❇️⭕️ بازتابش گاز متان از روی دریاچه ارومیه و تاثیر آن بر ابرها؟! (۲)
✅ امروز نه تنها در #کشورمان بلکه در #کل_دنیا شاهد اثرات مشهود #تغییر_اقلیم هستیم و به عنوان مثال میتوان به #کاهش_بارشها در کشور #انگلیس و #خشک_شدن_دریاچهها در #فرانسه و #ایتالیا و حتی #ترکیه اشاره کرد.
✅ برای بررسی #میزان_بارشها در #دریاچه_ارومیه باید کل #حوضه_آبریز_دریاچه مورد بررسی قرار گیرد و بارشهای چند روز اخیر در #شرق، #شمال_غرب_دریاچه و #جنوب_استان بر روی ورودی آب #دریاچه_ارومیه می تواند موثر باشد.
✅ از لحاظ #هیدرو_کلیمایی میزان #بارش در #کشور_ترکیه به دلیل #مجاورت این کشور با پهنههای آبی بزرگ #مدیترانه و #دریای_سیاه و سایر عوامل دیگر #از_ایران_بیشتر_است.
✅ علاوه بر این عامل، پدیدهای بنام #پدیده_فون میگوید؛ زمانی که یک #توده_مرطوب_هوا به #رشتهکوه_های_بزرگ برخورد میکند به خاطر #صعود و #سرد_شدن_توده، جبهه هوا مقدار زیاد بارش خود را انجام داده و برای طرف دیگر کوه سایهای از بارشها میرسد؛
✅ که نظیر آن را در وضعیت بارشها در طرفین #رشته_کوه_البرز (طرف شمال البرز پر بارش و طرف جنوبی رشته کوه البرز مثل سمنان و شاهرود کم بارش و خشک) شاهد هستیم که ما نیز این پدیده را در #کوههای_مرزی_ترکیه_و_ایران هم شاهد هستیم و قاعدتا باید بارش سمت ترکیه در مرز بیشتراز شرق آن یعنی ایران باشد.
منبع: فارس
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ پهلوان قاسمِ نامدار
✅ حضرت آیتالله خامنهای: این #آقای_حاج_قاسم از آنهایی است که #شفاعت_میکند_انشاءالله.
✅ سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی: تا کسی شهید نبود، شهید نمی شود. #شرط_شهید_شدن، #شهید_بودن_است. اگر امروز بوی شهید از رفتار و اخلاق کسی استشمام شد، شهادت نصیبش می شود. تمام شهدا دارای این مشخصه بودند.
✅ رهبر معظم انقلاب: #یک_قاسم_سلیمانی_کافی_است_که نه فقط استان کرمان، بلکه #ملّت_ایران_به_او_افتخار و مباهات #کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ پدیده هارپ و کنترل بارندگی در ایران
✅ از شایعات این روزها، #پدیدهٔ_هارپ است که گفته میشود دشمنان با استفاده از تکنولوژی خاصی، #امواجی را #به_یونسفر_زمین_ارسال_می_کنند تا #میزان_بارش_در_ایران_را_کنترل_کنند.
✅#یونسفر_در_ارتفاع_حدود_۸۵_کیلومتری از سطح #زمین_قرار_میگیرد. حال آنکه #تمام_پدیدههای_مربوط_به_ابر و بارندگی #در_تروپوسفر_رخ_میدهند که #ارتفاع_میانگین_آن_۱۲_کیلومتر و #حداکثر ارتفاعش در #مناطق_استوایی به حدود #۲۰_کیلومتری از سطح زمین میرسد.
✅ در هیچکدام از تئوریهای هواشناسی، #هیچ_ارتباطی_بین_پدیدههای_جوّی بهویژه فرایند تولید ابر و بارش #و_یونسفر_وجود_ندارد.
✅ علاوه بر این، #منطقاً هم #چنین_کاری_نمیتواند_قابل_تصور_باشد. زیرا به فرض که یک یا چند کشور قادر باشند با انجام کارهایی در یونسفر اقلیم را در مناطق هدف خود تغییر دهند، چنین توانایی آنها را حاکم مطلق جهان خواهد کرد و چنین سلاحی تمام دنیا را تحت فرمان آنها در میآورد.
