🎀 بالاترین #امر_به_معروف و #نهی_از_منکر ، امر به #ولایت و خلافت امیرالمؤمنین و نهی از #مخالفت با حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام است.
🌷 پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در قسمتی از خطبه #غدیر فرمودند :
⚠️ «بدانيد که بالاترين امر به معروف آنست که سخن مرا بفهميد و آن را به کسانی که حاضر نيستند برسانيد و او را از طرف من به قبولش امر کنيد و از مخالفتش نهی نمائيد ، چرا که اين دستوری از جانب خداوند عزوجل و از نزد من است، و هيچ امر به معروف و نهی از منکری نميشود مگر با امام معصوم (ع)»
👌 فَلیُبَلِّغ الحَاضِرُ الغَائِبَ وَ الوَالِدُ الوَلَدَ إلی یَومِ القِیَامَةِ
«پس ندای #غدیر را باید #حاضران به #غائبان و #پدران به #فرزندان تا روز #قیامت برسانند.»
🌷 مشهور ترین روایات در ولادت آن حضرت آن است كه در #نیمه_ذی_حجه سنه دويست و دوازده در حوالى مدينه در موضعى كه آن را «صريا» گويند، آن بزرگوار دنيا را به نور خود روشن فرمود.
🌷 والده معظمه جليله اش سمانه مغربيه است ومعروف است به سيده .
🌷 على بن مهزيار روايت كرده اند از حضرت #هادی عليه السلام كه فرمود: مادرم عارفه است به حق من و او از اهل بهشت است نزديك نمى شود به او شيطان سركش و نمى رسد به او مكر جبار عنيد و خداوند او را نگهبان و حافظ است و تخلف نمى كند از امهات صديقين و صالحين.
🌷 مشهورترين القاب آن حضرت #نقی و هادى است .
🌷 و چون آن جناب و فرزندش امام حسن عليه السلام در سامره سكنى فرمودند در محله اى كه «عسكر» نام داشت از اين جهت اين هر دو بزرگوار را نسبت به آن مكان داده و #عسکری مى گفتند،
🌷 و در شمايل آن حضرت گفته اند كه آن جناب متوسط القامة و مرطوبى بود و روى سرخ و سفيد و گونه هاى اندك برآمده و چشم هاى فراخ و ابرو هاى گشاده و چهره دلگشا داشت.
#ولادت_امام_هادی علیه السلام بر صاحب عصر والزمان حضرت مهدی (عج) و تمام شیعیان مبارک باد.
📚 منتهی الآمال / ج2 / ص465
💠 #غدیر یادآور الگوی حکومتداری
زنده نگه داشتن این عید[ #عید_غدیر ] نه برای این است که چراغانی بشود و قصیده خوانی بشود و مداحی بشود، اینها خوب است، اما مسأله این نیست.
مسأله این است که به ما یاد بدهند که چطور باید تبعیت کنیم، به ما یاد بدهند که #غدیر_منحصر_به_آن_زمان_نیست ، غدیر در همه اعصار باید باشد و روشی که حضرت امیر در این حکومت پیش گرفته است باید روش ملت ها و دست اندرکاران باشد.
#امام_خمینی ، صحیفه امام؛ جلد 20؛ صفحه 112
🔵 بیعت با عدالت
✍ علامه محمدرضا حکیمی
♦️ اهمیت #غدیر تنها از نظر تاریخی نیست؛ بلکه اعتقاد به جنبه دینی آن، بر هر مسلمانی لازم است.
محتوای اصلی واقعه غدیر و سخنان پیامبر (ص) در آن روز چنین است :
🔹تعیین شکل صحیح #رهبری و #سرپرستی اهل حق
🔹لزوم ایمان به #حکومتِ پیشوای #عادل و بیعت کردن با او
🔹اطاعت از چنین حکومتی و مخالفت با هر نظام ستمگری که حقوق مردم را رعایت نکند و #جانب_محرومان را نگیرد.
