🔹حضور مسئولین استان اصفهان در شهرستان فلاورجان و بررسی مشکل انباشت پیاز در این شهرستان
موسوی لارگانی نماینده شهرستان فلاورجان به همراه مرادمند رئیس جهادکشاورزی، حاج عابدی مدیر سازمان تعاون روستایی استان و معاونین و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و سازمان تعاون روستایی استان، رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان فلاورجان و مدیرعامل اتحادیه تعاونی روستایی شهرستان با سفربه شهرستان فلاورجان و محل ذخیره سازی پیاز پائیزه شهر قهدریجان، ازنزدیک با کشاورزان دیدار و راه حل های برون رفت از معضل بیش بود پیاز و کاهش قیمت آن را بررسی نمودند.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان در این دیدار ضمن تشریح طرح ذخیره سازی ۱۵هزار تن پیاز در شهرستان فلاورجان گفت: مرز های صادراتی پیاز که در هفته گذشته بسته شده بود، پس ازپیگیری ها مجددا باز و صادرات به کشور های همسایه به ویژه عراق از سر گرفته شد.
در اقدام بعدی دولت، جهت تنظیم بازار قیمت پیاز، مقدار۱۵ هزار تن محصول را زیر کلید خود قرار خواهد داد و در ازای آن به منظور کمک به کشاورزان جهت پرداخت هزینه های خود و کاهش ریسک بازار، تسهیلات ۹ ماهه با کارمزد ۱۰درصد به ذخیره سازان پرداخت خواهد نمود.
در این دیدار همچنین در خصوص لزوم ایجاد صنایع تبدیلی پیاز و باراندازهای مجهز صادراتی در شهرستان تاکید شد و مقرر گردید مسئولین شهرستانی موضوع را پیگیری تا با حمایت استان و نماینده محترم مردم درمجلس شورای اسلامی محقق گردد.
روابطعمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
🔹بررسی راهکارهای برون رفت از معضل بیش بود محصولات پیاز و سیب زمینی استان اصفهان در محل دفتر معاون هماهنگی و اقتصادی استانداری
در پی درخواستها و استمداد کشاورزان و تولید کنندگان سیب زمینی و پیاز و مسئولین شهرستان فلاورجان و شهرستانهای غرب استان، با دعوت معاون محترم اقتصادی استانداری جلسه ای با حضور دکتر حقیقت سرشت ، دکترشریفی مدیرکل امور اقتصادی استانداری، مهندس مرادمند رئیس سازمان جهادکشاورزی استان، مهندس حاج عابدی مدیر سازمان تعاون روستایی استان ، فرماندار شهرستان بوئین ومیاندشت، معاون توسعه بازرگانی و مدیر زراعت و مدیربازرگانی و تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی، معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی استان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوئین ومیاندشت، رئیس اداره تعاون روستایی شهرستان بوئین ومیاندشت، دردفتر معاونت هماهنگی و امور اقتصادی تشکیل گردید.
در ابتدا فرماندار و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بوئین میاندشت موضوع بیش بود سیب زمینی در شهرستانهای غرب استان و کاهش قیمت این محصول و نارضایتی کشاورزان را مطرح و تقاضا نمودند که در این جلسه تصمیمی برای حل این معضل اتخاذ گردد.
سپس مهندس مرادمند در خصوص بیش بود محصولات سیب زمینی و پیاز و آثار ناشی از کاهش قیمت فروش این محصولات و دلیل ایجاد آن به طور مفصل توضیحاتی را بیان و به طرح ارائه شده توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران جهت ذخیره سازی سیب زمینی وپیاز اشاره نمودند.
مهندس حاج عابدی نیز ضمن تبیین و تشریح طرح ذخیره سازی پیاز و سیب زمینی دراستان گفتند:
مسئولیت ذخیره سازی پیاز به منظور تنظیم بازار ماه های آتی پایتخت، به مقدار ۱۵ هزارتن فقط به استان اصفهان سپرده شده و درخصوص محصول سیب زمینی این مسئولیت به مقدار۳۰ هزار تن به شش استان کشور واگذار شده است که سهم استان اصفهان از این مقدار۳ هزار تن میباشد.
ایشان افزودند: با توجه به ارتباط تشکلهای تعاونی با تولید کنندگان پیاز در شهرستان فلاورجان و تولیدکنندگان سیب زمینی در شهرستانهای غرب استان، طرح ذخیره سازی به بهترین نحو انجام خواهد شد و نگرانی در این خصوص وجود ندارد.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان در مورد تسهیلات در نظرگرفته شده برای اجرای این طرح گفت:تسهیلات به ذخیره سازان و مورد تایید کارگروه استانی به ازای هرکیلو گرم ده هزارتومان با کارمزد ۱۰ درصد به مدت ۹ماه به منظور جبران قسمتی از هزینه های ذخیره سازان تعلق می گیرد تا آنها جهت جبران این هزینه ها مجبور به فروش و عرضه محصول خود به بازار نشوند و جهت همکاری با طرح ترغیب شوند.