✅ اگر آنها چنین سلاح قدرتمندی داشته باشند؛ میتوانند هر کشوری را که اوامرشان را اجرا نکند به #کویری_سوزان بدل کنند. ولی میبینیم که #هیچ_کشوری_تا_کنون_چنین_ادعایی_نکرده_است.
✅ #آمریکا که گمان می رود از هارپ استفاده کند تا به ایران ضربه بزند، خود هر ساله هم #درگیر_سیل است و هم #درگیر_خشکسالی.
✅ بدیهی است اگر میتوانست با استفاده از هارپ بارندگی را کم یا زیاد کند قاعدتاً باید میتوانست خشکسالیها و سیلهای خودش را هم چاره کند.
منبع: حسین ثنایینژاد، استاد هواشناسی دانشگاه فردوسی مشهد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بارورسازی ابرها؟!
✅ در مورد #موضوع_بارورسازی_ابرها #اگر این کار به صورت #اصولی_و_درست_انجام_پذیرد در #بهترین_حالت_۵_الی_۱۰_درصد میتواند بر #روی_بارشها_تاثیر بگذارد که آنهم منابع پایداری برای تولید آب محسوب نمیشود. همیشه از این روش به عنوان #روش_نامطمئن برای #تولید_آب یاد می گردد.
✅ #سازمان_جهانی_هواشناسی (WMO) به عنوان یک ارگان جهانی و متولی تخصصی مباحث آب و هوایی، #بارورسازی_ابر_را فقط #برای_کارهای_تحقیقاتی_قبول_داشته و در هیچ جای دنیا آن را به عنوان راهکار نجات از خشکسالی قبول ندارند.
✅ در هر صورت به نظر می آید در سال های آینده، سال های سختی را از نظر منابع آبی داشته باشیم؛ لذا برهمین اساس میبایست روش های متعارف و موفق دنیا از جمله صرفه جویی در مصرف آب، #سازگاری_با_کم_آبی و #افزایش_تاب_آوری_اقلیمی به کار گرفته شود و مبنای تخصیص #آبهای_سطحی_و_زیرزمینی قرار گیرد.
✅ لذا در این راه همه #آحاد_جامعه فرد به فرد #مسئول_بوده و همه باید در این راه به نوعی کمک کننده باشند. مسئولیت #سیاست_گذاران، #مدیران_آب، #دانشگاهیان و #صاحب_نظران نیز #سنگین_تر_بوده و می بایست مدیریت آب بسیار هوشمندانه صورت گیرد.
منبع: بهزاد حصاری، مدیر گروه محیط زیست پژوهشکده دریاچه ارومیه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ۶۱ کشور جهان در تنش آبی...
✅ از نظر #مؤسسه_منابع_جهان یکی از دلایل بروز #بحران_خشکسالی، #برداشت_بیش_از_اندازه_آب_در_جهان از #دهه_۱۹۶۰ است که دلیل آن هم #۲_برابر_شدن_تقاضای_مصرف است.
✅ #۱۷_کشور_جهان که دارای #یک_چهارم_از_جمعیت_جهان هستند با داشتن #وضعیت_خیلی_بحرانی_کمبود_آب روبرو هستند و #سالانه نزدیک به #۸۰_درصد_ذخیره_آب در دسترس خود را در #کشاورزی، #صنایع و #مصارف_شهری استفاده می کنند.
✅ #۴۴_کشور که #یک_سوم_جمعیت_جهان را تشکیل می دهند و با #وضعیت_بحرانی_کمبود_آب مواجه هستند؛ به طور #متوسط_بیش_از_۴۰_درصد ذخیره آبی در دسترس خود را استفاده می کنند.
✅ چنین شکافی بین #عرضه_و_تقاضای کشورها، باعث شده آنها در معرض #خشکسالی یا #افزایش_برداشت_آب قرار گیرند. #استرس_تمام_شدن_آب، تهدیدهای جدی برای #انسان، #معیشت_او و #تجارت ایجاد می کند؛ پیش بینیها نشان می دهد که اوضاع در حال وخیم شدن است مگر این که کشورها دست به کار شوند و مواردی مثل #رشد_جمعیت، #توسعه_اقتصادی و #شهرنشینی را که باعث #افزایش_تقاضای_آب می شود را مدیریت کنند؛ البته تغییرات آب و هوایی می تواند باعث #افزایش_بارندگی و تغییر تقاضا شود.
