⸤ طلبه نوشت ⸣
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۳) ☑️در رابطه با مسأله طلاق سنت و طلاق بدعت، روا
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۴)
☑️باب دیگری که در وسائل الشیعة در رابطه با اجبار منعقد شده است «بَابُ وُجُوبِ جَبْرِ الْوَالِی النَّاسَ عَلَی الْفَرَائِضِ الصَّحِیحَةِ» است، یعنی بر حاکم جامعه اسلامی واجب است که رعیت را بر فرائض صحیحه (آن احکام و سهام ارثی که در کتاب و سنت وارد شده است و رعایت آن واجب است) اجبار کند.
🔻شیخ کلینی (ره) در کافی در کتاب المواریث در باب «أَنَّ اَلْفَرَائِضَ لاَ تُقَامُ إِلاَّ بِالسَّيْفِ» نقل می کند:
🔸عَنْ يَزِيدَ اَلصَّائِغِ قَالَ: سَأَلْتُ أَبَا عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ عَنِ اَلنِّسَاءِ هَلْ يَرِثْنَ اَلرِّبَاعَ فَقَالَ لاَ وَ لَكِنْ يَرِثْنَ قِيمَةَ اَلْبِنَاءِ قَالَ قُلْتُ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لاَ يَرْضَوْنَ بِذَا قَالَ فَقَالَ إِذَا وُلِّينَا فَلَمْ يَرْضَ اَلنَّاسُ بِذَلِكَ ضَرَبْنَاهُمْ بِالسَّوْطِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَقِيمُوا ضَرَبْنَاهُمْ بِالسَّيْفِ.
🔹يزيد صائغ گويد: از امام صادق عليه السّلام پرسيدم: آيا زنان، خانه را ارث مىبرند؟ فرمود: نه؛ اما قيمت ساختمان را ارث مىبرند. عرض كردم: مردم به اين حكم راضى نمىشوند. فرمود: هنگامى كه حكومت را به دست گيريم و مردم به اين حكم راضى نشوند، با تازيانه آنان را مىزنيم. پس اگر نپذيرفتند با شمشير آنان را مىزنيم.
📚الکافي ج ۷، ص ۷۷، ح ۳
🔸عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لاَ يَسْتَقِيمُ اَلنَّاسُ عَلَى اَلْفَرَائِضِ وَ اَلطَّلاَقِ إِلاَّ بِالسَّيْفِ.
🔹هشام بن سالم گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود: مردم به مقررات ارث و طلاق گردن نمىنهند جز با تهديد به شمشير.
📚الکافي ج ۷، ص ۷۷، ح ۱
🔸عَنْ مَعْمَرِ بْنِ يَحْيَى عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: لاَ تَقُومُ اَلْفَرَائِضُ وَ اَلطَّلاَقُ إِلاَّ بِالسَّيْف.
🔹معمر بن يحيى گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود: سهام ارث و طلاق جز با شمشير برپا نمىگردد!
📚الکافي ج ۷، ص ۷۷، ح ۲
⬅️لا یخفی که مواردی مانند طلاق و سهام ارث و حج و زیارت و نماز جماعت و... خصوصیتی ندارند، بلکه همانطور که شیخ حرّ عاملی (ره) فرموده است: عموم ادله امر به معروف و نهی از منکر دلالت دارند که حاکم می تواند از این باب مردم را بر موارد مذکوره و غیر آن ها از واجبات ملزم و مجبور کند و در صورت تخلف مجازاتی مانند تعزیز معین کند، ان شاءالله در آینده ذکر خواهیم کرد. (وسائل الشیعة موسسه آل البیت علیهم السلام ج ۲۶ ص ۶۹ ب ۳، ج ۲۸ ص ۱۴ ب ۲)
@Talabeh_nevesht110
🟢اهل سنت و خروج بر حاکم ظالم (1)
🔻ناصر العقل در شرح الطحاویة می نویسد:
📜از جمله نشانه های منحرفین اعتقاد به جواز خروج علیه حاکم ظالم است، بخاطر همین اکثر این منحرفین بخاطر قیام کردن کشته شدند و همچنین بخاطر اعتقاد به جواز قیام کشته شدند هر چند در مقام عمل قیامی نکرده بودند و بعضا نیز بخاطر اعتقادات منحرف شان کشته شدند مانند غیلان دمشقی... این عقیده به خروج و قیام از نشانه هایی است که در تمامی منحرفین (غیر اهل سنت) یافت می شود، به همین جهت علمای سلف از اهل سنت ذکر کردند که از جمله نشانه های مشترک میان منحرفین اعتقاد به شمشیر کشیدن و قیام علیه حاکم جائر است.
💢سوال از مخالفین قیام بر حاکم جائر:
❓چطور قائلین به خروج را متهم به زیدی گری می کنید ولی خودتان را بخاطر تحریم خروج علیه حاکم جائر در خط اهل سنت نمی بینید؟! ما لکم کیف تحکمون!
#ادامه_دارد
@Talabeh_nevesht110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #کلیپ | نقدی قرآنی به مبنای وثوق سندی و تصحیح مخبری
🎙آیت الله سید کمال حیدری ۱۳۹۷/۴/۱۳
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۴) ☑️باب دیگری که در وسائل الشیعة در رابطه با اج
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۵)
☑️در روایتی طویل از امام صادق علیه السلام در رابطه با وضعیت مردم آخر الزمان می بینیم:
🔸رَأَیْتَ الْقِمَارَ قَدْ ظَهَرَ وَ رَأَیْتَ الشَّرَابَ یُبَاعُ ظَاهِراً لَیْسَ لَهُ مَانِعٌ ... رَأَيْتَ اَلْمَلاَهِيَ قَدْ ظَهَرَتْ يُمَرُّ بِهَا لاَ يَمْنَعُهَا أَحَدٌ أَحَداً وَ لاَ يَجْتَرِئُ أَحَدٌ عَلَى مَنْعِهَا ... رَأَیْتَ الْحَرَمَیْنِ یُعْمَلُ فِیهِمَا بِمَا لَا یُحِبُّ اللَّهُ لَا یَمْنَعُهُمْ مَانِعٌ وَ لَا یَحُولُ بَیْنَهُمْ وَ بَیْنَ الْعَمَلِ الْقَبِیحِ أَحَدٌ وَ رَأَیْتَ الْمَعَازِفَ ظَاهِرَةً فِی الْحَرَمَیْنِ ... اعْلَمْ أَنَّ النَّاسَ فِی سَخَطِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ... اجْتَهِدْ لِیَرَاکَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِی خِلَافِ مَا هُمْ عَلَیْهِ.
