبوده است. فاصله زمانی کوتاه اولین اقدام عملی آمریکا برای سازماندهی این نوع گروهها از پیروزی انقلاباسلامی نیز نشان میدهد واکنش نه به مشارکت در تاسیس و حمایت از حزبالله لبنان بلکه به خود انقلاباسلامی و پتانسیلی بوده است که این رویداد مهم توان آزاد کردن آن را داشته است.
اشتراکات ریشهای و بنیادین از جنس موارد فوق با جریانات طرفداری براندازی جمهوریاسلامی ایران مسبب اصلی بدبینی به جناح اصلاحطلب در نظام سیاسی حاکم بر ایران است. گرچه تناوب ابراز مواضع مشابه و شدت تاکید بر آن در مقاطع مختلف توسط اصلاحطلبان در نوسان بوده ولی هنوز نیز گاهی به یکباره افرادی از این اردوگاه سیاسی مواضع اینچنینی اتخاذ نموده و در افکار عمومی به موجآفرینی میپردازند. در چنین موقعیتی برخی افراد از جناح اصلاحطلب انتظار دارند بدبینی مذکور صرفاً با چند جمله که برخی چهرههای شاخص این جناح سیاسی علیه براندازی یا جریانات برانداز به زبان میآورند برطرف شود بدون اینکه اشتراکات ریشهای و بنیادینی که بالاتر ذکر شد از گفتار غالب این جناح سیاسی حذف شوند. وَيْلٌ لِّلْمُطَفِّفِينَ! 👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (6)
دامنه کمفروشی، گرانفروشی و پرتوقعی این جماعت حتی به اینجا نیز ختم نمیشود. نه تنها نشانهای در سطح کلان بروز ندادهاند که نشان دهد که غلط بودن رویکردشان در سیاستخارجی را پذیرفتهاند که هنوز مواضع مشابهی را تکرار میکنند. نه تنها حاضر نیستند بپذیرند که تبدیل اختلاف نظرشان با آیتالله خامنهای در سیاستخارجی و برنامه دفاعی به تقابل با ایشان و کشاندن این تقابل به افکار عمومی منشاء بسیاری تنشهای بزرگ در وضعیت سیاسی کشور بوده است که هرگاه مجال آن را مییابند چنین تقابلی را بصورت صریح یا ضمنی بروز میدهند و به افکار عمومی نیز میکشانند. با این حال مدام درخواست «آشتی ملی» دارند و از این عبارت گنگ و بیمعنی چیزی جز رفع حصر میرحسین موسوی و عادیسازی روابط سیدمحمد خاتمی با رهبر جمهوریاسلامی ایران را مراد نمیکنند.
مشخص است که اقداماتی نظیر رفع حصر میرحسین موسوی در موقعیت فعلی نتیجهای جز بهبود جایگاه حسن روحانی در میان افرادی نخواهد داشت که تحت هر شرایطی کورکورانه طرفداری جناح اصلاحطلب را میکنند. تضاد تام خط مشی مورد پسند حسن روحانی با رویکرد آیتالله خامنهای در سیاستخارجی روشن است و نمایشی بودن سخنان اخیر او را ثابت میکند که دوگانه «مقاومت یا تسلیم» درست کرد و خطاب به ترامپ گفت «با دم شیر بازی نکن». سخنان نمایشی اخیر روحانی و خطی است که بازوهای تبلیغاتی حامی او پی میگیرند یادآور سخنان ترامپ در زمان اعلام خروج آمریکا از برجام است مبنی بر اینکه «رهبران ایران» از مذاکره مجدد سر باز خواهند زد و سپس توافقی جدید را خواستار خواهند شد.
این تصور که روحانی با سخنان اخیر خود تصمیم گرفته است خط مشی خود در سیاستخارجی را تغییر دهد کودکانه است. آنچه او با این سخنان و استفاده از عبارت «مادر همه جنگها» کرد واقعی جلوه دادن خطر جنگ در افکار عمومی ایرانیان بود. بازوهای تبلیغاتی حامی او نیز بعضاً به همین گونه تصورات دامن میزنند. در صورتیکه بتوانند محتمل بودن جنگ را در اذهان جا اندازند بعید نیست روحانی همانطور که ترامپ در مورد تغییر رفتار «رهبران ایران» پیشگویی کرده است به توافقی نمایشی مشابه آنچه بین ترامپ و رهبر کرهشمالی صورت پذیرفت دست زند و بدعتی بزرگ در دورزدن رهبر جمهوریاسلامی ایران را رقم زند. به این شکل خواهند توانست روحانی را به عنوان منجی ایران در افکار عمومی جا زده و آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان را به حاشیه ببرند.
