❌ کشف تخلفات عجیب و غریب در گمرک۰
۱۳۰ نفر تاکنون بازداشت شدهاند۰
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس:
🔹متاسفانه در تحقیق و تفحص از گمرک شاهد اتفاقات و تخلفات عجیب و غریبی بوده ایم و تاکنون ۱۳۰ نفر دراین رابطه دستگیر شده اند.
🔹نحوه تخلف انجام شده نشان می دهد که دراین مسئله برخی مسئولان و مدیران نیز نقش داشته اند وگرنه خودرو عدس و مگس نیست که شبانه و مخفیانه وارد کشور شود.
🔹متخلفان باهمکاری برخی افراد در وزارت صنعت و وزارت اقتصاد، با بازکردن ال سیهای صوری تخلفات زیادی را انجام داده اند ‼️
🔹بعنوان مثال این افراد کریستال چک و آلمانی را در تبانی با برخی مسئولان بعنوان شیشه خورده و یا شیشه شکسته وارد کشور کرده اند و این درحالیست که عوارض گمرکی کریستال ۷۵ درصد اما عوارض خورده شیشه صفر و یا نهایتا ۵ درصد است.
#مدیریت افساد طلبان۰
کدخدایی: مباحث مطرح درباره تغییرات در شورای نگهبان کذب است
سخنگوی شورای نگهبان در گفتوگو با فارس:
🔹هیچ تغییری در شورای نگهبان رخ نخواهد داد و چنین خبرهایی کذب است.
🔹هیچ بحثی درباره تغییرات در شورای نگهبان بخصوص درباره تغییر دبیر شورا یعنی آیتالله جنتی مطرح نیست و خبرهای این چنینی غلط است.
🔻چرا با برجام و FATF تحریمها باقی مانده بلکه بیشتر میشود؟
🔹در بررسی ابتدایی تحریمها باید توجه داشت که تحریم از حیث کسانی که ملزم به رعایت آن میباشند به تحریم اولیه و یا تحریم ثانویه تقسیم میشوند. تحریمهای اولیه به تحریمهایی گفته میشود که فقط بین دو کشور تحریم شونده و تحریم کننده است. به عبارتی فقط ارکان کشور تحریم کننده موظف است، قوانین تحریمی در مورد کشور تحریم شونده را رعایت کند.
🔹اما در تحریم ثانویه، کشور تحریم کننده، کشورهای دیگر را نیز مجبور به رعایت این قوانین تحریمی میکند و در صورت عدم رعایت، آنها را مورد مجازات قرار میدهد.
🔹تحریمهای اقتصادی شامل تحریم بانکی و غیر بانکی میشود، تحریم غیر بانکی اینگونه تشریح میشود که سرمایهگذاری و واردات و صادرات به کشور تحریم شده ممنوع است و اما در تحریم بانکی، هدف تحریم، مؤسسات مالی است.
🔹هدف تحریمهای ثانویه بانکی، تحت شعاع قرار فعالیتهای مؤسسات مالی (اعم از داخلی و خارجی) هست که مستقیم و یا غیرمستقیم به نهادهای تحریمی خدمت ارائه میدهند. به عبارتی زمانی که این تحریمها علیه نهادی صادر شوند؛ ذیل آن تحریمها بیان میشود که هیچ یک از مؤسسات مالی حق ارائه خدمت به نهادهای تحریم شده را ندارند و در صورت خدمترسانی به این نهادها، مجازات میشوند.
🔹حال اگر مؤسسات مالی به نهادهای تحریمی خدمات ارائه دهند در این صورت، اگر این نهادها در داخل کشور تحریم شده باشند، در لیست تحریم قرار خواهند گرفت ولی اگر از خارج کشور تحریم شده، این اتفاق بیافتد، موسسه مالیای که این تخلف را انجام داده است، دیگر اجازه گشایش حساب کارگزاری در آمریکا ندارد. با توجه به جایگاه اقتصادی آمریکا و همچنین نقش غیرقابلانکار دلار در تجارت جهانی، بانکها و مؤسسات مالی بینالمللی برای ادامه روند فعالیت خود، مجبور هستند تا قوانین بانکی آمریکا را رعایت کنند و از ارائه خدمت به نهادهای تحریمی امتناع ورزند، چراکه برای تبادل معاملات خود نیازمند دلار آمریکا میباشند.
🔹بهبیان دیگر درصورتیکه مؤسسات مالی به نهادها و یا اشخاص تحریمی خدمات ارائه دهند، آمریکا با آنها برخورد میکند. آمریکا بعد از ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ برای مجازات خاطیان، قانونی را تحت عنوان وطنپرستی تصویب کرد. طبق این قانون به وزارت خزانهداری آمریکا اجازه میداد، مؤسسات مالی که ملزومات نظام بانکی این کشور را رعایت نمیکنند، با آنها برخورد شود.
🔹در قدم اول برای برخورد با خاطیان، نیاز به شناخت متخلفان است ازاینرو آمریکا به این درک رسید که با افزایش هر چه بیشتر نظارت بر روی تراکنشهای بانکی و رهگیری هر چه دقیقتر مبادلات پولی بین افراد ،گروهها و کشورها، میتواند مؤسسات مالی خدمت رسان به نهادهای تحریمی را شناسایی کند.
