توافق بانکها برای رعایت نرخ سود از شنبه /سود اوراق گواهی در تمام بانکها ۲۳ درصد شد
🔹درپی افزایش غیرقانونی نرخ سود تا ۲۵ درصد در برخی بانکها و اخطار بانک مرکزی، جلسه ویژهای دیروز با حضور مدیران بانکهای دولتی و خصوصی در بانک مرکزی برگزار و بر رعابت نرخ سود در همه بانکها از شنبه ۱۷ دی توافق شد.
🔹بر اساس توافق شورای هماهنگی بانکها و کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی با بانک مرکزی، از روز شنبه اوراق گواهی سپرده با سود ۲۳ درصدی در تمام بانکها اجرایی میشود./تسنیم
@Tahlilgaran_Bartar
آیا سیاست افزایش نرخ بهره می تواند در بلندمدت تورم را کنترل کند؟
سال های سال نرخ های سود بانکی بالا در سیستم بانکی کشور تجربه میشود ولی نرخ تورم کماکان بالاست. سیاستگذاران پولی عموماً از سیاست انقباضی برای کاهش تقاضای کل و خنک کردن تورم بهره میگیرند لیکن برای مدت محدود نه برای دهه یا دهه ها. از سوی دیگر منطق بهره مندی از سیاست پولی متناسب با شرایط تورمی در این است که افزایش نرخ بهره میتواند نرخ استقراض را بالا ببرد تا هزینه پول بالاتر رود و مصرف عمومی کاهش یابد و متعاقبا تقاضای کل کاهش یابد و منجر به خنک شدن تورم شود. به عبارتی افزایش نرخ بهره به پرهزینهتر شدن دریافت اعتبار توسط خانوار منجر میشود و خانوارها کمتر مصرف میکنند و در نتیجه تقاضای کاهش یافته و تورم آرام میگیرد.
سوال اصلی اول اینکه، چقدر این استدلال برای بازار پولی ما کار میکند؟! مصرف خانوار به چه میزان به اعتبار وابسته است؟ آیا افزایش نرخ سود میتواند موجبات کاهش مصرف خانوارها را فراهم آورده و به کاهش نرخ تورم منجر شود. بعید است مصرف خانوارها وابستگی زیادی به اعتبارگیری خانوارها داشته باشد. به طور ساده افزایش نرخ سود با هدف گرانتر شدن پول و به تبع آن کاهش مصرف عمومی در اقتصاد ما راهگشا به نظر نمی رسد. بدین ترتیب بر اثر بخشی افزایش نرخ سود بر کاهش تورم با استدلال ارائه شده تردیدهای جدی وجود دارد. یک ادعای جدی؛ مجرای انتقال سیاست پولی در ایران کار نمیکند.
از سوی دیگر مطالعات نشان میدهد در ایران، تورم با نقدینگی ارتباط مستقیم دارد. بدین معنی که با افزایش نقدینگی، تنور تورم گرمتر میشود. سوال اصلی دوم اینکه، چه عاملی باعث افزایش نقدینگی میشود؟ آیا افزایش نرخ سود بانکی میتواند موجب کاهش نقدینگی در اقتصاد شود؟ نقدینگی در اقتصاد به دو بخش پول و شبه پول تقسیم میشود. بخش بزرگی از نقدینگی همان شبه پول است که در واقع همان سپرده های اشخاص (حقیقی و حقوقی) در بانکهاست. در بخش سپردها نیز بخش بزرگی از سپرده ها به سپرده های غیردیداری اختصاص دارد که همان سپرده های متصل به نرخ سود است. آنچه واضح است، هر چه نرخ سود بانکی بالاتر باشد، سپرده های مدت دار با سرعت بیشتری افزایش مییابد و به نقدینگی بالاتر منجر میشود. بدین ترتیب میتوان ادعا کرد افزایش نرخ سود بانکی خود عامل جدی در افزایش نقدینگی است.
