در مورد بازار و سهام مناسب در شرایط فعلی سوال زیاد پرسیده میشود.
اهداف سهام قبلی پابرجاست برای ورود در شرایط فعلی سهام بانکی نظیر وتجارت و و بصادر و ... به نظرم کم ریسک است و در آستانهی حرکت جدید صعودی هستند.
گروه پالایشی نیز در شرایط تکنیکالی مناسبی هستند.
هر دو گروه مناسب پولهای بزرگ حقوقی و هم افراد حقیقی هستند و نقد شوندگی مناسبی دارند.
موفق باشید.
#موقت
#محسن_عباسی
#پنج_نکته
پنج نکته که قبل از معاملات این هفته باید در نظر بگیریم
1) علی رغم همه ی انتظارات منفی که در مورد موضوع تثبیت نرخ ارز در 28500 تومن در سامانه ی نیما شکل گرفت، در هفته ی گذشته چیزی که تجربه شد ادامه عرضه ارز توسط برخی صادرکنندگان در بازار توافقی و وجود رقابت برای ارز برخی صادرکنندگان غیرپتروشیمی بودیم. یعنی تغییر خاصی اتفاق نیافتاد و آن انتظار رشد نرخ ارز شرکت های پتروشیمی در کوتاه مدت برآورده نشد. در بورس کالا هم که مانند گذشته شاهد رقابت در خرید کالاها بودیم و عملا خبری از تثبیت یا غیره نبود. لذا به نظر می رسد برداشت و برآورد اولیه بازار از سیاست اعلامی بانک مرکزی به شدت بدبینانه بوده و می توان گفت به مرور بازار سهام خودش را با نرخ ارز 34 تا 35 هزار تومانی تعدیل خواهد کرد. خریداران بلندمدت هم با همین نظر در یک هفته ی گذشته سهام گروه های صادراتی را خریداری کردند. اثر کوتاه مدت فرزین به طور کامل در شرکت های صادراتی خالی شد و این گروه ها به روند قبلی خود باز خواهند گشت.
2) نرخ بهره مدتها بود که رشد کرده بود، حالا با کمی رسمیت بخشیدن به آن و همچنین اعلام کنترل نرخ سود سپرده به نظر می رسد وارد مرحله ی جدیدی از سیاست نرخ پولی شدیم. در حال حاضر به دلیل اعمال سیاست انقباضی از اواخر بهار نقدینگی مورد نیاز بنگاه های اقتصادی و خانوارها به شدت در کمبود است. این کمبود به قدری بوده که با وجود رشد نرخ ارز، نبود سرمایه در گردش باعث شد تا واحدهای تولیدی نتوانند به قصد صادرات، تولید خودشان افزایش دهند. حالا اگر آمار تزریق پول بانک مرکزی در آذرماه را در کنار این سیاست تعیین سقف نرخ سود برای جذب سپرده توسط بانک ها بگذاریم، به نظر می رسد سیاست انقباضی در حال چرخیدن به سمت انبساط پولی، البته با هزینه (نرخ بهره) بالاتر. در واقع دسترسی به پول راحتتر خواهد شد ولی قیمت آن بالاتر خواهد بود. این تغییر در سیاست پولی می تواند محرک بازار سهام باشد.
3) رقابت برای جذب سپرده توسط بانک ها باعث افزایش هزینه تجهیز منابع برای آنها شده است. در طرف مقابل به دلیل سیاست تسهیلات تکلیفی و همچنین تسهیلات به دولت عملا درآمد هم پای هزینه رشد نکرده است. در واقع بانک ها به دلیل پول کم و سیاست انقباضی بانک مرکزی مجبور شده اند با هزینه گرانترین سپرده جذب کنند ولی همین هزینه بالاتر را نتواسته اند به تسهیلات گیرندگان دولتی و تکلیفی منتقل کنند. حالا با افزایش رسمی نرخ جذب سپرده به 23 درصد و تعیین سقف برای آن، بانک ها خصوصا بانک های دولتی و شبه دولتی خواهند توانست نرخ تسهیلات خودشان را نیز افزایش دهند و این موضوع به نفع گروه بانکی است. البته رشد ارزش دارایی ها به دلیل تورم نیز دلیل مضاعف برای رشد قیمت سهم آنها می تواند باشد.