🔹در آن زمان خواهی دید که:
1⃣بصورت علنی قمار بازی می شود
2⃣بصورت علنی مسکرات خرید و فروش می شود
3⃣بصورت علنی آلات لهو لعب ساز و آواز عمل می شود
4⃣در حرمین شریفین اعمال زشت انجام می شود و آلات طرب انگیز زده می شود
🔹مردم چنین زمانی از کنار این گناهان گذر می کنند و کسی پیدا نمی شود تا از این کار ها جلوگیری کند و مانع شود و جرئت مانع شدن را هم نخواهند داشت! بدان که مردم چنین زمانی مغضوب الهی اند و خداوند از اینان خشمگین است، پس تو سعی کن -اگر چنین زمانی را درک کردی- بر خلاف آنان باشی.
📚الکافي ج ۸، ص ۳۶
🔺با توجه به این روایت شریفه، استفاده می شود:
🔘جلوگیری از گناهانی که گفته شد، مطلوب شارع است و جلوگیری نکردن از آن و اجازه عملی به آن نیز مبغوض بوده و از بدبختی های مردم آخر الزمان به شمار می رود.
🔘مطلوب شارع منع از چنین گناهانی است و در این میان فرقی نیست که مانع حکومت اسلامی باشد یا مردم عادی در مقام نهی از منکر.
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟢اهل سنت و خروج بر حاکم ظالم (1) 🔻ناصر العقل در شرح الطحاویة می نویسد: 📜از جمله نشانه های منحرفین
🟢اهل سنت و خروج بر حاکم ظالم (2)
🔻نووی از شارحین صحیح مسلم نظر اهل تسنن را در مورد خروج و قیام اینطور بیان می کند:
📜اما در مورد قیام بر علیه سلاطین و جنگ کردن با ایشان، اجماع اهل سنت بر این است که چنین کاری حرام است حتی اگر آن سلاطین و حاکمان فاسق و ظالم باشد، احادیث زیادی نیز بر این مسأله (حرمت قیام علیه حاکم فاسق ستمگر) وارد شده است و اهل سنت اجماع دارند که سلطان و لو فسق و فجور هم کند عزل نمی شود (کسی حق عزل اش را ندارد) اما اینکه از بعضی علمای ما و معتزله نقل شده که سلطان در صورت فسق عزل می شود غلطی بیش نیست که با اجماع اهل سنت مخالف است.
@Talabeh_nevesht110
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت(۱)
✅سلمان فارسی و حذیفه بن یمان و عمار بن یاسر
🔺از جمله از شیعیانی که در دستگاه خلافت خلفای غاصب نفوذ کرده و منصب داشتند، این سه بزرگوارند.
🔺سلمان فارسی (محمدی) از کسانی است که با گرفتن منصب در حکومت ثانی مدائن را اداره می کرد (الفضائل لإبن شاذان ج ۱، ص ۸۶) و بعید نیست که به همین جهت باشد که مدائن اکثرشان شیعه هستند و افرادی مانند مختار ثقفی و بعضی از توابین از آنجا قیام کردند و امام حسن علیه السلام نیز بعد از مجروحین به آنجا منتقل شد (الإرشاد ج ۲، ص ۷) امیرالمومنین نیز در زمان خلافت خود به شیعیان مدائن کمک های مالی می فرستاد. (المناقب ج ۲، ص ۲۵۸) امام حسین علیه السلام در زمان شهادت امیرالمومنین در مدائن بود (الکافي ج ۳، ص ۲۲۰)
🔺حذیفه نیز در زمان ثانی و ثالث ولایت مدائن را به عهده گرفته بود.
🔺عمار نیز در دوران خلیفه غاصب ثانی ولایت و فرمانداری کوفه به او داده شد و در طول تاریخ کوفه شهری با فقیهان و محدثین شیعی بوده و بخش زیادی از روات شیعی را کوفیان تشکیل می دهند.
🔹توجه به این نکته نیز لازم است که اصحاب امیرالمومنین (علیه السلام) در هر جا که قرار می گرفتند از حضرت و ولایتش سخن به میان می آوردند، مثلا حذیفه بعد از هلاکت عثمان و بیعت با امیرالمومنین (ع) به مردم مدائن اعلان کرد که هم اکنون امیرالمومنین حقیقی شما خلیفه گشت و بعد فضائل امیرالمومنین را به جوانی ایرانی بازگو کرد. (اليقين ص ۳۸۴) و ابوذر غفاری (رضی الله عنه) وقتی به شام تبعید شد، در آنجا مردم را جمع می کرد و فضائل اهل بیت علیهم السلام و حقایقی را بیان می کرد که وقتی معاویه این را فهمید به عثمان خبر داد که ابوذر با این سخنانش مردم را نسبت به تو بدبین می کند و عثمان نیز ابوذر را این بار به ربذه تبعید کرد. (الأمالي للمفید ج ۱، ص ۱۲۱)
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۵) ☑️در روایتی طویل از امام صادق علیه السلام در
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۶)
☑️شیخ حرّ عاملی (ره) در وسائل الشیعة (ج ۱۶ ص ۱۴۴) ابواب امر به معروف و نهی از منکر بابی با عنوان «بَابُ وُجُوبِ هَجْرِ فَاعِلِ الْمُنْکَرِ وَ التَّوَصُّلِ إِلَی إِزَالَتِهِ بِکُلِّ وَجْهٍ مُمْکِنٍ» منعقد ساخته است، یعنی قطع رابطه واجب است با کسی که فاعل منکر باشد و همچنین واجب است مانع شدن و از بین بردن آن فعل منکر به هر وجهی که ممکن باشد.
🔻چند روایت از این باب نقل می کنیم:
🔸عَنِ اَلْحَارِثِ بْنِ اَلْمُغِيرَةِ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : لآَخُذَنَّ اَلْبَرِيءَ مِنْكُمْ بِذَنْبِ اَلسَّقِيمِ وَ لِمَ لاَ أَفْعَلُ وَ يَبْلُغُكُمْ عَنِ اَلرَّجُلِ مَا يَشِينُكُمْ وَ يَشِينُنِي فَتُجَالِسُونَهُمْ وَ تُحَدِّثُونَهُمْ فَيَمُرُّ بِكُمُ اَلْمَارُّ فَيَقُولُ هَؤُلاَءِ شَرٌّ مِنْ هَذَا فَلَوْ أَنَّكُمْ إِذَا بَلَغَكُمْ عَنْهُ مَا تَكْرَهُونَ زَبَرْتُمُوهُمْ وَ نَهَيْتُمُوهُمْ كَانَ أَبَرَّ بِكُمْ وَ بِي.
