🔥🔴چند خبر و تحلیل
وزارت خارجه اردن: هجوم به بیمارستان الشفاء نقض قوانین بینالمللی است و ما اسرائیل را مسئول امنیت افراد داخل آن میدانیم.
🔰 سخنگوی دفتر رسانه های دولتی در غزه: تنها بیمارستان المعمدانی که در شمال غزه فعال است و ما از جامعه بین المللی می خواهیم که برای ادامه کار آن مداخله کند.
الجزیره: پرسنل پزشکی، بیماران و آوارگان بیمارستان الشفاء به میدان بیرونی غربی مجتمع منتقل شدند.
ارتش اسرائیل: عملیات ما در بیمارستان الشفاء همچنان ادامه دارد و فعالیت ما در مجموعه خاصی انجام می شود که اطلاعاتی درباره آن وجود دارد.
❌رادیو ارتش اسرائیل: هیچ نشانه ای مبنی بر وجود آدم ربایان در داخل بیمارستان الشفاء وجود ندارد و عملیات ما همچنان ادامه دارد.
✳️✳️تحلیل: باید منتظر بود که وضعیت در شهر غزه چگونه پیش خواهد رفت و دعا کنید!
پیش تر هم نوشته بودم که راهبرد و سناریو حماس در مقابل تهاجم اسرائیل، نه مانع شدن با هزینه جدی در مقابل پیشروی هاست؛ بلکه به دنبال بالا بردن هزینه و تلفات اسرائیل در جنگ شهری است.
این تصمیم به طور واضح عیان شده که بنظر می رسد بدلیل دو مسئله است: یک اینکه حماس خود را برای جنگی طولانی مدت آماده کرده و دیگر اینکه بواسطه حملات جنون وار هوایی، راه دیگری برای مقابله جز ضربات در شهر و غافل گیری ممکن نیست.
و جمله آخر: پیشروی زمینی به معنای نابودی حماس نیست؛ هر چند که نگرانی های جدی ای ایجاد کرده و بعضا برخی انتقاداتی به راهبرد حماس دارند.
درهر حال باید دید چه میشود. اسرائیل علی رغم رسیدن به شفا و پیشروی هایی در غزه، گویا نه خبری از تونل ها و تخریب آنها، نه پیدا کردن مقرهای اصلی حماس است و نه آسیب جدی به ساختار حماس یا ترور رهبران نظامی و سیاسی آن وارد کرده و انتقادات و فشار بین المللی را هم بیشتر میکند.
اما غزه را شخم زده است اسرائیل و همچنان سناریو بر روی فروپاشی اجتماعی است. و البته رسیدن به دستاوردهای برای اقناع عمومی
همان چیزی که امروز یکی از رهبران حماس گفت: هدف حمله به بیمارستان ها کشتن زندگی در غزه و آواره کردن مردم آن به جنوب و سپس صحرای سینا است.
@Thirdintifada
واشنگتن پست:سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا
- بیمارستان ها باید محافظت شوند و ما از حمله هوایی به آنها حمایت نمی کنیم
- ما نمی خواهیم در بیمارستان شاهد درگیری با اسلحه باشیم
@Thirdintifada
🔺مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور بشردوستانه:
🔹من از گزارش حملات نظامی به بیمارستان الشفاء در غزه وحشت زده شده ام
🔹حفاظت از نوزادان، بیماران، کادر پزشکی و همه غیرنظامیان باید بر همه نگرانی های دیگر غلبه کند.
🔹بیمارستان ها میدان جنگ نیستند.
@Thirdintifada
🔴آش شور!
🔹نخستوزیر کانادا: ما روزانه شاهد کشتار پزشکان، کودکان و خانوادهها هستیم که باید متوقف شود. رنجی که ما در اطراف بیمارستان شفا میبینیم جانگداز است.
پاسخ نتانیاهو در توئیتر:
این اسرائیل نیست که عمداً غیرنظامیان را هدف قرار میدهد بلکه حماس است. در حالی که اسرائیل هر کاری میکند تا غیرنظامیان را از معرض آسیب دور نگه دارد، حماس هر کاری میکند تا آنها را در معرض آسیب قرار دهد.
