#تحلیل_بازار
1) دو سه هفته ای است آخر هفته ها اخبار منفی بولد می شود. یک بار تثبیت نرخ ارز در سامانه نیما، بار دیگر غائله ی خودرو که هفته ی پیش برپا شد. هر کدام از این اخبار در لحظه انتشار شوک بالایی به بازار وارد کرد اما بلافاصله در همان شنبه ی شروع هفته حل و فصل شد. این اخبار منفی آخر هفته ای باعث شده است که چهارشنبه ها خیلی ها مایل باشند سهم نداشته باشند یا حداقل درصد سهم در پرتفو را پایین بیاورند. البته این موضوع بیشتر برای معامله گران کوتاه مدت است و معامله گران بلندمدتی طبیعتا براساس وضعیت چشم انداز میان مدت یا بلندمدت تصمیم به سرمایه گذاری می گیرند. اما به دلیل وزن قابل توجه معامله گران کوتاه مدت و اثرگذاری بالای آنها در نوسان قیمت این رفتار آخر هفته ای آنها تاثیر قابل توجهی بر معاملات چهارشنبه ها گذاشته است. این هفته که بازار با شوک خودرویی ها و بودجه شروع شد و یک روز هم به خاطر سرما بازار تعطیل بود، شاخص کل 2.5 درصد و شاخص کل هم وزن 4.4 درصد بازده داد و در آخرین روز آن یعنی امروز ارزش معاملات خرد به بیش از 9600 میلیارد تومان رسید.
2) امروز هم بازار با حال و هوای گزارش های 9 ماهه معامله شد. سهم هایی که گزارش 9 ماهه ی خوبی دادند یا بازار انتظار گزارش خوب از آنها داشت مثبت معامله شدند. یکی از چرخش های اصلی بازار امروز در روز جاری، خرید پالایشگاه ها بود. در دو سه هفته اخیر به دلیل اینکه انتظار گزارش بسیار منفی از پالایشگاه ها در پاییز شکل گرفته بود، این گروه مهم بازار عمدتا چندان معاملات جذاب و مثبتی نداشتند. حالا امروز از اواخر بازار با شایعات در مورد گزارش بهتر از انتظار این گروه، شاهد رشد تقاضا در نمادهای پالایشی بودیم و در نهایت در #شتران شاهد تشکیل صف خرید نیز بودیم. این شرکت گزارش خود را منتشر کرد که در 9 ماهه منتهی انتهای پاییز موفق به ساختن 833 ریال سود به ازای هر سهم شده است که بسیار بهتر از انتظارات شکل گرفته است. در بورس بین تحلیلگرها جوی حاکم بود مبنی بر اینکه پالایشگاه ها در بهترین حالت در پاییز نصف تابستان سود ساخته اند که این گزارش شتران نشان داد حداقل در مورد این شرکت این تحلیل درست نبوده است. حالا تا اخر هفته باید منتظر گزارش دیگر پالایشگاه ها باشیم و ببینیم آنها چه کرده اند. اگر جمع صنعت مثل پالایشگاه تهران گزارش دهند، تحرکات امروز در گروه پالایش برای چند روز ادامه پیدا می کند.
3) نرخ فروش قند و شکر به اصناف و تولیدی ها متفاوت از نرخ مصرف برای خانوارها خواهد بود. یعنی شکر دو نرخی یا شاید چند نرخی شد. حالا بعد از این تولیدکننندگانی که از شکر در فرایند تولید استفاده می کنند، باید مستقیم با کارخانه های وارد مذاکره شوند و با نرخ توافقی اقدام به خرید شکر از آنها بکنند. در طرف دیگر نرخ مصرف کننده نیز از سوی سازمان حمایت تعیین خواهد شد تا قدرت خرید آنها حفظ شود. تجربه ی نظام های چند نرخی نشان داده، در بخشی که نرخ پایین تر است، تقاضا افزایش پیدا می کند و در دیگر بخش تقاضای رسمی کاهش پیدا می کند و کالا بین دو بخش جا به جا می شود. یعنی شکر نرخ خانوار در نهایت با نرخی بین نرخ خانوار و نرخ تولید، به دست اصناف و واحدهای تولیدی خواهد رسید. البته در نهایت این سیستم جدید باعث می شود نرخ فروش کارخانه های تولید شکر رشد پیدا کند. همین تصور و تحلیل باعث شد امروز اکثر نمادهای گروه قند و شکر خصوصا آنها که پی به ای معقولی دارند و براساس سود و زیان معامله می شوند، مثبت شوند و به صف خرید برسند. اثرات واقعی این مصوبه بعدا مشخص خواهد شد.
