🔴 در محضر قرآن کریم/ ۱۰۲۲
✅ وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولَِئكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِّنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّديقِينَ وَ الشُّهَدَآءِ وَ الصَّٰلِحِينَ وَ حَسُنَ أُوْلئَِكَ رَفِيقاً. ذَلِكَ الْفَضْلُ مِنَ اللَّهِ وَ كَفَى بِاللَّهِ عَلِيماً (نساء/۶۹-۷۰)
🔹و هر كس كه از خدا و پیامبر اطاعت كند، پس آنان (در قیامت) با كسانى همدم خواهند بود كه خداوند بر آنان نعمت داده است، مانند پیامبران، صدّیقان، شهیدان و صالحان و اینان چه همدمهاى خوبى هستند. این همه تفضّل از سوى خداست و خداوند براى آگاه بودن، بس است.
🔸در سورهى حمد در كنار صراط مستقیم، گروه «انعمت علیهم» آمده بود، و این بار دوّم است كه در كنار آیهى صراط مستقیم، گروه «انعم اللّه علیهم» مطرح است. گویا غیر از انبیا و شهدا و صدّیقان و صالحان، دیگران بیراهه مىروند و راه مسقیم، منحصراً راه یكى از این چهار گروه است. در روایات، بهترین نمونهى صدّیقان؛ امامان معصوم علیهم السلام و حضرت صدیقه فاطمهى زهرا علیها السلام معرّفى شده است. مراد از «شهدا»؛ یا كشتگان میدان جهادند یا گواهان اعمال در قیامت. همنشینى با انبیا در دنیا براى همهى پیروان واقعى امكان ندارد، بنابر این مراد آیه، همنشینى در آخرت است.
❇️ از پيامهای آیات
▫️قرار گرفتن در راه انبیا و شهدا و داشتن رفقاى خوب، جز با اطاعت از فرمان خدا و رسول به دست نمىآید. «و من یطع اللّه و الرسول، فاولئک ...»
▫️رفیق خوب؛ انبیا، شهدا، صدّیقان و صالحانند. رفقاى دنیایى را هم باید با همین خصلتها گزینش كرد. «حَسُن اولئک رفیقاً»
▫️اطاعت از رسول، پرتوى از اطاعت خدا و در طول آن است، پس با توحید، منافاتى ندارد. «من یطع اللّه و الرسول»
▫️پاداش اطاعت از پیامبر(ص)، همجوارى با همهى انبیاست. چون همه یک نورند و یک هدف دارند و اطاعت از یكى، همراه شدن با همه است. «من یطع اللَّه و الرسول... مع... النّبیین»
▫️آگاه بودن خدا، بهترین عامل تشویق براى انجام وظیفه است. «باللّه علیماً»
▫️مقام نبوّت از مقام صدّیقین و شهدا و صالحین بالاتر است (چون نام انبیا قبل از آنها برده شده است) «من النّبیین و الصدّیقین...»
33.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مرد پولادین ...
✅ امام خامنهای: «من آقای لاجوردی را در دورهى مبارزات، به عنوان مرد پولادین مىشناختم. در بین دوستان، آن کسى که از کتک خوردن و اقدام کردن و زندان رفتن و آمدن بیرون و دوباره رفتن، خسته نمىشد، آقاى لاجوردى بود؛ در دورهى کار و تلاش براى حکومت اسلامى هم الحمدلله ایشان همینطور عمل کردند.» ۱۳۷۷/۲/۱۴
🌹یکم شهریور ماه مصادف است با سالروز ترور مجاهد فی سبیل الله شهید سید اسدالله لاجوردی، مبارز انقلابی و دادستان پیشین انقلاب اسلامی و رئیس سابق سازمان زندانها که در محل کار خود در بازار تهران و به دست عوامل سازمان تروریستی منافقین در سال ۱۳۷۷ به شهادت رسید.
🔴 رویارویی صحنهها در قرآن / ۱۳۹
🔹مقابله در موضوعات اجتماعی و سیاسی
🔸حمیت دینی و بیتفاوتی: یکی از شاخصههای جامعه زنده و پویا پایبندی به باورهای اعتقادی و ارزشهای اخلاقی از سویی و رد و طرد هر گونه عوامل آسیبزا و تهدید کننده امنیت اجتماعی و اخلاقی از سوی دیگر است. در نقطه مقابل، یکی از مشخصات بارز مرگ هر جامعهای بیاعتنایی مردمان آن به موج تهاجم بیگانه و عدم حساسیت در برابر آفتهایی است که کیان فرهنگ و اخلاق آن جامعه را تهدید میکند.