🔹حارث بن مغيره گويد: امام صادق عليه السّلام فرمود: همانا من بی گناه و سالم شما را بخاطر مقصر و گناه کارتان موأخذه خواهم کرد! چرا موأخذه نکنم در حالی که به شما خبر می رسد که مردی (از اصحاب و شیعیان) کاری انجام داده که موجب عار بر شما و من شده است! با این حال با چنین اشخاصی نشست و برخاست می کنید و حرف دارید! یک رهگذری هم که عبور می کند وقتی شما را با آن مرد می بیند می گوید این ها (اصحاب امام صادق ع) بدتر از این مرد (فاعل منکر) هستند! اگر به شما زمانی که خبر کار زشت این مرد که آن کار را خوش نمی دارید می رسید و او و امثال او را مانع اش می شدید و نهی می کردید برای حال شما و من بهتر می بود!
📚الکافي ج ۸، ص ۱۵۸
🔸قَالَ اَلصَّادِقُ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِقَوْمٍ مِنْ أَصْحَابِهِ: «إِنَّهُ قَدْ حَقَّ لِيَ أَنْ آخُذَ اَلْبَرِيءَ مِنْكُمْ بِالسَّقِيمِ وَ كَيْفَ لاَ يَحِقُّ لِيَ ذَلِكَ وَ أَنْتُمْ يَبْلُغُكُمْ عَنِ اَلرَّجُلِ مِنْكُمُ اَلْقَبِيحُ وَ لاَ تُنْكِرُونَ عَلَيْهِ وَ لاَ تَهْجُرُونَهُ وَ لاَ تُؤْذُونَهُ حَتَّى يَتْرُكَهُ».
🔹امام صادق علیه السلام به گروهی از اصحابش فرمود: سزاوار است برای من که سالم و بی گناه شما را بخاطر گناه کار و مقصر تان مواخذه کنم! چطور برایم سزاوار نباشد در حالی که به شما خبر می رسد که یکی از شیعیان کاری قبیح انجام داده است و شما او را نهی از منکر نمی کنید و با او قطع رابطه نمی کنید و او را اذیت نمی کنید تا کار قبیحش را ترک کند!
📚تهذيب الأحکام ج ۶، ص ۱۸۱
📚المقنعة شیخ مفید ج ۱، ص ۸۰۹
@Talabeh_nevesht110
هدایت شده از آیت الله بحرالعلوم میردامادی
30.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌙دفاع از سخنان دُرَر بار معصومین علیهمالسلام
⛔️ فتوای شکمی دادن یعنی حرمت شکنی!
🎙آیت الله سید محمود بحرالعلوم میردامادی دام ظله
🪴 سوژههای معرفتی
در شبهای ماه مبارک رمضان
#کلیپ_تصویری
{ @AyatollahBahrololom }
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟢اهل سنت و خروج بر حاکم ظالم (2) 🔻نووی از شارحین صحیح مسلم نظر اهل تسنن را در مورد خروج و قیام اینطو
🟢اهل سنت و خروج بر حاکم ظالم (3)
🔻ناصر قفاری از علمای معاصر اهل سنت بعد از بیان «اجماع اهل سنت بر حرمت قیام بر علیه حاکم جائر» از علمای اهل سنت نقل می کند:
👳♂ابو جعفر طحاوی می گوید:
📜خروج و قیام را بر حاکمان مان جائز نمی دانیم و لو ظلم کنند!
👳♂ابن تیمیه می گوید:
📜مذهب اهل حدیث ترک خروج بر حاکمان و پادشاهان ظالم و صبر بر ظلم شان است!
👳♂ابن ابی العز حنفی می گوید:
📜اطاعت از پادشاه و حاکم واجب است حتی اگر ظلم کند! چرا که خروج از اطاعت شان و قیام بر علیه شان مفاسد و ضرر هایی دارد که بیشتر و بدتر از ضرر و مفسده ظلم شان نسبت به ما است! بلکه اگر بر ظلم شان صبر کنیم خداوند گناهان مان را می بخشد و به ما در مقابل این صبر پاداش می دهد! خدا هم بخاطر اعمال بد ما است که این پادشاهان ظالم را بر ما مسلط کرده، پس باید صبر کرد.
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت(۱) ✅سلمان فارسی و حذیفه بن یمان و عمار بن یاسر 🔺از جمله از شیعیانی که
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت (۲)
✅فقیه شیعه محمد بن مسلم ثقفی (ره) و تأثیرگذاری بر قضاوت های قاضی دستگاه بنی امیه
🔺محمد بن عبد الرحمان معروف به ابن ابی لیلی از قاضیان دستگاه بنی امیه که بتوسط یوسف بن عمر ثقفی، به عنوان «قاضی کوفه» انتخاب شد: وَأَوَّلُ مَنِ اسْتقْضَاهُ عَلَى الكُوْفَةِ الأَمِيْرُ يُوْسُفُ بنُ عُمَرَ الثَّقَفِيُّ عَامِلُ بَنِي أمية (سير اعلام النبلاء - ط الحديث ج ۶ ص ۴٠٠) پدر او عبد الرحمن از شیعیان امیرالمومنین علیه السلام بود که بخاطر عدم سبّ امیرالمومنین، حجاج ثقفی او را عزل کرد و از پاهایش ضربه هایی زد. (اختیار معرفة الرجال ص ۱۰۱) ولی در مورد خود او نمی توان گفت که شیعه به آن معنای حقیقی بود چرا که ائمه علیهم السلام در مواردی قضاوت های او را رد و تکذیب کردند: كَذَبَ اِبْنُ أَبِي لَيْلَى (التفسير للعیاشی ج ۱، ص ۱۴۴) و در روایات بیان شده که او اهل رأی و قیاس بوده است. هر چند در روایتی در الفقیه می بینیم که در خطاب به امام صادق علیه السلام می گوید: أَشْهَدُ أَنَّكُمْ حُجَجُ اَللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ؛ شهادت می دهم که شما حجت های الهی بر مخلوقات او هستید. (من لا يحضره الفقيه ج ۱، ص ۱۸۸) میتوان گفت که او بعداً تحت تاثیر محمد بن مسلم و مباحثاتی با امام صادق علیه السلام تغییر عقیده داده است.