از این رو حماسه غدیر ، چونان مشعلی جاودان در ذهن ها، زمان ها و نسل ها همیشه فروزان است و جوهر سیال آن در کالبد جوامع همیشه #جاری است.
📗 بعثت ، غدیر ، عاشورا (ص۳۵)
🔰 واقعۀ غدیر ، انتصاب «مقام سیاسی» است نه «مقام معنوی»
🔰 بزرگترین عید مسلمین، موضوعش « #سیاسی » است
🔸 عید #غدیر ، انتصاب علی(ع) به مقام معنوی نیست؛ اصلاً مقام معنوی، انتصابی نیست! عظمت غدیر در این است که حضرت «برای #حکومت» منصوب شدند.
🔸 امام خمینی(ره) عید غدیر را #کاملاً_سیاسی میدانست و میفرمود: اينطور نيست كه نصب حضرت امير(ع) به خلافت، از مقامات معنوى حضرت باشد... #ولايت در حديث غدير، بهمعناى حكومت است، نه به معناى مقام معنوى (صحیفه امام/۲۰/ ۱۱۲-۱۱۳)
🔸 موضوع بزرگترین عید مسلمانان و بزرگترین شادی مؤمنان، یک موضوع سیاسی است، ولی متأسفانه این واقعیت، اصلاً با رنگ و لعابِ امروز مساجد، حال و هوای هیئتها و فضای تعالیم دینی رایج جامعۀ ما همخوانی ندارد.
👤 علیرضا پناهیان
🚩حرم رضوی - ۹۷.۰۶.۰۵
♻️ #غدیر ، الگوی حکومت اسلامی را معیّن کرد
🌷 امام #خمینی (ره) :
روز #عید_غدیر، روزی است که پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله #تکلیف_حکومت رامعیّن فرمود و #الگوی_حکومت اسلامی را تا آخر تعیین فرمود که حکومت اسلام ، نمونه اش عبارت از یک همچو شخصیتی است که در همه جهات مهذّب، در همه جهات معجزه است.
و البته پیغمبر اکرم این را می دانستند که به تمام معنا کسی مثل #حضرت_امیر علیه السلام نمیتواند باشد، لکن #نمونه را که باید نزدیک به یک همچو وضعی باشد از حکومتها، تا آخر تعیین فرمودند.
📚 صحیفه نور؛ جلد ۳ ؛ صفحه ۱۹۸
♻️ در روز #غدير چه گذشت؟
🌷 #رهبر_معظم_انقلاب :
قضیه غدیر ، در سفر حجةالوداع پیامبر اکرم در #غدیر_خم اتفاق افتاد. از کاروان بزرگ مسلمانان که در این سفر با پیامبر حج گزارده بودند، بعضی جلو رفته بودند. پیامبر پیکهایی را فرستاد تا آنها را به عقب برگردانند و ایستاد تا آنهایی که عقب ماندهاند، برسند. اجتماع عظیمی در آنجا تشکیل شد.
بعضی گفتهاند #نودهزار ، بعضی گفتهاند #صدهزار و بعضی هم گفتهاند #صدوبیست_هزار_نفر در آن اجتماع حضور داشتند.
در آن هوای گرم ، مردم ساکن جزیرةالعرب - که بسیاری از آنها هم اهل بیابانها و روستاها بودند و به گرما عادت داشتند - طاقت نمیآوردند روی زمین داغ بایستند. لذا عباهایشان را زیر پاهایشان میگذاشتند تا طاقت بیاورند و بایستند.
در چنین شرایطی، پیامبر اکرم از جای برخاست، امیرالمؤمنین علیهالصلاةوالسلام را از زمین بلند کرد و جلوِ چشم خلایق نگه داشت و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه، اللهم وال من والاه و عاد من عاداه». پیامبر در اینجا مسأله #ولایت - یعنی حاکمیت اسلامی - را به طور رسمی و صریح مطرح میکند و امیرالمؤمنین را به عنوان شخص، معین و مطرح مینماید.
بنابراین ، این روز، اولاً روز #ولایت است؛ ثانیاً روز ولایت امیرالمؤمنین علیهالصلاةوالسلام است.