🔰 چند نکته ظریف به دکتر ظریف!
ایشان بعنوان سخنگوی شورای راهبردی کابینه دکتر پزشکیان در رسانه ملی گفتند:
"اگر از اکثریت -حالا ما که در ایران اکثریت اقلیت نداریم[!] ما همه مجموعه هایی هستیم از چیزهای مختلف- [باشند امتیازی ندارند] اگر از ادیان و مذاهب رسمی[!] باشید امتیازی می گیرید؛ اگر از مذهب رسمی(مسلمان شیعی) باشید امتیازی نمی گیرید! بخاطر اینکه می خواهیم امتیازی دهیم تا از اقوام و گروه هایی که امتیاز کمتر داشته اند..."
1⃣ بر اساس قانون اساسی و مذاکرات آن، ادیان زرتشتی، کلیمی و مسیحی "تنها #اقلیت های دینی شناخته شده اند"(اصل۱۳) و مذاهب دیگر اسلامی(حنفی، شافعی، مالکی، حنبلی و زیدی) "دارای احترام کامل" می باشند ولی فقط اسلام و مذهب جعفری اثنی عشری، #رسمی است(اصل۱۲)
سر کلمه "رسمی" در مشروح مذاکرات بسیار بحث شد و حتی بعضی مختص شیعه دانستن آنرا، انحصار طلبی خواندند!(ص۴۵۹)
اما پاسخ گرفتند که: "مساله نوشتن مذهب رسمی شیعه، امتیازی برای شیعه نیست؛ بلکه واقعیتی برای جلوگیری از هرج و مرج است"(ص۴۶۴)
منظور از رسمی بودن را توضیح دادند که قانون گذاری و مطابقت و عدم مغایرت با اسلام بر اساس یک مذهب می تواند باشد. در جایی که اختلاف بین مذاهب هست یک ضابطه لازم است چون قانون متضاد نمی توانیم تنظیم کنیم، یک قانون واحد باید باشد و الگو هم از اکثریت گرفته شده است به همان دلیلی که شما می گویید نظام ما جمهوری اسلامی است برای اینکه اکثریت به آن رای داده اند و غیر مسلمان، اقلیتی است محترم؛ اما نظام جمهوری "اسلامی" است؛ اگر آن اکثریت احترام دارد این اکثریت(شیعه) هم احترام دارد. در آنجاهایی که تفاوتی بین مذاهب هست بعنوان یک ضابطه بعد از بیان اسلام نوشته می شود: مذهب شیعه اثنی عشری است(ر.ک: ص۴۶۲)
• البته همانجا رسمیت مذاهب دیگر فقط در آزادیِ انجام مراسم مذهبی و تعلیم و تربیت دینی بیان می شود. فقه این مذاهب در "احوال شخصیه" (ازدواج و طلاق و ارث و وصیت) و دعاوی مربوط به آن در دادگاه ها رسمیت دارند. در هر منطقه ای که پیروان هریک از این مذاهب اکثریت داشته باشند، "مقررات محلی" در حدود اختیارات شوراها بر طبق مذهب خواهد بود با حفظ حقوق پیروان سایر مذاهب(اصل۱۲)
⬅️ آقای ظریف به این میزان رسمیت محدود توجه نکرده و همه را رسمی می خواند و حتی منکر بودن اکثریت و اقلیت می شود!
2⃣ پیش نویس اصل۱۱۵ قانون اساسی از جمله شرایط رئیس جمهور را "معتقد به مذهب رسمی و #مروج آن" بیان می کرد. قید مروج مذهب تشیع در قانون اساسی قبل از جمهوری اسلامی هم بود.