4) چینی ها از کرونا درآمد و حالا فعالیت های اقتصادی در این کشور در حال افزایش است. از طرف دیگر دولت چین به دنبال تحریک بیشتر بخش مسکن به عنوان موتور محرک اقتصاد این کشور است. همین انتظارات باعث شده تا قیمت زنجیره فولاد، فلزات پایه و پتروشیمی های پایین دست مثل الفین ها و پلیمرها در شرق آسیا افزایشی باشد. احتمالا بعد از گذشتن از پیک کرونا که در حال حاضر در چین در جریان است، همچنین بعد از سال نوی چینی شاهد افزایش تقاضا برای این محصولات از سودی چین باشیم و تولیدکنندگان اینگونه محصولات بعد از چندین ماه فشار، دوره ی رونق تجربه کنند.
5) برخی شرکت های کوچک و متوسط در ایران محصولاتی را تولید می کنند که با افزایش نرخ تورم، توانایی انتقال رشد هزینه ها به قیمت فروش را دارند. شیرینیجات، کاشی و سرامیک، برخی صنایع غذایی که تحت قیمت گذاری سازمان حمایت نیستند، برخی تجهیزاتی ها و گروه های مشابه. در شرایط فعلی که تورم رو به افزایش است، این شرکت ها توانایی افزایش نرخ محصولات و همچنین افزایش درآمد با حفظ حاشیه سود را دارند. در دوره ای مثل شرایط حاضر این گروه ها هم می توانند هدف سرمایه گذاری برای کسب بازده مطلوب باشند.
#حسن_کاظمزاده
سیلام
از نمادهای بنیادی و خوب بازار که برای سهامداری و حوصله کردن مناسب هست و با اهداف مشخص شده میتوان فرصت داد و سهامداری کرد . روزهای اخیر شاهد تحرکات حجمی در نماد هستیم .
هرگز توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
بورس | تحلیلگران برتر
شرنگی از دو سال و نیم پیش بارها در موردش نوشتیم . پیرو تمام گفته های گذشته قسمت آخرش رو از نمای نزد
شرنگی
بروزرسانی
از تراکم خارج شده و در مسیر درست قرار داره وفرصت میدیم ...
توصیه به خرید و یا فروش نیست .
#صرفا_نظر_شخصی
#مجید_مویدی
#دبالک
یک کد به کد روی سهم زدند اما به نظر زیر 1300 ارزش ورود داره
از وقتی جلوی رانت و ویژهخواری یه عده در صنعت خودرو گرفته شده بدجوری عین اسپند روی آتیش شدند
من معتقدم اگر صنعت خودرو به کمک بورس کالا درست بشه سر اژدهای رانت و فساد در اقتصاد ایران قطع میشه
صنعت خودرو درست بشه بقیه اقتصاد مملکت خودکار تمام مشکلاتش حل خواهد شد!
#بهنام_صمدی
#آبادا
بیاد محدوده 1000 ارزش خرید داره، یک نوسان 5 درصدی بهمون داد، اما انتظار بیشتری از این چارت می ره، امیدوارم مثل بگیلان بشه
#پرویز_جلیلی
#تحلیل_بازار
1) باید قبول کرد بازار از دوره رکود و حباب منفی عبور کرده است. در واقع تحلیل بازار با شرایط رکودی الان جواب نمی دهد. میانگین 60 روزه ارزش معاملات خرد در 4 آبان (کف پاییز) در حدود 2500 میلیارد تومان بوده است و در حال حاضر این میانگین 60 روزه به بیش از 4200 میلیارد تومان رسیده است. از طرف دیگر ارزش معاملات خرد در تایم فریم 3 روزه و 20 روزه در حال حاضر به ترتیب 8100 و 6400 میلیارد تومان است. به نظر می رسد مادامی که میانگین 3 روزه ی ارزش معاملات خرد بیش از 6500 میلیارد تومان باشد، هیچ نشانه ای از افول رونق فعلی مشاهده نخواهد شد. شاید در کوتاه مدت نوسان داشته باشیم ولی با افق میان مدت حفظ ارزش معاملات روزانه در سطوحی بالاتر از 6500 میلیارد تومان کماکان موید ادامه حرکت رشدی فعلی است. البته ممکن است مثلا گروهی از سهم یا نمادهایی اصلا بازده نداشته باشند ولی گروه یا نمادهای دیگری بازده ایجاد کنند. در واقع حرکت فعلی بازار جمعی نیست و به صورت بخشی خواهد بود. حرکت جمعی آتی زمانی می تواند اتفاق بیافتد که نرخ دلار آزاد یا نیما رشد جدید و سقف جدیدی را تجربه کنند. ارزش معاملات خرد در روز جاری 8500 میلیارد تومان بود و برای یک روز رونقی عدد قابل قبولی است.
