گفت و گو با مدیرمسئول مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن»
در هفته اخیر مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» که یکی از مجلات دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم می باشد که دارای رتبه «ب» از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، در سایت دوآج (DoAJ) بارگزاری شد.
«دوآج» یکی از پایگاه های بینالمللی جهت نمایهسازی مجلات رایگان (Open Access) می باشد که امکان دسترسی و جستجوی مقالات نمایه شده را به صورت رایگان فراهم می کند. این پایگاه تمامی موضوعات علمی و پژوهشی را پوشش میدهد.
بنابراین ضمن تبریک به مسئولان دانشگاه و مدیران مسئول و گردآورندگان این مجله، در گفت و گو با حجت السلام و المسلمین سید احمد سجادی مدیر مسئول مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» به اهمیت این موضوع و همچنین توضیحاتی در خصوص تحریر و چاپ مجله ، اهداف، برنامه ها و ... پرداخته شد.
#دانشکده_علوم_قرآنی_اصفهان
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
- ضمن عرض سلام و تبریک به مناسبت این موفقیت که برای مجله بدست آمده لطفا توضیحاتی در خصوص آغاز و نحوه فعالیت مجله قرآن، فرهنگ و تمدن ارائه بفرمایید.
عرض سلام و ادب دارم خدمت شما و همه خوانندگان محترم.
فصلنامه قرآن، فرهنگ و تمدن از سال ۱۳۹۹ شروع بهکار کرده و امسال دوره پنجم انتشار آن است. ابتدای هر فصلی از سال، یک شماره از این فصلنامه منتشر میشود. تا کنون ۱۷ شماره از این مجله منتشر کردیم و انشالله شماره ۱۸ را که شماره زمستان هست در اوایل دی ماه منتشر میکنیم.
در سال ۱۴۰۱ این مجله توانست رتبه «ب» را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کسب کرده و تا کنون این فصلنامه، توانسته است رتبه «ب» خود را که هر دوسال توسط این وزارت ارزیابی میشود حفظ نماید.
- درخصوص مراحل ثبت و انتشار این مجله در سایت دوآج توضیحاتی را بفرمایید.
پروسه ثبت شدن مجله قرآن، فرهنگ و تمدن بعد از تلاش های مکرر، در سایت دوآج بارگزاری شد که زمان ارزیابی این مجله در سایت نیز حدود ۲ ماه به طول انجامید.
البته بعد از یکسال پیگیری از ارسال مجله به سایت دوآج بدلیل آماده نبودن زیرساختهای مربوطه، با توجه به اینکه دسترسی سایت را روی ایران تنظیم کرده بودند، آنها موفق به مطالعه مجله ما نشدند و این مجله برگشت خورد. بعد که متوجه این موضوع شدیم، دسترسی بین المللی به آن داده شد و مجله در سایت دوآج بارگزاری شد.
ارزیابی سایت دوآج حدودا دوماه به طول انجامید و نهایتا در روز ۱۱ آبان، مجله ما را به عنوان یکی از مجلات سایت خودشان پذیرفتند و صفحهای را به آن اختصاص دادند.
در سایت دوآج، ۲۱۰۸۴ مجله، بارگزاری شده است و از تمام کشور های اروپایی، آسیایی، آمریکایی و آفریقایی در این سایت مجله وجود دارد.
از میان تمامی مجلات این سایت حدود ۹۳۷ مجله آن ایرانی است که از بین این تعداد، فقط ۳ مجله قرآنی وجود دارد که یکی از آنها مجله «تحقیقات علوم قرآن و حدیث» متعلق به دانشگاه الزهرا است، دیگری «پژوهشنامه مجله قرآنی» متعلق به دانشگاه علامه طباطبایی است و سومین مجله هم مجله «قرآن، فرهنگ و تمدن» متعلق به دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم است.