مخالفین این قید از جمله کسانی بودند که قید را زاید و تحصیل حاصل می خواندند و می گفتند وقتی اکثریت مردم ایران شیعه اند واضح است رئیس جمهور از آنها و مروج مذهب رسمی خواهد بود (ص۴۶۴و۴۶۵و ۴۶۶/ص۱۷۷۰)
آنها فکر نمی کردند روزی رئیس جمهوری با تظاهر بیشتر به تشیع و نهج البلاغه و امام حسین(ع) و محرم سرکار بیاید که سخنگوی شورای راهبردی او جای مروج مذهب بودن، امتیاز نداشتن شیعه برای عضو کابینه شدن را طرح کند!
• مقصود از این سنجه را #تبعیض_مثبت به نفع اقوام و مذاهبی که کمتر امتیاز داشته اند طرح می کند.
تبعیض مثبت به نفع اقوام و مذاهب(غیر رسمی)، وقتی عادلانه است که اندازه نسبتشان به اکثریت باشد نه اینکه در شرایط مساوی تخصص و تعهد، فرد منتسب به اکثریت(شیعه) مطلقا فاقد امتیاز و اقلیت دارای امتیاز مثبت باشند!
این در تقابل روشن با ترویج مذهب تشیع است که حتی شرط شاهان ایران در قانون اساسی از مشروطه به بعد بوده است.
✍ محسن قنبریان ۱۴۰۳/۴/۲۹
@Toloeeslam
⭕️ دولت منتخب درآستانه تبعیض مثبت یا منفی درباره اهل سنت؟
✍️ اظهارات جواد ظریف رئیس شورای راهبری انتخاب وزرای دولت چهاردهم مبنی بر اینکه اگر کسی «از مذاهب و ادیان رسمی باشد امتیاز می گیرد، شیعه باشد امتیاز نمیگیرد» با واکنش های متعددی روبه رو شد. ظریف بعدا تلاش کرده اظهارات خود را توضیح بدهد. در همین حال برخی افراد حامی دولت منتخب این نوع امتیازات دادن خبرساز را به یک سیستم ارزیابی که در آن نوعی تبعیض مثبت و کمک به افراد نخبه و با صلاحیت مذاهب و اقلیت ها محسوب می شود، منوط کردند. نوشته پیش رو درباره عمق سخنان ظریف قضاوت خاصی ندارد و حتی مباحثی مثل بحث تبعیض مثبت در سیستم ارزیابی دولت جدید را هم با تخفیف نقطه منفی نمیبیند. واقعیت این است که مشکل اصلی جایی دیگری است.
1️⃣ هر کس گفتمان انقلاب اسلامی را به خوبی درک کرده باشد، می داند که جمهوری اسلامی به ذات هیچ مانعی برای اهل سنت، اقلیتها و قومیتها در مناصب اجرایی و سیاسی ایجاد نکرده است. در طول سالهای پس از انقلاب صدها نفر از اهل سنت، فرماندار، معاون وزیر، نماینده مجلس، سفیر و... شده اند. حتی بالاتر از این افراد زیادی از اهل سنت در نهادهای امنیتی، نیروی انتظامی و سپاه پاسداران از گذشته تا کنون حضور دارند.
2️⃣ درباره اهل سنت وقتی سخن گفته می شود، ذهن بسیاری از افراد به نقاط مختلف کشور از سیستان و بلوچستان، هرمزگان تا کردستان، ترکمن صحرا و نقاط دیگری از ایران که عزیزان اهل سنت حضور دارند، میرود. در ایام انتخابات البته نام یکی از چهرههای پرحاشیه اهل سنت بیشتر تکرار شد، تا جایی که آقای پزشکیان در مناظرات نیز از او (مولوی عبدالحمید) نام برد. در این میان مروری گذرا بر برخی مواضع علنی مولوی در دو سال اخیر قابل توجه هست. او نشان داد که برخی مبانی انقلاب اسلامی را نه تنها قبول ندارد بلکه بالعکس آن اعتقاد دارد، مثلا نسخه حکومت اسلامی را شکست خورده معرفی میکند و نسخه سکولار از حکومت و استفاده از افراد لائیک را در مناصب پیشنهاد میدهد، بر خلاف مبانی سیاست خارجه جمهوری اسلامی نه تنها مبارزه با اسرائیل و دفاع از فلسطین را بیفایده می داند بلکه گفتگو با اسرئیل و تشکیل دولت صهیونیستی را هم به رسمیت می شناسد و حتی در پاره ای از موارد حتی مبارزان فلسطینی را شماتت میکند. تفکرات ضد ملی دارد، یک نمونه آشکار آن درخواست های وی درباره برگزاری رفراندوم و انتخابات در ایران با حضور ناظران بین المللی هست. اقدامات ضد امنیت ملی او هم که در دو سال اخیر اظهر من الشمس است. جالبتر آنکه مولوی عبدالحمید انتخابات مجلس را تحریم و انتخابات اخیر ریاست جمهوری را هم به صورت گسترده تخریب کرد.