با این اوصاف، تلاش برای تقویت جایگاه روحانی در موقعیت فعلی توسط اصلاحطلبان، به هر بهانهای، جز ادامه همان خطی نیست که با نامه معروف و جنجالی نمایندگان مجلس ششم کلید خورد. اما این بار تفاوت بزرگی وجود دارد. آن زمان تهاجم آمریکا و متحدینش به منطقه غرب آسیا تازه آغاز شده بود و هنوز ایران به اقدام اثرگذاری دست نزده بود. به علاوه توافق با غرب در زمینه هستهای هنوز آزموده نشده بود. الان در نتیجه اقدامات ایران و متحدین آن آمریکا تا حد بسیار زیادی از منطقه خارج شده، جنگهای نیابتی و توطئههای آنها در سوریه و عراق مطلقاً به اهداف اصلی خود نرسیده و متحدین منطقهای آن نظیر حکومت سعودی نیز در یمن به اهداف اصلی خود نرسیدهاند. توافق با غرب در زمینه هستهای آزموده شده و این مهمترین عضو غربی برجام است که زیر توافق زده. آن زمان آیتالله خامنهای و نیروهای وفادار به ایشان زیر فشاری که نمایندگان مجلس ششم سعی کردند اعمال کنند کوتاه نیامدند. اکنون که این همه پیروزی برای ایشان حاصل شده و آمریکا در افکار عمومی ایران و جهان متهم است به خلف وعده چرا باید زیر فشارهای تبلیغاتی عقبنشینی کنند؟ 👇👇👇
👆👆👆 تلخیِ داروی «آشتی ملی» (7)
اصلیترین عاملی که برخی را ترغیب نموده تا فشار به رهبر جمهوریاسلامی برای عقبنشینی ایشان از مواضع خود در سیاستخارجی و برنامه دفاعی را دوباره آزمایش کنند همزمان ساختن بحران ارزی با جنجالهایی تبلیغاتی است که با خروج آمریکا از برجام، اعلام خواستهای دوازدهگانه پمپئو و سخن گفتن روحانی از «مادر همه جنگها» درست شدهاند. البته که این جنجالهای تبلیغاتی اثر روانی در جهت افزایش نرخ ارز داشتهاند ولی اساس و ریشه مشکل نه تحریم است و نه سایه جنگ. ریشه اصلی بحران بازار ارز در ایران رشد افسارگسیخته نقدینگی است که در پی تغییر الگوی مدیریت پول با راهاندازی بانکداری خصوصی در ابتدای دهه 1380 بوجود آمده. عوامل دیگری نظیر آسیبدیدن نقشه ارزی کشور در سالهای اخیر و تعلل سوالبرانگیز بانک مرکزی در ترمیم آن و همچنین اعلام نرخ ارز دولتی 4200 تومان و اصرار حسن روحانی بر این نرخ از عوامل تشدید بحران هستند. با همزمان نمودن بحران ارزی که ریشههای مستقل از راهبرد کلان سیاستخارجی جمهوریاسلامی ایران دارد با موجهای تبلیغاتی فوق امید دارند ریشه بحران ارزی را سیاستخارجی و برنامه دفاعی ایران جلوه دهند و افکار عمومی را با خود برای تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی ایران همراه سازند.
حل بحران ارزی ایران خواهناخواه یک مرحله ضربتی در کوتاهمدت خواهد داشت و یک مرحله ریشهای که بیشتر زمانبر است. چنین کاری از یک سو نیازمند رصد و کنترل شدید بلکه فریز داراییهای افرادی است که بیشترین فعالیت را در بازار ارز دارند که قطعاً درصد بسیار کمی از جامعه را شامل میشود که نکته امیدوارکنندهای است.* از سوی دیگر این کار نیازمند تصفیهای نسبتاً گسترده در الیت مالی متنفذ در نظام بانکی ایران است که هر دو بخش دولتی و خصوصی را شامل میشود. لیکن چنین کاری بدون یک تصفیه گسترده سیاسی که کالتِ قدرتِ معینی درون نظام جمهوریاسلامی ایران را هدف بگیرد ممکن نیست؛ کالتی فراجناحی که در بسیاری نهادها، از همه مهمتر دستگاه اطلاعاتی و قضائی، به درجات مختلف نفوذ دارد، سنگ بنای آن پیش از پیروزی انقلاباسلامی گذاشته شده و در تمام سالهای پس از انقلاباسلامی در تعارض با این انقلاب و همسو با منافع شبکه زرسالاری جهانی درون نظام برخاسته از انقلاب فعال بوده و بر قدرت خود افزوده است. این کالت قدرت اصلیترین چتر حمایتی بر سر آن الیت مالی است که ریشه بحران ارزی به آن بازمیگردد. بنابراین بدون تصفیه نظام سیاسی از این کالت قدرت نمیتوان از بحران ارزی اخیر به سلامت عبور کرد.
