🔴 انسانِ معیار در گفتمانِ انتظار
🔹گفتمان انتظار، انسان معیار، انسان مطلوب، انسان استاندارد، کدام انسان است؟ انسانی است که به این پایه از معرفت رسیده که هدف دین رو شناخته و به سمت آن حرکت میکنه. هدف دین چی بود؟ رسیدن انسانها به عبودیت، به خلیفة اللهی. انسان، فاصلهی بین دو نقطهی تولد تا مرگ نیست؛ هم قبل از تولد عوالمی داشته و هم بعد از مرگ، تازه عوالم اصلیاش شروع میشود.
🔸انسان منتظر این رو باید بشناسه. انسان معیار، به این پایه رسیده که هدف دین رو شناخته و اینک بزرگترین هدف زندگی خود را تلاش مجاهدانه و خستگیناپذیر در جهت رسیدن به این آرمان قرار داده: «مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ ۖ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَ مِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ...» (احزاب/۲۳) امام صادق علیهالسلام فرمودند که این عهد، تلاش و مبارزه و عزت بخشیدن به دینه. این عهدی است که دارند و به آن وفا میکنند.
🔹امام باقر علیه السلام فرمودند: زمانی بر مردم میآید که امام و پیشوای آنان غیبت میکند، پس خوشا به حال کسانی که در آن زمان «بر امر ما» استوار و ثابتقدم باشند.
🔸ثبات یعنی ایستادگی، یعنی از مسیر خارج نشدن. در این روایت به ایستادگی و ماندن در کدام مسیر و کدام امر اشاره دارد؟ «بر امر ما»، یعنی امر امامت و امر اهلبیت علیهمالسلام. امر اهلبیت چیست؟ امر اهلبیت این است که آنان هادیان خلق و حاکمان حقیقی زمین هستند، باید این امر احیا بشود، یعنی اهلبیت باید قدرت پیدا کنند تا اهداف امامت و اهداف دین را محقق سازند.
⬅️ خوشا به حال کسانی که در زمان غیبت بر امر ما ثابت و استوار باشند یعنی برای رسیدن ما به قدرت و حاکمیت تلاش کنند و زمینه را آماده نمایند.
📚 دکترین انتظار و مبانی قرآنی آن، ج۲، ص ۷۹-۸۰
4_5961054993531274693.mp3
6.19M
❇️ تلاوت درخواستی / ۲۸۱
🔸سوره ابراهیم(ع) آیات ۳۱ تا ۴۸
🔹به مدت ۲۶ دقیقه
🔸با صدای مرحوم استاد کامل یوسف بهتیمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺عاقبت یاری نکردن امام حسین علیه السلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺در مسیر امام حسین علیه السلام / قسمت هفتم
🏴 آیا تغییر بعضی از روشهای عزاداری از قبیل بدعت و تحریف و مانند این، عناوین ممنوعه هست یا حتی ابداع روشهای جدیدتر هم جایز است؟
⚫️ اربعین حسینی / ۹
🔸اربعین، کمال هلال کربلاست. اگر در دیروز کوفه و شام، ماه در خاکستر نشست یا در افق تشتی زرین فرو خفت، در اربعین، همهی مشرقها، مطلع این آفتاب بود و همهی آسمانها، جلوهگاه این ماهتاب.
🔹در اربعین، مقصد حسین(ع) است. هر که دل داشت به حسین (ع) سپرد و هر چه عشق بود به او تقدیم شد، درست همچون بدر که همهی چشمها، ناگزیر از تماشای آنند.
🔸اربعین، اتمام و اکمال ماه جمال و کمال حسین(ع) است و مگر اربعین، هماره تداعی کمال و تمام نیست ؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺در زندگی امیرالمؤمنین (علیهالسلام) هیچ کس مثل عمار یاسر نیست
🔴 تحدّی به قرآن
✅ تَحَدّی هماورد خواستن و به مبارزه طلبیدن رقیب برای آشکار شدن ناتوانی او است. تحدی اصطلاحی در علوم قرآنی و کلام اسلامی و از شرایط معجزه است که براساس آن، پیامبران منکران نبوتشان را به مبارزه میطلبد تا مانندی برای معجزاتش بیاورند. در قرآن برای اثبات معجزه بودن قرآن و نبوت پیامبر(ص)، منکران به مبارزه دعوت شدهاند و از آنها خواسته شده است که اگر قرآن را از جانب خدا نمیدانند، همانندی برای آن بیاورند که به آن تحدی به قرآن گفته میشود.
🔹اقسام تحدّی در قرآن
▫️قرآن در شش آیه به تحدی دعوت کرده است. این آیات سه دسته هستند: در سه آیه به کلّ قرآن، در یک آیه به ده سوره و در دو آیه هم به یک سوره، تحدّی شده است:
🔹تحدّی به کلّ قرآن
🔸فَلْيَأْتُوا بِحَدِيثٍ مِثْلِهِ إِنْ كَانُوا صَادِقِين (طور/۳۴)َ؛ پس اگر راست میگویند سخنی مانند آن بیاورند.
🔸قُلْ فَأْتُوا بِكِتَابٍ مِّنْ عِندِ اللَّهِ هُوَ أَهْدَىٰ مِنْهُمَا أَتَّبِعْهُ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ (قصص/۴۹)؛ بگو: «پس اگر راست میگویید، کتابی از جانب خدا بیاورید که از این دو هدایتکنندهتر باشد تا پیرویش کنم.
🔸قُلْ لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنْسُ وَ الْجِنُّ عَلی أَنْ یأْتُوا بِمِثْلِ هذَا الْقُرْآنِ لا یأْتُونَ بِمِثْلِهِ وَ لَوْ کانَ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ ظَهیراً (اسراء/۸۸)؛ بگو: «اگر انس و جن گرد آیند تا نظیر این قرآن را بیاورند، مانند آن را نخواهند آورد، هر چند برخی از آنها پشتیبان برخی [دیگر] باشند.
🔹تحدَّی به ده سوره
🔸أَمْ یقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِعَشْرِ سُوَرٍ مِثْلِهِ مُفْتَرَیاتٍ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ (هود/۱۳)؛ یا میگویند این [قرآن] را بهدروغ ساخته است. بگو: اگر راست میگویید، ده سوره برساختهشده مانند آن بیاورید و غیر از خدا هرکه را میتوانید، فرا خوانید.
🔹تحدّی به یک سوره
🔸أَمْ یقُولُونَ افْتَراهُ قُلْ فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا مَنِ اسْتَطَعْتُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقین (یونس/۳۸)َ؛ یا میگویند: «آن را به دروغ ساخته است.» بگو: «اگر راست میگویید، سورهای مانند آن بیاورید، و هرکه را جز خدا میتوانید، فرا خوانید.
🔸وَ إِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَىٰ عَبْدِنَا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَدَاءَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ (بقره/۲۳)؛ و اگر در آنچه بر بنده خود نازل کردهایم، شک دارید، پس اگر راست میگویید، سورهای مانند آن بیاورید و گواهان خود را غیر خدا فرا خوانید.