2) حباب منفی در بورس در حال از بین رفتن است. اولین بار در این پست در بند دوم در مورد تشکیل حباب منفی در بورس صحبت کردیم. این نوشته مربوط به تیرماه امسال بود و تشکیل حباب منفی در بورس در آن نوشته پیش بینی شد. در پست های بعدی هم به روند تشکیل این حباب اشاره شده بود. حالا الان بایستی بگویم حباب منفی در بورس در حال کوچک شدن. در واقع کف قیمت به ارزش زده شد و قیمت از پایین در حال نزدیک شدن به ارزش ذاتی در بسیاری از سهم ها است. اگر خیلی خلاصه و ساده بخواهم تشریح کنم فرض کنید بازده مورد انتظار شما از یک سهم در شرایط تورمی فعلی 50 درصد بوده است، تشکیل حباب منفی و تکمیل آن در پاییز باعث شد قیمت ها به قدری افت کند که بازده دردسترس تا 100 درصد هم افزایش پیدا کند. حالا رشد اتفاق افتاده از 4 آبان تا الان بیشتر در جهت از بین رفتن این حباب منفی بوده. یه فرصت ویژه که به خاطر جریان سرمایه در بورس و همچنین در همه ی بازارهای سرمایه گذاری اتفاق می افتد. سرمایه گذاران بلندمدت بیشتر به ارزش توجه می کنند اما سرمایه گذاران کوتاه مدتی قیمت را بیشتر مدنظر قرار می دهند.
3) امروز تمایل به خرید سهم های غیردلاری بیشتر بود. دلیل اصلی این رویکرد قطعا نگرانی از کنترل نرخ ارز نیما و شاید نگرانی از مداخلات در بورس کالا باشد. قبلا فکر می کردم که عرضه ارز در سامانه نیما با نرخ ثابت 28500 شاید بتواند یک تا دو ماه ادامه داشته باشد. اما با توجه به تحرکاتی که در سمت تقاضای ارز نیما در جریان است و همچنین در کنار آن عدم تامین ارز صادراتی به اندازه ی کافی، بعید است این سیاست بیش از دو سه هفته دوام بیاورد. همین الان هم زمزمه هایی از رقابت های سنگین برای خرید ارزهای غیر سهمیه شنیده می شود. بازار مبادله ای، بازار توافقی، نیمای رقابتی یا هر اسم دیگری می خواهند برایش بگذارند، چیزی است که در هفته های پیش رو محل فروش بخش عمده ای از ارزهای شرکت های صادرکننده خواهد بود. هر زمان این اتفاق افتاد، شرکت های پتروشیمی، معدنی و فلزی صادراتی نیز می تواند عقب افتادگی خود نسبت به بقیه بازار را جبران کنند.
4) معاملات بلوک خرد (معاملات بلوکی که در نماد2 صورت می گیرد) در بازار افزایش پیدا کرده است. این معاملات معمولا بین اشخاص حقوقی انجام می گیرد و از آنجائیکه حجم بالایی دارند جهت عدم تاثیر بر تابلو معاملات خرد، در تابلوی دیگری انجام می گیرند. چند وقتی است که حجم معاملات نمادهای خره فروشی افزایش پیدا کرده است. ارزش معاملات بلوکی خرده فروشی که در چندماه گذشته در بورس زیر 500 میلیارد تومان بود، امروز به 1400 میلیارد تومان رسیده است. در فرابورس نیز ارزش معاملات بلوکی خرده فروشی رشد قابل توجهی داشته است. افزایش این معاملات در این ماه از سال که انتهای سال مالی شرکت های حقوقی نیز نیست نشان می دهد، حقوقی ها درشت تقاضای قابل توجهی برای خرید سهام دارند.
1401/10/17
#حسن_کاظمزاده
بورس | تحلیلگران برتر
#سکه بهار آزادی 😊 به مدت یکسال در یک روند ساید نزولی با کف 10 میلیون در حرکت خواهد بود و بعد .پیش بس
#سکه با قلبی مطمئن و خیالی راحت بزارید زیر سرتون و هیچ ترس و حزن و اندوهی به خود راه ندهید .تا روزی که برسه به 30 و 40 و 50 .
#پرویز_خالقی