دلار سبزه ۳۲۳۵۰ تومان!
تحریم یه طرف این ماشین تولید نقدینگی دولت داره پدر مردم رو درمیاره
نقدینگی رسیده به مرز ۵۰۰۰ همت
#بهنام_صمدی
بورس | تحلیلگران برتر
اردر حمایتی قوی در #شگل سهمی که کف قیمتی 520 تومانی را بسته و احتمالا با اعلان خبر دریافت افزایش نرخ
این سهم شگل که در کف قیمتی معرفی شده بود خبر افزایش نرخ رسما منتشر شود به هدف وعده داده شده می رسد
#محسن_نطری
#بازار
نرخ سکه امامی ابتدای سال 11.500.000 تومان بوده و همکنون 15.000.000 تومان است. حجم معاملات مسکن در ماه اخیر رکورد زنی کرد و به سطحی رسید که علامتی بر پایان رکود است. نکته جالب اینکه در تمام دوران رکود، قیمت صعودی بود و با رسیدن به دوره رونق، سرعت رشد قیمت ها نیز افزایش یافت.
این ویژگی بازار ملک(خصوصا تهران) اصلی ترین تفاوتی است که با بازار سهام دارد. بازار سهام در دوران رکود نزولی می شود و هرچند قیمت ها ارزنده باشد و اخبار منفی مخابره نشود اما شاهد افت قیمت خواهیم بود.
فرضیه اصلاح زمانی در بازار سهام از اساس موجودیت ندارد. در واقع ما هیچ وقت ندیدیم که شاخص برای مدتی جانبی حرکت کند. شاید بهتر باشد بگوییم که بازار یا صعودی است یا نزولی اما طول موج ها تغییر می کند با این حال هر وقت که دچار رکود شویم، سطح عمومی قیمت سهام افت می کند.
پیشتر در مطلبی عنوان کردم که بورس کالا، سریعترین شاخص برای این است که ببینیم انتظارات تورمی از سوی تولیدکنندگان و تجار چگونه است. رکود و رونق در بورس کالا، کاملا نشان می دهد که عموم بازرگانان و تولیدکنندگان روند قیمت ارز، تورم و شرایط سیاسی را چگونه ارزیابی می کنند.
در این مقطع بورس کالا طی هفته های اخیر شاهد رونق و رقابت بوده و حجم معاملات در بازار مسکن نیز رشد کرده است. بازارهای موازی بازده داده اند و بازار سهام اما پس از یک دوره حرکت صعودی از بهمن 1400 تا اردیبهشت جاری، وارد فاز اصلاح و رکود شده است.
عرض کردم که ما چیزی به نام اصلاح زمانی در بازار سهام نداریم با این حال باید گفت اگر مدت زمانی بگذرد و بازارهای موازی سطح بالای قیمتی خود را حفظ کنند، بازار رقیب(در اینجا سهام) عقب ماندگی خود را جبران می کند.
بازار سهام نیز قطعا با یک بهانه تازه به آینده امیدوار می شود و حرکت صعودی در پیش می گیرد. بازار در نقطه ای نیست که نگران عوامل بنیادی در سطح کلان باشیم و به نظر من اصلی ترین علت منفی بودن نمادها، کاهش حجم معاملات است.
به نظر من در آینده بازار ممکن است به بهانه ای صعود کند که محرک یا متغیر بسیار کم اهمیتی است اما برای حرکت صعودی یک بهانه لازم است لذا اگر بگوییم بازار در دوره اصلاح زمانی دچار رکود می شود و رکود منجر به کاهش قیمت است، نتیجه میگیریم که بازار که طی 3-4 ماه حرکت صعودی نسبی داشته حالا در اصلاح به سر می برد اما تصور میکنم ریتم حرکت بازار تغییر کرده است یعنی انتظار ندارم که حرکت های رفت و برگشتی دو سال اخیر (7 و 8 ای) تکرار شود.
بازار از خرداد 1399 در همین نقطه فعلی گیر افتاده است ... تورم در سطح بالا بوده و بازده دلار نیز مثبت است. بازار سهام از سود سپرده بانکی نیز عقب افتاده لذا انتظار ندارم که منفی های فعلی بازگشت به نقطه شروع چند ماه قبل باشد و امیدوارم که محرکی تازه از جنس بهبود و رونق اقتصاد یا امید به آینده سیاسی، منجر به تهییج بازار سهام شود و در غیر این صورت نیز بازار پس از یک دوره رکود، صعودی می شود.
نکته جالب این است که بازار سهام هرگاه که وضعیت سیاسی نگران کننده بوده، ابتدا افت کرده و بازده سایر بازارها ازان پیش افتاده است. از قطعنامه های دوره محمود احمدی نژاد تا خروج ترامپ از برجام، هربار بازار سهام ابتدا نگران آینده کشور و فروپاشی شده لذا بازارهای موازی ابتدا صعود کرده اند اما بعد از مدتی که نگرانی از فروپاشی یا اتفاقاتی نظیر آن از بین رفته، بازار سهام حرکت کرده و از تمام رقبا پیش افتاده است.
نهایتا من این روزهای بازار را مشابه دوره تحریم های سازمان ملل یا خروج ترامپ از برجام می دانم که ابتدا بازارهای رقیب رشد کرده و سهامداران نگران آینده می شوند اما در نهایت وقتی می بینند تولید و فروش ادامه دارد، موجی از ورود پول به بازار سهام صورت میگیرد و بازده سهام جلو می زند ... انشاالله
#ولید_هلالات
توقف #تفارس
نماد معاملاتي شركت تأمين سرمايه خليج فارس (تفارس1) جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه صاحبان سهم در روز دوشنبه 1401/03/23 در پايان معاملات امروز شنبه مورخ 1401/03/21 متوقف ميشود.
@Tahlilgaran_Bartar
امروز هم سکه و طلا در بورس کالا در کانون توجه قرار دارند
#بهنام_صمدی
از دی ماه ۱۴۰۰ تا اردیبهشت ۱۴۰۱ بارها حذف ارز ۴۲۰۰ رو تکذیب کردند اما دیدیم که اجرا شد
اثر مخرب این تکذیبهای صوری و نوسانگیری از مردم به حدی مخرب بود که امروز اثرش رو روی بورس و تورم و خروج سرمایه از کشور میبینیم
یه ملت رو دلال و نوسانگیر کردند
کسی به فکر سرمایهگذاری نیست
#بهنام_صمدی
یارانههای ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی خردادماه از ساعت ۲۴ یکشنبه قابل برداشت می شود
سازمان هدفمندسازی یارانه ها از قابلیت برداشت مبالغ یارانه مرحله ۱۳۶ مربوط به خرداد ماه ۱۴۰۱ که در ماه گذشته و همزمان با مرحله ۱۳۵ به حساب یارانه بگیران واریز شده بود، خبر داد.
#پرویز_جلیلی
شاید اگه اون اقبال عمومی سال ۹۸ و ۹۹ به بورس درست مدیریت و سازماندهی می شد و اگه بزن دررویی عمل نمیشد الان بورس بهترین سپر برای تورم بود.
با توجه به ظرفیت بورس میشد بخش عمده این التهاب فعلی رو گرفت و نقدینگی رو به جای بازار خودرو و ارز و طلا و کالا آورد اینجا و درگیر صنایع کرد. بورس فرصتی بود که از دست رفت. فرصتی که شاید سالهای سال تکرار نشود.
#مرتضی_عباد
#تحلیل_بازار
1) فاصله دلار آزاد و نیما به 30 درصد رسید. طبیعی است که وقتی این فاصله بیشتر می شود تمایل به خرید دلار آزاد نسبت به سهام (فروشندگان دلار نیما) افزایش پیدا کند. در واقع برخلاف تصور بازارها در کوتاه مدت دارایی برنده را بیشتر دوست دارند. هر چقدر این فاصله بیشتر شود فحش به سهام و عشق به دلار افزایش پیدا می کند. مردم هم برای خرید سکه و دلار نیاز به نقدینگی دارند، چه دارایی بهتر از سهام برای فروش. مادامی که نیما بازنده باشد هم آزاد داغ تر خواهد بود هم سهام بازنده تر. از طرف دیگر چون با رشد بیشتر دلار آزاد، فنر نیما (و سهام) بیشتر جمع می شود، زمانی که اجازه آزاد شدن آن فنر صادر شود، تلاطم بیشتر خواهد بود. تلاطم یعنی دستیابی سختتر به تعادل. بازار یک روز نچندان دلچسبب دیگر را پشت سر گذاشت در حالی که ارزش معاملات پایین بود.
2) امروز معاملات طلا در بورس بسیار به چشم آمد. البته میانه ی بازار یک عرضه سنگین تا منفی روی سکه رفاه صورت گرفت که در داغ شدن معاملات بی تاثیر نبود. اما من فکر می کنم چون بورسی ها دیدن از سهام بخاری بلند نمی شود تصمیم گرفتن برای پوشش تورم بخش نقد پرتفو یا همه پرتفو را در طلا نگهداری کنند تا در روز مبادا از آن استفاده کنند یا در زمان مناسب به سهام تبدیل کنند. تا این لحظه که #تحلیل_بازار را می نویسم سکه رفاه بیش از 260 میلیارد تومن معامله شده، که بالاترین ارزش معاملات آن از زمان راه اندازی بوده است.
3) صحبت ها در مورد افزایش نرخ مواد شوینده مجددا قوت گرفت است و حتی خبری مبنی بر افزایش نرخ 25 درصدی بعضی محصولات مخابره شد. امروز نمادهای گروه شوینده بواسطه این شایعات مثبت بودند. از جمله گروه های مورد توجه می توان به سیمانی ها اشاره کرد با نرخ های بالا در بورس کالا، معاملات سهام گروه نیز بهتر می شود. سیمانی ها شرکت های خوبی شده اند. خوب تقسیم می کنند، رشد سود و درآمد هم دارند. بعد از سال ها رکود از لاک خود بیرون آمده اند.
4) یکی از مشکلات جدی بازار در گروه خودرو است. بعد از خبرسازی های مختلف در مورد بلوک و قیمت و خریداران، مدتی است با مشاهده عدم اثرگذاری اخبار در تابلو، خبررسانی هم قطع شده است. بهتر است هر چه سریعتر وضعیت واگذاری مشخص شود تا دارندگان این سهم ها بتوانند تصمیم بگیرند.
#حسن_کاظمزاده