🔵 نوکری محمدرضا پهلوی برای آمریکا در ظفار
#محمدرضاپهلوی
#جنگ_ظفار
#عمان
نبرد ظفار به نبرد بین مارکسیست های عمانی با حکومت سلطنتی این کشور در استان ظفار واقع در جنوب غربی عمان گفته می شود.
از آذر ۱۳۵۱ و با امضای یک پیمان میان ایران و عمان، اولین یگان نظامی ایران وارد عمان شد؛ هرچند حضور نیروهای ایرانی تا ۱۳۵۳ رسما اعلام نشد. هویدا نخستوزیر رژیم پهلوی در دادگاه فروردین ۵۸ در این باره گفت: «وقتی قشون ایران به ظفار رفت، من یک ماه و نیم بعد مطلع شدم و آن هم بهوسیله یک سفیر خارجی صورت گرفت.»
از تعداد نیروهای اعزامی اطلاعی در دست نیست، اما در گزارشهای مختلف تا ۱۴۷۰۰ نفر برآورد میشود. همچنین بیش از ۵۰ هلکوپتر و ۱۳ هواپیمای جنگی نیز ذکر شده. این عملیات سه سال طول کشید و اگرچه آمار کشته شدگان هیچ وقت رسما اعلام نشد اما منابع مختلف تخمین زدهاند که بین ۲۰۰ تا ۷۰۰ نفر از نیروهای ارتش شاهنشاهی کشته و بین ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ نفر نیز زخمی شدند. در ۱۳۵۲/۱۰/۱۸ عدهای از زنان و بستگان افسران و سربازن نیروهای اعزامی در مقابل ستاد ارتش اجتماع کرده و خواستار تحویل اجساد عزیزان خود شدند.
اعزام نیروهای ایرانی با دخالت انگلستان بود و آمریکا نیز عقیده داشت که با تجهیز ارتشهای ایران و عربستان، نیازی به کشته شدن سربازان آمریکایی در خاک عمان - که در آن موقع جز بلوک غرب بود - نیست. http://ow.ly/zv55306Cm4W
🆔 @vitaminsiyasi
8.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️پاسخ امین حیایی به درخواست تحریم صداوسیما پرویز پرستویی: ما به احترام ملت ایران اینجا هستیم...
🆔 @vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مهران غفوریان در شبکه سه : دست پدران شهدای مدافع حرم را میبوسم...
🆔 @vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روشی ساده برای خارج کردن دونه برنج یا هر غذای گیر کرده در بینی کودک
🆔 @vitaminsiyasi
#جلال_آل_احمد
💢غرب زدگی می گویم همچون وبازدگی. و اگر به مذاق خوش نیست بگویم همچون گرمازدگی یا سرمازدگی. اما نه، دست کم چیزی است در حدود سن زدگی. دیده اید که گندم را چطور می پوساند؟ از درون پوسته ی سالم برجاست. امّا فقط پوست است. عین همان پوستی که از پروانه ای بر درختی مانده. به هر صورت سخن از یک بیماری است.
📚 غرب زدگی جلال آل احمد ص۵
🆔 @vitaminsiyasi
پاسخ رهبر انقلاب به جهانگیری و نوبخت و غربزدهها :
برخی اظهارنظر کرده اند که این سال، سال تهدیدهاست؛ بنده مطلقا این را قبول ندارم؛ من معتقدم سال ۹۸ بتوفیق الهی سال فرصتهاست؛ سال امکانات و سال گشایش است/ آن کسانی که اظهارنظر دیگری میکنند و تهدید را به رخ میکشند، دانسته یا ندانسته تحت تأثیر رجزخوانیهای دشمنان ملت هستند.
🆔 @vitaminsiyasi
🔮نشر مجدد
🔆متن شایعه:
حاجی فیروز نماد انتقام ایرانیان از اعراب
به سبب آشفتگی در دربار ایران ، تیسفون بدست تازیان افتاد، و اسیران زیادی اعم از زن و مرد به بازارهای برده فروشی روانه شدند
پیروز نهاوندی، که بعدها ملقب به فیروز ابو لؤلؤ شد نیز در بازار برده فروشان توسط حاکم بصره خریداری شد
از آنجا که پیروز ، فردی هنرمند و صنعتگر بود و در فنون آهنگری و نجاری ، رنگرزی و نقاشی سرآمد بود، بعد از چندی با حاکم بصره به توافق رسید که با پرداخت سهمی از درآمدش، به مدینه ، یعنی جایگاه خلافت عمر خلیفه ی مسلمین فرستاده شود.(خلاصه شده)
🔆پاسخ شایعه:
1️⃣ نسبت دادن حاجی فیروز به جریان قتل عمربن خطاب، نسبتی ناروا و ساختگی است و نه تنها در کتاب دو قرن سکوت در این مورد صحبتی به میان نیامده است که در هیچ منبع معتبر دیگری نیز از این ارتباط نامعقول حرفی در میان نیست.