✅ #قطر، #اسرائیل، #لبنان، #ایران، #اردن، #لیبی، #کویت، #عربستان_سعودی، #اریتره، #امارت، #سن_مارینو، #بحرین، #هند، #پاکستان، #ترکمنستان، #عمان و #بوتسوانا از جمله کشورهایی هستند که در زمره #کشورهای_با_بحران_شدید_بیآبی قرار دارند.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🌡📈 نقشه آذر ماه ۱۴۰۲ #بی_هنجاری_ميانگين_دمای_بيشينه
⚠️🌡 بيشينه نابهنجاری دمای بيشنيه در #شمال_غرب تا #مركز_كشور با مقدار بيش از ۴/۵ درجه بوده است.
منبع: سازمان هواشناسی کشور
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🌡📈 نقشه آذر ماه ۱۴۰۲
#بی_هنجاری_ميانگين_دمای_كمينه
⚠️🌡 طبق این نقشه #مناطقی_از_شمال_غرب_کشور در آذر ماه ۱۴۰۲ بیشینه نابهنجاری دمای کمینه با مقدار بيش از ۴/۵ درجه سلسیوس را تجربه کرده اند.
منبع: سازمان هواشناسی كشور
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 پژوهشکده هرمز دانشگاه هرمزگان برگزار می کند:
✅ نخستین #کنفرانس_بین_المللی_اقتصاد_دریا_پایه
🗓 چهارشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۲
🏢 دانشگاه هرمزگان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
42.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ ⭕️ شعر مولوی...
✅ #تو_مکن_تهدیدم_از_کشتن_که_من
#تشنهی_زارم_به_خون_خویشتن
✅ گر بریزد خون من آن دوست رو
پایکوبان جان برافشانم بر او
✅ #رقص_و_جولان_بر_سر_میدان_کنند
#رقص_اندر_خون_خود_مردان_کنند
✅ چون جهند از دست خود دستی زنند
چون رهند از نقص خود رقصی کنند
✅ می رسد آواز عشق از چپ و راست
منطق الطیر #سلیمانی کجاست
✅ مطربانشان از درون دف میزنند
بحرها در شورشان کف میزنند
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت آب و هوا در ایران و کشورهای منطقه (۴)
✅ #وقوع_خشکسالی در #کشورهای_همسایه_شرقی از جمله #افغانستان در کنار برخی #اقدامات_سازهای این کشور #روی_رودخانه_هیرمند، موجب کاهش چشمگیر آورد این رودخانه شده و با توجه به وابستگی منابع آب استانهای شرقی بهویژه #سیستان و #بلوچستان به آب ورودی از رودخانه هیرمند، تامین آب این مناطق با چالشهای جدی مواجه شده است.
✅ علاوه بر مشکلات مربوط به #آب_شرب، #عدم_تامین_حقآبههای_زیست_محیطی، باعث ایجاد #کانونهای_گردوغبار در این مناطق شده و در کنار کمبود جدی آب شرب، زندگی مردم را با چالشهای بسیاری مواجه کرده است.
✅ همچنین #کاهش_میزان_بارش و #حاکم_بودن_شرایط_خشکسالی در کشورهای #همسایه_غربی (عراق) نیز موجب کم شدن ورودی #تالابها و #وضعیت_نامطلوب_اروندرود شده و با ایجاد #کانونهای_گردوغبار و نفوذ به داخل کشور، استانهای واقع در مناطق غربی و در برخی موارد بخشهای گستردهای از کشور درگیر این معضل میشوند.
ادامه دارد...
منبع: دنیای اقتصاد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بارورسازی ابرها...
✅ بیش از #یک_دهه_است که هر بار ایران وارد خشکسالی شده و پاییز و زمستانش نباریده #دو_موضوع روی خط خبری آمده است؛ #بارورسازی_ابرها و #دزدیده_شدن_ابرهای_بارانزا.