البته در سایت دوآج، از همه کشورها فقط ۲۷ مجله قرآنی وجود دارد. بحمدلله ما توانستیم اولین مجلهای باشیم که از دانشگاه علوم و معارف قرآن رتبه وزارت علوم را دریافت کرده و همچنین اولین مجلهای بودیم که در میان مجلات هفتگانه دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، در سایت دوآج بارگزاری شده است.
این را هم در پایان صحبتهای بگویم که اکنون ۱۰۵ مقالهای که در مجله ما منتشر شده، در این سایت قابل دسترسی است و قابل مشاهده در بینالملل است. این مجله بهصورت متن فارسی و چکیده انگلیسی وجود دارد.
🔹قابل توجه دانشجويان دانشکده علوم قرآنی خوی
معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم برگزار می کند:
⬅️«طرح سیر مطالعاتی فائزون»
ویژه اساتید، کارکنان و دانشجویان
برخی از مزایای طرح سیر مطالعاتی
1-اهدای کمک هزینه سفر کربلای معلی به 6 نفر به قید قرعه از بین کلیه شرکت کنندگان
2-اهدای کمک هزینه سفر مشهد مقدس به 6 نفر برتر شرکت کننده در دوره
3-هدیه نقدی 3.000.000 ریالی برای 14 نفر از دانش پژوهانی که بالاترین نمره را در آزمون پایان دوره کسب نمایند.
4-اعطای مدرک پایان دوره معتبر به کلیه فراگیران به شرط کسب نصاب در آزمون
5-در اولویت قرار دادن دانشجویان در اردوهای زیارتی مشهد مقدس برای دانشجویانی که موفق به اخذ مدرک پایان دوره شوند.
6-تخفیف در هزینه شهریه خوابگاه و تغذیه دانشجویی برای دانشجویانی که موفق به اخذ مدرک پایان دوره شوند. (مطابق با دستورالعمل تسهیلات رفاهی دانشجویان دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم)
7-دانشجویانی که موفق به اخذ مدرک پایان دوره شوند در بکارگیری نیروی کار دانشجویی در دانشکده ها در اولویت می باشند.
8-محاسبه به عنوان 10 ساعت آموزش ضمن خدمت در سال برای کارکنانی که در دوره شرکت نمایند و موفق به اخذ مدرک پایان دوره گردند.
9-محاسبه به عنوان 16 ساعت شرکت در کارگاه های دانش افزایی و توانمندسازی اعضای هیأت علمی همراه با ارائه گواهی معتبر از معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه
🔴 علاقمندان جهت ثبت نام تا تاریخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۶ فرصت دارند به امور فرهنگی مراجعه فرمایند
#امور_فرهنگی
#دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
@UniQuranikhoy
🔰پیش ثبت نام سومین دوره اردوی زیارتی عتبات عالیات
🔸معاونت محترم فرهنگی دانشگاه در نظر دارد سومین کاروان عاشقان حسینی متشکل از دانشجویان زائر اولی را به سرزمین نجف اشرف و کربلای معلی اعزام کند.
📌یادآورمی شود درصورت ثبت نام بیش از ظرفیت موجود، اولویت اعزام با نخبگان فرهنگی قرآنی، چهره های مستعد و فعالان تشکل های دانشجویی دانشکده ها می باشد.
🔹متقاضیان(زائراولی) جهت ثبت نام تا مورخ 22 آبان ماه به واحد فرهنگی مراجعه فرمایند.
🔹 سهمیه دانشکده ها متعاقبا اعلام خواهد شد.