تصفیه جمهوریاسلامی ایران از این کالت قدرت حداقل به دو طریق با سرنوشت جناح اصلاحطلب گره خورده است. اولاً این کالت قدرت در مقطع فعلی نیازمند بازوهای تبلیغاتی جناح اصلاحطلب است تا راهحل بحران ارزی و مالی فعلی را در افکار عمومی تابع خود تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی و برنامه دفاعی کشور جا بزنند. در ثانی بلندپایهترین عضو این کالت قدرت با حمایت انتخاباتی جناح اصلاحطلب به راس قوه مجریه رسیده است و به تبع این موضوع حذف او عملاً در تعارض با فعالیتهای انتخاباتی و سرمایهگذاریهای نمادین این جناح سیاسی است. لیکن اگر جناح اصلاحطلب پذیرای تلخی دارویی که آن را «آشتی ملی» نام نهاده باشد میتواند مقطع فعلی را به چشم فرصتی برای خویش دیده و دوباره به عضوی ارگانیک و نرمال از نظام سیاسی حاکم بر ایران بدل گردد.
در واقع اگر این جناح سیاسی بخواهد و بتواند در ایجاد اجماعی سیاسی درون کشور نقشآفرینی نماید بر سر این موضوع که راه عبور از بحران ارزی/مالی فعلی نه تغییر راهبرد کلان سیاستخارجی ایران بلکه تصفیه نظام سیاسی از کالت قدرت مذکور است و نظام بانکی از الیت سیاسی تحت حمایت ایشان، بصورت عملی، و نه در قالب جملات صوری علیه براندازی، به دیگر ارکان جمهوریاسلامی نشان داده است که قصد ادامه روند مخربی را ندارد که با نامه جنجالی نمایندگان مجلس ششم آغاز نمود. سپس این جناح سیاسی میتواند انتظار داشته باشد بخشهایی از نسل جدید خود که خیلی خرج مقابله با راهبرد کلان سیاستخارجی ایران در دوران زعامت آیتالله خامنهای نشدهاند به اجزایی از نظام سیاسی نوسازیشده بدل گردند و به این طریق آنچه از «آشتی ملی» را مراد میکرده محقق نماید.
________________________
* به لطف بانکداری الکترونیکی این کار از چماقکشی در میدان فردوسی تهران هم سادهتر و هم موثرتر است.
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دفاع جالب مجری ضدایرانی از ایران در گفتوگو با کارشناس عربستانی!
کانال رسمی استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
هدایت شده از جدال احسن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیدبان_دید_ولی_خیانت_شد
کاری جدید از کانال جدال احسن با سخنرانی روشنگرانه دکتر حسن عباسی
🔸🔷جدال احسن 🔷🔸
@jdale_ahsan
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
💠 #اطلاع_رسانی
برنامه سخنرانی استاد حسن عباسی
#تهران
🔹 موضوع: مسائل سیاسی و تحولات منطقه
سه شنبه - ۹ مرداد ۹۷
#امشب
کانال رسمی استاد حسن عباسی
🌐 @Hasanabbasi_ir
اخبار استراتژیک
توییت روز: فقط یک لحظه تصور کنید سال نود و دو از موضع ضعیف و استیصال اقتصادی، تسلیم مذاکره نمیشدیم. یکسال مقاومت کافی بود. قدرت هستهای مان بیشتر میشد. شکست ناپذیری مان برای غرب محرز میشد. دندان طمع آمریکا برای نابودی ایران یکبار برای همیشه کشیده میشد. و امروز دیگر بیثبات نبودیم
در وضعیت استیصال فعلی هم تن به مذاکره دهیم دو سال دیگر حسرت امروز را میخوریم
-----------------------
درس ساده برجام. کانال تلگرام علی علیزاده @jedaal
🔸 گمان میکنند «مذاکره» تمام مسایلشان را حل میکند. نمیدانند مداکره از موضع ضعف خودکشی از ترس مرگ است.
🔹 میگویند بحران اقتصادی را نمیبینی. میگویند نمیبینی که هرروز، هر شهر و میدان تظاهرات و تجمع اعتراضی فقیرشدگان و ورشکستگان است. میگویم میبینم. خوب میبینم. هشت ماه است هرروز مینویسم و به عنوان یکی از صدها مرزبان و دیده بان ایران در خارج از کشور هشدار میدهم که جنگ روانی و جنگ اقتصادی و جنگ مالی جدی از سوی آمریکا و شرکایش در راه است.
🔸 اما این جنگ مالی و اقتصادی که فضای کشور را بحرانی و ملتهب کرده تصادفی نیست و بخشی از بستهی طراحی شدهی سیاست ترامپ مقابل ایران است. بستهی فشار از پایین برای چانه زنی از بالا. بستهی به استیصال رساندن برای گرفتن امتیاز از بالا.