@Thirdintifada
هدایت شده از جشنواره مردمی فیلم عمار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ #ببینید | نهضت مردمی تولید محتوا درحمایت از مظلومان فلسطین
📌 تیزر جدید بخش «فیلمِما» چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار با گفتارهایی از نفیسه سادات موسوی، محمد انصاری، علیرضا دبیر، مهران رجبی، حبیب احمدزاده، محمدمهدی سیار، سرباز روحالله رضوی و حجتالاسلام پناهیان با محوریت «روایت همبستگی با مردم فلسطین» منتشر شد.
لینک خبر:
🔗 ammarfilm.ir/?p=32501
🎥جشنواره مردمی فیلم عمار
🌐 @AmmarFest
گالانت خطاب به کاخ سفید: جنگ غزه متوقف نخواهد شد
🔹وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، در گفتوگو با فرستاده رئیسجمهور آمریکا: عملیات در غزه تا پایان ماموریت ارتش اسرائیل که نابودی حماس و بازگرداندن گروگانها است، ادامه خواهد یافت و متوقف نخواهد شد.
@Thirdintifada
دفتر اطلاع رسانی دولت در غزه: نیروهای اشغالگر بسیاری از خانواده هایی را که قصد خروج از بیمارستان الشفاء را داشتند، به شهادت رساندند و بیش از 30 شهید را به شهادت رساندند.
@Thirdintifada
هدایت شده از اسکرین شات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عاجل | القناة 12 عن مسؤول إسرائيلي كبير: لم نكن نعتقد أننا سنعثر على مختطفين بالمستشفى لكن بالتأكيد سنحدد مكانهم
شبکه ۱۲ به نقل از یکی از مقامات ارشد که اسم نیاورده:
فکر نمیکردیم گروگان ها را در بیمارستان شفا پیدا کنیم؛ اما مطمئنم آنها پیدا خواهیم کرد
@Thirdintifada
مشاور رسانه ای آنروا در غزه: ما به تازگی 23000 لیتر سوخت دریافت کرده ایم و استفاده از آنها توسط مقامات اشغالگر برای انتقال کمک ها از رفح مسدود شده است.
هیچ سوختی برای بیمارستان ها وجود ندارد و نیاز ما به سوخت بسیار بیشتر از چیزی است که وارد شده است.
@Thirdintifada
🔻 الجزیره به نقل از برخی منابع حاضر در بیمارستان شفا: ارتش صهیونیستی نزدیک به 200 نفر را در بیمارستان شفا حبس کرده و به گروگان گرفته است.
@Thirdintifada
مدیر مجتمع الشفا در غزه:
ارتش اشغالگر از تعدادی از کارگران بخشهای بیمارستان بازجویی کرده است
@Thirdintifada
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی به نقل از منابع آگاه: اسرائیل برای تکمیل معامله آتش بس، درخواست آزادی بیش از 50 گروگان در غزه را داده است.
@Thirdintifada
القناة 13 العبرية :
فشل استخباراتي قاتل خلاف ما كان متوقع مستشفى الشفاء خالية من الأعمال العسكرية.
شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی اعلام کرد: یک شکست اطلاعاتی بزرگ دیگر، بر خلاف آنچه پیشبینی میشد، بیمارستان شفا خالی از هرگونه سلاح و تجهیزات نظامی بوده است.
در همین حال، برخی منابع عبری زبان اعلام کردند که هیچ ردی از اسرای اسرائیلی در بیمارستان شفا پیدا نشد با وجود اینکه اطلاعات بدست آمده این را نشان میداد.
@Thirdintifada
حزبالله:
امروز در پادگان پرانیت، تجمع نظامیان صهیونیست، یک خودروی ارتش صهیونیستی و پایگاه حداب یارون را با موشکهای هدایتشونده هدف قرارداده و از صهیونیستها تلفات گرفته ایم
@Thirdintifada
◀️عزت الرشق عضو دفتر سیاسی حماس:
✔️دشمن صهیونیستی همچنان در حال تعلل و خرید وقت است و تمایل و جدیت لازم برای آتشبس در غزه را ندارند و صرفا به بیان اظهارات دروغین و غیرواقعی ادامه میدهد.
✔️رژیم اشغالگر همچنان با آزادی 50 زن و کودک و برقراری آتشبس انسانی حقیقی در غزه در مقابل آزادی شماری از زنان و کودکان اسیر فلسطینی در زندانهای خود و ورود کمکهای بشردوستانه به تمامی مناطق نوار غزه و ضرورت ایجاد کریدورهای امن انسانی برای تحرک آزادانه در غزه جهت پیگیری اجرای توافق آتشبس مخالفت میکند.
