🔴🆕تحریم قبلا بهانه بود، حالا ریشه مشکلات!
*سخنان روحانی در دولت قبل: عامل مشکلات سوءمدیریت دولت است، نه تحریم!*
روحانی روز پنجشنبه با اعلام اینکه تحریمها حتی در کود هم تأثیر گذاشته گفت: البته عدهای آشنا نیستند، درصد درست میکنند و میگویند ۳۰ درصد مشکلات به خاطر تحریم است و ۷۰ درصد به دلیل مدیریت است که این حرف کاملاً و غلط و نادرست است چراکه آنها نمیدانند که تحریم در چه زمینههایی تاثیرگذار است و مشکلات ایجاد میکند و نمیدانند که تحریم در کل تولید و در بخش کشاورزی و صنعت تحریم تاثیرگذار است.
این در حالی است که روحانی در زمان دولتهای نهم و دهم، تحریمها را بهانهجویی دولت میدانست و میگفت معضلات اساسی اقتصاد کشور و حتی سایر بخشها در درجه اول به ضعف مدیریت اقتصادی دولت برمیگردد.
روحانی علل مشکلات اقتصادی در دولت احمدینژاد را تحریمها نمیدانست و موارد زیر را عامل مشکلات اقتصادی بیان میکرد: از بین بردن نهادها و سازوکارهای فعلی و هماهنگساز در نظام اجرایی کشور، جانشین شدن تصمیم فردی به جای عقل جمعی، از بین بردن جرات و مسئولیتپذیری در مدیران عالی و میانی کشور، گسستگی بین نظام اجرایی با نخبگان دانشگاهها و مراکز علمی کشور، عدم استفاده از مشورت فعالان اقتصادی کشور، برکناری مدیران و کارکنان کارآمد.
چه کسی پیام ضعف به تحریم کنندگان میدهد؟
در حالی که روحانی اکنون تمام مشکلات تولید در کشور را ناشی از تحریم میداند که در دولت دهم معتقد بود که دولت احمدینژاد با ارائه آمار و ارقام غیردقیق در تشدید تحریمها موجب تضعیف اعتماد عمومی شده است و میگفت: مدیریت اقتصادی کشور به جای آنکه در این شرایط حساس با تکیه بر قدرت مقاومت و ابتکار مردم عزیز و سرفراز ایران پیام رشد پایدار به جهان بدهد، متأسفانه پیام ضعف به تحریمکنندگان میدهد.
کدام دولت نقدینگی را بیشتر کرد؟
روحانی که در آن زمان رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود درباره ریشه مشکلات اقتصادی موجود کشور، گفت: آیا اموری چون افزایش نقدینگی در جامعه و ۷ برابر شدن آن و تبدیل ۶۸ هزار میلیارد تومان نقدینگی جامعه در عرض ۷ سال به ۴۵۰ هزار میلیارد تومان ربطی به تحریمها داشت؟ یا به مدیریت ضعیف مسئولان امر برمیگردد؟
وی در مورد اینکه تورم و تحریم تا چه حد با هم در ارتباطند، گفت: یکی از دلایل تورم کاهش تولید است. هرچند تورم و تحریم با هم در ارتباطند اما اگر تحریم هم نمیبود ما تورم را داشتیم. الآن دولت نقدینگی را به ۷ برابر افزایش داده است. وقتی نقدینگی زیاد باشد، گرانی هم خواهد بود. این کاهش ارزش پول ملی هم به معنای تورم جدید است. ضمن اینکه باید روابط ما با دنیا معتدل و منطقی باشد و همه اینها در شرایط اقتصادی کشور مؤثر است.
سخنان آن روز روحانی درباره نقش اصلی رشد نقدینگی در افزایش تورم در حالی است که دولت وی نقدینگی را به شدت افزایش داده و از ۴۹۰ هزار میلیارد تومان پایان دولت احمدینژاد به بیش از ۳۳۰۰ هزار میلیارد تومان رسانده است؛ بنابراین جای تعجب است که امروز روحانی سهمی برای سوءمدیریت دولتش در افزایش بیرویه نقدینگی در ایجاد مشکلات تورمی قائل نیست و همه مشکلات را به گردن تحریم میاندازد.
