💢 موج بازداشت جوانان بحرینی
🔻 در پی شدت گرفتن موج بازداشت جوانان معترض بحرینی توسط رژیم آل خلیفه، ( ۱۹ آبان ۱۳۹۹) سه جوان به نام های «احمد عبد الجلیل»، «سید فاضل سید عباس» و «جعفر صادق» توسط دستگاه امنیتی این رژیم در منطقه "ابوقوه" دستگیر شدند.
🔻 همچنین نیروهای امنیتی رژیم آل خلیفه با یورش به منطقه "ابوصبیع" با بیش از ۱۰ خودروی نظامی و حضور نیروهای کوماندو، دو جوان به نام های «سید محمد سالم» و «سید علی مکی» را بازداشت کردند.
🔻 پیش از این دادگاه بحرین نیز در راستای سیاست های تبعیض آمیز مذهبی خود، علیه ده ها تن از شهروندان بحرینی از جمله چند تن از مداحان به نام های «جعفر فضل»، «محمود الفردان» و «عباس الغسره» به دلیل احیای شعائر حسینی، حکم حبس بلند مدت و یا پرداخت جریمه های نقدی سنگین صادر کرد.
🔻 موج بازداشت شهروندان بحرینی همچنین شامل کسانی شد که در اعتراض به امضای توافق سازش با رژیم صهیونیستی تظاهرات خیابانی برپا کردند و آخرین آنها «سلمان حسن» و «قاسم ابراهیم» دو جوان بحرینی بودند که در دادستانی عمومی برای آن ها پرونده قضایی تشکیل داده شد.
▫️ @Bahrain_Farsi
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
🔴 جنایت فجیع در موزامبیک| متهم اصلی: داعش
🔻 افرادی که تصور میشود با گروه تروریستی داعش مرتبط هستند، دهها نفر را در حملهای وحشیانه در موزامبیک گردن زدند و بعد اجسادشان را قطعهقطعه کردند.
🔸 به نقل از RT، نیروهای پلیس بعد از گزارشهای مردمی درباره کشف اجساد در جنگل، از این جنایت آگاه شدند. شمار اجسادی که در یک محوطه حدود ۵۰۰ متری کشف شدند، ۲۰ مورد بود و برخی منابع اروپایی تعداد قربانیان را تا ۵۰ تن ذکر کردهاند.
🔸گفته میشود تروریستهای مرتبط با گروه داعش، در روزهای شنبه و یکشنبه به تعدادی از روستاهای استان "کابو دلگادو" در شمال شرقی موزامبیک (که به لحاظ منابع گازی غنی است) حمله کردند و بعد از غارت مردم، خانههای آنان را آتش زدند، زنان را ربودند و هرکسی را که مقاومت میکرد به قتل رساندند.
▫️@alnujaba
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 بعد ازنیمه تعطیل شدن صنعت هستهای، توقعِ غربگراها برای دورجدید مذاکرات _احتمالا به میزبانی کابینه بایدن_ این است که نظام بگذارد بر سَرِموشکهای به جای مانده از تلاشهای شهید طهرانی مقدم، مذاکره کنند که حتما به نتیجه نمیرسد.
البته از روزهای اول مذاکره،بهدنبال معامله بر سر موشکها بودند!
✍ علی قلهکی
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢وزیر خارجه اتریش: روند بازگشت بایدن به برجام طول خواهد کشید
💬 الکساندر شالنبرگ، وزیر امور خارجه اتریش:
🔸روندی که در دوره ریاستجمهوری آمریکا در قبال چین در پیش گرفته شده است، با شدت بیشتری در دوره جانشین وی ادامه می یابد.
🔸انتظار داریم که رئیس جمهوری جدید آمریکا تعامل چندجانبه بیشتری با جهان داشته باشد، اما به نقش سنتی ایالات متحده به عنوان پلیس جهان بازگشت نخواهد داشت.
🔸اعتقادی به بازگشت سریع آمریکا به توافق هسته ای با ایران ندارد و این روند به طول خواهد انجامید.
▫️https://www.irna.ir/news/84105754/
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 هاآرتص: سرنوشت ترامپ در انتظار نتانیاهو است
✍ این روزنامه اسرائیلی نوشت:
شکست ترامپ، هاله شکستناپذیری که دور نتانیاهو ایجاد شده بود را از بین برد.
🔻 هاآرتص افزود: ترامپ و خانوادهاش برای بقای نتانیاهو در قدرت، کمکهای زیادی کردند؛ اما پس از شکست او بهزودی مشخص میشود که نتانیاهو نیز ماندنی نخواهد بود.