🔹 و مساله این است که وقتی از بالا یک امتیاز بگیرد، آمریکا، این ضحاک دوره مدرن، آرام نمیشود و شش ماه بعدش برمیگردد تا امتیازی دیگر بگیرد. انهم وقتی که راه را پیدا کرده. وقتی فهمیده چطور میشود مردم را خشمگین و ملتهب کرد.
🔸 حرف من ایدئولوژیک نیست. براساس سیاست واقعی است. اگر سال نود و دو عقب نرفته بودیم سال نود و سه میتوانستیم از روی اقتدار امریکا را پای میز مذاکره «بکشانیم».
🔹 اما سال نود و دو ترسیدیم یا دقیقتر بگویم ما را ترساندند. به ویژه داخلیها.
🔸 گفتند شورش نان میشود. گفتند شورش دارو میشود. گفتند بحران سوریه که ان روزها در اوجش بود را به داخل ایران میکشانند.
🔹 برجام نوشدارو نبود. داروی عادی هم نبود. مسکنی بود که باعث شد یکی دو ساعت بیشتر در خواب رخوت باشیم. و حالا وضعمان به مراتب بدتر از قبل برجام است.
🔸 درس ساده این است: وقتی در موضع ضعف قرار داری هرگز مذاکره نکن. هرگز!
https://www.instagram.com/p/Bl5ZPkeHXra
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽ببینید
#یک_درس_استراتژیک :
❇️هرگاه دشمنتان از سرِ دوستی جلو آمد، بستهاش را پس بفرستید
❓با آمریکایی جماعت،چه زمانی باید مذاکره کرد؟
#کابوس_عمو_سام
کانال رسمی استاد حسن عباسی
@Hasanabbasi_ir
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
🔴 #جنگ_هیبریدی_اقتصادی جدی است.
#تروریسم_اقتصادی
#خرابکاری_اقتصادی
✍️ حساب رسمی استاد حسن عباسی در توئیتر
👉 Twitter.com/hasanabbasi_
💠 @Hasanabbasi_ir
هدایت شده از بیداری ملت
🚨توقیف یک محموله مهمات نیمه سنگین جنگی توسط وزرات اطلاعات در کرمان
✍مردم هوشیار باشند ضدانقلاب با دعوت به تظاهرات بدنبال کشته سازی از مردم و شعله ور کردن جنگ داخلی است
🔴به کمپین #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 زمانی برای بازگشت...
حرف جهانی اسلام برای هشت میلیارد جمعیت روی زمین
#انسان_تراز
🔸 جلسه ۳۷۲ #کلبه_کرامت :
👉 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/215
کانال رسمی استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
هدایت شده از کانال رسمی استاد حسن عباسی
مکتب انسان ساز-استاد حسن عباسی.mp3
3.02M
❇️ تنها مکتبی که میتواند #انسان پرورش دهد...
🔸استاد حسن عباسی- ۲۴ اردیبهشت۹۷
👉 dr-abbasi.ir/16657
کانال رسمی استاد حسن عباسی
💠 @Hasanabbasi_ir
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فراخوان جمعآوری کمکهای مردمی برای کودکان فوعه و کفریا
🔹دبیر جنبش مردمی «فراتر از مرزها» در گفتوگو با فارس از آمادگی این جنبش برای ارسال کمکهای مردمی برای شیعیان ستمدیده و کودکان نیازمند فوعه و کفریا در سوریه خبر داد.
👉 fna.ir/bntemo
📲ایتا:
http://eitaa.com/joinchat/3690856460C5c97b280fe
📲سروش:
http://Sapp.ir/movbeybor_ir
📝 #گزارش_متنی
سخنرانی استاد حسن عباسی در طرح ولایت دانشجویی
🗓 زمان: ۱۳ مرداد ۹۷
📍 مکان: #خراسان_رضوی
📎 dr-abbasi.ir/16819
مرجع نشر سخنرانیهای استاد حسن عباسی
🌐 @dr_abbasi
13مرداد 97 - مشهد - طرح ولایت کشوری.MP3
30.3M
#صوت سخنرانی استاد حسن عباسی
در طرح ولایت کشوری
مکان: مشهد
زمان: ۱۳ مرداد ۹۷
مرجع نشر سخنرانیهای استاد حسن عباسی
🌐 @dr_abbasi
طرح ولایت-استاد حسن عباسی.amr
4.99M
#صوت سخنرانی استاد حسن عباسی
🔺نسخه کمحجم
در طرح ولایت کشوری
مکان: مشهد
زمان: ۱۳ مرداد ۹۷
مرجع نشر سخنرانیهای استاد حسن عباسی
🌐 @dr_abbasi