2️⃣ رویداد قتل عمربن خطاب به دست پیروز نهاوندی، کاملا به شکل متن شایعه نیست و تحریف هایی در آن صورت گرفته است. جریان این قتل، به طور کامل در صفحات ۶۸-۷۰ کتاب دو قرن سکوت چاپ ۱۳۳۶ و صفحه ۷۷-۷۹ چاپ ۱۳۸۹ آمده است. طبق نوشته های این کتاب، پیروز نهاوندی، درودگر، نقاش و آهنگری بود که قبل از اسلام به اسارت روم درآمده بود و سپس مسلمانان او را اسیر کرده و به غلامی درآمده بود. روزی وی برای شکایتی نزد عمر آمد و جوابی نگرفت. آنگاه دست به توطئه و قتل عمر زد. پس از انجام قتل نیز از مسجد بیرون جست و بگریخت، آن گاه مردی از بنی تمیم او را بگرفت و بکشت.
🆔 @vitaminsiyasi
3️⃣ ماجرای قتل عمربن خطاب در سال 644 میلادی اتفاق افتاده است؛ حال آن که برخی تحقیقات جدید، شخصیت اساطیریِ حاجی فیروز را بسیار قدیمی تر و متعلق به دوران قبل از تمدن بابل (اکد) در ایران (حدودا ۴۰۰۰ هزار سال قبل از میلاد) دانسته اند که این تناقض تاریخی نشان دهنده ی عدم صحت ادعای متن شایعه می باشد.
🆔 @vitaminsiyasi
4️⃣ جشن نوروز و آیین های مربوط به آن از جمله حاجی فیروز، ارتباط مستقیمی با ازدواج مقدس دارد. در داستان های اساطیری باستان این ازدواج بدین شکل توضیح داده شده است: "الهه اینانا یا ایشتر (خدای عشق ، بارداری و جنگاوری) عاشق 'دوموزی' یا 'تموز' میشود و او را برای ازدواج انتخاب میکند. آن گاه یک روز الهه تصمیم می گیرد که به زیرِ زمین برود. پس از رفتن او، باروری روی زمین متوقف می شود. در پی چاره جویی ها، تصمیم گرفته می شود که کسی را به زیرِزمین بفرستند تا الهه بتواند به روی زمین بیاید و باروری از سر گرفته شود. آنگاه پس از اینکه مقرر شد نیمی از سال را دوموزی و نیمی دیگر را خواهرش به زیرزمین بروند، دوموزی را با لباس قرمز در حالی که دایره، دنبک، ساز و نی لبک دستش میدهند، به زیرزمین میفرستند.
اسطوره ی حاجی فیروز و شادمانیهای نوروز، نمادی از بازگشت دوموزی از زیرِ زمین و آغاز دوباره باروری در روی زمین می باشند و استفاده از عنوان حاجی (=زائر) برای این سرخ پوش، نشانه ی مسافر بودن او از دنیای زیرین است. چهره سیاه وی نیز نماد بازگشت از جهان مردگان می باشد.
🆔 @vitaminsiyasi
5️⃣ یکی دانستن اسطوره حاجی فیروز با نگهبان آتش در آتشکده نیز غیرقابل قبول می باشد. چرا که اسناد، تولد پیامبر دین زرتشت را ۱۰۰۰سال پیش از میلاد مسیح می داند، درحالی که همچنان که قبلا ذکر شد، تاریخچه اسطوره حاجی فیروز به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد . ضمن اینکه به وجود آمدن آتشکده ها را به عنوان نیایشگاه های زرتشتیان، مربوط به دوران پادشاهان هخامنشی (۵۵۰-۳۳۰ پیش از میلاد) دانسته اند و تا ۴۰۰ سال پیش از میلاد مسیح، زرتشتیان در فضای آزاد نیایش می کرده اند.
🆔 @vitaminsiyasi
6️⃣ میتراییسم یا آیین مهر، آیینی بود که بر پایه ی پرستش میترا (مهر)، خدای خورشید، عدالت، پیمان و جنگ، در دوران پیش از آیین زرتشت بنیان نهاده شد. به عبادتگاه های این آیین، میترائیوم یا مهرکده گفته میشود. ساختمان میترائیومها از یک ورودی سپس دهلیز درونی که به سه راهرو منتهی میشد تشکیل شدهاست. مهراب بالای تالار اصلی قرار میگرفت و عبارت بود از گودی اندکی در دیوار که نقش مهر، در حال کشتن گاو در آن دیده میشد. این پرستشگاه ها با آتشکده های زرتشتی متفاوتند و اثری از آتش در آنها یافت نمی شود.
🆔 @vitaminsiyasi