سلام به همگی 🦋✨
ختم گروهی
🍁
#بـه_نیـتِ: 😇👇
🦋سلامتی در امر فرج امام مهدی (عجّلاللهفرجهالشریف)
🦋سلامتی رهبرعزیزمون
🦋✍برای شفا و آرامش حال روحی و جسمی دوستان که مشکل دارند از لحاظ جسمی و روحی بهم ریختند و گره کور افتاده در زندگیشون هیچ پیشرفت ندارند به قول خودشون چشم و نظر و یا طلسم و جادو شدند در کار و ارتباط خانوادگی,روحی .سلامتی شغل ,ازدواج بچه دار شدن و..... در کل رفت موانع هرچی که هست🤲
🦋سلامتی و تعجیل در فرج امام زمان (عج)
🦋هدیه به چهارده معصوم (ع)
✨ تاریخ شروع امروز "1401/04/11" ✨
✨ تاریخ پایان ختم" 1401/04/11" ✨
✨ برای شرکت لطفاً اسم و فامیلتون همراه با تعداد تلاوت شده اعلام کنید✨
اسامی شرکت کنندگان در ختم گروهی
۱ ↫ خانم حسینی
۲ ↫خانم زهرا مشهد
۳ ↫خانم افسانه راد
۴ ↫ خانم میر شمسی
۵ ↫ خانم زهرا کاشمر
۶ ↫ خانم زهرا کاشمر
۷ ↫ خانم زهرا کاشمر
۸ ↫ خانم زهرا کاشمر
۹ ↫ خانم زهرا کاشمر
۱۰ ↫ خانم زهره افخمی
۱۱ ↫ خانم پورتاج
۱۲ ↫ خانم عصمت مجرد
۱۳ ↫ خانم لیلا گریوانی از مشهد
۱۴ ↫ خانم لیلا گریوانی از مشهد
۱۵ ↫ خانم لیلا گریوانی از مشهد
۱۶ ↫ خانم اعظم
۱۷ ↫ خانم لیلا شکیبا
۱۸ ↫ خانم زهرا حجتی نژاد
۱۹ ↫ خانم فاطمه و فائزه
۲۰ ↫ خانم زهرا مشهد
۲۱ ↫ خانم سیده مهری حسینی
۲۲ ↫ خانم صابره عادل
۲۳ ↫ خانم سیده مهری حسینی
۲۴ ↫ خانم سیده مهری حسینی
۲۵ ↫ خانم زهرا یزدان
۲۶ ↫ خانم نجمه صلاحی
۲۷ ↫ خانم نجمه صلاحی
۲۸ ↫ خانم نجمه صلاحی
۲۹ ↫ خانم نجمه صلاحی
۳۰ ↫ خانم نجمه صلاحی
۳۱ ↫ خانم رضوان غفوری
۳۲ ↫ خانم رضوان غفوری
۳۳ ↫ خانمرضوان غفوری
۳۴ ↫ خانم خانم نوری
۳۵ ↫ خانم اعظم السادات یثربی
۳۶ ↫ خانم اعظم السادات یثربی
۳۷↫ خانم صرافیه
۳۸↫ خانم صرافیه
۳۹↫ خانم صرافیه
۴۰↫ خانم صرافیه
یا علی مدد 🌸✨
✨ بسم الله الرحمن الرحیم✨
🌹 شرح #حکمت40و41
🔷 راه شناخت عاقل و احمق
🔰 حکمت های ۴۰ و ۴۱ نهج البلاغه در صدد بیان یک واقعیت با دو عبارت هستند.
🔻 در حکمت ۴۰ حضرت می فرمایند :«لِسَانُ الْعَاقِلِ وَرَاءَ قَلْبِهِ وَ قَلْبُ الاَْحْمَقِ وَرَاءَ لِسَانِهِ» ؛ زبان عاقل پشت سر و تابع قلبش است ، اما قلب احمق پشت سر و تابع زبانش است.