قابل ذکر است دکترمعتمد معاون فنی بازرگانی سازمان مرکزی نیز ازطریق تماس تلفنی در این جلسه شرکت و به سوالات پاسخ دادند.
روابطعمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
همایش منطقه ای توسعه گلخانه (چالش ها و راهکار ها) هم اکنون در حال برگزاری است.
در این نشست تخصصی که با حضور مدیرکل مدیریت بحران د پدافندغیرعامل وزارت جهاد کشاورزی ،معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان ،رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان اصفهان و متخصصان بخش گلخانه ها در سالن نصف جهان اتاق بازرگانی اصفهان در حال ارائه گزارش عملکرد و چالش های توسعه گلخانه ها مطرح نمودند.
Agri-es.ir
🔹کارگروه استانی طرح ذخیره سازی احتیاطی پیاز و سیب زمینی استان اصفهان تشکیل شد
دراجرای دستورالعمل ذخیره سازی احتیاطی پیاز و سیب زمینی ابلاغی سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران درتاریخ ۱۴ آبان ماه، بلافاصله پس از ۴۸ ساعت، کارگروه استانی این طرح در استان اصفهان تشکیل و اولین جلسه آن با حضور کلیه اعضاء در محل دفتر مدیریت سازمان تعاون روستایی استان برگزار گردید.
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان درتشریح این طرح گفت: برای پیشگیری از نوسانات قیمت بازار محصولات کشاورزی، بویژه محصولات استراتژیک و پرمصرف و درحمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان این محصولات، دولت طرح هایی را مانند خریدهای تضمینی،خریدهای حمایتی و توافقی و طرح های ذخیره سازی را اجرا می نماید تا بدینوسیله تنظیم بازار این محصولات را محقق نماید .
ایشان در توضیح چگونگی اجرای طرح ادامه داد: این طرح با مشارکت بخش تعاونی و خصوصی و حمایت تسهیلاتی دولت از کشاورزانی که مایل به ذخیره سازی محصول خود هستند اجرایی میشود و این کشاورزان می توانند محصول خود را با انعقاد قرارداد زیر کلید دولت قرار داده و نقدینگی مورد نیاز خود جهت پرداخت هزینه های تولید را از دولت وام دریافت نمایند.
در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر مباشر اجرایی طرح تعیین و وظایف ومسئولیت های هریک از اعضاء جهت اجرای مطلوب آن مشخص گردید.
روابطعمومی سازمان تعاون روستایی استان
جلسه هماهنگی برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی جامع کشاورزی استان اصفهان با حضور معاون خدمات فنی و نظام های بهره برداری سازمان تعاون روستایی استان اصفهان، مدیر امور هماهنگی ترویج و کارشناسان مربوطه، نماینده سازمان نظام مهندسی کشاورزی، مدیر روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی و مجری نمایشگاه در دفتر مدیریت ترویج
در روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲ فرماندار محترم شهرستان فریدن به اتفاق مدیر محترم جهاد کشاورزی، رئیس دامپزشکی و رئیس اداره تعاون روستایی از شرکت دامداران این شهرستان بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت ها و خدمات این تعاونی قرار گرفتند و در جلسه ای که با حضور مدیرعامل، اعضای هیئت مدیره و کارکنان این شرکت تشکیل شد حضور یافتند و درباره مسائل و مشکلات پیش روی این تعاونی به گفتگو نشستند و در راستای حل مشکلات به خصوص مشکل مالیاتی و دیگر موارد مطرح شده در این جلسه، قول مساعد دادند.
روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
🔹برداشت گل زعفران در اراضی شرکت تعاونی تولید گلستان شهرستان شاهین شهر و میمه رکورد زد
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان گفت: در نهمین روز از فصل برداشت گل زعفران در شرکت تعاونی تولید گلستان قنوات سه گانه میمه ۲۱۸/۶۰۰ کیلوگرم گل زعفران برداشت گردیده که این مقدار تولید از آغاز فصل برداشت در سال جاری و نسبت به سال های اخیر یک رکورد محسوب می گردد .
محسن حاج عابدی تصریح نمود: با احتساب برداشت روز نهم، تاکنون ۷۱۲/۵۰۰ کیلوگرم گل زعفران از سطح دو هکتاری اراضی تحت کشت زعفران شرکت تعاونی گلستان برداشت گردیده و پیش بینی می شود تا پایان فصل گل چینی مقدار تولید گل زعفران گلستان از یک تن بگذرد .
به گفته کارشناسان زمین حاصلخیز، کوددهی مناسب و به ویژه آبیاری بارانی از دلایل افزایش تولید زعفران در واحد سطح محسوب می گردد .
روابطعمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
🔹حضور مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه و جشنواره صنعت کشت محصولات گلخانه ای و صنایع وابسته شهرستان تیران و کرون
مدیر سازمان تعاون روستایی استان اصفهان با حضور در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه و جشنواره صنعت کشت محصولات گلخانه ای و صنایع وابسته شهرستان تیران و کرون ضمن اشاره به این شهرستان به عنوان یک شهر گلخانه ای در استان تصریح نمودند: در این شهرستان بالغ بر 450 هکتار گلخانه با متوسط عملکرد سالیانه 180 تن محصول در هکتار و ۸۱ هزار تن تولید ( بیشتر آن فلفل دلمه ای است)؛ وجود دارد. در حدود ۱۳۰۰ واحد گلخانه در شهرستان احداث و توانسته 450 نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی ایجاد نماید. مهم ترین و قابل توجه ترین نکته درخصوص این شهرستان ایجاد یک پایانه صادراتی جهت تسهیل در امر بازاررسانی محصولات تولیدی است. اینها مزیت هایی است که سبب گردیده تا این شهرستان به عنوان پایلوت در بحث گلخانه و صادرات محصولات گلخانه ای انتخاب و جهت الگو به سایر تشکل ها معرفی گردد.
محسن حاج عابدی اظهار نمود: در سال هاي اخير بحث توسعه صادرات غيرنفتي به دليل رکود بازارهاي نفتي و آثارسويي که صادرات تک محصولي بر اقتصاد کشور تحميل کرده است، به شدت مورد توجه واقع شده است، بنابراین انتخاب اين سياست، مستلزم بررسي و شناسايي مزيتهاي نسبي هر منطقه در توليد محصولات مختلف، تقويت اين مزيت ها و سپس صدور اين محصولات به کشورهاي ديگر است. شناسايي مزيتهاي نسبي هر منطقه در واقع راه هاي استفاده بهتر از امکانات موجود را فراهم ساخته و باتحقق اين امر، توسعه منطقه و به تبع آن کشور، تسريع مي گردد. در سایه تجارت، مصرف کنندگان به کالای بهتر و ارزان¬تر دسترسی پیدا کرده و تولیدکنندگان نیز تحت فشار رقابت، کارایی بیشتر و بهتری پیدا می¬کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: اقدامات خوبی در سطح استان اصفهان جهت توسعه کشت های گلخانه ای اتفاق افتاده است. سالیانه 200 هکتار به مجموعه گلخانه های اصفهان که اکثرا در حوزه سبزی و صیفی فعالیت می نمایند، افزوده می شود . طبق برآورد مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان؛ حدود 70 درصد فلفل دلمه ای رنگی تولیدی استان، 40 تا 45 درصد انواع گوجه فرنگی و 20درصد خیار تولید شده استان ؛ صادر می گردد و این اهمیت موضوع صادرات را پر رنگ تر می کند.
وی در پایان ابراز نمود: از جمله اولویت های مورد نظر ما، توسعه کشت در محیط های گلخانه ای و صادرات محصولات تولیدی است و بطبع نیازمند یک نگرش سیستمی، همفکری، هماهنگی و خرد جمعی هستیم که در نهایت با کاربرد بهترین روش های کشت، ضمن استفاده بهینه از آب و خاک و مهمتر از همه زمان، با تولید یک محصول با کیفیت، شاهد منفعت تولید کننده و رضایت مصرف کننده باشیم.
روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
🔵حضور فرماندار شهرستان تیران و کرون مهندس محمدی کیا به اتفاق مهندس حاج عابدی مدیر سازمان تعاون روستایی استان، مهندس اکبری مدیر هماهنگی ترویج و آموزش کشاورزی، مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها در نمایشگاه و جشنواره صنعت کشت محصولات گلخانه ای و صنایع وابسته شهرستان تیران و کرون و بازدید از غرفه های مربوطه
روابطعمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان
🔹تشکیل جلسه هماهنگی بیست و دومین نمایشگاه بین المللی جامع کشاورزی اصفهان (23-26 آبان ماه 1402)
جلسه هماهنگی برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بین المللی جامع کشاورزی اصفهان، در محل دفتر مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با حضور مدیر و معاون مدیریت آب و خاک، سرپرست مدیریت ترویج، معاون خدمات فنی اجرایی سازمان تعاون روستایی، نماینده شرکت نمایشگاه های اصفهان، اتحادیه ها، مجری نمایشگاه ، شرکت های بخش خصوصی و کارشناسان برگزار گردید.
در این جلسه، پیرامون برنامه ریزی های لازم برای حضور فعال شرکت های تخصصی این حوزه، بحث و تبادل نظر شد و در پایان تصمیماتی اتخاذ گردید.
روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان اصفهان