🔺جریان او با محمد بن مسلم طائفی ثقفی (از شاگردان و اصحاب و خواص امام باقر و امام صادق علیهما السلام) معروف است که در قضاوتی که ابن ابی لیلی کرد محمد بن مسلم با او مخالفت کرد و بخلاف قضاوتش شهادت داد، بعد از این ماجرا امام صادق علیه السلام فردی از اصحابش را برای مباحثه با ابن ابی لیلی - در اینکه محمد بن مسلم از او اعلم و افقه است - فرستاد و او بعد عجز از جوابگویی و تسلیم علمی شدن در مقابل شاگرد امام صادق علیه السلام اقرار کرد که اشتباه کرده است و از قضاوتش برگشت و قضاوت محمد بن مسلم را عملی کرد. (الإختصاص ص ۲۰۲) و محمد بن مسلم در قضاوتی دیگر نیز وارد میدان شد و ابن ابی لیلی را به اشتباهش و به مخالفت قضاوتش با قضاوت امیرالمومنین علیه السلام متذکر ساخت و گفت که این قضاوت را من (محمد بن مسلم) از امام باقر علیه السلام شنیده ام، بعد از این ابن ابی لیلی از قضاوتش برگشت.(الکافي ج ۷، ص ۳۴)
🔺به سبب سخن امام صادق علیه السلام و تأثیر محمد بن مسلم بر ابن ابی لیلی، دیگر آن قاضی در معضلات و مشکلات قضائی به محمد بن مسلم رجوع می کرد همانطور که در روایتی می بینیم ابن ابی لیلی در مسأله ای قضائی، شاکیان را منتطر می گذارد و سراغ محمد بن مسلم می رود تا او را پیدا کند، بعد یافتن او ازش حکم این مسأله را بر اساس روایات امام باقر علیه السلام طلب می کند و محمد بن مسلم نیز جواب می دهد و ابن ابی لیلی بعد از برگشت، همان جواب محمد بن مسلم را بر اساس روایت امام باقر علیه السلام عملی می کند. (تهذيب الأحکام ج ۷، ص ۶۵)
🔺شیخ عباس قمی (ره) در رابطه با این تاثیر گذاری می نویسد: در قضيه اي ثقۀ جليل القدر محمّد بن مسلم ثقفي نزد او شهادتي داد، شهادت او را رد كرد، و لكن پس از آن كه بر او ظاهر شد كثرت علم و فقه محمّد بن مسلم در امور مشكله و مسائلي كه دانا به حكم او نبود، به جانب محمّد بن مسلم رجوع ميكرد و از او تعلّم مينمود، چنانچه بر اهل رجال مخفي نيست. (تتمه المنتهی ص ۲۱۹)
@Talabeh_nevesht110
26.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #کلیپ | بحث جنجالی دو عالم اهل سنت (صوفی و وهابی)
🔺آخوندی که عمامه سبز به سر دارد از علمای صوفی مسلک اهل سنت ترکیه است که کنار قبر حضرت حمزه (علیه السلام) سوره یس را قرائت می کرد که وهابی به او اشکال می کند که قرآن فرموده مردگان صدای شما را نمی شنوند! طرف مقابل نیز به روایتی استشهاد می کند که رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: بر مردگان تان سوره یس را قرائت کنید.
🔹علمای صوفی مسلک اهل سنت عموما با وهابیت سر مسأله توسل و قبر و دیگر امور اختلاف دارند، به حدی که وهابیان علمای صوفی اهل سنت را تکفیر نیز می کنند.
@Talabeh_nevesht110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⬅️نوه امام زمان (عج) هم ظهور کرد...
🔻بعد از فرار کردن و مخفی شدن احمد الحسن مدعی مهدی اول از دوازده مهدی (فرزندان امام زمان) این بار نوه حضرت و فرزند احمد الحسن ظاهر شد و خود را مهدی دوم خواند!!! در لندن نیز برای خود طرفدارانی جاهل پیدا کرده است و خود را عبد الله هاشم می داند و کنیه اش ابو الصادق است!!!
❇️چند نکته:
1⃣دقت کردید که طرفداران عبد الله هاشم مهدی دروغین دوم همگی سیاه می پوشند و موی زیاد می گذارند و کلاه خاصی بر سر می کنند؟
2⃣تنها دلیل مهدی دوم مانند پدر بی پدر دجالش احمد الحسن وصیت رسول خدا است که به دوازده مهدی بعد امام زمان بشارت شده است! اگر این وصیت دلیل باشد از فردا هر ننه قمری پا می شود و با ادعای مهدی بودن مردم را گمراه می کند! (اساسا این وصیت بر فرض صحت، دلیل و راهنما نیست برای شناختن مهدی اول یا دوم و... جدا از اینکه این وصیت فرموده است مهدیین بعد از ظهور و خروج امام زمان خواهند بود، حال چطور این چند مهدی دروغین زود تر از امام زمان اومدند عجیب است!) اگر واقعا مهدی هستید معجزه اقامه کنید.
3⃣چقدر مردم بدبخت زود باور غرب را خر کردند! جوابی که به دختر داد حیله بود! هر زمان مردم بر طاعت خدا اجتماع کنند احمد الحسن ظاهر می شود! 😂نمی گوید که از ترس ما تحت اش مخفی شده یا هم کشته شده خیلی وقت است!
4⃣نکته دیگر آنکه این جماعت خانمی منقبه را نیز با خودشون همراه کردند و می گویند این زن، همان حضرت فاطمه زهراء علیها السلام است که رجعت کرده است.
@Talabeh_nevesht110
✒️تشبیه و تمثیل در خداشناسی
🟢یکی از اصول مسلّمه در مکتب امامیه «نفی التشبیه» است و شدیداً در روایات، خدا شناسی که در آن تشبیه و تمثیل به مخلوقات صورت بگیرد، مذمت شده است.
🔺باید توجه داشت که برای تشبیه دو حالت می توان در نظر گرفت:
1⃣تشبیه و تمثیل ابتدائی و اثباتی
🔹به این معنا که فردی تشبیه را روش برای وصول به معرفت الهی قرار دهد و بجای رجوع به محکمات قرآن و فرمایشات حجت ظاهره (علیهم السلام) و حجت باطنه با استفاده از تشبیه و تمثیل در ذهن خود، خدایی را توهم کند. این نوع تشبیه مردود و مذموم است❌
2⃣تشبیه و تمثیل تأییدی و توضیحی
🔹به این معنا که انسان در مقام جدل برای اثبات امکان مشبه یا در مقام توضیح و تشریح برای تقریب افهام قاصره از تمثیل و تشبیه استفاده کند، در روایات بسیاری اهل بیت علیهم السلام از تمثیل و تشبیه برای چنین اغراضی استفاده کردند✅
🔰تمثیل و تشبیه برای امکان مشبه
🔘سلیمان مروزی از متکلمین خراسان معتقد بود که بین اراده و علم الهی تلازم وجود دارد و اگر خدا چیزی را بداند یعنی آن چیز را اراده کرده است و اگر چیزی را اراده نکرده باشد پس آن چیز را نمی داند، در نتیجه تمام معلومات الهی موجود باید باشند و اگر چیزی موجود نباشد یعنی خداوند به آن علمی ندارد! حضرت امام رضا (علیه السلام) در مناظره ای که با او داشت، به حضرت گفت: آیا خدا علم دارد که چطور چیزی را ایجاد و خلق کند؟! امام جواب داد: بله که می داند. سلیمان گفت: پس در اینصورت آن اشیائی که به آن علم دارد می بایست از زمانی که علم دارد با او مثبت و موجود باشند! (چرا که سلیمان بین علم و اراده قائل به تلازم است و معتقد است علم به شیء موجب وجود آن شیء است) امام علیه السلام نیز در رد سخن او فرمود: أَحَلْتَ لِأَنَّ الرَّجُلَ قَدْ یُحْسِنُ الْبِنَاءَ وَ إِنْ لَمْ یَبْنِ وَ یُحْسِنُ الْخِیَاطَةَ وَ إِنْ لَمْ یَخِطْ وَ یُحْسِنُ صَنْعَةَ الشَّیْ ءِ وَ إِنْ لَمْ یَصْنَعْهُ أَبَداً؛ سخن نادرستی گفتی! زیرا مردی ممکن است بنّای خوبی باشد و خوب بنایی را بداند با این که بنایی نکند و خیاط ماهری باشد و خیاطی نکند و یا بالقوه کاری را خوب انجام دهد، گرچه بالفعل آن کار را انجام ندهد (یعنی علم به شی ء، موجب وجود آن نمی شود).