مقابله با تحریمها در کدام دولت بهتر بود؟
روحانی در دولت دهم اثرگذاری تحریمها را هم ناشی از عدم تدبیر و پیشگیری دولت احمدینژاد در برابر تحریمها میدانست و میگفت: مسئولان فعلی کشور باید میدانستند که آغاز تحریمها، نتایجی اینچنین به دنبال دارد، دولتی که میبیند به سمت تحریمها میرود، باید برای شرایط تحریم برنامهریزی کند.
یا در جایی دیگر روحانی گفته بود: عجیب اینجاست آنهایی که میدانستند به هر حال ما در مسیر تحریم قرار گرفتیم و داریم قرار میگیریم یک برنامهریزی نکردند که لااقل پورشه وارد نشود به جای دارو، لااقل کالای لوکس وارد نشود حتی این فکر را هم نکردند لااقل از اقصی نقاط دنیا میوه وارد نشود یعنی ما کاری بکنیم که به هر حال آنچه ضرورت بود وارد کشور بشود این قدم اول است.
روحانی علت نزول رشد اقتصادی کشور در دولت احمدینژاد را هم تحریمها نمیدانست و ناشی از مدیریت داخلی میدانست و میگفت: رشد اقتصادی ایران در شرایط امروز یا صفر و یا زیر صفر است در حالی که ما هیچگاه چنین شرایطی را نداشتیم و از این رو به نظر میرسد مشکل از مدیریت داخلی است؛ البته بخشی از مشکلات به تحریمهای بینالمللی برمیگردد، اما این موضوع هم به مدیریت داخلی کشور برمیگردد، چراکه یک مدیریت خوب میتوانست جلوی تحریمها را گرفته یا حداقل این تحریمها را تقلیل کند.
تحریمها فقط در دولت قبل قابل رفع بود؟
روحانی در جای دیگر هم گفته بود: همه ضعفها و ناکارآمدیها را نمیتوان پای تحریم نوشت. تحریمها را با تدبیر عزتمندانه میتوانستیم
قابل اجتناب و یا حداقل قابل تقلیل بسازیم.
روحانی کاهش ارزش پول ملی در دولت احمدینژاد را هم ناشی از سوءمدیریت دولت میدانست و میگفت: حالا درست است که کاهش ارزش پول ملی پای تحریم گذاشته میشود، اما یک عامل اصلی در این وضعیت رشد بالای نقدینگی است.
روحانی همچنین در دولت دهم تحریم نفتی را هم با تدبیر، قابل رفع میدانست و میگفت: کشور ما ظرفیتهای زیادی دارد، نفت یک ظرفیت ما هست که ممکن است در این تحریم دچار مشکل شده باشد، اما از این نفت فرآوردههای زیادی میتوانیم استحصال کنیم که میتواند جبرانکننده تحریم نفتی کشور باشد.
مشخص است که عین انتقادات روحانی از عدم مقابله جدی دولت دهم با تحریمها در مورد دولت خودش بجاتر است. البته دولت دهم در دور زدن تحریمها موفقتر از دولت روحانی بود و در همان زمان توانست چند برابر دولت فعلی نفت بفروشد و نرخ دلار را تا ۳۵۰۰ تومان حفظ کرد اما دولت روحانی با ناکارآمدی در دور زدن تحریمها سبب افزایش نرخ ارز به ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان شده که تبعات تورمی شدید آن دامنگیر ملت ایران شده است.