با همه این تلاشها و تخریبهای مولوی عبدالحمید، مردم اهل سنت سیستان و بلوچستان تحریم این دو انتخابات را شکستند و مستقلا در انتخابات حضور پیدا کردند. در کنار عموم مردم اهل سنت، بسیاری از نخبگان و فعالین مستقل اهل سنت و بلوچ در ایام این دو انتخابات نقش آفرینی کردند که قاعدتا در صورت داشتن صلاحیت و طی کردن مراحل شایسته سالاری باید سهمی از دولت منتخب داشته باشند. با همین چند گزاره محدود که در این نوشته بیان شد، مولوی عبدالحمید و همفکران و نزدیکانش هیچکدام از شریطی که ظریف برای چینش نیروهای دولت منتخب منجمله اعتقاد به مبانی انقلاب اسلامی و داشتن تفکرات ملی را که بیان کرده، ندارند.
3️⃣ همه موارد بالا گفته شد تا بشود یک نگرانی بزرگتر را بیان کرد. اولین جرقههای نگرانی از موقعی ایجاد شده که اخبار متعددی تایید میکند که نمایندگان و مشاوران مولوی عبدالحمید اینک در کمیته های تصمیم گیری برای دولت منتخب و در اطراف افراد نزدیک به مسعود پزشکیان حضور جدی دارند. با این وجود این نگرانی ایجاد شده که آیا قرار است در دولت پزشکیان دوباره بسیاری از نخبگان و فعالین مستقل اهل سنت منزوی شوند و بالعکس افرادی همانند مولوی عبدالحمید که تحریم کننده و تخریب کننده انتخابات بودند، دارای سهمیه خاص و شراکت در قدرت میشوند؟ در این دو سال گذشته مولوی عبدالحمید و نزدیکان وی بسیاری از فعالین و بزرگان اهل سنت و بلوچ را برای عدم حضور در مجالس ساده حاکمیتی تحت فشار قرارمیدادند و همواره بر تخریب انتخابات تاکید و کسانی را که مشارکت در انتخابات را دنبال می کردند تحریم و تخریب می کردند، ولی اینک چگونه سر سفره انتخاب مردم ایران میخواهند حضور پیدا کنند؟ اگر این اتفاق صورت بگیرد و نزدیکان معلوم الحال مولوی عبدالحمید و یا افراد مورد تایید او صاحبان مدیریت های مختلف در دولت منتخب شوند، نه تنها شاهد تبعیض مثبت در حق اهل سنت نخواهیم بود بلکه شاهد یکی از منفیترین تبعیضها علیه عموم مردم رای دهنده اهل سنت در سرتاسر کشور خواهیم بود که تا دیروز مورد شماتت امثال مولوی عبدالحمید در هنگام حضور درپای صندوق های رای قرار داشتند. انتظار می رود که رئیس جمهور منتخب جلوی سنگین ترین و تاریخیترین ظلم و تبعیض به مردم بلوچ و اهل سنت را قبل از آنکه دیر بشود بگیرد.عدالت واقعی آن هست که عموم نخبگان اهل سنت که در این دو سال زیر فشار و تخریب مولوی عبدالحمید پای کار جمهوری اسلامی و انتخابات بودند، در دولت منتخب جای داشته باشند نه امثال مولوی عبدالحمید که از قضا بدون رای دادن می خواهند میوه انتخابات مردم شیعه و سنی ایران را غصب کنند.
