ولایت عشق
#نهج_البلاغه #حکمت_اول_نهج_البلاغه 1)🔔📢قَالَ علی (علیه السلام): كُنْ فِي الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُ
امروز با کلام مولای خوبان امیر المومنین علی ع در خدمتتون هستیم .
با ما همراه باشید .
برای مرور جلسه قبل
1)👇روی هشتگ بزنید 🌷😌🌹
#حکمت_اول_نهج_البلاغه
2)یا ریپلای👆
امروز در خدمتتون هستیم با #حکمت_دوم_نهج_البلاغه
🌷🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌷
🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹
صلی الله علیک یا رسولَ الله، و علیٰ آلِ بیتِک، المَظلومینَ المَعصُومینَ الهُداةِ المَهدِیّینَ، الحُجَجِ المَیامِینَ، و لعنةُ اللهِ علیٰ أعدائِهِم أبدَ الآبدینَ، و دَهْرَ الداهِرینَ.
.
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
@velayat_eshgh_313
#حکمت_دوم_نهج_البلاغه
🌷🍃🌷🌹🌹🌹🌷🍃🌷#نهج_البلاغه
قَالَ (علیه السلام): أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ، وَ هَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَه.
#جلسه_دوم_نهج_البلاغه
#نهج_البلاغه
از اين کارها بپرهيز:👌🌷
🌺امام(عليه السلام) در اين کلام نورانى اش به پيامدها و آثار سوء سه رذيله اخلاقى😔 در عباراتى کوتاه و فشرده اشاره فرموده است.
❇️نخست مى فرمايد: «هر کس طمع را پيشه کند خود را حقير ساخته است».
(أَزْرَى بِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ).
🙊واژه «#طمع» به معناى بيش از حق خود طالب بودن و گرفتن مواهب زندگى از دست ديگران است و تعبير به «استشعر» که به معناى پوشيدن #لباس زيرين است اشاره به اين است که طمع را به خود چسبانده و از آن جدا نمى شود.
🌸🌷🌹🌷🌹🌷🌹🌸
بديهى است که افراد طماع براى رسيدن به مقصود خود بايد تن به هر ذلتى بدهند و دست سؤال به سوى هرکس دراز کنند و شخصيت خود را براى نيل به #اهداف طمعکارانه خود بشکنند.
#جلسه_دوم_نهج_البلاغه
#نهج_البلاغه
❇️در دومين #نکته مى فرمايد: «کسى که سفره دل خويش را (نزد اين و آن بدون هيچ فايده) باز کند (و #مشکلات خود را فاش سازد) رضايت به ذلت خود داده است»;
(وَ رَضِيَ بِالذُّلِّ مَنْ کَشَفَ عَنْ ضُرِّهِ).
روشن است هرگاه انسان نزد #طبيب درد خود را بگويد و از وى راه درمان بطلبد يا پيش #قاضى ظلمى را که بر او رفته بيان سازد و از او احقاق #حق بخواهد يا نزد دوستش از گرفتارى خود براى گرفتن وام سخن بگويد کار خلافى نکرده و به دنبال مشکل گشايى بوده;
👌❌اما طرح مشکلات نزد کسانى که هيچ گونه توانايى بر حل آن ندارند اثرى جز #ذلت و #سرافکندگى انسان نخواهد داشت. در اين گونه موارد بايد خويشتن دار بود و لب به شکايت نگشود.
🌷🍃🌷🍃🌹🌷🌹🌷🌹🍃🌷🍃🌷
#جلسه_دوم_نهج_البلاغه
#نهج_البلاغه
❇️آن گاه امام علی(عليه السلام) در جمله سوم مى فرمايد: «کسى که زبانش را بر خود #امير سازد شخصيت او #تحقير مى شود»;
(وَهَانَتْ عَلَيْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَيْهَا لِسَانَهُ).
منظور از امير شدن زبان آن است که از تحت کنترل #عقل و #فکر خارج شود و هرچه بر زبانش آمد بگويد.
بديهى است سخنانى که از #فکر و #عقل و #تقوا سرچشمه نمى گيرد در بسيارى از موارد خطرهايى ايجاد مى کند که انسان قادر بر جبران آن نيست و گاه اسباب رنجش افراد آبرومند و سبب ايجاد اختلاف در ميان مردم و کينه و دشمنى نسبت به گوينده و ديگران مى شود.