وعدههای نافرجام
روحانی در آن زمان وعدههایی برای مدیریت اقتصاد کشور در شرایط تحریم میداد و اعتقاد داشت: تمام مشکلات کشور به این موضوع برمیگردد که ما نیامدیم کشور را با عقلانیت و اعتدال و استفاده از کارشناسی صاحبنظران و اجرای قانون اداره کنیم، چه آنکه اگر این موارد رعایت میشد بخش مهمی از مشکلات قابل حل بودند. تمام این مشکلات به مدیریت ناکارآمد مربوط میشود.
وی تاکید داشت: اگر یک مدیر خوب در کشور حاکم شود، همه مشکلات اعم از داخلی و خارجی و حتی تحریمها، قابل حل است. میتوان بنبستها را شکست و راه دستیابی مردم ایران به اهداف بلندشان را باز کرد. همه قفلها با تدبیر و امید باز میشود.
روحانی در سال ۱۳۹۲ وعده میداد که حتی اگر تحریمها باقی بماند دولت وی تدابیری برای مهار تحریمها دارد: دولت آینده در شرایطی که تحریمها نیز تخفیف پیدا نکند، میتواند برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور قدمهایی بردارد که برای بخش مولد ما ایجاد امید کند، آنچه که مشوق سرمایه به سمت تولید ملی است در برنامههای خود مورد توجه قرار دهد، حجم نقدینگی را کنترل کند، بتواند با مدیریت درست مبادلات ارزی، نرخ برابری ریال را تثبیت کند. البته در بخش تحریم هم باید اقدامات موثری صورت بگیرد
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
🔴 داروی استراتژیک درمان کرونا #استاپ_سیویر با نام جدید #آلرگارد در داروخانههای منتخب موجود است.
🔺 پس ماه ها معطلی، داروی مجرب و اثرگذار در درمان کرونا با نام #آلرگارد در داروخانههای کشور در حال توزیع است.
🔺 این محصول بی نظیر با پایه مواد اصلی گیاهی از دستاوردهای موفق علمی محققان ایرانی میباشد که انشاءالله در آینده نزدیک در عرصه بینالمللی خواهد درخشید و بار دیگر اقتدار و عزت ایرانیان به رخ جهانیان کشیده خواهد شد.
🔺 این دارو نمونه ای از دستاوردهای موفق علمی محققان و دانشمندان ایرانی در پیشگیری و درمان کرونا میباشد.
دوستان عزیز در این شرایط کرونایی این دارو را به خانواده های مبتلا معرفی کنید
#آلرگارد_استاپ_سیویر
🔹نشرحداکثری
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
21.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شربت آلر گارد ...
داروی ضد کرونا
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ ⭕ نبویان: ترخیص نکردن میلیونها تن کالا در گمرک به خاطر تحریمهاست؟
👤 AZOF
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
⭕️ وضعیت امروز متروی تهران، پس از گذشت هفته ها از اعلام محدودیت های شدید توسط ستاد کرونا و بی فکری مسئولان شهرداری تهران
#بدون_روتوش
👤 بدون روتوش
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
عملیات پهپادی نیروهای یمنی علیه سعودیها
🔹 شبکه «اسکاینیوز»: یک فروند پهپاد انتحاری توسط نیروهای یمن به سمت جنوب عربستان سعودی شلیک شده است.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ویدیویی خوفناک از سوزاندن اجساد کرونایی در هند
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 انفجار در بیمارستان مبتلایان کرونا در بغداد
🔹منابع درمانی: شمار تلفات در این حادثه به ۲۷ کشته و ۴۶ مجروح رسیده است.
🔹رئیس سازمان دفاع مدنی عراق: ۱۲۰ بیمار در این بیمارستان بستری بودند که فعلا ۹۰ نفر نجات پیدا کردهاند.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صدها نفر از ساکنان «جبالیا» در نوار غزه برای حمایت از فلسطینیان در قدس اشغالی، تظاهرات شبانه برپا کردند.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
⛔️چرایی مخالفت با تعویق انتخابات
👈به بهانه طرح دوگانه «#سلامت_انتخابات»
یکی از مسائلی که در برخی صفحات تاریخ انقلاب و از جانب برخی دولت ها مطرح شده است، مسئله عقب انداختن انتخابات است؛ مسئله ای که با مراقبت حضرت امام قدس سره و رهبر معظم انقلاب دامت برکاته تا کنون تحقق پیدا نکرده است؛ همچنان که وقوع آن در آینده بسیار بعید به نظر می رسد.