4) عرضه های اولیه در حال افزایش است. معمولا بورس و فرابورس منتظر زمان های مناسب برای عرضه اولیه می مانند و زمانی که ارزش معاملات افزایش پیدا می کند، اقدام به عرضه ی اولیه نمادهای جدید می کنند. حالا از دیروز شاهد عرضه های اولیه بعد از مدتها هستیم. #فروژ و #اردستان دیروز و امروز عرضه شدند و سهام آنها برای اولین بار در فرابورس و بورس عرضه شدند. این دو نماد در نگاه اول، شرکت های بدی به نظر نمی رسند و در قیمت نسبتا مناسبی نیز عرضه شدند. حالا در هفته های اتی احتمالا شاهد عرضه های اولیه دیگر خواهیم بود. جا دارد متولیان بورس ها و همچنین سازمان بورس به این نکته توجه کنند که بازار کماکان از آن فاز احتیاطی خارج نشده است و با در نظر گرفتن ظرفیت موجود در نقدینگی در گردش بازار اقدام به عرضه ی اولیه کنند. در دو و نیم سال گذشته هر زمان ارزش سهام عرضه شده برای اولین بار افزایش بدون منطق داشت، بعد از آن بازار در رکود سنگین فرو رفت.
1401/10/28
فردانامه
این نمادها از یکشنبه حجم مبنا ندارند
#اطلاعیه| در خصوص اعمال/عدم اعمال حجم مبنا در برخی از نمادهای معاملاتی در بازارهای اول و دوم فرابورس ایران از روز یکشنبه دوم بهمن ماه سال ۱۴۰۱
معاون نظارت بازار فرابورس ایران اعلام کرد پس از بررسیهای صورت گرفته از تاریخ اول دی ماه سال جاری تا پایان دی ماه، از روز یکشنبه دوم بهمن ماه برای ۲۲ نماد دارای بازارگردان حاضر در بازارهای اول و دوم فرابورس ایران حجم مبنا اعمال نخواهد شد.
فهرست این نمادها در اطلاعیه آمده است.
🔴👈👈یکی از بزرگترین عرضه های اولیه تاریخ در راه بازار سرمایه
🔸👈درخواست پذیرش سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی در فرابورس مورد موافقت قرار گرفت. برآوردهای اولیه، حاکی از آن است که این شرکت ارزشی حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان دارد و در واقع، عرضه اولیه سهام شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی یکی از بزرگترین عرضه اولیههای تاریخ بازار سرمایه ایران خواهد بود. گفتنی است که ۴۰ درصد از سهام این شرکت متعلق به شرکت سرمایه گذاری گروه سپهرصادرات (وسپهر) است.
#عرضه_اولیه
#غدانه
🛑عرضه اولیه #غدانه به صندوق ها رسید.
⭕️ عرضه اولیه شرکت کارخانجات پنبه و دانه های روغنی خراسان به سرمایه گذاران واجد شرایط عرضه میشود!
🗓 زمان عرضه :
دوشنبه 3 بهمن ماه
🧮 حداکثر تعداد سهم هر کد واجد شرایط:
حداکثر 5،400،000 سهم
❌ در این عرضه اولیه کدهای حقیقی حق مشارکت ندارند.❌
#بررسی_گزارش_کدال #بوعلي
✅ پتروشيمي بوعلي سينا در دورۀ نه ماهه 5774 میلیارد تومان سود خالص (4024 ریال برای هر سهم با سرمایۀ جدید) کسب کرده است که 81 درصد نسبت به دورۀ مشابه سال قبل رشد یافته است.
✅ شرکت در این دوره بیش از 36 همت درآمد داشته که 88 درصد بیش از دورۀ مشابه سال قبل است. حاشیه سود ناخالص این دوره 19 درصد است که با 4 واحد درصد نسبت به دورۀ مشابه سال قبل همراه است.
✅ بوعلی در فصل پاییز بیش از 12 همت درآمد کسب کرده که نسبت به تابستان 9 درصد کاهش دارد. حاشیه سود ناخالص پاییز 23 درصد است که نسبت به تابستان 6 واحد درصد رشد دارد. شرکت به ازای هر سهم (براساس سرمایۀ جدید) در بهار 1444 ریال و در تابستان 1159 ریال سود کسب کرده بود که این عدد در پاییز به 1420 ریال رسیده است.
📉 آخرین قیمت سهم 3411 تومان است و در سه ماه اخیر 48 درصد بازدهی داشته است...
#کدال #پاییز1401
✳️ گزارش عملکرد فروش و سود شرکتها در پاییز1401 و مقایسه با پاییز 1400👇🏼"
➖ #شکلر سود 1367ریالی : رشد 32%
➖ #شدوص سود 443ریالی : رشد 21%
➖ #شفارا سود 50ریالی : افت -7%
➖ #فسا سود 34ریالی :
➖ #جهرم سود -2ریالی : افت -275%
➖ #کلر سود 3083ریالی : رشد 94%
➖ #شاملا سود 343ریالی : رشد 20%
➖ #دهدشت سود -4ریالی : رشد 18%
➖ #کازرو سود -11ریالی : افت -53%
#کدال #پاییز1401
#دارویی ها
✳️ گزارش عملکرد فروش و سود شرکتها در پاییز1401 و مقایسه با پاییز 1400👇🏼"
➖ #دلر سود 823ریالی : افت -14%
➖ #دابور سود 527ریالی : افت -3%
➖ #دالبر سود 293ریالی : رشد 50%
➖ #دسبحان سود 269ریالی : رشد 74%
➖ #دقاضی سود 802ریالی : رشد 49%
➖ #دکپسول سود 1890ریالی : رشد 29%
➖ #دسبحا سود 13ریالی : رشد 802%
➖ #دامین سود 135ریالی : رشد 130%
➖ #دحاوی سود 725ریالی : رشد 834%