❇️ تکلیف وزارت نیرو جهت ایجاد بازار مبادله آبهای غیرمتعارف(۱)
✅ مجلس #وزارت_نیرو را مکلف کرد در سال اول اجرای قانون، با رعایت #بیلان_منابع_آب و در راستای #تعادل_بخشی_به_سفرههای_آب_زیرزمینی، #بازار_مبادله_آبهای_غیرمتعارف را با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد کند.
✅ نمایندگان در جلسه علنی (یکشنبه ۱۶ مهر) مجلس در جریان بررسی جزئیات#لایحه_برنامه_هفتم_توسعه، با ارجاع #بند_ت_ماده_۳۸ این لایحه به #کمیسیون_تلفیق برنامه برای بررسی بیشتر موافقت کردند.
✅ براساس بند (ت)؛ بهمنظور تقویت و #حفظ_منابع_آبی_کشور، وزارت امور اقتصاد و دارایی موظف است:
۱_ طی ۵ سال برنامه، #سالانه_نیم_درصد از ارزش محصولات کشاورزی پر آببر صادراتی خلاف #الگوی_کشت را اخذ و #هر_سال_نیم_درصد به این عوارض اضافه نماید تا در پایان سال پنجم میزان آن به #سه_درصد برسد و درآمد حاصل از عوارض فوق را به ردیف مربوط درآمدی نزد خزانهداری کل کشور واریز نماید. #هفتاد_درصد درآمد حاصل از اجرای این جزء بهمنظور #احیای_قنوات، #افزایش_بهرهوری_آب و محصولات کشاورزی، #اجرای_پروژههای_آبخیزداری و #الگوی_کشت در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و #سی_درصد مابقی به منظور نصب #کنتورهای_هوشمند_چاههای_آب_کشاورزی در اختیار وزارت نیرو قرار میگیرد. فهرست محصولات کشاورزی مشمول، به صورت سالانه توسط وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای هرسال تهیه و ابلاغ میگردد.
۲_ زمینه #واردات_محصولات_کشاورزی_آب_بر در سال اول برنامه و اجرای از ابتدای سال دو برنامه را فراهم نماید.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ تکلیف وزارت نیرو جهت ایجاد بازار مبادله آبهای غیرمتعارف(۲)
✅ #بند_ث_ماده_۳۸ لایحه با ۱۶۲ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۰ نماینده حاضر در جلسه تصویب شد.
✅ در این بند: #وزارت_نیرو مکلف است در سال اول اجرای قانون، با رعایت #بیلان_منابع_آب و در راستای #تعادل_بخشی_به_سفرههای_آب_زیرزمینی، #بازار_مبادله_آبهای_غیرمتعارف را با حفظ کاربری آب و جلوگیری از آلودگی و تخریب خاک ایجاد نموده و برای تشویق #سرمایهگذاران، حمایتهای لازم را از طریق #اعطای_مجوزها، #کمکهای_فنی_و_اعتباری و استفاده از #تسهیلات_بانکی صورت دهد. آییننامه اجرائی این بند مشتمل بر #سازوکار این #بازار، #شرایط_مبادله، #حجم، #دوره و #نوع_مصرف_آب با پیشنهاد وزارت نیرو و همکاری سازمان حفاظت محیطزیست کشور و وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی و صمت ظرف ۶ ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران میرسد.
✅ همچنین مجلس #بند_ج_ماده_۳۸_لایحه مذکور را با ۱۵۸ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در صحن علنی به تصویب رساند.
✅ بر اساس #بند_چ_ماده_۳۸ این لایحه؛ #هزینههای_نقدی_و_غیرنقدی انجامشده توسط #خیرین_حقیقی_و_حقوقی در #احداث، #توسعه و #تکمیل_طرحهای_آبرسانی و #اجرای_عملیات_آبخیزداری_و_آبخوانداری و احیا و #توسعه_منابع_طبیعی در چارچوب طرحهای مصوب ملی و استانی با تأیید وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی (سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور)، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
27.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 دوران بزن و دررو گذشته؛
❌ بزنید، می خورید.
✅ وای اگر #خامنه_ای_حکم_جهادم_دهد
ارتش عالم نتواند که جوابم دهد
✅ از اشک به هر چهره روان چشمه آب است
#گل_نیست ولی #شهر_پر_از_عطر_گلاب است
✅ سوزانده اگر حادثه #پروانه ما را
لرزانده اگر بار غمی شانه ما را
✅ در فطرت #یاران_علی دوست بدی نیست
جز #خون_شجاعانه حجر ابن عدی نیست
✅ از مرگ چه باکیست در این #راه_حسینی
از مرگ نترسیم که فرمود #خمینی
#ما_را_بکشید_ای_دلتان_زار_تر_از_پیش
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_Governance
⭕️🖌 #حکمرانی از #دهه_۱۹۹۰ به یکی از پارادایم های اجتناب ناپذیر علوم اجتماعی تبدیل
شده است.
✅ رشته های علمی گوناگون از قابلیت های این پارادایم برای تحلیل موضوعات و مسائل خود و راه حل یابی بهره می برند.