✔️دشمن صهیونیستی جدیتی برای توافق ندارد و صرفا به دنبال وقتکشی جهت ارتکاب جنایات بیشتر علیه غیرنظامیان فلسطینی در غزه است.
@Thirdintifada
انتفاضه فلسطین، محسن فایضی
◀️عزت الرشق عضو دفتر سیاسی حماس: ✔️دشمن صهیونیستی همچنان در حال تعلل و خرید وقت است و تمایل و جدیت
رویترز: حماس با آزادی ۵۰ گروگان در مقابل آتش بس ۷۲ ساعته موافقت کرده است
🔹خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام آگاه اعلام کرد که میانجیگرهای قطری امروز به دنبال مذاکرات بر سر توافقنامهای میان حماس و رژیم صهیونیستی هستند که شامل آزادی تقریبا ۵۰ گروگان حماس در مقابل یک آتشبس سه روزه میباشد.
@Thirdintifada
#عاجل | "فرانس برس" عن مصادر صحافية: الجيش الإسرائيلي انسحب من مستشفى الشفاء وانتشر حول المجمع
خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع مطبوعاتی: ارتش اسرائیل از بیمارستان الشفاء عقب نشینی و در اطراف مجتمع مستقر شد.
@Thirdintifada
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#زیرنویس_انتفاضه
کلمات؛ بخشی از نبرد هستند!
@Thirdintifada
اولین حمله پشت میدان نبرد!
✅ولید العمری مدیر دفتر الجزیره در فلسطین:
ارتش اسرائیل حمله امروز به یک دستگاه بولدوزر نظامی در نزدیکی کیزوویم( شهرک های اطراف غزه) که به مجروحیت خطرناک دو نظامی اسرائیلی منجر شد، را حادثهای استثنائی میداند، زیرا هدف قرار دادن این خودروی زرهی در این منطقه بسته نظامی آن هم از این فاصله نزدیک ثابت میکند که مقاومت همچنان در این منطقه فعال است.
@Thirdintifada
انتفاضه فلسطین، محسن فایضی
سلام از یک صبح بارونی شیراز!
خلاصه اخبار و پیش تحلیل !
فیلمی میبینید👆 که صفحه ارتش اسرائیل در توئیتر منتشر کرد که در آن با نشان ۹ قبضه سلاح، یک لپتاب، ۶ سی دی، چند خرما و ۲ جلد قرآن و چند تا پوتین در بیمارستان شفا مدعی شد اینجا مرکز مدیریت حماس بوده؛ پس از تمسخر و سوژه فراوان از سوی کاربران؛ حذف کرد😂
🔴 بایدن: حماس در حال برنامه ریزی برای حمله مجدد به اسرائیل است، همانطور که وقتی کودکان را سر برید و کودکان و زنان را زنده زنده سوزاند.
اعتراف اسرائیل به ۲ کشته دیگر در بامداد امروز در غزه
✅درگیری شدید در جنین کرانه باختری
🔹خالد ابو سمره از پزشکان بیمارستان شفا:
اشغالگران اسرائیلی دبههای آب را از زیرزمینی بیمارستان شفا بیرون آورده و روی آن برچسبهایی زده و مدعی شدند که به حاضرین در این بیمارستان کمک کردهاند!
زاهر جبارین مسئول پرونده اسرا در جنبش حماس:
نتانیاهو شبانهروز به دنبال طولانی کردن جنگ است و در امضای قراداد مبادله اسرا تعلل میکند. ما شروط واضحی برای مبادله اسرا داریم و این نتانیاهو است که با این شروط مخالفت میکند.
حملات حزب الله هم گسترده بود و حداقل ۷ بیانیه دیروز منتشر کرد
❌بالاخره شورای امنیت بدون وتو آمریکا قطعنامه ای که در آن آتش بس مطرح شده رو تصویب کرد.
یوسی ملمان خبرنگار امنیتی اسرائیل:
حسبدی دارم نسبت به شفا، اسرائیل اشتباه کرد، این همه گشت و اونجا نه اسیری بود نه نظامی. آیا ارزش تخریب وجهه بین المللی را داشت؟
🔴 یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون مخالف نتانیاهو: نتانیاهو باید عزل شود و به جایش نخست وزیر دیگری از حزب لیکود انتخاب شود. اسرائیلیها اعتقادی به او ندارند.