🔹همچنین برای مؤثر واقعشدن این تحریمها، باید امکان شناسایی و رهگیری تراکنشهای بانکی اهداف تحریمی وجود داشته باشد تا بهوسیله این فرایند بتوان با افراد و مؤسساتی که به نیابت از نهادهای تحریمی فعالیت انجام میدهند را شناسایی و با آنها برخورد کند. در اصطلاح بانکی به این موضوع شناسایی ذینفع واقعی گفته میشود.
🔹بنابراین چون با برجام و fatf تحریمهای ثانویه برداشته نمی شوند و تنها تعهدات ما به غربی ها افزایش خواهد یافت، این توافقات نه تنها رافع تحریمها نیست، بلکه بهانه ای برای اعمال تحریمهای بیشتر می شود.
🖋حمید رسایی
اگر روابط اقتصادی باعث اسارت سیاسی مسلمین شود، حرام و باطل است
🔹اگر در روابط اقتصادی و غیر آن بر قلمرو اسلام و بلاد مسلمین، ترس آن باشد که بیگانگان بر آن تسلط سیاسی یا غیر سیاسی که موجب استعمار آنان یا استعمار بلادشان ـ ولو از جهات معنوی ـ پیدا کنند، بر همۀ مسلمین واجب است که از چنین روابطی اجتناب کنند و این گونه روابط حرام می باشد.
🔹اگر روابط سیاسی دول اسلامی با بیگانگان موجب استیلای آنان بر بلاد مسلمین یا نفوس و اموالشان شود یا موجب اسارت سیاسی مسلمین گردد، بر رؤسای دولت ها حرام است که چنین روابط و مناسباتی داشته باشند؛ و پیمان هایشان باطل است. و بر مسلمین واجب است آن ها را ارشاد کنند و آنان را ولو با مقاومت منفی، به ترک این گونه روابط ملزم نمایند.
📚 تحریرالوسیله امام(ره)، جلد۱، احکام دفاع از اسلام و قلمروی آن، مساله ۶ و ۷
🔻نظر صریح رهبر معظم انقلاب درباره FATF
🔹سی ام خرداد ماه رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس، نمایندگان و جمعی از کارکنان مجلس شورای اسلامی پیرامون نوع مواجهه مجلس با کنوانسیونهای بینالمللی:
این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز میشود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بینالمللی میگیرد بهگونهای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار میدهند که مثلاً ۱۵۰ کشور پذیرفتهاند شما چطور آن را رد میکنید؟
🔹همانگونه که درباره «برخی کنوانسیونهای بینالمللیِ اخیراً مطرح شده در مجلس» گفتیم، مجلس شورای اسلامی که رشید و بالغ و عاقل است، باید مستقلاً در موضوعاتی مثل مبارزه با تروریسم یا مبارزه با پولشویی قانونگذاری کند.
🔹البته ممکن است برخی مفاد معاهدات بینالمللی خوب باشد اما هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا میدانیم که مشکلاتی دارند.
🔻کیم جونگ یانگ از کره جنوبی رئیس موقت اینترپل شد
🔹پلیس اینترپل اعلام کرد رئیس جدید خود را در نشستی در دُبی که ماه نوامبر (آبان) برگزار خواهد شد، انتخاب می کند.
⚡️نقش FATF را در این توصیه نامه نمیبینید؟
وزارت خزانه داری آمریکا روز ۱۱ اکتبر ۲۰۱۸ بیانیهای منتشر کرد که هدف آن، هشدار درباره دور زده شدن تحریمها عنوان شده است. این بیانیه حاوی اطلاعاتی درباره چگونگی مبادلات مالی بانک مرکزی، صرافیهای مرتبط با بانک مرکزی در خارج از کشور و نحوه دور زدن تحریم از سوی ایران است که قبل از اجرای برنامه اقدام FATF برای آمریکا چنین شفاف نبوده است. در واقع میتوان گفت تبادل اطلاعات ذینفع واقعی از طریق واحد FIU وزارت اقتصاد با طرفهای خارجی این اشراف را برای آمریکا به وجود آورده تا مسیرهای دور زدن تحریم را برای ایران ببندد.
پلمپ صرافیهای ایرانی در گرجستان همزمان با انتشار این توصیهنامه وزارت خزانهداری آمریکا بسیار قابل تامل است.
آقایان مدعی هستند که با اجرای FATF هیچ گونه اطلاعات مالی مربوط به نهادهای کشور به خارج داده نمیشود. راهکار عیارسنجی این ادعا روشن است. طرحی را در مجلس تصویب کنید که برای آمران و عاملان و معاونان هرگونه به اشتراک گذاری اطلاعات مالی و هویتی نهادهای داخلی با طرفهای خارجی، جرایم سنگین در نظر گرفته شود.
سید یاسر جبرائیلی
🔻لایحه CFT مشکلی از کشور حل نخواهد کرد
🔹عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: تجربه چهلساله تعامل ابرقدرتها با انقلاب اسلامی این را نشان می دهد که CFT راه حل مشکلات کشورنیست.
🔹شهریاری با تأکید بر اینکه این احتمال وجود ندارد که پیوستن به این کنوانسیونها مشکل ما با ابرقدرتها و دنیای استکبار را حل کند، گفت: آنها از پیوستن ایران به همین کنوانسیونها، دستاویزی برای فشار بیشتر بر ایران میسازند و از این رو من به نمایندگی از مردم به این لایحه رای منفی دادهام.