📚التوحيد للصدوق ص ۴۴۱، ب ۶۶
📝🔍معصوم علیه السلام در اینجا با تشبیه و تمثیل با علم انسان به فعل و عدم تلازم بین علم و اراده الهی، سخن طرف مقابل را نقض کردند.
🔰تشبیه و تمثیل برای ایضاح و تقریب
🔘مفضل بن عمر از امام صادق علیه السلام پرسید: امر بین الامرین (که در نفی جبر و تفویض گفته می شود) منظور چیست؟ امام علیه السلام فرمود: مَثَلُ ذَلِکَ مَثَلُ رَجُلٍ رَأَیْتَهُ عَلَی مَعْصِیَةٍ فَنَهَیْتَهُ فَلَمْ یَنْتَهِ فَتَرَکْتَهُ فَفَعَلَ تِلْکَ الْمَعْصِیَةَ فَلَیْسَ حَیْثُ لَمْ یَقْبَلْ مِنْکَ فَتَرَکْتَهُ أَنْتَ الَّذِی أَمَرْتَهُ بِالْمَعْصِیَةِ: مثل اين، مثل مردى است كه او را موقع انجام گناهى ديدى، آنگاه او را نهى نمودى (و گفتى كه اين را انجام نده) پس او باز نايستاد و تو او را واگذاشتى و او آن گناه را انجام داد. پس اين كه سخن تو را قبول نكرده است و تو او را رها كردهاى، به اين معنا نيست كه تو به او دستور گناه را داده باشی!
📚التوحيد للصدوق ص ۳۶۲، ب ۵۹
📚الکافي ج ۱، ص ۱۶۰ (عمّن حدّثه)
📝🔍معصوم (علیه السلام) با مثالی که زد به ما مسأله امر بین الامرین را فهماند، طبق این مثال تفویض رد می شود چرا که خداوند بندگان را به حال خود وا نگذاشته بلکه برای آنان امر و نهی و تکالیفی قرار داده و پیامبرانی فرستاده است، جبر نیز رد می شود چرا که خداوند بعد از نهی و امر آنان را مجبور نکرده بلکه به آنان اختیار داده است که امتثال کنند یا نکنند، که این اختیار دادن به این معنا نیست که خداوند آنان را آزاد گذاشته باشد و همچنین به این معنا نیست که چون مانع شان نشده است پس آمر به آن معاصی هم خداوند باشد.
@Talabeh_nevesht110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜ملوک السلسلة الصفویة الذین آتاهم الله السلطنة الشیعیة
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۶) ☑️شیخ حرّ عاملی (ره) در وسائل الشیعة (ج ۱۶ ص
🟡آیا اجبار بر فروعات اسلامی، جایگاهی در دین دارد؟ (۷)
☑️یکی از عرصه هایی که حاکم جامعه اسلامی در آن «اجبار و اکراه» می کند بعضی از احکام «زوجین و خانواده» است:
1⃣اگر مردی نفقه عیالش (زن و بچه) را ندهد، حاکم اسلامی اجبارش می کند و اگر باز امتناع کرد آن زن را از شوهرش جدا می کند.
📚وسائل الشیعة ج ۲۱ ص ۵٠۹ (بَابُ وُجُوبِ نَفَقَةِ الزَّوْجَةِ الدَّائِمَةِ بِقَدْرِ کِفَایَتِهَا مِنَ الْمَطْعُومِ وَ الْمَلْبُوسِ وَ الْمَسْکَنِ فَإِنْ لَمْ یَفْعَلْ تَعَیَّنَ عَلَیْهِ الطَّلَاقُ)
2⃣اگر زنی به حاکم شکایت ببرد که شوهر مظاهر او از ترس کفاره ظهار نزدیکی نمی کند، حاکم او را بر کفاره ظهار و نزدیکی کردن اجبار می کند.
📚وسائل الشیعة ج ۲۲ ص ۳۳۶ (بَابُ أَنَّ الْمَرْأَةَ إِذَا رَفَعَتْ أَمْرَهَا إِلَی الْحَاکِمِ فَعَلَیْهِ أَنْ یُجْبِرَ الْمُظَاهِرَ عَلَی الْکَفَّارَةِ وَ الْوَطْءِ إِنْ لَمْ یُطَلِّقْ مَعَ قُدْرَتِهِ لَا مَعَ عَجْزِهِ عَنِ الْکَفَّارَةِ)
3⃣اگر زنی از شوهرش به حاکم اسلامی شکایت کند که او بیشتر از چهار ماه است که با من نزدیکی نکرده است، حاکم بر نزدیکی کردن یا طلاق دادن اجبارش می کند.
📚وسائل الشیعة ج ۲۲ ص ۳۴۱ (بَابُ أَنَّهُ لَا یَقَعُ بِغَیْرِ یَمِینٍ وَ إِنْ هَجَرَ الزَّوْجَةَ سَنَةً فَصَاعِداً لَکِنْ یُجْبَرُ بَعْدَ الْأَرْبَعَةِ أَشْهُرٍ عَلَی الْوَطْءِ أَوِ الطَّلَاقِ إِنْ لَمْ تَصْبِرِ الْمَرْأَةُ)
4⃣در مبحث ایلاء (قسم خوردن مرد برای نزدیکی نکردن با همسرش) بعد از گذشت چهار ماه، اگر باز نزدیکی نکرد حاکم اسلامی بر نزدیکی کردن یا طلاق اجبارش می کند.