▫️منبع :
http://ydac.ir/or6vw
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 مایکل کوهن: ترامپِ بازنده نتیجه انتخابات را نمی پذیرد و در مراسم سوگند بایدن هم شرکت نخواهد کرد
💬 مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ، در مصاحبه ای گفت:
🔻«اگر سخنرانی تحویل قدرت انجام نگیرد، شوکه نخواهم شد. فرضیه من این است که او کریسمس را به مارا لوگو میرود. فکر میکنم او طی انجام مراسم تحلیف [جو بایدن] نیز آنجا خواهد ماند. اگر برای تحلیف نیز سر و کلهاش پیدا نشود تعجب نخواهم کرد. او در چنین شرایطی مقابل دوربین نخواهد رفت تا پردهها آرام پایین بیایند و آقای شعبدهباز کنار برود. او یک بازنده است و این مسئله دارد او را میکشد. اکنون آنچه در کاخ سفید در حال اتفاق افتادن است چیزی بیش از اتهام زنی نیست. ترامپ پس از تصاحب کاخ سفید از سوی بایدن، به دعوی حقوقی خود برای به نتیجه رساندن ادعای تقلب در انتخابات ادامه خواهد داد. دونالد ترامپ نمیتواند این حقیقت را بپذیرد که باخته است. از دید او، چنین کاری مانند این است که او را بازنده خطاب کنند و برای او بدترین چیز در جهان است که چنین چیزی خطابش کنید.»
▫️منبع :
www.independent.co.uk/news/world/americas/us-election-2020/michael-cohen-trump-election-results-b1708699.html
___________________________
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 چهره واقعی بایدن از زبان هم حزبی وی
🔸 سناتور گراول طی یک مناظره درون حزبی که در سال 2008 برگزار شده است جو بایدن و سایر نامزدهای حزب دموکرات را جنگ طلب عنوان میکند و میگوید که این آدمها مرا میترسانند!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💬 "لیندزی گراهام" سناتور آمریکایی:
💢 اگر ما برای (ممنوعیت) رأیگیری پستی، اقدامی نکنیم هیچگاه نمیتوانیم یک "رئیسجمهور جمهوریخواه" داشته باشیم!
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 اینبار از کاخ سفید بوی «خلع سلاح موشکی» می آید !!
🔻 به صحبتهای معاون بایدن در جمع یهودیان صهیونیستی گوش کنید. او از برنامه موشکی ایران ناراحت است و در کمتر از ۲ دقیقه، ۳ بار میگوید «باید درکنار اسرائیل بایستیم».
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اندیشکده روسی| جهان دوباره دوقطبی میشود؟
1⃣ بخش نخست
🔻 تسلیحات هستهای یک بار جهان را به عرصه رقابت دو بلوک قدرت تبدیل کرد و اکنون نیز رقابت آمریکا و چین شرایطی را بهوجود آورده که در آن ویژگیهای دوقطبی نمایان شده است.
🔻 اندیشکدهِ باشگاه مباحثه والدای (روسیه) مقالهای را بهقلم پائول ساندرز، کارشناس سیاست خارجی آمریکا منتشر کرده است. رقابت ایالات متحده آمریکا و چین، همچنین ساختار نظام بینالمللِ برآمده از این رقابت، محور اصلی این مقاله است.
🔻 مقدمه: در زمان حاضر یکی از مسائل اصلی این است؛ آیا جهان در نتیجه رقابت ایالات متحده آمریکا و چین، همانند دوران جنگ سرد مجدداً دوقطبی خواهد شد؟ بهعبارت دیگر آیا در این شرایط، رقابت بین واشنگتن و پکن یک سیستم بینالمللی تمامعیار را تشکیل میدهد که در آن سایر کشورها مجبورند یک طرف را انتخاب کنند؟ امروز بهنظر میرسد که احتمال وقوع چنین شرایطی نسبت به گذشته کمتر باشد و این دلایل مختلفی دارد.
🔸 جهان هستهای دوقطبی بود
🔻 ابتدا باید گفت که در طول جنگ سرد ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی درگیر یک رقابت شدید در حوزه تسلیحات هستهای بودند، بنابراین دو کشور مجبور شدند زرادخانههای بزرگ هستهای را ایجاد کنند. هنگامی که ذخایر ترکیبی آنها طی سال 1986 به اوج خود رسید، ایالات متحده و شوروی بیش از 98% کلاهکهای هستهای در جهان را در اختیار داشتند. جهان هستهای بهوضوح دوقطبی بود.
🔻 این موضوع بسیار مهم بود، زیرا مسابقه تسلیحات هستهای، فضایی را ایجاد کرد که در آن ترکیب زرادخانههای بزرگ با تفکر سیستمی درباره امکان استفاده از تسلیحات هستهای در تبدیل بازدارندگی هستهای به یک عامل ثبات، کمک کرد، هرچند این مسئله به خودی خود خطرناک است. رقابت تسلیحات هستهای و بازدارندگی تسلیحاتی گسترده بهنوبۀ خود سایر کشورها را ترغیب میکند برای تضمین امنیت خود به انتخاب یکی از طرفین بپردازند.