✅ #امکان_تغییر_انرژی_سامانههای_بارشی توسط انسان #وجود_ندارد. اخبار منتشر شده درباره #عقیم_سازی_سیستمهای_بارشی و #تغییر_مسیر_آنها_به_کشورهای_دیگر شایعه است و #از_نظر_هواشناسی_صحت_ندارد.
✅ #میانگین_بارشهای_بلندمدت_ترکیه حدود #۵۵۰_تا_۶۰۰_میلیمتر است اما میزان #میانگین_بارندگیهای_بلندمدت_ایران به حدود #۲۰۰_میلیمتر رسیده است.
✅ بنابراین میتوان گفت که #بارشهای_کشور_ترکیه بهطور کلی بین (۲.۵ تا ۳) برابر #از_ایران_بیشتر است.
✅ وظیفه عقیمسازی سیستمهای بارشی و یا انتقال آنها به مناطق دیگر شایعه است. #سیستمهای_جوی_بسیار_پر_انرژی هستند و قدرت بالایی دارند و #بشر_توانمندی_تأثیرگذاری بر این #سامانههای_جوی را ندارد.
✅ بایگانی رسانهها نشان میدهد که سالها پیش #بارورسازی_ابرها توسط #شرکت_هواپیمایی_آزادگان در #یزد اجرایی و عملیاتی شد اما چون #توجیه_اقتصادی_نداشت؛ ادامه نیافت.
✅ برای اجرای این پروژه، #۲_فروند_هواپیما هم از #روسیه خریداری شد اما به دلیل #اجرایی_نشدن_طرح، زمینگیر شدند. #طرح_اثرات_سوء هم بر #محیط_زیست داشت و #ترکیبات_جیوه را #وارد_خاک_منطقه میکرد.
✅ این طرح باعث میشد، #سموم_هوا گرفته و در خاک نفوذ یابد. علاوه بر آن ابرها حرکت میکردند و در جایی دیگر میباریدند.
منبع: احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت شمال کشور با خشک شدن دریای خزر؟!
✅ مدتی است که فعالان محیطزیست هشدار دادند که جان خزر در خطر است. از همان زمان که #ورودی_ولگا به #دریای_خزر صفر شده است. هرچند هنوز مشخص نیست دلیل اصلی بسته شدن ورودی آب ولگا به خزر چیست اما اثر زیادی بر این موضوع گذاشته است.
✅ تقریباً از تمام رودخانههای منتهی به خزر در #ایران، #قزاقستان، #آذربایجان، #ترکمنستان و #روسیه به دلیل #ساخت_سدها عملاً آبی به دریای خزر وارد نمیشود. #مهمترین_این_رودخانهها، #ولگا بود که باعث شد در طول #۲_سال سطح آب دریای خزر #۶۰_سانتی_متر کاهش پیدا و عقبنشینی کند.
✅ #خودداری_روسیه از #تامین_حقابه_دریای_خزر کاهش #۱۸۰_سانتی_متری_تراز این #دریاچه را در پی داشته است. از این میزان، #۶۰_سانتی_متر در #۲__سال_اخیر کاهش پیدا کرده است.
✅ آنطور که #گزارشها و #تصاویر_ماهوارهای نشان میدهند از #سطح_تراز_آب_دریاچه_خزر_سالانه بین #۲۰_تا_۳۰_سانتی_متر کاسته شده است.
✅ #خشک_شدن_خزر باعث خواهد شد #خاک_و_نمک به هوا بلند شود. وقتی منابع آبی کاهش مییابد، رطوبت سطح خاک کم میشود و خاک به هوا بلند میشود. در #محیطهای_تالابی علاوه بر #خاک، #نمک هم به هوا بلند میشود.
✅ هر چقدر #دریای_خزر عقبنشینی کند به دلیل #بستر_شوری که دارد ترکیبی از #خاک_و_نمک به هوا بلند میشود و #ذرات_کمتر_از_۱۰ و #۵_میکرون میتواند وضعیت خطرناکی برای سلامتی جانداران (انسان، حیوان و گیاهان) به وجود بیاورد و حتی #فتوسنتز را هم دچار مشکل کند.
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO