فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 محدودیتهای کرونایی اتریشیها را به خیابان کشاند
🔹هزاران اتریشی در اعتراض به تداوم محدودیتهای کرونایی، در وین تظاهرات کرده و خواستار کنارهگیری صدراعظم این کشور شدند.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
🌹شهید همت:به جوانان بگویید:
امروز چشم شهیدان به شماست.
بپاخیزید، اسلام و خود را دریابید...
#هفده_اسفند_سالروز_آسمانی_شدنت_مبارک
🕊شادی روح بلندش صلوات
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
9.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تبلیغ شبکه بی بی سی برای گروه تروریستی کومله!
این پادوهای ملکه در BBC چجوری بگن نه تنها با اسلام بلکه با ایرانیان هم مشکل دارند؟ یادتون باشه، حدود یک قرن پیش ارتش انگلیس کاری کرد ۹ میلیون ایرانی به خاطر قحطی جونشون رو از دست دادن ...
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمی توانیم پول مردم آمریکا را به ایران بدهیم
🔻این جمله ای بود که مصدق وقتی از آمریکایی ها کمک مالی خواست آنها این جواب رو به او دادند
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
ظرایف سیاستورزی در فضای دوقطبی
بازنگاهی به هزینههای فعالسازی شکافهای اجتماعی در رقابتهای زودهنگام انتخاباتی
۱۷ اسفند ۱۳۹۹
یک واقعیت مهم در ارتباط با هر جامعهای آن است که ساخت و ماهیت آن، بنا به دلایل طبیعی و غیرطبیعی، بسیط و یکدست نیست، بلکه در هر جامعهای شاهد تنوعات و شکافهای گوناگونی هستیم که مبنای تقسیم و مرزبندی در درون جامعه است. در جامعه ایران نیز اگرچه عوامل مُقَسِم جامعه یا به عبارت دقیقتر، شکافهای اجتماعی بنا به اقتضای طبیعت جامعه همواره وجود داشتهاند، اما این شکافها همواره ماهیت غیرفعال یا نیمهفعال داشتهاند. فعال شدن شکافها در ایران در اثر آشنایی جامعه ایران با مدرنیته و تجدد آغاز شد، در انقلاب مشروطه نمودهای بارز یافت و از آن به بعد به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل شده که هرگونه تصمیمگیری، سیاستگذاری و اجرای سیاستها در ایران را متأثر کرده است.
نکته مهم در ارتباط با شکافهای اجتماعی در ایران آن است که مهمترین شکافی که در طول دوره معاصر حول آن آگاهی و منافع سیاسی شکل گرفته و بنابراین، تعیینکننده ماهیت و کارویژههای دولتها و همچنین تعارضات یا منازعات سیاسی در کشور بوده، همانا شکاف سنت و مدرنیته است. از این نظر، ماهیت و کیفیت صورتبندی شکافهای اجتماعی در ایران، به حالت «تکشکافی فعال» تعریف میشود؛ یعنی اگرچه شکافهای متعددی در جامعه ایران وجود دارد، اما تنها یک شکاف است که روی بازی و وضعیت سیاست در ایران تأثیر میگذارد و سایر شکافها نیز غیرفعال هستند.
تحول صورتبندی شکافهای اجتماعی در ایران
این تمام واقعیت در ارتباط با ماهیت و کیفیت صورتبندی شکافهای اجتماعی در ایران نیست، بلکه از حدود دو دهه گذشته تاکنون، به موازات رشد آگاهیهای عمومی و در مواردی آگاهی کاذب، رشد شهرنشینی، رشد سطح تحصیلات، توسعه ارتباطات به ویژه فناوریهای نوین ارتباطی، پیدایش گفتمانهای نوین در حوزه فرهنگ و هویت ایرانی، افزایش گسترش امواج جهانی شدن در ایران، اعمال تحریمهای ظالمانه بینالمللی و تضعیف کارویژههای عمومی دولت، رشد هویتخواهیهای مذهبی و قومی در سطح منطقه و تأثیرپذیری نسبی فضای جامعه ایران از آنها و… بهتدریج ماهیت و کیفیت صورتبندی شکافهای اجتماعی از حالت تکشکافی فعال به «تکشکافی متراکم» تغییر وضعیت داده، به گونهای که در آن شکافهایی که سابقاً غیرفعال بودند، اکنون به طور نسبی نیمهفعال شدهاند، اما همچنان قدرت چندانی برای تأثیرگذاری مستقل بر وضعیت بازیهای سیاسی ندارند. نمونههای عینی و ملموس این نیمهفعال شدن شکافهای اجتماعی را میتوان در طرح بیشتر خواستههای جنسیتی، رشد هویتخواهیهای قومی و مذهبی و… دید. متأثر از این ویژگی(ناتوانی در تأثیرگذاری مستقل)، اکنون این شکافها بر شکاف اصلی و ریشهای در جامعه ایران، یعنی شکاف سنت و مدرنیته بار شدهاند. تحت این شرایط، نه تنها ظرفیت قطبی شدن فضای اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی کشور تقویت شده است، بلکه حتی منازعات سیاسی بیش از پیش به شکافهای اجتماعی گره خورده است.
انتخابات و شکافهای اجتماعی
نکته مهم در این زمینه آن است که همین وضعیت اجتماعی را میتوان مهمترین متغیری دانست که در انتخابات روی کیفیت کنشگری نخبگان سیاسی در ایران تأثیر میگذارد. تجربه نیز ثابت کرده است، نخبگان سیاسی همواره رقابت سیاسی را بر عبور از خطوط قرمز به شکل تشدید پتانسیلهای قطبی کردن جامعه و در نتیجه، تشدید بسترهای منازعهخیز آن ترجیح دادهاند. درواقع، کنشگری نخبگان سیاسی در ایران نشان میدهد آنها همواره تلاش کردهاند تا منازعات سیاسی خود را به شکافهای اجتماعی پیوند بزنند. بنابراین، در برخی موارد، به ویژه در برجستهسازی شکافهای جنسیتی و معطوف به حقوق زنان، حتی نخبگان سیاسی پیشگام و مقدم بر خود زنان به طرح مطالبات آنها توجه داشتهاند. متأثر از این بازی نامطلوب نخبگان سیاسی، ماهیت و کیفیت صورتبندی شکافهای اجتماعی به سمت تعارضی شدن بیشتر و ایجاد گسستها و گسیختهای بیشتر در بافت اجتماعی کشور منجر شده است.
خسارت این وضعیت که هماکنون کم و بیش در کشور با آن درگیر هستیم، دشواری پیگیری راهبرد و سیاستهای واحد و منسجم در اقتصاد، سیاست و فرهنگ است. به عبارت دیگر، حصول اجماع بر روی راهبرد و سیاست مطلوب در کشور در این شرایط دشوار میشود. منظور از مطلوب بودن نیز برخورداری از حمایت اجتماعی است. درواقع، در این شرایط، هر راهبرد و سیاستی که در پیش گرفته شود، از سوی بخشی از جامعه پذیرفته میشود و در همان حال، از سوی بخش دیگری از جامعه نامطلوب تلقی شده و طرد میشود.
تداوم این وضعیت سبب میشود بخشی از جامعه نتواند با سیاستهای رسمی و قانونی به درستی ارتباط برقرار کند. در نتیجه، نظام نیز نمیتواند از ظرفیت و استعداد آن بخش در راستای اداره بهتر کشور و پیشبرد سیاستهای خود بهره ببرد. بنابراین،
در بلندمدت، کارآمدی نظام و حل مشکلات مردم با چالش جدی مواجه خواهد شد.همانگونه که گفته شد، انتخابات و رقابتهای نخبگان سیاسی مهمترین بزنگاهی است که بیش از سایر موارد و مواقع، کنشگری نامطلوب نخبگان سیاسی، با مختصاتی که در بالا به آن اشاره شد، در بستر آن بروز و ظهور مییابد.
درواقع، در انتخابات، همواره برخی نخبگان تلاش میکنند با دامن زدن به شکافهای اجتماعی از قبیل شکافهای قومی، مذهبی، زبانی، سنیـ نسلی و… آرای قومیتها، اقلیتهای مذهبی، جوانان و… را به نفع خود بسیج کنند. سازوکار بسیجگری آنها نیز معمولاً این گونه است که مطالبات قشرهای مذکور را در تقابل با سیاستهای رسمی و قانونی تلقین میکنند و از این طریق، آرای مذکور را با جهتگیری تقابل با سیاستهای رسمی بسیج میکنند.
حال آنکه غافل از این نکته مهم هستند که استفاده انتخاباتی از آرای مذکور و دامن زدن به برخی مطالبات و شکافها، بستر سیاستورزی عاقلانه در کشور را تخریب میکند و از این جهت، تلاش منطقی و قانونی برای ارتقای سطح کارآمدی نظام، حل مشکلات تودههای مردم و حتی برآورده کردن انتظارات قشرهای مذکور را با دستاندازهای متعدد مواجه میکند.
البته از این سخن نباید بیتوجهی به مطالبات بحق جوانان، زنان، اقلیتهای مذهبی، قومیتها و… مستفاد شود، بلکه منظور آن است که باید از موجسواری، تحریک و تشدید بسترهای منازعهآمیز در کشور خودداری شود.
بنابراین، در شرایطی که با بازار زودهنگام تبلیغات و گاه متأسفانه تخریبات مرتبط با انتخابات ریاستجمهوری1400 مواجهیم، نخبگان و جریانهای سیاسی باید مراقب کنشگری انتخاباتی خود باشند و منازعات سیاسی خود را به مطالبات و شکافهای اجتماعی گره نزنند.
توجه به این امر، به ویژه با توجه به وضعیت حساس کشور و توطئه دشمنان منطقهای و بینالمللی نظام و ایران برای فعالسازی شکافها در داخل جامعه ایران، بیش از پیش ضرورت دارد.
ادراک این موضوع مهم که هزینههای فعالسازی این شکافها از حساب سرمایه اجتماعی نظام خرج میشود و برندهای جز مخالفان و معاندان ملت ایران ندارد، بیتردید میتواند در تغییر رفتار سیاسیون تأثیر بازدارنده بگذارد.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
می توانست بماند و هر هفته یک ابرپروژه افتتاح کند تا محبوب تر شود!