✍ مهدی جهان تیغی
@Toloeeslam
با این روندبه جنگهای بزرگ نزدیک تر میشویم
🚨 اسرائیل ذخایر و تأسیسات نفتی یمن را هدف قرار داده است
@Toloeeslam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
😳اگر خودت را بخواب بزنی کسی نمیتواند بیدارت کند ، تا زمانی که خودت بخواهی
😢 آمریکاییه اومده ایران
میگه هرچی خواستم واقعیت رو بهشون بگم، علاقهای به شنیدنش نداشتن و شدیدا تحت تاثیر تبلیغات و شبکههای ماهوارهای هستند
@Toloeeslam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرانسه چه خوبه😂
سارقها به تیم دوچرخه سواری المپیک استرالیا در پاریس حملهور شدن و دار و ندارشون رو بردند!!
@Toloeeslam
🔰 تشبیهِ غزّه با کربلا؛ سهل و ممتنع!
• نوحه بر غزه و مقایسهاش با کربلا، برخی میراثگرایان را نگران کرده است!
متوقفکردنِ عاشورا در سال ۶۱هجری و دفنِ کربلا در کربلا هم عدهای از انقلابیان را برآشفته است!
و باز دعوا و برچسبِ «افراطیها / هیئت سکولار» و غیره رونق گرفته است!
▫️ ادعا: نه کسی با اهلبیت علیهمالسلام قابل مقایسه است (لا یُقاس بآل محمد(ص) من هذه الأمّة أحد)۱ و نه هیچروزی -حتی شهادت ائمهٔ اطهار- در عظمت مصیبت، روزِ حسین علیهالسلام میشود (لا یوم کیوم الحسین)۲؛ لکن غزه، کربوبلای حسین(ع) را ارث برده است!
❓ آیا مقایسهناپذیریِ کسی با امیرالمؤمنین علیهالسلام مجوّز است که حکومت و حکمرانیای غیرعلوی اختیار کند؟!
❗️اینکه عظمت مصیبت هیچکس به «رتبه»ی مصائب حسین(ع) نمیرسد، آیا مجوّز است که تشابه و تشبّه به او (با مقیاسکردنش) واجب نباشد؟!
• حسین(ع) بلندترین «قله»ی فداکاری برای خداست که هم «دامنه»ی پیروان را بالا کشیده و هم «سلسلهجبال»ِ تأسّی و تشبّه در قبل و بعد از خود را موجب شده است!
• پیامبرانی که پیش از او گذرشان به کربلا افتاده، و پیشآمد و خونآمدی به خود دیدهاند؛ از خدایشان شنیدند که: «فسال دمُک مؤافقة لدمه»۳: خونت برای تشبّه به خون حسین(ع) جاری شد!
❗️عجب از کسانی که قمهزنی با دستان خود -بدون هیچ نصّ شرعی- را تشبّه به شمشیرها بر حسین(ع) میشمارند؛ اما تشبّه و تشابهخواندنِ خونهای ریختهشدهٔ تأسّیکنندگان به حسین(ع)۴ را مقابل یزیدهای زمان، برنمیتابند!
برخلاف مبنای فقهیِ توقیفیبودن شعائر۵، خودزنی با قمه را تشبّه به حسین(ع) میشمارند؛ اما بر مبنای وجوبِ تأسّی به سیّد مظلومان و شهید و کشته دادنِ زنان و فرزندان، تشبّه به امامِ شهید نمیدانند؟!!
• وقتی پوست سر و صورت اسماعیل صادقالوعد۶ را کندند، در پاسخ به فرشتهای که برای مدد آمده بود گفت: لي أسوة بما یصنع بالحسین(ع)۷: برای من تأسّی به آن چیزی است که با حسین(ع) میکنند!