📚وسائل الشیعة ج ۲۲ ص ۳۴۹ (بَابُ أَنَّ الْمُؤْلِیَ یُجْبَرُ بَعْدَ الْمُدَّةِ عَلَی أَنْ یَفِی ءَ أَوْ یُطَلِّقَ وَ لَا یَقَعُ طَلَاقُهُ مَعَ الْإِکْرَاهِ إِلَّا بَعْدَ الْمُرَافَعَةِ)
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت (۲) ✅فقیه شیعه محمد بن مسلم ثقفی (ره) و تأثیرگذاری بر قضاوت های قاضی دس
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت (۳)
✅محدث عدی بن ثابت کوفی امام مسجد شیعیان و قاضی کوفه در عصر دولت بنی امیه
🔺عدی بن ثابت یکی دیگر از فقهاء و قضات شیعه در عصر بنی امیه که اهل سنت او را توثیق کردند با اینکه تصریح کردند که او پای عقاید شیعه سر سخت بود.(ميزان الاعتدال ج ۳ ص ۶۱)
🔺در کتب رجالی و تاریخی در شأن اجتماعی او نوشتند: كان قاضي الشيعة وامام مسجدهم في الكوفة، وكان ثقة؛ قاضی شیعیان و امام مسجدشان در شهر کوفه بود که از نظر رجالی ثقه است. (تاريخ اربل ج ۲ ص ۴۴٠) احمد بن حنبل در رابطه با او می گوید: عدی بن ثابت ثقه است با اینکه از اهل تشیع می باشد.(موسوعة أقوال الإمام أحمد بن حنبل في رجال الحديث وعلله ج ۲ ص ۴۳۹) دارقطنی در رابطه با او گوید: ثقه است الا اینکه او رافضی است و در آن افراط دارد.(إكمال تهذيب الكمال ج ۹ ص ۲٠۲) ابو حاتم در رابطه با او می گوید: هُوَ صَدُوق وَكَانَ إِمَام مَسْجِد الشِّيعَة وقاضيهم: او بسیار راستگو و مورد اعتماد است و امامت مسجد شیعیان را به عهده داشت و قاضی شان بود.(التعديل والتجريح لمن خرج له البخاري ج ۳ ص ١٠٣٠)
🔺بنظر می رسد او بخاطر چند جهت توانسته است منصب قضاوت شیعه را در کوفه (با وجود اینکه دولت حاکم، دولت بنی امیه بود) بدست بگیرد:
1⃣زمان سستی حکومت بنی امیه و اواخر آن بوده است (بخاطر بی لیاقتی پادشاهان و و جنگ های زیاد و قیام های مخالفین عباسی و زیدی) که خداوند شرّ بنی امیه را به سمت غیر شیعیان جهت داده است.
2⃣ظاهرا عدی بن ثابت دوره عمر بن عبد العزیز را درک کرده است و عمر بن عبد العزیز نیز از جمله از پادشاهانی بود که با حضرات اهل بیت (علیهم السلام) و شیعیان سختی و دشمنی نمی کرد و آسان می گرفت، به حدی که بعضی از علمای شیعه در رابطه با عمر بن عبد العزیز توقف کردند و صریحا مذمت اش نکردند.(تتمه المنتهی ص ۱۴۹)
3⃣سیره عدی بن ثابت و ملایمت و مسالمت و مدارای او نیز در این مسأله بی تاثیر نیست، لذا می بینیم ذهبی در رابطه با او می گوید: عالم الشيعة وصادقهم وقاصهم وإمام مسجدهم، ولو كانت الشيعة مثله لقل شرهم؛ عدی بن ثابت از علمای شیعه و از راستگویان این طایفه است که برای شیعیان حکایت و قصه می گفت(منبر می رفت) و امام مسجدشان بود، اگر شیعیان نیز مانند او بودند شرشان کم میشد.(ميزان الاعتدال ج ۳ ص ۶۱)
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
🟤نفوذ و تأثیر شیعه در حکومت (۳) ✅محدث عدی بن ثابت کوفی امام مسجد شیعیان و قاضی کوفه در عصر دولت بنی
❓سوالی که می شود:
🧐مگر شیعیان در عصر بنی امیه، مساجد خاصی برای خودشان داشتند؟! ظاهر این عبارات نشانگر آنست که شیعه مساجدی خصوصا در کوفه مرکز تشیع، داشته است. در روایات اهل بیت علیهم السلام نیز شاید بشود از عبارت «صلوا فی مساجدهم؛ در مساجد سنیان با ایشان نماز بگذارید» که در نقل های متعددی آمده است، چنین استفاده ای کرد. والله العالم
@Talabeh_nevesht110
#زرتشت #مجوس
🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۱)
🔺سائل از حضرت امام صادق علیه السلام پرسید: از مجوس بفرمایید که آیا خداوند بر ایشان پیامبری مبعوث فرمود؟ زیرا من در ایشان کتابی محکم و مواعظی رسا و مثالهایی شافی یافته ام، و نیز آنان به ثواب و عقاب معتقد و برخوردار از دستوراتی دینی بوده و همه آن را رعایت میکنند. فرمود: هیچ امّتی نیست، مگر این که در میانشان انذار دهنده ای بوده است. در میان مجوس نیز پیامبری با کتاب مبعوث شده، ولی آن پیامبر و کتاب او انکار قوم واقع شدند. پرسید: او که بود؟ زیرا مردم فکر میکنند او خالد بن سنان بوده است. فرمود: خالد، عربی بدوی بوده، نه پیامبر! این چیزی است که مردم میگویند. پرسید: آیا زردشت بوده؟ فرمود: زردشت با زمزمه (کلامی نامفهوم و دور از ذهن و مخالف حقّ) نزد ایشان آمد و ادّعای نبوّت کرد. گروهی بدو ایمان آورد و گروهی منکرش شده و او را از شهر رانده و بیرون کردند و در همان جا خوراک درندگان صحرا شد.
📚الإحتجاج علی اهل اللجاج ج ۲ ص ۲۳۶
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
#زرتشت #مجوس 🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۱) 🔺سائل از حضرت امام صادق علیه السلام پرسید: از مجوس بفرمایید
#زرتشت #مجوس
🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۲)
🔺حضرت امام رضا علیه السلام در مناظره ای که با اهل ادیان مختلف داشت، به هربذ اکبر فرمود: از زردشتی که تو آن را پیامبر می دانی! به من خبر بده که به چه دلیل به نبوت او ایمان داری؟ گفت: او معجزاتی برای ما آورده که کسی قبل از او نیاورده است. با این که ندیده ایم اما اخباری از گذشتگان به ما رسیده که برای ما چیزی را حلال کرده که دیگری نکرده. به همین جهت پیرو او شده ایم. امام فرمود: مگر شما از راه اخبار پیرو او نشده اید؟ گفت: چرا. فرمود: همین طور سایر امتهای گذشته، به وسیله اخباری که از پیامبران و آن چه موسی و عیسی و محمد صلوات الله علیهم انجام داده اند به آنها رسیده، ایمان آورده اند. شما چه دلیل دارید که به آنها ایمان نمی آورید، همان طور که از طریق اخبار متواتری که شاهد است او چیزی را آورده که دیگری نیاورده، به زردشت ایمان آورده اید؟ هربذ در جای خویش فرو ماند و جوابی نداشت.
📚التوحید للصدوق ص ۴۳٠ ب ۶۵
📚عیون اخبار الرضا علیه السلام ج ۱ ص ۱۶۸ ب ۱۲
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
#زرتشت #مجوس 🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۲) 🔺حضرت امام رضا علیه السلام در مناظره ای که با اهل ادیان مخت
#زرتشت #مجوس
🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۳)
✍سید مرتضی علم الهدی (رحمة الله علیه) از متکلمین و علمای متقدم شیعی در کتب مختلف خود نبوت زردشت را رد کرده و او را از جمله مدعیان دروغگو گمراه که موجب گمراهی دیگران نیز شدند، دانسته است.
🔹ثمّ يقال له: خبّرنا أ ليس قد ضلّ بما ظهر من ماني، و زرادشت، و الحلّاج، و من أشبههم من ذوي المخاريق و النّواميس خلق كثير، و اعتقدوا نبوّتهم و صدقهم، و كذلك القول في إبليس و من هلك بغوايته، و ضلّ بوساوسه؟! فلا بدّ من: نعم. فيقال له: أو ليس القديم تعالى قادرا على منع جميع هؤلاء من تلك الأفعال المضلّة و الحيلولة بينهم و بينها؟! فلا بدّ من الاعتراف بذلك، لأنّه تعالى قادر لا يعجزه شي ء.
📚الموضح عن جهة إعجاز القرآن(کتاب الصرفة) ص ۲۳۸
🔹ثمّ يقال للمعلّق بهذا: أليس قد ضلّ بزرادشت و ماني و الحلاج و من جرى مجراهم من المنخرقين و الملتمسين جماعة و فسدت بهم أديانهم، فألاّ منعهم اللّه تعالى من هذا الاستفساد إن كان المنع منه واجبا؟
📚نفائس التأويل ج ۱ ص ۳۳۲
🔹ثمّ يقال للمعلّق بهذا: أليس قد ضلّ بزرادشت و ماني و الحلاج و من جرى مجراهم من المنخرقين و الملتمسين جماعة و فسدت بهم أديانهم، فألاّ منعهم اللّه تعالى من هذا الاستفساد إن كان المنع منه واجبا؟
📚الذخیرة فی علم الکلام ص ۳۸۴
⬅️سید مرتضی علم الهدی(ره) در بحث معجزه پیامبر (صلی الله علیه و آله) شبهه ای را بر علیه قرآن نقل می کند که چه بسا فردی بگوید محمد(ص) بسیار هم در اینکه ملکی به او وحی می کند راستگو بوده است، ولی از کجا معلوم آن ملک یا جن خودش دروغ نگفته باشد؟ فصاحت ملائکه و اجنه نیز که چه بسا از ما انسان ها بالاتر باشد و از طرف دیگر تا وقتی قرآن و نبوت اثبات نشده است عصمت ملائکه از گناه دروغ و اضلال نیز ثابت نخواهد بود. سید بعد از نقل این شبهه می فرماید مخالفین ما از اهل سنت به این شبهه با مطرح کردن مسأله استفساد جواب دادند و گفتند چنین چیزی امکان ندارد چرا که بر خداوند واجب است از چنین چیزی منع کند. سید مرتضی جواب آنان را نپسندیده و به جواب آنان اشکالاتی وارد می کند و از جمله اشکالات اش وجود مدعیان نبوت و الوهیت مانند «مانی و زردشت و حلاج» با اعمال خارق العادتی است که خداوند از چنین چیزی منع نکرده است، پس منع از استفساد بر خداوند واجب نیست.
@Talabeh_nevesht110
⸤ طلبه نوشت ⸣
#زرتشت #مجوس 🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۳) ✍سید مرتضی علم الهدی (رحمة الله علیه) از متکلمین و علمای م
#زرتشت #مجوس
🟢آیا زرتشت پیامبر بود؟ (۴)
✍شیخ ابو جعفر طوسی (رحمة الله علیه) نیز در کتاب تمهید الاصول، زردشت را گمراه کننده مردمان زمانش دانسته و نام او را در کنار مدعی نبوت «مانی» و مدعی الوهیت «حلاج» می آورد:
🔹ثم يقال لهم الا منع الله تعالی زرادشت و مانی و الحلاج وغيرهم من الممخرقين الذين فسد بهم خلق من الناس و لولاهم لما فسدوا ان كان المنع من الاستفساد واجبا ... ان من المعلوم ضرورة انه ضل بزرادشت و مانی و الحلاج من لولاهم لم يضل و لبقی على الدين الصحيح.
📚تمهید الاصول فی علم الکلام ص ۳۳۹
🔍شیخ طوسی کتاب تمهید الاصول را در شرح جمل العلم و العمل سید مرتضی نوشته است، شیخ در این کتاب علاوه بر تأیید نظریه صرفه اعجاز قرآن، پیامبر دروغین بودن زردشت را نیز بیان کرده است و همان اشکال سید مرتضی را بر «وجوب منع خداوند از استفساد» وارد کرده است.
@Talabeh_nevesht110
⚜تنبیه به حاکمان دولت اسلامی شیعی برای انتظام امر جامعه و اصلاح رعیت و عدالت
♦️به سند معتبر منقول است از عبد اللّه بن سلیمان که گفت در خدمت حضرت امام جعفر صادق علیه السلام بودم که ملازم عبد اللّه نجاشی به نزد آن حضرت آمد و سلام کرد، و نامه نجاشی را به آن حضرت داد، چون نامه را گشود نوشته بود: بسم اللّه الرحمن الرحیم، من مبتلا گردیدهام به حکومت اهواز، و مستدعیم که آقای من و مولای من حدی چند برای من بیان فرماید که بدانم که چه چیز مرا در این عمل به حق تعالی و رسول او صلی اللّه علیه و آله نزدیک میگرداند، و مرا به چه نحو باید سلوک کرد، و زکات مال خود را به کی بدهم؟ و بر که اعتماد نمایم؟ و راز خود را به که سپارم؟ شاید حق تعالی به برکت هدایت تو مرا از عقوبت خود نجات بخشد، به درستی که تو ولی خداوند عالمیانی در میان عباد، و امین خدائی در بلاد، پیوسته نعمت الهی بر تو فائض باد. عبد اللّه بن سلیمان گفت: حضرت در جواب او نوشت: بسم اللّه الرحمن الرحیم، جناب ایزدی تو را حفظ نماید به احسان خود، و لطف نماید به تو امتنان خود، و حمایت نماید تو را به رعایت خود، به درستی که همه امور در تحت قدرت او است. اما بعد به سوی من آمد فرستاده تو با نامه ای که ارسال نموده بودی، نامه را خواندم و مقصود تو را فهمیدم،نوشته بودی که به حکومت اهواز مبتلا شده ام، از این خبر هم شاد شدم و هم اندوهناک گردیدم. اما شادی من به جهت آن است که شاید حق تعالی به سبب تو فریادرسی نماید مضطر ترسانی را از آل محمد صلی اللّه علیه و آله، و ذلیل ایشان را به سبب تو عزیز گرداند، و برهنه ایشان را به سبب تو به پوشاند، و ضعیف ایشان را به تو قوی گرداند، و به آب لطف تو آتش جور مخالفان را از ایشان منطفی گرداند. اما اندوه من پس کمتر چیزی که بر تو میترسم آن است که یکی از دوستان و شیعیان ما را کار بر او تنک کنی، و در هنگام عسرت چیزی از او طلب نمائی، پس به این سبب بوی حظیره قدس را استشمام نه نمائی، و بهشت را بر خود حرام گردانی.
