#تحلیل_بازار
درجا
کلیت بازار درجاست که البته این به معنی درجا بودن همه ی سهم ها نیست. امروز خیلی جالب بود، بازار دوبار بین خریدارها و فروشنده ها دست به دست شد. در نتیجه شاخص کل کمی منفی و شاخص کل هم وزن کمی مثبت بسته شد. ارزش معاملات خرد هم البته تعریفی نداشت و به زور به 4300 میلیارد تومان رسید. از نظر مثبت و منفی بودن هم بازار درهمی داشتیم و کلا روند خاصی مبتنی بر صنعت یا خبر کلی نداشتیم.
افت تولید خودرو
ایران خودرو گزارش عملکرد تیرماه را منتشر کرد و مهمترین نکته ای که این گزارش نشان می دهد، افت تولید خودرو در این گروه در این ماه نسبت به ماه های اخیر و همچنین برنامه های عملیاتی است. هفته ی آینده نیز شاهد تعطیلات تابستانی شرکت های خودرویی خواهیم بود. کارشناسان معتقد هستند ادامه ی رویه قیمت گذاری دستوری و همچنین عدم تامین ارز مورد نیاز برای واردات قطعه در ماه های آینده باعث افت تولید خودرو در ایران خودرو، سایپا و سایر شرکت ها خواهد شد. اولین نشانه ها از این پیش بینی در حال نمود پیدا کردن است. همه می دانیم بخش عمده ای از پول داغ جامعه با پیش فروش دو تا سه ساله خودرو جمع و جور شده است، اگر افت تولید خودرو به شکلی باشد که تحویل ها را دچار مشکل کند، آن موقع نتایج بسیار بدی در بازار خودرو و همچنین کلیات اقتصاد شاهد خواهیم بود. فعلا زود است که بگوییم این اتفاق خواهد افتاد، اما قیمت گذاری دستوری و عدم تخصیص ارز اگر ادامه پیدا کند، قطعا پیامدهای وحشتناکی خواهد داشت.
آفت شرکت های غیربورسی
بسیاری از شرکت های بورسی، سهامدار شرکت های غیربورسی هستند که اتفاقا بخش عمده ای از سود آنها ناشی از همین شرکت هاست. پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس که زیرمجموعه شستا (از طریق تاپیکو) است و پالایشگاه گاز سپهر پارسیان که زیرمجموعه ی بانک پارسیان (از طریق گروه مالی پارسیان) و نفت پارس است، از جمله معروف ترین کیس های غیربورسی هستند که تاثیر بسیاری بالایی بر سودآوری شرکت های سهامدار بورسی خودشان دارند. سال گذشته بیش از نصف سود شستا ناشی از پالایشگاه نفت ستاره بوده است. سهامداران تاپیکو و شستا اما سالی یکبار از وضعیت این پالایشگاه مطلع می شوند. سال گذشته در همین اوایل مردادماه صورت های مالی نفت ستاره در کدال منتشر شده و از آن موقع، سهامداران هیچ اطلاعی از وضعیت این پالایشگاه نداشتند. این آفت باعث می شود سهامداران خرد بدون اطلاع از وضعیت سرمایه گذاری خودشان اقدام به خرید و فروش بکنند و چه بسا به دلیل عدم اطلاعات از اخبار مثبت یا منفی متضرر شوند. این روزها سهامداران پرشمار تاپیکو و شستا منتظر عملکرد ستاره هستند.
وپارس
در مجمع بانک پارسیان از طرف مدیرعامل این بانک عنوان شد که پرونده ی طولانی مدت یک بدهکار بزرگ به این بانک مشخص شده و ایشان امیدوار بودند که ظرف چند روز رای جلسه نهایی دادگاه در مورد تصرف اموال بدهکار به جای مطالبات یا بخشی از مطالبات منتشر شود. بعد از مجمع نماد بانک بدون شفاف سازی در این مورد باز شد. امروز بعد از یک افت سنگین نماد بانک پارسیان با صف خرید همراه شد. حالا باید دید آیا باز هم اخبار نهانی رد و بدل شده و باعث تشکیل صف خرید شده است، یا نه معاملات امروز و صف خرید سنگین ناشی از عرضه و تقاضای معمولی در این نماد بوده است.