اسماعیل به عظمت مصیبت حسین(ع) نرسید اما اگر به کربوبلای حسین(ع) هیچ شباهتی نیافته، پس تأسّی چه معنا دارد؟!
• ابوذر غفاری وقتی در غربت و تنهایی در تقابل با جریان استئثار (ویژهخواریِ أموی) و استبداد به تبعید رفت، تبعیدش را با روز حسین(ع) مقایسه کرد و دوستانِ اندکش را چنین تسلّی داد: ما أیسَر هذا و لکن کیف أنتم إذ قتل الحسین(ع) قتلا (یا: ذبح ذبحاً) والله لایکون فی الإسلام بعد قتل الحسین أعظم قتلا منه ۸: این (تبعید و غربت) آسان است اما شما چه میکنید وقتی حسین(ع) را آنگونه بکُشند یا ذبح کنند؟! به خدا قسم قتلی بزرگتر از آن در اسلام نیست.
❗️حافظانِ میراث جا دارد نگران باشند تا کسی در «رتبه» با اهلبیت(ع) و «روزی در عظمت مصیبت» با روز حسین(ع) مقایسه نشود؛ چون آن مصیبتِ عظما در عالم بالا هم اثر کرده -به حسب روایات صحیح- و آسمان و زمین و همهٔ مخلوقات بر آن گریستهاند!۹
امتدادبخشی به میراث هم جای نگرانی دارد تا مبادا حسین(ع) در ۶۱هجری دفن شود و الگو و بالتّبع «شبیهساز» نشود!
که وگرنه؛ گریهکنانِ امروز با گریهکنانِ روز عاشورا بر تلّی در همان کربلا، و در حالِ نظاره بر کشتهشدن حسین(ع) فرقی نمیکنند!۱۰
ازهمینرو بود که شهید مطهری فریاد میکرد «شمر زمانت را بشناس» و رهبر انقلاب اسلامی از «کربلای غزه» میگوید۱۱ و امام موسی صدر در کتاب ارزشمند «سفر شهادت»۱۲ بین عاشورا و فلسطین پیوند میزند.
• امام رضا علیهالسلام در روایت معروف «ریّان بن شبیب» هر دونگرانی را برایمان بهزیبایی جمع کرده است: «إنّ یوم الحسین اقرح جفوننا و اسبل دموعنا و اذلّ عزیزنا بأرض کرب و بلاء و اورثنا الکرب و البلاء إلی یوم الانقضاء»۱۳
روز حسین (نه روزها و مصائب دیگر) است که پلکهای ما را مجروح و سیل اشک از چشمان ما جاری کرده است [همان لقد عظمت الرزیّة و جلّت و عظمت المصیبة]
اما هماو در ادامه میفرماید: به ما «کرب و بلا» تا روز انقضاء(فرج) ارث داده شده است!
یعنی همان مضمون: کلّ یوم عاشورا و کلّ ارض کربلا (که سخن مشهوری است و روایت نیست).
این کرب و بلا، «ارث» حسین بر حسینیان است؛ همان کرب و بلاست تا ارثبودن درست باشد؛ لذا شبیه خواندنش انحراف از میراث نیست.
تا وقتی وارث حسین(عج) در مرتبهٔ غیبت و «الذین استضعفوا» است، فرج و گشایش برای مظلومان و مستضعفان نیست و آنها در کرب و بلایند.
❓غزه بدین معنا، چرا کربوبلای حسین(ع) نباشد؟! ملّتی که در مقابل ضَیم (ظلمِ ننگآمیز) ایستاده، به سیّد اهل إبای از ضیم۱۴ -یعنی حسین بن علی(ع)- تأسّی کرده است.
❗️این نکتهٔ سهل و ممتنعِ تشبیه غزه با کربلاست!
آنچه غزّه از مصیبت میبیند، ارثِ کربوبلای ننگناپذیریِ حسین(ع) است؛ ولو هیچروزی در «رتبه»، روزِ حسین در «عظمت مصیبت» نمیشود!