حماس: آنچه رویترز درباره دیدار اسماعیل هنیه، با رهبر ایران گزارش کرده، نادرست است.
🔴سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل: هماهنگ کننده امور خاورمیانه کاخ سفید با مقامات اسرائیلی موافقت کرد که یک کارگروه بین المللی اداره نوار غزه را پس از جنگ به دست بگیرد.
✅✅و پیش تحلیل
یکی از اقدامات لازم و مفید در تحولات، بازنگری و بازیابی تحلیل ها، نگاه ها و نگرش ها با رسیدن اتفاقات مهم در بستر تحولات است
مثال: اگر من، شما یا هر تحلیل گری، تا هفته پیش اینگونه فکر میکردیم که رسیدن اسرائیل به شفا ضربه جدی است و ورق جنگ تغییر میکند؛ حالا با رسیدن به شفا و حتی گرفتن ساحل غزه و... خوب است برگردیم و ببینیم که چه اتفاقی در تحولات افتاده؟
آیا تغییر رفتاری در توان نظامی حماس رخ داده؟ آیا اسرائیل حتی یک اسیر هم پیدا کرده؟ آیا حتی ادبیات حماسی ها در شروط آتش بس تغییری کرده؟ و ...
آیا حتی پیشروی در ۳۰ درصد شمال غزه، اتفاق خاصی رخ داده؟ پیشروی اسرائیل در جنگ ۵۱ روزه چگونه بود؟
اصلا راهبرد حماس چیست؟
و همین سوال در نقطه مقابلش یعنی فضای اسرائیل مطرح کنیم و دنبال پاسخی باشیم که ما را به درک بهتر واقعیت و سنجش تحلیل نزدیک کند
#طوفان_الاقصی
#تحلیل
@Thirdintifada
امیر بوخبوط تحلیلگر و خبرنگار نظامی پایگاه خبری عبری زبان والا بیان کرد آنچه را که در بیمارستان شفا دنبال آن بودیم، نیافتیم و باور کلی ما این است هر چقدر سازمان اطلاعات ما به دنبال مراکز قدرت و فرماندهی حماس باشد، هر بار غافلگیر خواهد شد.
در همین راستا، یوسی میلمن تحلیلگر اسرائیلی هم گفت که احساس خوبی در مورد آنچه در بیمارستان شفا اتفاق افتاده، ندارد.
@Thirdintifada
🔺چرا فلسطینیها از نوار غزه فرار نکردند؟
اسرائیل پس از حمله هفت اکتبر، رسما هدف جنگ خود علیه نوار غزه را نابودی حماس اعلام کرد، اما به نظر میرسد غایت اصلی اسرائیل از این جنگ همه جانبه و بیسابقه حذف این باریکه کوچک اما دردسرساز برای همیشه بوده و تنها در این صورت هدف اعلامی جنگ یعنی نابودی حماس را تحقق یافته میداند.
چنان که برخی اسرائیلیها نیز گفتهاند، حتی به فرض تحقق هدف اعلامی جنگ، تا زمانی که غزه باقی است، یعنی زمینه و ظرفیت شکل گیری حماسی جدید و حملهای دیگر در آینده وجود دارد و از این رو، اسرائیل برای جلوگیری از آن و احیای بازدارندگی از دست رفته، غایت ویرانی کامل و غیرقابل سکونت کردن غزه را در پس هدف اعلام شده قرار داد و تنها راه ممکن تحقق آن را در کوچاندن اجباری ساکنان نوار غزه به مصر و اماکن دیگری دید.
در همان ابتدای جنگ نیز تلاشها و مذاکراتی با مصر و کشورهای دیگر برای انتقال ساکنان نوار غزه شروع شد؛ اما با سد محکم مخالفت مصر و اردن که از اجرای چنین سناریویی در آینده برای کرانه باختری نگران بود، مواجه شد. همان زمان هم گویا، اسرائیلیها برای مجاب کردن دولت مصر گفته بودند که صرفا برای مدتی پذیرای ساکنان نوار غزه در سینا باشد و پس از پایان جنگ و نابودی حماس دوباره به غزه باز گردانده خواهند شد. عبدالفتاح سیسی نیز در کنفرانسی خبری با درک غایت اسکان نهایی آنها در سینا صراحتا به تل آویو گفت که ساکنان نوار غزه را به همان صحرای نقب در اسرائیل منتقل کنید و پس از این که ماموریت علنی خود در نابودی حماس را به پایان رساندید، دوباره آنها را به نوار غزه بازگردانید.