#معاونت_فرهنگی_دانشگاه
#امور_فرهنگی
#دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
@uniQuranikhoy
با سلام
خدمت دانشجویان گرامي
دومین آیه طرح حفظ موضوعی آیه به آیه
با موضوع امامت
۱۹ لغایت ۲۵ آبان ماه
#امور_فرهنگی
#دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
🍃@UniQuranikhoy🍃
3️⃣نام:
صادقین
📌آدرس:
سوره توبه آیه 119
📜متن:
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ کُونُوا مَعَ الصَّادِقينَ
📝ترجمه:
ای کسانی که ایمان آورده اید؛ از (مخالفت فرمان) خدا بپرهیزید و با صادقان باشید (صادقانی که کامل ترینشان پیامبران و اهل بیت رسول بزرگوار اسلام هستند)
👌موضوع:
عصمت
افضلیت
ملازمه عقلی با امامت
📚منابع و ارجاع (از آثار آیت الله میلانی حفظه الله):
جواهر الکلام ج 5 ، تشیید المراجعات ج 2
[در پاسخ به دوره سیزدهم مرکز تخصصی امامت اهل بیت]
🔸سه نفر از مسلمانان به نام کعب بن مالک و مرارة بن ربیع و هلال بن امیه، از شرکت در جنگ تبوک و حرکت همراه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله سرباز زدند، ولی این به خاطر نفاق آنها نبود، بلکه فقط به خاطر سستی و تنبلی بود؛ اما چیزی نگذشت که آنان از این کار پشیمان شدند.
آنان هنگام برگشتن پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به مدینه، از آن حضرت عذر خواهی نمودند. اما پیامبر با آنها سخنی نگفت و به مسلمانان نیز دستور داد که کسی با آنان سخن نگوید. بالاخره آن سه نفر در محاصره اجتماعی قرار گرفتند و حتی فرزندان و همسران آنان نزد پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله آمدند و از آن حضرت اجازه جدایی از آنان را درخواست نمودند. ولی پیامبر به آنها این اجازه را نداد، اما دستور داد که به آنها نزدیک نشوند.
آن سه نفر برای رهایی از این فشار اجتماعی و رسوایی بزرگ از شهر خارج شدند و به کوههای اطراف مدینه پناه بردند. آنان حتی در آنجا نیز از یکدیگر جدا شدند و به تنهایی مشغول گریه و زاری گشتند و منتظر قبولی توبه خود بودند. بالاخره پس از گذشت پنجاه روز توبه و تضرع به درگاه الهی، توبه آنها پذیرفته شد و آیه مذکوردرباره آنها نازل گردید. (مجمع البیان فی تفسیر القرآن، طبرسی، 5 :120)
🔸در آیه شریفه خداوند متعال دستور نفرموده «از صادقین باشید» بلکه از دستور به «بودن و همراهی با صادقین»، بدون هیچگونه قید و شرطی استفاده می شود که«صادقین» کسانیاند که در همه حالات و رفتار، اعم از عقیده، اخلاق، گفتار و رفتار صادق هستند و بدون شک چنین چیزی فقط از شخص معصوم برمیآید؛ در نتیجه صادقین همان امامان معصوم هستند. (کشف المراد : 503)
🔸سلمان مى گوید: خدمت پیامبر صلى الله علیه وآله بودیم که آیه صادقین نازل شد، از پیامبر(صلى الله علیه وآله) پرسیدم: آیا صادقین عام است، یا افراد خاصّى منظور است؟ پیامبرصلى الله علیه وآله فرمود: خطاب آیه عام است و مخاطب همه مردم هستند، ولى «صادقین» خاص هستند و آن، مخصوص برادرم على علیه السلام و اوصیاى من تا روز قیامت است. (فرائد السمطین 1 : 312 و اثبات الهداة 2 : 83)
با سلام و احترام خدمت اساتید، همکاران و دانشجویان عزیز
🔰🔰با عنایت به برگزاری کارگاه دانش افزایی اعضای محترم هیئت علمی در روز سه شنبه ۲۹ آبان ماه با ارائه جناب آقای دکتر محمدباقر سعیدی روشن،رئیس محترم پژوهشگاه حوزه و دانشگاه ، با پیگیریهای انجام گرفته مقرر شده است کتاب ایشان با عنوان "معناشناسی قرآن روشها و نظریهها" با ۵۰ درصد تخفیف برای اعضای محترم هیئت علمی ، کارکنان و دانشجویان گرامی که تمایل به خرید این کتاب را دارند تهیه گردد.