📝 محسن قنبریان ۱۴۰۳/۵/۵
@Toloeeslam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اردوغان تو صورت کودک می زند تا دستش ببوسد.😳 بیچاره مردم ترکیه گرفتار چه آدمی هستند.
@Toloeeslam
🔺قرائن حمله گسترده #اسرائیل به #لبنان زیاد شده
کشورهای اروپایی از اتباعشان که در لبنان هستند ، میخواهند خارج شوند.به عنوان نمونه وزارت خارجه آمریکا دستوری صادر کرده است.
همه شهروندان آمریکایی باید فوراً لبنان را تخلیه کنند و هر کسی که به لبنان می رود باید توجه کند و مسیر خود را تغییر دهد.
دولت ایالات متحده مسئول سلامت جسمانی شما نیست.
⚡️باید دید آیا مانعی از گسترش جنگ پیش می آید یا خیر؟
@Toloeeslam
برخی منابع مدعی ترور فواد شکر، مشاور نظامی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله خبر می هند
این ادعا تا بدین لحظه از سوی هیچ منبع رسمی تایید نشده است.
@Toloeeslam
طلوع
برخی منابع مدعی ترور فواد شکر، مشاور نظامی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله خبر می هند این ادعا تا ب
تکذیب این خبر هم در فضای رسانه ای وجود دارد ولی باید صبر کرد اما این حادثه میتواند سرآغاز یک درگیری گسترده تر باشد.
طلوع
برخی منابع مدعی ترور فواد شکر، مشاور نظامی سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله خبر می هند این ادعا تا ب
♻️حزب الله رسما شهادت فرمانده ارشدش را تایید کرد
❇️حزب الله لبنان در پیامی که در ابتدای بخش اخبار شبکه المنار منتشر شد، شهادت فؤاد شکر را رسماً تایید کرد
🆔@Toloeeslam
شهادت فواد شکر فرمانده عالی حزب الله لبنان تایید شده روزهای سختی است ، خدا به برکت خون شهیدان ، این مسلمانان مرده دنیا حیات دوباره دهد
@Toloeeslam
👌رهبر انصارالله یمن: خجالت آمیز است که برخی رژیم های عربی بیانیه هایی صادر کردند که خدشه ای که به گوش ترامپ وارد شده بود را محکوم کردند اما جنایاتی که بر فرزندان امت اسلامی وارد شد بیانیه ای صادر نکردند
سید عبدالملک بدرالدین الحوثی در سخنرانی پیرامون آخرین تحولات منطقه:
پدر هر بار که رژیم صهیونیستی مرتکب جنایت میشود اروپا فقط پیشنهاد به خویشتنداری میکنند، باید به این جنایات پاسخ قاطع داد
موضع جمهوری اسلامی ایران و دیگر جبهه مقاومت مشخص و محکم است
در ارتباط با اتحادیه عرب هنوز چیزی مبنی بر محکوم کردن قاطع این جنایات نشنیده ایم
@Toloeeslam
🚨توئیت کاربر عرب: اسرائیل هم سنّی مجاهد و هم شیعه مجاهد را به شهادت میرساند زیرا که سنّی مقاوم و شیعه مقاوم دشمن درجه اول اسرائیل است.
🔻شاخص و معیار در اینجا عمل مقاومت آمیز برای اسلام است و نه چیز دیگری...
@Toloeeslam
🔴سید حسن نصرالله خطاب به اسرائیلی ها:
کمی بخندید، خیلی گریه خواهید کرد، چون نمی دانستید از کدام خطوط قرمز عبور کرده اید.
@Toloeeslam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این فیلم به اسم فیلم لحظه ترور شهید هنیه منتشر شده است.
این فیلم هیچ ارتباطی به ترور نداره و اصلا این ساختمان آن ساختمان نیست. فیلمبرداری توسط پهپاد انجام شده اومدن به نحوی فیلتر گذاشتن روی فیلم که خوبدیده نشود.
@Toloeeslam