📚بحار الأنوار ج 75 ص 360
☑️علامه محمد تقی مجلسی(رضوان الله علیه) می نویسد:
🔺بر هر صاحب سلطنتى لازمست كه رعايت احوال زير دستان خود بكند و احكام شرع مبين را بر ايشان جارى سازد، و سياستهاى شرعى كه به تفصيل خواهد آمد جارى سازد پس اگر سلطان اعظم كه معصوم است صلوات اللّه عليه ظاهر باشد عالم است و معصوم هر چه بايد كرد البته مى كند و در غيبت آن حضرت بر سلاطين لازمست كه به اقوال علماء دينيه عمل نموده اجراء احكام الهى فرمايند تا عالم منتظم باشد و از ثواب عظيم عدالت بهره ور باشند.
📚لوامع صاحبقرانی ج 8 ص 768
☑️علامه محمد باقر مجلسی (رضوان الله علیه) می نویسد:
🔺این رساله (رساله آداب سلوک حاکم با رعیت) ایست در ترجمه بعضی از احادیث شریفه که در کیفیت سلوک ولات عدل با کافه عبادکه ودایع رب الارباب اند وارد شده، برای تنبیه ارباب غفلت، و اصلاح أصحاب دولت، که هم کنان منوط به صلاح ایشان است، و فساد ایشان مورث اخلال نظام بنی نوع انسان که زبده مکنونات و أشرف مخلوقاتند.
📚رساله آداب سلوک حاکم با رعیت
@Talabeh_nevesht110
📜👥مذاکره علم برترین عمل در لیلة القدر
🔺شیخ صدوق رحمة الله علیه (الامالی ص ۶۴۹ در اعمال شب ۲۱ و ۲۳ می نویسد: من أحيا هاتين الليلتين بمذاكرة العلم فهو أفضل.
✔️هر کس این دو شب را با مذاکره علمی احیا کند آن افضل است.
🟢بعضی از بزرگواران حفظهم الله اینطور بیان کردند که این سخن شیخ صدوق رحمة الله علیه روایت نیست و برای ما نمی تواند حجت باشد بلکه اجتهاد اوست که برای خود او حجت است.
✍اقول:
🔹قبول داریم که روایتی به این لفظ وارد نشده است، ولی شیخ صدوق (ره) اجلّ از آنست که بدون مشاهده روایتی چنین سخنی آن هم در مسأله عبادات به این صراحت بگوید که افضل اعمال این دو شب مذاکره علمی است! جدا از اینکه شیخ صدوق (ره) این سخن را در جواب افرادی فرموده که از او درخواست کرده بودند بصورت موجز دین و مذهب امامیه را بیان کند.
🔹روایات بسیاری در رجحان مذاکره علم بر دیگر اعمال و عبادات (از قبیل نماز و دعا و...) وارد شده است که به چند مورد اشاره می کنیم: ۱. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: ساعتی نشستن نزد عالم و مذاكرۀ علم كردن نزد خدا محبوبتر است از يك صد هزار ركعت نماز و يك صد هزار تسبيح، و از ده هزار اسبى كه در اختيار مجاهدان بگذارد كه در راه خدا جهاد كنند. (إرشاد القلوب ج ۱، ص ۱۹۰) ۲. در روایتی دیگر رسول خدا با ابوذر فرمود: نشستن ساعتى نزد مذاكره علم محبوب تر است نزد خدا از قيام هزار شب كه نماز كند در هر شب هزار ركعت و از هزار جهاد و تلاوت کل قرآن! و مذاکره علم بهتر است از عبادت يك سال كه روز آن را روزه باشی و شب آن را قیام کنی. (جامع الأخبار ج ۱، ص ۳۷) ۳. در روایتی دیگر فرمود: دری از علم که انسان آن را یاد بگیرد بهتر است برای او از هزار رکعت نماز نافله که بخواند.(تنبيه الخواطر ج ۲، ص ۱۱۹) ۴. امیرالمومنین علیه السلام فرمود: طلب علم افضل از عبادت است. (بحار الأنوار ج ۶۶، ص ۷۳) ۵. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمود: حضور در مجلس عالم افضل از هزار تشييع جنازه و هزار عيادت بيمار و شب زنده دارى هزار شب و روزه گرفتن هزار روز و هزار حج مستحب و هزار جهاد مستحب است. (روضة الواعظین ج ۱، ص ۱۲) ۶. امام باقر علیه السلام فرمود: ساعتی مذاکره علم بهتر از عبادت یک شب است. (الإختصاص ص ۲۴۵) ۷. رسول خدا صلی الله علیه و آله در رابطه با دو مجلسی که در یکی عبادت می کردند و در یکی مذاکره علم بود، فرمود: مجلسی که در آن مذاکره علم می شود از مجلس عبادت و دعاء افضل است. (منیة المرید ص ۱۰۶)
🔹علاوه بر روایاتی که بیان شد، توجه به روایاتی که فرمودند عمل و عبادت بر غیر علم و فقه قبول نیست یا ثواب کمی دارد و متعبد جاهل را مذمت کردند و عالم را بر عابد تفضیل دادند و تفکر در امر الهی را بر هر عبادتی ترجیح دادند و در کنار بسیاری از عبادات از قبیل تلاوت قرآن فرمودند باید تدبر علمی نیز باشد و فرمودند: هیچ خیری در عبادتی که همراه آن تفقه علمی نباشد نیست و هیچ خیری در قرائت قرآن زمانی که همراه با تدبر نباشد نیست. (الکافي ج ۱، ص ۳۶)
@Talabeh_nevesht110