✅ مبلغ کتاب ۳۲۵۰۰۰ تومان میباشد که با تخفیف ۱۶۲۵۰۰ تومان خریداری خواهد شد.
✅ متقاضیان این کتاب میتوانند مبلغ مورد نظر برای خرید کتاب را تا تاریخ ۲۵ آبان ماه به کارشناس پژوهش تحویل نمایند.
#پژوهش دانشکده علوم قرآنی خوی
@uniquranikhoy
به استحضار میرساند معاونت پژوهش دانشگاه به منظور ایجاد بستر مناسب جهت رشد هرچه بهتر استعدادهای تحصیلی دانشجویان و ارائه دستاوردهای علمی این عزیزان درصدد است
کرسی های علمی دانشجویی را به صورت داخلی در سطح دانشکدههای دانشگاه برگزار نماید.
شرایط برگزاری این کرسیها به شرح ذیل است:
♦️موضوع دارای رویکرد پژوهشی و به صورت مقاله علمی تهیه شده باشد شایان ذکر است ارائه کرسی حتی بدون انتشار مقاله در مجلات علمی بلامانع میباشد.
♦️ ناقد جلسه دو نفر از دانشجویان دانشکده خواهد بود.
♦️ یک نفر از اعضای محترم هیئت علمی دانشکده، دانشگاه و یا اساتید مدعو به عنوان دبیر علمی جلسه، به جمعبندی مباحث می پردازد.
♦️ صدور گواهی افراد برگزار کننده توسط معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه انجام خواهد شد.
لذا از دانشجویان ارجمند خواهشمند است موضوعات پیشنهادی ، اسامی خود و ناقدین را برای برنامه ریزی و برگزاری کرسی های علمی دانشجویی به کارشناس پژوهش دانشکده اعلام فرمایند.
@Z_Basari
#پژوهش دانشکده علوم قرآنی خوی
@uniquranikhoy
╭═━⊰🍂🇮🇷🇮🇷🍂⊱━═╮
@UniQuranikhoy
╰═━⊰🍂🇮🇷🇮🇷🍂⊱━═╯
🔹روابط عمومی دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
به اطلاع دانشجویان محترم می رساند باتوجه به برگزاری برنامه فرهنگی در روز دوشنبه ۲۱آبان ماه ؛زمان توزیع غذا از ساعت ۱۱:۳۰تاساعت ۱۲:۳۰خواهد بود .
ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان عزیز ورودی1403؛ خواشمند است دراسرع وقت نسبت به تکمیل کارنامه سلامت جسم و روان طبق اطلاعیه زیر اقدام نموده و خروجی کارنامه ها را به آی د ی @ghazi0817 کارشناس دانشجوئی ارسال نمائید .
🔷ضمنا پس از دریافت فرم معاینات پزشکی از سامانه https://health.saorg.ir پس از مراجعه به پزشک و انجام معاینات ؛ فرم معاینات تکمیل شده را به کارشناس دانشجوئی تحویل نمائید .
https://portal.saorg.ir/mentalhealth/
https://portal.saorg.ir/mentalhealth/
🔷باتوجه به اینکه ارائه خدمات آموزشی و رفاهی منوط به تکمیل این فرمها می باشد ؛ شرکت دانشجویان عزیز در این طرح کاملا الزامی می باشد .