وقتی اسرائیل در مجاب کردن مصر به بن بست رسید، تصمیم بر آن گرفت که این پروژه را یکجانبه عملیاتی کند؛ به گونهای که از طریق وارد آوردن بیسابقهترین فشار روانی به ساکنان پرتراکمترین نقطه جمعیتی جهان در باریکه کوچک غزه، آنها را به فرار به سمت مصر مجبور و جمعیت غزه را تخلیه کند. برای تحقق این هدف، سیاست غیر قابل سکونت کردن این باریکه را در پیش گرفت؛ هم از طریق محاصره نفسگیر و قطع آب، غذا، برق؛ و سوخت و هم از طریق بمبارانهای بیوقفه همه چیز به ویژه زیرساختهای مدنی از مدارس و دانشگاهها گرفته تا خیابانها، بیمارستانها و نانواییها و نیز کشتار وسیع مردم این منطقه و تخریب گسترده منازل. در واقع هدف اولیه تخریب این زیرساختها به ویژه بیمارستانها که دهها هزار آواره در آنها پناه گرفته بودند، تزریق احساس نبود هیچ جای امنی در غزه به فلسطینیها بود تا از این طریق ذهنیت انسان غزهای در این منطقه بسیار کوچک به بن بست کامل برسد و چارهای جز فرار به سمت مصر نیابد.
اما چرا فلسطینیها فرار نکردند؟ برخی به اشتباه مانع را بسته بودن گذرگاه و مخالفت مصر با پذیرفتن ساکنان نوار غزه میدانند، اما علی رغم اهمیت بالای موضع مصر و اردن، علت را باید در خود غزه جست. و الا اگر همین یک میلیون و پانصد هزار فلسطینی آواره در نوار غزه که از شمال به جنوب و بعضا در داخل خود جنوب به مناطق دیگری رفتهاند - و یا حداقل هزاران نفر از آنها - به سمت مرز با مصر هجوم برده بودند، آیا مصر توان مقابله با این سیل جمعیت را داشت؟ آیا ترس از تیراندازی نیروهای امنیتی مصری این آوارگان را بازداشت؟ در حالی که مرگ و کشتار در هر خانه و کوی و برزنی در غزه به طرز فجیع و لحظهای اتفاق میافتد، تیراندازی احتمالی نظامیان مصری چه بازدارندگی میتوانست داشته باشد؟
جالب هم اینجاست که حتی در حد چند نفری به سمت گذرگاه رفح و مرز 12 کیلومتری با مصر فرار نکردند تا از جهنم جنگ نجات یابند؟ چرا؟ پاسخ را میتوان در جمله ساده اما پرمحتوای یک دختر کم سن و سال فلسطینی در مصاحبهای کوتاه و گذرا با یک شبکه ماهوارهای دید. او تاکید میکرد که ما از اینجا کوچ نخواهیم کرد و مرگ در خانه را به آوارگی و تحقیر در غربت ترجیح میدهیم. همین واژگان برآیند یک نوع آگاهی جمعی است که آن هم زاییده تجربه تلخ آوارگی فلسطینیها در خارج از موطن خود از سال 1948 است که هم اکنون جمعیت آنها به بیش از 6 میلیون نفر میرسد و خیلی از آنها نه شناسنامهای دارند نه تابعیتی. امروزه حتی تصور ذهنی زندگیِ به شدت وابسته به اسناد هویتی در دنیای مدرن ممکن نیست و آزار دهنده است، اما این واقعیت تلخ زندگی میلیونها آواره فلسطینی در اردوگاههای آوارگان در کشورهای دیگر است.
البته ایستادگی ساکنان غزه در مقابل طرح کوچ اجباری خود یک جبهه مردمی متحد را نیز در این جنگ همه جانبه و محاصره اقتصادی و انسانی بیسابقه به نمایش میگذارد و همین عامل، اسرائیل را با چالش بزرگی در تحقق غایت و اهداف جنگ مواجه کرده است.
📝صابر گلعنبری
@Thirdintifada