واقعیت تاخیر انتخابات، خرید زمان توسط دولت ها برای تکمیل پروژه های ناتمام و پیشبرد بیشتر سیاست های مدنظر آنها است. طرح این مسئله فقط در کشور ما نیست که با مخالفت مواجه می شود. سال گذشته(2020م)، دونالد ترامپ مسئله تاخیر انتخابات آمریکا را مطرح کرد که با واکنش شدید سناتورها و سیاسیون آمریکایی مواجه شد.
سوالی که ذهن ها را به خود در گیر می کند این است که دلیل مخالفت با عقب انداختن انتخابات چیست؟
جواب این سوال، نکات زیر است:
🔺اول: ناسازگاری با قانون اساسی
تعویق انتخابات با اصل 119 قانون اساسی سازگار نیست؛ زیرا به موجب آن انتخابات ریاست جمهوری حداقل تا یک ماه قبل از روز تنفیذ ریاست جدید (12مرداد ) باید انجام بگیرد.
🔺دوم: مخالفت با قانون انتخابات
تاخیر انتخابات مخالف ماده سوم قانون انتخابات ریاست جمهوری مصوب 1364 (با اصلاح سال 1391) مجلس شورای اسلامی است؛ زیرا به موجب این ماده ، وزرات کشور موظف است زمینه های برگزاری انتخابات را تا 5 ماه قبل از پایان دوره ریاست جمهوریِ مستقر فراهم کند.
🔺سوم: بدعت
تعویق انتخابات بدعتی است که در طول تاریخ 42 ساله انقلاب اسلامی اتفاق نیفتاده است و وقوع آن در یک دوره، دولت های بعد را برای تحقق آن ترغیب می کند و در صورت مخالفت با آن، حاکمیت، متهم به تبعیض در حق دولت ها می شود.
🔺چهارم: مخالفت با مردم سالاری دینی
حاکمیت جمهوری اسلامی بر اساس اراده مردم و درچارچوب دین تعریف شده است و این اقتضا می کند که در همه زمان ها اراده مردم دخیل باشد و به خلأ انتخاب مردم حتی در کوتاه مدت، تن داده نشود. خلأ مذکور می تواند آبروی نظام اسلامی را در عرصه بین الملل به خطر بیاندازد و دستاویزی برای توطئه و تبلیغات علیه آن شود.
🔺پنجم: فقدان دولت مستقر و پیامدهای آن
مسئله، عقب انداختن یک یا دو روز انتخابات نیست؛ تاخیر انتخابات شاید دو تا سه ماه طول بکشد و طبق قانون، در صورت عدم انتخاب رییس جمهور، بعد از 12 مرداد، معاون اول رییس جمهور سرپرستی کابینه را بر عهده می گیرد. خلأ ریاست جمهوری دارای پیامدهای نامطلوبی است و امنیت، اقتصاد، دیپلماسی و ... کشور را تحت الشعاع خودش قرار می دهد؛ مثلا در عرصه اقتصادی، صاحبان سرمایه تا زمان استقرار دولت جدید از سرمایه گذاری و تحمل ریسک خودداری می کنند.
با توجه به نکات فوق، می توان گفت برگزار نشدن انتخابات در وقت مقرر، خطری برای انقلاب اسلامی و گذر از آن محتاج عنایت رهبر معظم انقلاب و پشتیبانی مردم است.
در شرایط امروز کشور، وزارت کشور و متصدیان برگزار کننده انتخابات باید با برنامه ریزی و تمهید شرایط لازم، انتخابات را در موعد مقرر برگزار کنند تا ضمن حفظ جان آنها، حق آنها را هم حفظ کنند.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi