لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻به بهانه پانزدهم اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت شیخ صدوق(ابن بابویه)
✍ماجرای پیدان شدن پیکر سالمِ ابن بابویه(شیخ صدوق) بعد از ۹۰۰ سال در #شهرری
🔰شیخ صدوق، اِبنِ بابُوَیْه (زادهٔ ۳۰۶ ـ قم و درگذشتهٔ ۳۸۱ ـ شهر ری) از علمای شیعه در قرن ۴ هجری قمری و از بزرگان علم حدیث است.
وی از طرف رکن الدوله دیلمی پادشاه ری به آن شهر دعوت شد و در آنجا اقامت گزید و نزد آن پادشاه شیعی و وزیر نامدار و دانشمندش صاحب بن عباد با احترام زیاد میزیست و ریاست روحانی شیعیان عصر به او رسید. وی سپس به شهرهای خراسان، ماوراءالنهر، نیشابور، بلخ و بخارا سفر کرد و به منظور حج و زیارت ائمه به حجاز و عراق رفت و در شهرهای کوفه و بغداد دانشمندان از محضرش استفاده کردند و سپس به ایران بازگشت و پس از گذشت هفتاد و پنج سال از عمرش، در سال ۳۸۱ در شهر ری درگذشت و در همانجا مدفون گردید که بعدها گورستان ابنبابویه در اطراف آن ساخته شد.
🔹️آرامگاه شیخ صدوق، درگذر زمان به خاطر حمله مغولان و جنگ های خوارزمشاهیان و تیموریان و همچنین به علت حوادث مختلف چندین مرتبه خراب و ویران شد و سال ها در زیر توده های خاک پنهان گردیده بود، به گونه ای که در زمان فتحعلی شاه در سال ۱۲۳۸ روی آن را کشتزار و باغی فراخ به نام «باغ موستوفی» پوشانده بود.
🔹️ولی در آن سال باران زیادی بارید که بر اثر آن، سیل عظیمی آمد و تمام زمینهای کشاورزی و باغهای اطراف شهرری را آب فرا گرفت و بعضی از مناطق را تخریب نمود؛ اطراف مزار شیخ صدوق نیز فروریخت و شکافی ژرف در کنار آن پدید آمد؛ هنگامی که به اصلاح و مرمت این قسمت مشغول بودند، سردابی ظاهر شد که آب قسمتی از آن را تخریب کرده بود.
🔹️در پی این حادثه، واقعهٔ عجیبی نیز اتفاق افتاد که تفصیل این واقعه را بسیاری از بزرگان در کتابهای خود مانند:سید محمدباقر خوانساری در کتاب روضات، میرزا محمد تنکابنی در کتاب قصص العلما، عبدالله مامقانی در کتابتنقیح المقال، خراسانی در کتاب منتخبالتواریخ، شیخ عباس قمی در کتاب فوائد الرضویه و محمد شریف رازی در کتاب اختران فروزان ری و همچنین در مقدمه کتب شیخ صدوق، از جمله کتاب کمال الدین صدوق و مقدمه کتابخصال صدوق، نقل نمودهاند.
🔹️وقتی که برای بازرسی و جستجو به آنجا وارد شدند، جسدی را مشاهده کردند که تمام اعضای بدنش سالم و تازه به نظر میرسید و هیچگونه عیب و نقصی در آن دیده نمیشد، و با صورتی نیکو آرمیده بود! و هنوز اثر حنا بر ناخنهایش مشهود بود، ناخنهای یک دست را گرفته و ناخن دست دیگر را نگرفته بود، ریشش روی سینهاش ریخته شده بود و بدن چنان سالم و تازه بود که چنین به نظر میآمد تازه از حمام بیرون آمدهاست و فقط رشتههای نخ پوسیده کفن که از هم گسسته شده بود در اطراف جسد بر روی خاک ریخته بود!
🔹️این خبر به سرعت در شهر ری و تهران پیچید تا آنکه به گوش فتحعلی شاه قاجار رسید. وی دستور داد سرداب را نپوشانند تا او شخصاً جسد را ببیند؛ شاه به همراه گروهی از علما و افراد سرشناس و صاحب نفوذ، که در بین ایشان مرحوم حاج آقا محمد آل آقا کرمانشاهی و مرحوم میرزاابوالحسن جلوه، حکیم گرانمایه آن روزگار و مرحومآیتالله ملا محمد رستمآبادی و مرحوم علامه سید محمود مرعشی نجفی (پدر آیتالله مرعشی نجفی) حضور داشتند، برای بررسی وضعیت در منطقه حضور پیدا کردند و وارد سرداب شدند و پس از سالم یافتن پیکر و تأیید اصل قضیه، برای شناسایی جسد، شروع به بررسی و جستجو نمودند. با جستجو و بررسیهای انجام شده در سرداب، متوجه لوح و سنگ قبری میشوند که بر روی آن چنین نوشته شدهاست:
(به عربی: هذا المرقد العالم الكامل المحدث، ثقة المحدثين، صدوق الطايفه، أبو جعفر محمد بن علي بن حسين بن موسي بن بابويه قمي.
🔹️پس از بررسیهای کامل و پیداشدن این سنگ نوشته و تأیید علما و امینان مردم، در صحت و شناسایی جسد شیخ صدوق، جای هیچ گونه تردیدی باقی نماند، پس دستور داد سرداب را بازسازی کنند، در آن را ببندند، حفره پدیدآمده را مرمت کردند و بنایی مناسب بر آن بسازند و به بهترین وجه تزیین و آینهکاری نمایند.
🔹️آیتالله مرعشی نجفی نیز در اینباره چنین بیان میدارد:
مرحوم پدرم، علامه سید محمد مرعشی نجفی میفرمودند: «من دست آن بزرگوار را بوسیدم و دیدم که تقریباً پس از نهصد سال که از مرگ و دفن شیخ صدوق میگذرد، دست ایشان، بسیار نرم و لطیف بود.»
Sahar.Mosavi.Qahar_YasDL.com.mp3
4.58M
🌹 دعای زیبای سحر ماه رمضان
🎤 با نوای زیبا و خاطره انگیز مرحوم موسوی قهار
🙏 التماس دعا
@Tobeh_Channel
اذا زلزلت الارض....
دوستان واقعا این دنیا بی ارزشه
این رو الان خوب حس کردم با این زلزله
داشتم به این فکر میکردم که ما آدما چقدر این دنیا رو جدی گرفتیم و خیلیامون حرص و جوش مال اندوزی داریم و به فکر ساختن خانه های آنچنانی و لاکچری هستیم ولی همه اینا با یک لرزش ساده نیست و نابود میشه
#تلنگر
🔴 دعای ایمن شدن از خطر زلزله
🔹 إنَّ اللَّهَ یُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَن تَزُولَا وَلَئِن زَالَتَا إِنْ أَمْسَكَهُمَا مِنْ أَحَدٍ مِّن بَعْدِهِ إِنَّهُ كَانَ حَلِیمًا غَفُورًا
🔹 امام صادق(ع): هر گاه در شب و هنگام خوابیدن از وقوع زلزله و خراب شدن خانه می ترسی آیه «۴۱ سوره فاطر» را قرائت كن.
#چهار"نونِ"راهگشا
♥️برای داشتن رابطه خوب وایجاد آرامش به چهارچیز نیاز داریم
۱-نبین
۲-نگو
۳-نشنو
۴-نپرس
درچه مواردی، چگونه؟
1⃣🔹نَبین
۱- عیب مردم را نبین
۲-مسائل جزئی درزندگیِ خانوادگی را نبین
۳- کارهای خوب خودت
راکه برای دیگران انجام
داده ای؛ نبین
۴-درجاهایی باید وانمود
کنی که ندیدی،یعنی
(اصل قانون تغافل)
2⃣🔹نَگو
۱-هرچه شنیدی؛نگو
۲-به کسی که حرفت،
دراو تأثیرندارد؛ نگو
۳- سخنی که دلی را
میآزارد؛ نگو
۴-هرسخنِ راستی را
هرجاوبه هرکس نگو
۵- هرکارخیری که در
حق دیگران کردی؛نگو
۶- راز هایت را نگو؛
حتی به نزدیکترین
افرادخودت
3⃣🔹 نَشنو
۱- هر سخنی ارزش
شنیدن ندارد،نشنو
۲-وقتی دونفر آهسته
سخن میگویندسعی
کن نشنوی،یعنی نشنو
۳- غیبت را نشنو
۴- گاهی وانمود کن
که نشنیدی،یعنی
(اصل قانون تغافل)
4⃣🔹نَپرس
۱-آنچه راکه به تومربوط
نیست؛ نپرس
۲-آنچه که شخص ازگفتن
آن شرم دارد؛ نپرس
۳- آنچه باعث آزارشخص
می شود؛ نپرس
۴- آن پرسشی که درآن
فایده ای نیست ،نپرس
۵-آنچه که موجب اختلاف
و نزاع می شود؛ نپرس
سخنی با مالکین محترم‼️
ارزش منازل شما به لطف مسئولین و اداره کنندگان مملکت نسبت به سال گذشته ۳ برابر شده ، نوش جونتون ، ولی اون مستاجر بنده خدا ، حقوقش که بیشتر نشده هیچ ! مخارج زنذگیش هم ۳ برابر شده .
پس لطفا یه ذره انصاف داشته باشید و مردم رو بیشتر از این شرمنده خانواده هاشون نکنید ، همه چیز رو به اقتصاد و سیاست ربط ندید ، مستاجر اجنبی نیست 😕😕
خودمون باید به خودمون رحم کنیم 🙏
❌ فقط این دنیا نیست، آخرتی هم در کار هست!!!
[پیغمبر«ص» فرمودند:] آرزوی مرگ نکنید، دعا برای مرگِ خودتان نکنید؛ اگر شما آدمِ خوبی هستید، وقتی [شما] انشاءالله چند سال دیگر و جوانهایتان انشاءاﷲ شصت هفتاد سالِ دیگر زنده ماندید، طبعاً بر احسانِ خودتان خواهید افزود، کفهی حسنات خودتان را سنگین خواهید کرد. اگر این زندگیِ طولانی زحماتی دارد، مشکلاتی دارد، خطراتی دارد، این حُسن را هم دارد که اگر انسان اهل احسان باشد، اهل تقوا باشد، کفهی حسنات خودش را روزبهروز افزایش میدهد.
آمدیم و شما گناهکاری و محسن نیستی؛ اجلِ تو را عقب میاندازند تا تو عذرخواهی کنی. تُستَعتَب، یعنی همین که در دعاها هست: لَکَ العُتبیٰ؛(۲) عذرخواهی کردن، معذرتخواهی کردن. عمرت به تأخیر میافتد و این فرصت وجود دارد که انسان عذرخواهی کند. پس بنابراین، فرصتِ حیات فرصتِ خوبی است؛ مرگ را آرزو نکنید!
📜 من لا یحضره الفقیه، ج ۱، ص 491
سایت منبع:
https://fa.shafaqna.com/news/956633/