ولی مي خواهد مردانه به میدان آید!
با استعفایِ #سعید_محمد، اونایی که میگفتن محمد از امکانات و ظرفیتهايِ قرارگاه خاتم برايِ انتخابات ۱۴۰۰ استفادهٔ شخصي میکنه، الآن دیگه چه بهونهاي دارن!
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
نقشه اصلاح طلبان برای کاندیداتوری آیت الله رئیسی
آیت الله ابراهیم رئیسی در حال حاضر محبوب ترین کاندیدا احتمالی ریاست جمهوری در میان مردم در تمام نظرسنجی های صورت گرفته شده است. این در حالیست که رئیسی تاکنون به طرق مختلف مخالفت خود با حضور در انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است. با این وجود یکی از اتاق فکرهای جریان اصلاحات درباره نحوه مواجه با آیت الله رئیسی در صورت ورود به انتخابات، دو راهبرد پیشنهادی خود را به شرح ذیل اعلام کرده است:
یک: پررنگ کردن موضوعات سیاست خارجه در افکار عمومی و تلاش برای منزوی کردن موضوعاتی همچون عدالت، مبارزه با فساد و مساله طبقات محروم که نقطه قوت آیت الله رئیسی در سالهای اخیر بوده است.
دو: مطرح کردن ظریف در مقابل آیت الله رئیسی جهت دو قطبی سازی
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
روسیه: شرط بازیابی برجام رفع کامل تحریمهای ایران است
👤میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین:
🔹️راستی آزمایی قابل اعتماد در ایران ابزار چانهزنی نیست. این بخشی از بازیابی اجرای برجام ازسوی تمامی طرفها است که شامل برداشتن تحریمهای آمریکا علیه ایران نیز خواهد بود.
🔸خوش آمدید همکاران آمریکایی ما! روسیه آماده است تا با شما و دیگر طرفهای برجام تعامل کند تا در سریعترین زمان ممکن توافق هستهای بازیابی شود.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
7.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 #صدای_انقلاب شماره: 211
💠 منظور از دولت جوان انقلابی چیست؟
🎙 کارشناس برنامه: دکتر حسین عبداللهیفر
#جوان_انقلابی
#دولت_جوان
#انتخابات1400
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
⛔️دولت روحانی ۱۰ برابر بدهی بابک زنجانی، منابع ارزی کشور را تلف کرد
مشرق نیوز با اشاره به اظهارات اسحاق جهانگیری که گفته بود:
🔹«با قاطعیت میگویم که تا آنجا که من مطلع هستم یک دلار از پول نفت در این میان تلف نشد و نه تنها فردی مثل بابک زنجانی که افرادی بسیار کوچکتر از او نیز به وجود نیامدند.» نوشت:
🔹در حالی که بدهی بابک زنجانی حدود ۳ میلیارد دلار اعلام شده، دولت روحانی فقط در سالهای ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بالغ بر ۱۸ میلیارد دلار منابع ارز کشور را تلف کرد
🔹علاوه بر ۱۸ میلیارد دلار فوق که به صورت ارز مداخلهای یا حراج ذخایر طلای بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۶ و اوایل ۱۳۹۷ از دست کشور رفت و نصیب دلالان و میلیاردرها و رانتخواران شد، دولت روحانی در سال ۱۳۹۷ با معرفی ارز ۴۲۰۰ تومانی، مرحله جدیدی از تاراج منابع ارزی کشور را شروع کرد.
🔹طبق آخرین آمار از کل ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص داده شده، ۳ میلیارد دلار آن تا دیماه امسال فاقد هرگونه واردات بوده، حدود ۵ میلیارد دلار تعهد ایفا نشده و حدود ۶.۳ میلیارد دلار ارز منقضی شده که وارد نشده است. با جمع این ارقام با ۱۸ میلیارد دلاری که دولت روحانی در سالهای ۱۳۹۶ و اوایل ۱۳۹۷ به هدر داد، میتوان گفت دولت روحانی تاکنون ۱۰ برابر بابک زنجانی منابع ارزی کشور را تلف کرده است.
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi
⭕اعضاى هیأت اجرایی مرکزی انتخابات ریاست جمهوری انتخاب شدند
🔸️در پی انتخاب اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، نخستین جلسه این هیات بریاست وزیر کشور و با حضور همه اعضاء تشکیل شد که جمال عرف به عنوان نائب رییس هیات اجرایی مرکزی انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و سید اسماعیل موسوی به عنوان دبیر این هیات تعیین شدند.
🔸️اعضای اصلی نیز عبارتند از؛ سید حسین هاشمی، جمال عرف، عادل آذر، محمد رضا آیت الهی، سعید اوحدی، سید کامل تقوی نژاد، حسن غفوری فرد
🔸️اعضای علی البدل عبارتند از؛ یحیی آل اسحاق، حسین طاهری، علیرضا رشیدیان، اصغر افتخاری
🇮🇷 کانال ویتامین سیاسی 💯
🆔 https://eitaa.com/Vitaminsiyasi