@uniQuranikhoy
دانشکده علوم قرآنی خوی
ضمن آرزوی موفقیت برای دانشجویان عزیز ورودی1403؛ خواشمند است دراسرع وقت نسبت به تکمیل کارنامه سلامت
شرکت در این طرح برای کلیه دانشجویان ورودی ۱۴۰۳ الزامی بوده و تاییدیه انتخاب واحد دانشجویان محترم منوط به تکمیل و ارسال این فرمها می باشد
#اطلاعیه
کانون قرآن و عترت دانشکده علوم قرآنی خوی بمناسبت هفته قرآن و دانشگاه برگزار می کند
✨محفل انس با قران کریم ✨
💠با حضور قاریان ممتاز شهرستان خوی
🔅جناب آقای دکتر منصور اکبری
🔅جناب آقای عباس اسدلو
🔅جناب آقای رسول فرج الهی
🔹 از اساتید دانشکده
📜زمان: دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳
🕍مکان: مسجد الرسول دانشکده
🕰 ساعت: ۱۲:۴۵
#امور_فرهنگی
#کانون_قرآن_عترت
#دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
@UniQuranikhoy
مدارک ضامن.pdf
542K
راهنمای نامه کسر از حقوق برای وام های دانشجویی
دانشکده علوم قرآنی خوی
راهنمای نامه کسر از حقوق برای وام های دانشجویی
ویژه دانشجویان متقاضی وام دانشجوئی
دانشجویانی که در سامانه صندوق رفاه مدارک وام خود را بارگزاری نموده و درخواست خود را ثبت نموده اند جهت تائید درخواست وام هرچه سریعتر به اموردانشجوئی مراجعه نمایند .درغیر اینصورت مسئولیت عدم پرداخت وام صرفا متوجه خود دانشجو خواهد بود .
@UniQuranikhoy
تشریح برنامه های دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در هفته قرآن و دانشگاه
روح الله شفیعی، مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ضمن گرامیداشت هفته قرآن و دانشگاه، به تشریح مهمترین برنامه های این مرکز در این هفته پرداخت.
#مرکز_امور_قرآنی
دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در فضای مجازی👇
ایتا:
🆔 https://eitaa.com/quran_ac_ir
آپارات:
🆔 https://www.aparat.com/quran.ac.ir
شفیعی اظهار کرد: هر سال ۱۸ آبان لغایت ۲۴ آبان ماه به عنوان هفته قرآنی دانشگاهها در سطح کشور نامگذاری شده است. در کلیه نهادها، مراکز آموزش عالی و دانشگاه های کشور، برنامههای بسیار خاص و ویژهای در این ایام برگزار میشود. از طرفی، برنامههای متنوعی از طرف دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاهها، تدوین و ابلاغ شده است.
وی افزود: هر کدام از روزهای هفته نیز با یک عنوانی نامگذاری شده است. مجموع این برنامهها و پیشنهادات مرکز امور قرآنی، طی نامهای به تمامی دانشکدههای علوم قرآنی از مدتی قبل ابلاغ شده و دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم هم که شعباتی در سراسر کشور دارد، همسو و همگام با سایر مراکز آموزش عالی و دانشگاهی در طی این هفته برنامه متنوع و متعددی برگزار میکند.
مدیر مرکز امور قرآنی درباره برخی جزئیات این هفته گفت: برگزاری محافل انس با قرآن کریم، کرسیهای تلاوت اذانگاهی، آغاز کلاس های درس با تلاوت قرآن، برپایی نمایشگاهها و ایستگاههای قرآنی و همچنین تجلیل از دانشجویان ممتاز قرآنی و دیدار با اساتید پیشکسوت و دعوت از ایشان در مجموعهها و دانشکده های علوم قرآنی.
وی گفت: با توجه به اینکه سالروز وفات علامه طباطبایی نیز در این هفته قرار دارد، تجلیل از مقام علامه، در دانشکده های علوم قرآنی برگزار میشود. از دیگر برنامهها، مسابقات قرآنی در رشتههای متنوعی به صورت موردی در برخی از دانشکدهها برگزار میشود. در این هفته، شاهد خواهیم بود که افراد در کانون های قرآن و عترت دانشگاه، حال و هوای متفاوتی را ایجاد میکنند و بیش از گذشته فضای قرآنی حاکم باشد.
شفیعی اظهار کرد: نامگذاری که از سوی دفتر نهار رهبری شده است بدین صورت است؛ روز شنبه، روز قرآن، دانشگاه، جوانان آرمان گرا، روز یکشنبه، قرآن، دانشگاه، مقاومت وحق طلبی، روز دوشنبه، قرآن، دانشگاه انسان ساز، روز سهشنبه، قرآن، دانشگاه و انتظار، روز چهارشنبه، قرآن، دانشگاه و تعالی خانواده و روز پنجشنبه، قرآن، دانشگاه، تبیین و مطالبه گری است.
وی درباره چگونگی برگزاری برخی برنامهها گفت: البته دانشکدهها برنامههایی برای این عناوین نیز برنامهریزی کردهاند که در خوابگاههای دانشجویی انجام میشود که به صورت حلقه و کلاسهای قرآنی است. بعضی از دوره های ویژه ما نیز در این روز ها شروع به کار میکنند از جمله دوره حفظ قرآن کریم و همینطور ثبت نام بیست و دومین دوره جشنواره قرآن و عترت اساتید، کارکنان و دانشجویان دانشگاه نیز انجام خواهد شد.
مدیر مرکز امور قرآنی این دانشگاه درباره ضرورت نامگذاری این هفته بیان کرد: به جهت اینکه ۲۴ آبان ماه، سالروز وفات علامه طباطبایی هست و از یک جهت بدلیل یادبود و گرامیداشت یاد و خاطره این عالم فرهیخته و نابغه قرآنی، و از جهت دیگر بدلیل ایجاد فعالیت ویژهای در سطح دانشگاهها به بهانه این یادبود و گرامیداشت دارای اهمیت و ضروری است.
شفیعی با بیان نقش دانشگاه در اشاعه فرهنگ قرآن در بین دانشجویان و قشر جوان جامعه بیان کرد: وجود این نقش جزء بدیهیات است چون دانشگاه یک مجموعه آموزشی است و غالبا قشر جوان را دربرمیگیرد و هر مجموعهای که عهدهدار بحث آموزش باشد، نهایتا میتواند آن فرهنگ و موضوعی که مدنظر هست را در جامعه نهادینه کند. دانشگاه میتواند در بحث آموزههای قرآن و انس با قرآن به عنوان یک مجموعه آموزشی، تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: نقش دانشگاهها که چند میلیون دانشجو را در سطح کشور دربرمیگیرد هم به جهت مدت طولانی که این افراد با این آموزه ها سر و کار دارند میتواند تاثیرگذارباشد و هم به جهت قشر که جوانان هستند و در میانگین سنی هستند که هنوز فرصت برای ایجاد فرهنگ و تقویت فرهنگ ها وجود دارد، تاثیرگذار است.
مدیر مرکز امور قرآنی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم بیان کرد: معرفی چهرههای ممتاز جوان قرآنی و شناساندن آنها به قشر دانشجو از موارد تاثیرگذار است بویژه افرادی که وارد حفظ قرآن شدند میتوانند سایرین را نیز به این امر مشتاق سازند و آنها را به این طریق سوق دهند و تشویق کنند. حفظ قرآن موجب انس با قرآن میشود و انس با قرآن موجب حفظ انسان بویژه جوانان از جمیع آفت ها و بلیات میشود. همانطور که در روایات هم آمده است:《هرکسی قرآن بخواند درحالیکه در سنین جوانی است، این قرآن با گوشت و خون او مخلوط میشود و موجب مصونیت او از انحرافات میشود.
#گزارش_تصویری
💠کانون قرآن و عترت دانشکده علوم قرآنی خوی بمناسبت هفته قرآن و دانشگاه محفل انس با قرآن کریم برگزار کرد
🔷محفل با حضور اساتید و قاریان برجسته استان آذربایجان غربی و شهرستان خوی
جناب آقای دکتر منصور اکبری،جناب آقای عباس اسدلو ،جناب آقای رسول فرج الهی برگزار شد همچنین ریاست محترم دانشکده جناب آقای دکتر خانی کلقای از دانشجویان و اساتیدی که در جشنواره قرآن و عترت
به مرحله ملی و دارای مقام بودند
تجلیل کردند.
دوشنبه:۲۱ آبان ۱۴۰۳
#امور_فرهنگی
#کانون_قرآن_عترت
#دانشکده_علوم_قرآنی_خوی
@UniQuranikhoy