🔻در حکمت ۴۱ می فرمایند : « قَلْبُ الاَْحْمَقِ فِی فِیهِ، وَ لِسَانُ الْعَاقِلِ فِی قَلْبِهِ» ؛ قلب انسان احمق در دهانش است ، اما زبان انسان عاقل در قلبش.
هر دو عبارت به یک معناست ؛ یعنی انسان عاقل از ابتدا می اندیشد، بعد با دستور عقل سخن می گوید. اما انسان احمق ابتدا سخن می گوید بعد فکرش درگیر می شود که چگونه خطاهای کلامش را جبران کند.
بنابراین انسان عاقل و احمق یکی از تفاوت هایشان در نوع سخن گفتن و نسبت زبانشان با عقلشان است. جهت این حسّاسیت این است که حضرت در حکمت ۶۰ می فرمایند : « اللِّسَانُ سَبُعٌ » ؛ زبان یک حیوان درّنده است، « إِنْ خُلِّیَ عَنْهُ عَقَرَ » ؛ اگر رهایش کنی و تربیت و کنترلش نکنی همه را می گزد. بنابراین انسان عاقل دائماً به پیامد سخن هایش تأمل می کند. لذا کمتر سخن می گوید، اما خوب و درست سخن می گوید.
🔻در حکمت ۳۸۱ می خوانیم : « الْكَلاَمُ فِي وَثَاقِكَ مَا لَمْ تَتَكَلَّمْ بِهِ » ؛ مادامی که سخن نگفته ای مهار سخن در دست خود توست ، امّا « فَإِذَا تَكَلَّمْتَ بِهِ » امّا به محض اینکه آنچه در ذهن داری به زبان آوردی، «صِرْتَ وَثَاقِهِ» ؛ تو در گرو سخنی هستی که گفتی.
« فَاخْزُنْ لِسَانَكَ كَمَا تَخْزُنُ ذَهَبَكَ وَ وَرِقَكَ » ؛ پس همچنان که طلا و مال و پولت را حفاظت می کنی، زبانت را هم نگهداری کن. «فَرُبَّ كَلِمَة سَلَبَتْ نِعْمَةً وَجَلَبَتْ نِقْمَةً»؛ چه بسا سخنی که نعمتی را از دست انسان می گیرد و نِقمت و عذابی را به سمت انسان جلب می کند.
🔻 با این نگاه مولا علی (علیه السلام) در خطبه ۱۷۶ نهج البلاغه بند چهارم، توصیه هایی نسبت به زبان دارند.
می فرمایند : «مواظب باشید که اخلاق نیکو را در هم نشکنید و به رفتار ناپسند مبدّل نسازید. زبان و دل را هماهنگ کنید ، انسان باید زبانش را حفظ کند، زیرا این زبان سرکش صاحب خود را به هلاکت می اندازد. به خدا سوگند من پرهیزکاری را ندیده ام که تقوا برایش سودمند باشد، مگر آنکه زبان خویش را حفظ کرده بود و همانا زبان مؤمن در پسِ قلب او و قلب منافق از پسِ زبان اوست، زیرا مؤمن هرگاه می خواهد سخن بگوید ،نخست می اندیشد، اگر نیک بود اظهار می دارد و چنانچه ناپسند بود پنهانش می کند، در حالیکه منافق آنچه بر زبانش آمد می گوید و نمی داند چه به سود او و چه حرفی به ضرر اوست. و پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود : « ایمان بنده ای استوار نمی گردد تا دلش استوار شود و دلش استوار نمی شود تا زبانش استوار گردد، پس هر کس از شما بتواند خدا را در حالی ملاقات کند که دستش از خون و اموال مسلمانان پاک و زبانش از عِرض و آبروی مردم سالم بماند باید چنین کند.»
🔻 از این عبارت خطبه ۱۷۶ یک نکته بسیار بسیار جالب بیرون می آید و آن اینکه در زبان و منطق اهل بیت (علیهم السلام) عاقل یعنی مؤمن و احمق یعنی منافق.
🎙 حجت الاسلام مهدوی ارفع