1402/05/04
#حسن_کاظمزاده
جهش بازار سرمایه با تجدید ارزیابی داراییها
پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت:
🟠یکی از ظرفیتهای جدیدی که میتواند در بازار سرمایه جهش ایجاد کند، تغییر قیمت داراییهای بازار سرمایه متناسب با نرخ ارز مرکز مبادله است. این اقدام حتماً اثر مثبت خواهد داشت.
@Tahlilgaran_Bartar
محسن علیزاده عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس:
🔵 با اجرای طرح تجدید ارزیابی داراییها ارزش واقعی شرکت های بازار سرمایه که بر اساس خالص ارزش دارایی های آن ها بیش از ۶۰۰ میلیارد دلار است نمایان می شود.
@Tahlilgaran_Bartar
او را چه به امان نامه ی دشمن!
⚫️ تاسوعای حسینی؛ روز اثبات وفاداری و یقین، تسلیت باد
@Tahlilgaran_Bartar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ
وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ
عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً)
ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ
وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ
تقاضای جهانی نفت در کوتاه مدت رکورد میزند
◼️ بانک بزرگ آمریکایی "گلدمن ساکس" هشدار داده است که به دلیل تعداد کم دکلهای حفاری نفت در ایالات متحده و عدم اطمینان در مورد تقاضای بلندمدت، بازار جهانی نفت شاهد تقاضای بی سابقه، کسری تولید و قیمتهای بالاتر نفت در کوتاه مدت خواهد بود.
◼️دان استرویون، رئیس بخش تحقیقات نفت بانک گلدمن، گفت که این بانک پیش بینی میکند که "کسری قابل توجه" نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی وجود خواهد داشت چرا که تقاضا به "بالاترین سطح خود در تاریخ" خواهد رسید.
🟢 هفتم مرداد | سلام دوست گرامی
بازار را در حالی آغاز می کنیم که قیمت کالاها در بازارهای جهانی وضعیت خوبی دارند و می توانند تاثیر خود را بر روی بازار داشته باشند به ویژه #اوره، #مس و #روی که رشد قابل ملاحظه ای داشتند.
شاخص هم چنان زیر محدوده 2.100 در نوسان است و تا نتواند این #مقاومت را بشکند تمام تحرکات در قالب #نوسان تعبیر می شود.
یکی از مهم ترین نگرانی های بازار، گزارش های سه ماهه پتروشیمی هاست و در حال حاضر اصلی ترین عاملی که می تواند به برگشت بازار کمک کند تعدیل #نرخ_خوراک است نمی توان وقتی که بدنه اصلی بازار دچار ابهام است انتظار روند قوی از بازار داشت.
در گروه فلزی، فروش تیرماه #فاسمین و #فملی به ویژه در فاسمین خیلی خوب بود که می تواند این دو سهم را بیشتر زیر ذره بین اهالی بازار قرار دهد.
در خودروسازها که با این وضعیت قیمت گذاری تنها برگ برنده شان ، افزایش سرمایه و فروش دارائی است #شنیده می شود مباحث مربوط به #تجدیدارزیابی با جدیت بیشتری پیگیری می شود و قطعا رسانه ای شدن اخبار، حداقل از فروش هیجانی این سهام می کاهد.
#خبهمن در گروه خودرو با سود تلفیقی بیش از پنجاه تومنی در تلاش برای حفظ خود بالای محدوده 200 است واقعا از منظر بنیادی افت بیشتر سهم توجیهی ندارد.
تا این لحظه 8:49 (پیش گشایش ):
▪️تعداد 68 نماد به ارزش 708 میلیارد تومان #صف_خرید
▪️تعداد 36 نماد به ارزش 422 میلیارد تومان #صف_فروش
#محسن_اسلامی
#پنج_نکته
پنج نکته که قبل از معاملات این هفته باید به آن توجه کنیم
1) دلار خیلی محکم 48 هزار تومان را چسبیده است و انگار قصد ندارد به این راحتی به کمتر از آن نفوذ کند. در 5 ماه گذشته اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده خصوصا با تمرکز بر عراق سرخط برنامه ی خبری برای کنترل ارز بود و البته که بخشی از این منابع بلوکه شده نیز واقعا آزاد شد. بعد از آن فروش نفت و دلارهای نفتی بیشترین تمرکز خبری را داشت. حالا در این چند روز بحث پیوستن ایران به پیمان شانگهای و لزوم قبول fatf خبر اصلی است که روی آن مانور داده می شود. با این حال دلار خیلی محکم 48 هزار تومان را چسبیده است. هم زمانی رزم خبری با دلار با سیاست های پولی انقباضی باعث شده است تا انتظارات تورمی به شدت فروکش کند و شاهد رکود در همه ی بازارها باشیم. این نگه داشتن محکم کف نشان می دهد بدون گشایش واقعی دیگر چندان نمی توان نرخ را کنترل کرد. شهریور اولین تاریخی است که بانک مرکزی دچار چالش خواهد شد.
2) با رسیدن نرخ بهره به حد بالای تاریخی در آمریکا و همچنین کنترل نسبی تورم، در بازارها جهانی انتظاری بوجود آمده است که انگار انتهای سیاست های انقباضی نزدیک است. چین هم سعی می کند به روش های مختلف اقتصاد خودش را تحریک کند. از طرف دیگر توافقنامه غلات روسیه و ترکیه و اوکراین تمدید نشد. این سه عامل باعث شده است که قیمت کالاها در بازارهای جهانی صعودی شوند و در چند هفته ی اخیر رشد کنند. بازارهای جهانی کماکان رونق ندارند اما ممکن است قیمت نفت و سایر کالاها مدتی بالا بماند.
3) بازار به دنبال دلیل کلانی برای رشد می گردد. از نظر بازار دلار فعلا ثابت است، از طرف دیگر دولت به سیاست سرکوب صنایع خصوصا صنایع بزرگ ادامه خواهد داد. همین عوامل باعث شده است تا بازار به دنبال دلیل دیگری که بتواند رشد کلی را توجیه کند بگردد. علت توجه به داستان تجدید ارزیابی هم نیز همین است. تجدید ارزیابی اجباری فارغ از اینکه به چه شکلی انجام پذیر خواهند بود، در صورت تصویب می تواند محرکی برای تعداد زیادی نماد باشد.
4) داستان گاز نشان داد عده ای در دولت به شدت با صنایع سودآور مشکل دارند و دلیل تورم و گرانی را این صنایع می دادند. در واقع همان تفکری که جبرائیلی بلندگوی آن است و عده ای را جمع می کند تا شعار علیه فولاد و پتروشیمی دهند، دقیقا در دولت گوش شنوا دارد یا خودش بخشی از دولت است. به نظر می رسد سخنگوی دولت به خوبی نشان می دهد که در دل این طیف چه می گذرد و ادبیات ایشان قشنگ نشان می دهد امیدی به این دولت نیست. شاید زور بقیه ارکان حکومتی بتواند این تفکر خطرناک را کنترل کند
5) عملکرد تیرماه شرکت های زراعی و دامپروی و همچنین تولیدکننده مواد غذایی که قیمت گذاری سفت و سخت ندارند نشان می دهد که تورم باعث شده است نرخ فروش محصولات این شرکت ها رشد کند. حتی در دامپروری هایی که شیر تولید می کنند، حفظ نسبی بهای تمام شده و رشد بهتر قیمت فروش باعث شده است تا در بهار سود این شرکت ها خوب باشد. این تابستان این گروه ها می تواند عملکرد خوبی در سود و بازده داشته باشند.
#حسن_کاظمزاده
#اخابر
یکی از نمادهایی که احتمالا تجدید ارزیابی خوبی داشته باشد اخابر است، اما زمان آن معلوم نیست. در محدوده 930-- 1000 به صورت پله ای ارزش ورود به دید میان مدت دارد.
#پرویز_جلیلی
تصویب طرح «قانون بررسی کاهش تحریمهای ایران» در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا / بر اساس این طرح هر گونه اقدام از سوی دولت برای رفع تحریمهای تهران باید به کنگره ارائه شود
🟠کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه طرحی را به تصویب رسانده که مورد حمایت لابی اسرائیلی آیپک است و خواستار آن است که هر گونه اقدام از سوی دولت برای رفع تحریمها علیه ایران به کنگره ارائه شده و در نهاد قانونگذار آمریکا مورد بررسی قرار بگیرد. کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان با ۳۴ رأی موافق و ۱۶ رأی مخالف این طرح را به تصویب رساند و اکنون بایستی در میان کل قانونگذاران مجلس نمایندگان به رأی گذاشته شود. / انتخاب