🔻 اگرچه ایالات متحده آمریکا و فدراسیون روسیه بهعنوان جانشین اتحاد جماهیر شوروی سابق، همچنان حداقل 90% کلاهکهای هستهای جهان را در اختیار دارند، اما دیگر نمیتوان بهطور واضح بیان کرد که تسلیحات هستهای در این شرایط چنین ساختاری (دوقطبی همانند جنگ سرد با توجه به رقابت تسلیحات هستهای) را برای سیستم بینالمللی فراهم کند. از یک سو، تضمین برای تخریب متقابل در جهان امروز ممکن است مانند چهل یا پنجاه سال پیش چندان جذاب نباشد. از سوی دیگر پیامدهای استفاده از حتی یک کلاهک هستهای در برخورد با یک شهر بزرگ ممکن است بسیار وحشتناکتر از گذشته باشد. این موضوعات ظرفیت بازدارندگی دولتهایی با زرادخانههای هستهای کوچکتر مانند چین را افزایش میدهد.
🔻 بنابراین چین حتی بدون در اختیار داشتن نیروهای هستهای قابل مقایسه با ایالات متحده آمریکا، میتواند بهصورت برابر با این ابرقدرت (آمریکا) عمل کند و نیروهای کوچکتر چین مانند یک عامل بازدارندگیِ کافی برای رقابت با آمریکا بهصورت آزادانه فعالیت میکنند، در عین حال، این پویایی سطح خاصی از چندقطبی را فراهم میکند که به سایر کشورها با زرادخانههای هستهای کوچک اجازه میدهد از حملات هستهای و حتی متعارف جلوگیری کنند، امنیت خود را تضمین کنند و همزمان نیز سطح اندکی از استقلال نسبت به دو قدرت پیشرو را برای آنها فراهم میکند. در طول جنگ سرد فرانسه به این موقعیت دست پیدا کرد و امروزه کره شمالی نیز به همین ترتیب از پکن مستقل است که برای بسیاری ناخوشایند بهنظر میرسد.
⬅️ ادامه در پست بعدی...
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir
💢 اندیشکده روسی| جهان دوباره دوقطبی میشود؟
2⃣ بخش دوم (پایانی)
🔸 اقتصاد جهانی علیه دوقطبی!
🔻 اقتصاد جهانی نیز علیه دوقطبی کار میکند. مهمتر از همه این است که اقتصاد یکپارچه اتحادیه اروپا از نظر ارزش اسمی و قدرت خرید با اقتصاد ایالات متحده آمریکا و چین رقابت میکند. با توجه به اینکه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا رقبای اقتصادی یکدیگر هستند و بهنظر میرسد که این وضعیت حتی با وجود برخی توافقها برای دفاع از اصول مشترک سیاسی و اقتصادی، همچنان ادامه پیدا کند، در واقع سه قطبِ اقتصاد جهانی وجود دارد نه دو قطب، افزون بر آن اقتصاد اتحادیه اروپا و آمریکا نیز بهطور قابلتوجهی با اقتصاد چین ادغام شده است.
🔻 رقابت جهانی در حوزه فناوری نیز تا حد زیادی این رقابت اقتصادی را دنبال میکند، اما واشنگتن بهطور فزایندهای تشویق میشود ادغام اقتصادی با چین را تضعیف کند و از سوی دیگر شرکای خود را متقاعد کند تا بهطور جدی مسئله استفاده از فناوری چین در زیرساختهای مهم را بررسی کنند. این یک سیاست بلندمدت در بخش دفاعی است که در زمان حاضر خود را در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات نشان میدهد. بهنظر میرسد شبکههای الکتریکی و انرژی نیز از آن پیروی خواهند کرد. تعادل بین دنیای دوقطبی و چندقطبی در عرصه فناوری به تلاشهای آمریکا، چین و سایر کشورها در ارتقای نوآوریهای خود و دستیابی به انحصار در همکاری بینالمللیِ فناوری، بستگی دارد.
🔻 برای دو رقیب ژئوپولیتیکسیستم دوقطبی جذابتر از سیستم چندقطبی است، زیرا بهنظر میرسد که در سیستم دوقطبی کنترل بیشتری وجود دارد و تهدیدات غیرقابل پیشبینی محدود میشوند، بنابراین هر بازیگر دارای منافع موازی در مبارزه برای نفوذ در سایر کشورها و اجبار در انتخاب یک طرف دارد. همزمان برخی کشورها از شرکت در رقابتی که ممکن است حاکمیت آنها نقض شود و هزینههای بیشتری بر آنها (بیش از منافع) تحمیل کند، خودداری خواهند کرد. در طول جنگ سرد وضعیت اخیر موجب شکلگیری جنبش غیرمتعهدها شد که اتفاقاً اکنون نیز وجود دارد.
🔻 با توجه به این موضوعات، بعید است که رقابت بین آمریکا و چین به یک سیستم چندقطبی کامل منجر شود، حتی با وجود اختلافات فراوانی که با جنگ سرد بین شوروی و آمریکا دارد، در واقع نظم بینالملل بهاحتمال زیاد ویژگیهای دو قطبی و چندقطبی را با هم ترکیب میکند.
▫️ tn.ai/2385703
🌐 اخبار استراتژیک
📡 @StrategicNews_ir