نکته ای که سیاستگذاران پولی کشور باید به آن توجه کنند، اینست که اقتصادهای مختلف دینامیکهای خاص خود را دارند، و نسخه ای که در یک اقتصاد کار میکند، لزوما در اقتصاد دیگری کارایی نخواهد داشت (یا کارایی کمتری خواهد داشت). شاید اساسا بالا نگهداشتن نرخ سود بانکی و بالاتر بردن آن به منظور کاهش تورم در اینجا سیاست کارآمدی نیست (تجربه سالهای گذشته نیز میتواند بر این ادعا صحه بگذارد). وقتی تکرار یک مسیر ما را به هدف نمیرساند، باید به درستی مسیر تردیدهای جدی داشته باشیم و مسیرهای جایگزین را نیز امتحان کنیم.
#حسن_کاظمزاده
#کرمان
مقاومت داینامیک مهمی را شکسته است. می تواند در گام نخست تا ۱۰۵ و در میانمدت تا ۱۵۰ بالا بیاید. حدضرر 80
#پرویز_جلیلی
#پارسیان
در محدوده حمایتی مناسبی قرار دارد. می تواند تا ۳۹۰ در گام نخست بالا بیاید. حد ضرر ۲۹۰
#پرویز_جلیلی
#شتران
در محدوده 340حمایت بسیار مهمی دارد که بریک آن بسیار احتمال کمی دارد، در 400 نیز مقاومت مهمی دارد که فاند مثبت می تواند به بریک این مقاومت کمک کند. به نظر مدتی نیاز به اصلاح زمانی دارد.
#پرویز_جلیلی
خساپا (W)
هفتگی
بروزرسانی
مطابق انتظار تونست با قدرت محدوده مهم قرمز رنگ رو بشکنه و مادامی که زیر این محدوده (2344 ریال) تثبیت نشه منفی های احتمالی رو پول بک در نظر میگیریم ...
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
وتجارت (W)
بروزرسانی
مطابق انتظار مجدد به حوالی سقف تراکم رسید .
با توجه به وضعیت موجود ، احتمال شکست و خروج از تراکم در این موج حرکتی بالا خواهد بود .
دنبال میکنیم ...
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
شاخص گروه بانک
نمودار 14 ساله
بلند مدتی
به شرطی که بتونه از تراکم خارج بشه دریچه جدیدی به روی این صنعت گشوده خواهد شد ...
دنبال میکنیم ...
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
جهت اطلاع اعضای محترم، سهام 5 غول فناوری آمریکا شامل اپل مایکروسافت آمازون متا و آلفابت ... در این هفته به سقوط خود ادامه داد و در مجموع به 5.9 تریلیون دلار رسید و عملا کل رشد دوران #کرونا را پس داد!
در دوران کرونا ارزش بازار این گروه 10.2 تریلیون دلار بود (سقوط 42% ارزش بازار) و کاهش 4.3 تریلیون دلاری دارد! ... برای داشتن ذهنیت از این سقوط خوب است بدانیم که این رقم معادل 71500 تن طلا ... و یا 100 سال صادرات نفت ایران با نرخ فعلی صادرات است
#اطلاعات_عمومی
در مورد بازار و سهام مناسب در شرایط فعلی سوال زیاد پرسیده میشود.
اهداف سهام قبلی پابرجاست برای ورود در شرایط فعلی سهام بانکی نظیر وتجارت و و بصادر و ... به نظرم کم ریسک است و در آستانهی حرکت جدید صعودی هستند.
گروه پالایشی نیز در شرایط تکنیکالی مناسبی هستند.
هر دو گروه مناسب پولهای بزرگ حقوقی و هم افراد حقیقی هستند و نقد شوندگی مناسبی دارند.
موفق باشید.
#موقت
#محسن_عباسی
#پنج_نکته
پنج نکته که قبل از معاملات این هفته باید در نظر بگیریم
1) علی رغم همه ی انتظارات منفی که در مورد موضوع تثبیت نرخ ارز در 28500 تومن در سامانه ی نیما شکل گرفت، در هفته ی گذشته چیزی که تجربه شد ادامه عرضه ارز توسط برخی صادرکنندگان در بازار توافقی و وجود رقابت برای ارز برخی صادرکنندگان غیرپتروشیمی بودیم. یعنی تغییر خاصی اتفاق نیافتاد و آن انتظار رشد نرخ ارز شرکت های پتروشیمی در کوتاه مدت برآورده نشد. در بورس کالا هم که مانند گذشته شاهد رقابت در خرید کالاها بودیم و عملا خبری از تثبیت یا غیره نبود. لذا به نظر می رسد برداشت و برآورد اولیه بازار از سیاست اعلامی بانک مرکزی به شدت بدبینانه بوده و می توان گفت به مرور بازار سهام خودش را با نرخ ارز 34 تا 35 هزار تومانی تعدیل خواهد کرد. خریداران بلندمدت هم با همین نظر در یک هفته ی گذشته سهام گروه های صادراتی را خریداری کردند. اثر کوتاه مدت فرزین به طور کامل در شرکت های صادراتی خالی شد و این گروه ها به روند قبلی خود باز خواهند گشت.
2) نرخ بهره مدتها بود که رشد کرده بود، حالا با کمی رسمیت بخشیدن به آن و همچنین اعلام کنترل نرخ سود سپرده به نظر می رسد وارد مرحله ی جدیدی از سیاست نرخ پولی شدیم. در حال حاضر به دلیل اعمال سیاست انقباضی از اواخر بهار نقدینگی مورد نیاز بنگاه های اقتصادی و خانوارها به شدت در کمبود است. این کمبود به قدری بوده که با وجود رشد نرخ ارز، نبود سرمایه در گردش باعث شد تا واحدهای تولیدی نتوانند به قصد صادرات، تولید خودشان افزایش دهند. حالا اگر آمار تزریق پول بانک مرکزی در آذرماه را در کنار این سیاست تعیین سقف نرخ سود برای جذب سپرده توسط بانک ها بگذاریم، به نظر می رسد سیاست انقباضی در حال چرخیدن به سمت انبساط پولی، البته با هزینه (نرخ بهره) بالاتر. در واقع دسترسی به پول راحتتر خواهد شد ولی قیمت آن بالاتر خواهد بود. این تغییر در سیاست پولی می تواند محرک بازار سهام باشد.
3) رقابت برای جذب سپرده توسط بانک ها باعث افزایش هزینه تجهیز منابع برای آنها شده است. در طرف مقابل به دلیل سیاست تسهیلات تکلیفی و همچنین تسهیلات به دولت عملا درآمد هم پای هزینه رشد نکرده است. در واقع بانک ها به دلیل پول کم و سیاست انقباضی بانک مرکزی مجبور شده اند با هزینه گرانترین سپرده جذب کنند ولی همین هزینه بالاتر را نتواسته اند به تسهیلات گیرندگان دولتی و تکلیفی منتقل کنند. حالا با افزایش رسمی نرخ جذب سپرده به 23 درصد و تعیین سقف برای آن، بانک ها خصوصا بانک های دولتی و شبه دولتی خواهند توانست نرخ تسهیلات خودشان را نیز افزایش دهند و این موضوع به نفع گروه بانکی است. البته رشد ارزش دارایی ها به دلیل تورم نیز دلیل مضاعف برای رشد قیمت سهم آنها می تواند باشد.
4) چینی ها از کرونا درآمد و حالا فعالیت های اقتصادی در این کشور در حال افزایش است. از طرف دیگر دولت چین به دنبال تحریک بیشتر بخش مسکن به عنوان موتور محرک اقتصاد این کشور است. همین انتظارات باعث شده تا قیمت زنجیره فولاد، فلزات پایه و پتروشیمی های پایین دست مثل الفین ها و پلیمرها در شرق آسیا افزایشی باشد. احتمالا بعد از گذشتن از پیک کرونا که در حال حاضر در چین در جریان است، همچنین بعد از سال نوی چینی شاهد افزایش تقاضا برای این محصولات از سودی چین باشیم و تولیدکنندگان اینگونه محصولات بعد از چندین ماه فشار، دوره ی رونق تجربه کنند.
5) برخی شرکت های کوچک و متوسط در ایران محصولاتی را تولید می کنند که با افزایش نرخ تورم، توانایی انتقال رشد هزینه ها به قیمت فروش را دارند. شیرینیجات، کاشی و سرامیک، برخی صنایع غذایی که تحت قیمت گذاری سازمان حمایت نیستند، برخی تجهیزاتی ها و گروه های مشابه. در شرایط فعلی که تورم رو به افزایش است، این شرکت ها توانایی افزایش نرخ محصولات و همچنین افزایش درآمد با حفظ حاشیه سود را دارند. در دوره ای مثل شرایط حاضر این گروه ها هم می توانند هدف سرمایه گذاری برای کسب بازده مطلوب باشند.
#حسن_کاظمزاده