🔸بر این اساس جامعه اسلامی زمانی میتواند پویا و پیشرو باشد که مردمان آن در خصوص دفاع از ایمان و اخلاق و آرمانهای مقدس خود حساسیت داشته باشند و در برابر انحرافات و بدعتها و حرمتشکنیها و نفوذ فرهنگ بیگانه عکس العمل نشان دهند و همچون سدی نفوذناپذیر در برابر این سیل بنیانکن بایستند.
🔸اما چنانچه مسلمانان در دفاع از باورها و در پاسداشت از ارزشهای خود سستی و سهلانگاری به خرج دهند و نسبت به انحرافها و اعوجاجها، سکوت نمایند و سر در لاک خود فرو برده و باری به هر جهت زندگی کنند، چنین مردمانی محکوم به سرافکندی و عقبماندگی و چنین جامعهای محکوم به انحطاط و زوال است.
🔸درست به همین دلیل است که در اسلام به مسأله امر به معروف و نهی از منکر توجه شایانی صورت گرفته تا جایی که تمام کارهای نیک و حتی جهاد در راه خدا در برابر این دو فریضه الهی، همانند قطرهای در برابر دریای مواج معرفی شده است.(نهجالبلاغه، حکمت ۳۷۴) و از سوی دیگر کسانی که این دو فریضه را ترک کنند و از مظاهر گناه و فساد بیزاری نجویند، مردگانی در میان زندگان توصیف گردیدهاند: من ترک انکار المنکر بقلبه و یده و لسانه فهو میت بین الاحیاء.
52.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺تلاوت آقای علیرضا بیژنی در مسابقات بین المللی قرآن کریم
🔹سهشنبه ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ / مالزی
🔴 ویژگیهای انسانِ عاقل
✅ عن الرضا علیه السلام: لا يَتِمُّ عَقْلُ امْرِء مُسْلِم حَتّى تَكُونَ فيهِ عَشْرُ خِصال: أَلْخَيْرُ مِنْهُ مَأمُولٌ. وَ الشَّرُّ مِنْهُ مَأْمُونٌ. يَسْتَكْثِرُ قَليلَ الْخَيْرِ مِنْ غَيْرِهِ، وَ يَسْتَقِلُّ كَثيرَ الْخَيْرِ مِنْ نَفْسِهِ. لا يَسْأَمُ مِنْ طَلَبِ الْحَوائِجِ إِلَيْهِ، وَ لا يَمَلُّ مِنْ طَلَبِ الْعِلْمِ طُولَ دَهْرِهِ. أَلْفَقْرُ فِى اللّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ الْغِنى. وَ الذُّلُّ فىِ اللّهِ أَحَبُّ إِلَيْهِ مِنَ الْعِزِّ فى عَدُوِّهِ. وَ الْخُمُولُ أَشْهى إِلَيْهِ مِنَ الشُّهْرَةِ. ثُمَّ قالَ(عليه السلام): أَلْعاشِرَةُ وَ مَا الْعاشِرَةُ؟ قيلَ لَهُ: ما هِىَ؟ قالَ(عليه السلام): لا يَرى أَحَدًا إِلاّ قالَ: هُوَ خَيْرٌ مِنّى وَ أَتْقى.
🔹امام رضا علیه السلام فرمودند: عقل شخصِ مسلمان تمام نيست، مگر اين كه ده خصلت را دارا باشد:
▫️از او اميد خير باشد.
▫️از بدى او در امان باشند.
▫️خير اندک ديگرى را، بسيار شمارد.
▫️خير بسيار خود را، اندک شمارد.
▫️هر چه حاجت از او خواهند، دلتنگ نشود.
▫️در عمر خود، از دانش طلبى خسته نشود.
▫️فقر در راه خدايش از توانگرى، محبوبتر باشد.
▫️خوارى در راه خدايش از عزّت با دشمنش، محبوبتر باشد.
▫️گمنامى را از پرنامى، خواهانتر باشد.
🔹سپس امام(ع) فرمود: امّا خصلت دَهم و چيست دهمى؟ گفته شد: آن چيست؟ فرمود:
▫️احدى را ننگرد جز اين كه بگويد: او از من بهتر و پرهيزكارتر است.
📚 تحفالعقول، ص۴۴۳
4_5954258787605939737.mp3
6.68M
❇️ تلاوت درخواستی / ۲۷۹
🔸آیاتی از سورههای انعام (از آیه ۱۵۹)، انفطار، ضحی و شرح
🔹به مدت ۲۸ دقیقه
🔸با صدای مرحوم استاد راغب مصطفی غلوش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺در مسیر حسین علیه السلام / قسمت ششم
🔹برخی مطالبی که در مجلس عزا بیان میشود یا اثبات نشده یا از منابع ضعیف نقل میشود، وظیفه ما در قبال اینها چیست؟