✅ در #محافل_آکادمیک و در بین #سیاستگذاران، در دهه های اخیر، ادبیات سیاستگذاری، شاهد یک انتقال مفهومی از تمرکز بر « #دولت» به مثابه #تنها_منشأ_اقتدار_ملی و اعمال
سیاست های عمومی به مفهوم « #حکمرانی» به معنای #نظام_توزیع_قدرت، اعمال حاکمیت و استفاده از تمام ظرفیت های اجتماعی جهت پیشبرد امور عمومی بوده است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ همه دستگاهها به رعایت سقف مجاز مصرف آب مکلف شدند.
✅ نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه نوبت یکشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۲ صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش #کمیسیون_تلفیق_برنامه_هفتم_توسعه جمهوری اسلامی ایران با تصویب #ماده_۴۰ و #بند_الف این ماده به شرح زیر موافقت کردند:
✅ ماده ۴۰- بهمنظور #حفظ_منابع_آبی، #تعادل_بخشی و #مهار_افت_سطح_آبهای_زیرزمینی و #جلوگیری_از_اضافه_برداشت از منابع آبی کشور اقدامات زیر انجام میشود:
☑️ الف- #دستگاههای_اجرائی، #نهادهای_عمومی غیردولتی، #نهادهای_انقلاب_اسلامی جمهوری اسلامی ایران و #نیروهای_مسلح مکلفند با همکاری وزارت نیرو، در سال اول اجرای برنامه #تمامی_منابع_آبی در اختیار خود را به #ابزار_اندازهگیری_هوشمند_استاندارد تحت پایش این وزارت، مجهز و مصارف آب خود را در #سقف_مجاز_اعلامی_وزارت تنظیم نمایند. در صورت #عدم_رعایت این تکالیف، هرگونه برداشت از این منابع آبی، #غیر_مجاز_تلقی_شده و #وزارت_نیرو_موظف_است در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط با آن #برخورد_نماید.
☑️ تبصره- در #شرایط_تنش_آبی با اعلام #شورای_عالی_آب، #دستگاهها، #نهادها و #ارگانهای مذکور #مکلفند_منابع_آبی و #اراضی_مستعد برای #حفر_چاه_آب_شرب خود را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ اتصال #خط_لوله_آب از #دریای_عمان به مرکز #سیستان_و_بلوچستان، تا پایان سال ۱۴۰۳
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📊⚠️ نگاهی به #دریاچههای_خشک_شده یا درحال نابودی #جهان
منبع: اعتماد آنلاین
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکومت_و_حکمرانی
#Government_and_governance
⭕️🖌تفاوت حکومت و حکمرانی
✅ در حکومت #روابط_قدرت #عمودی اما در حکمرانی #افقی است.
✅ در حکومت #منطق_دستور حاکم است اما در حکمرانی #منطق_مذاکره_و_اقناع
✅ حکومت قائل به #تمرکز_قدرت_و_تصمیم_گیری است اما
حکمرانی بر #عدم_تمرکز_و_تنوع_بازیگران عرصه تصمیم گیری تاکید دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح های آبرسانی...
✅ در برنامه #طرحهای_آبرسانی عدد چشمگیر #تأمین و #ایجاد_زیرساخت برای #۷۰۰_میلیون_متر_مکعب تأمین #آب_شرب و #مصارف_بهداشتی آمده که این میزان، عدد قابل توجهی است؛ چرا که در ابتدای دولت سیزدهم #مجموع_آب_شرب و #بهداشت کشور #زیر_۸_میلیارد بود و اکنون #رشد حدود #۹_درصدی داشته است.
✅ اکنون #۱۸_طرح_آبرسانی با #ظرفیت_۱۸۶۰۰_لیتر_بر_ثانیه با #۵۸۸_میلیون_متر_مکعب به بهرهبرداری رسیده است.
✅ با اجرای #۱۰۵_طرح، #مجموع_آب انتقال شده، به #۲_میلیارد و #۱۰۰_میلیون_متر_مکعب می رسد.
✅ برای #شبکههای_آبیاری و #زهکشی مبلغی بالغ بر #یک_میلیارد_دلار از صندوق توسعه ملی در اختیار #وزارت_نیرو و #وزارت_جهاد قرار گرفته است.
✅ این ضریب در بخش #شبکههای_آبیاری و #زهکشی به #۹۸_درصد خواهد رسید و در پایان دولت سیزدهم نیز این میزان ۱۱۷ درصد خواهد شد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۱۵ الی ۲۱ مهر)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، وضعیت کمبارشی در سال آبی جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم تداوم دارد. برایناساس، برای هفته جاری وقوع بارش در نواحی شمالی پیشبینی میشود. بر پایه این گزارش:
💧#حوضه_آبریز_دریای_خزر این هفته با بیشینه بارش ۷۷.۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۹.۳ میلیمتری، بیشترین میزان بارش را در میان حوضههای آبریز اصلی کشور دارد.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم هم با بیشینه بارش ۱۹.۲ میلیمتری و متوسط محدوده ۵.۱ میلیمتری مقام دوم حوضههای پربارش را دارد.
💧#حوضه_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان بیشینه بارش ۱۶.۴ میلیمتری و متوسط محدوده سه دهم میلیمتری را تجربه میکند.
💧#حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۱۶.۱ میلیمتر و متوسط محدوده هشت دهم میلیمتری دارد.
💧این هفته #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه نیز بیشینه بارش ۱۳ میلیمتری با متوسط بارش ۲.۳ میلیمتر را دارد.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم این هفته با بیشینه بارش یکدهم و متوسط محدوده صفر میلیمتر جایگاه کمبارشترین حوضه آبریز را دارد.
همچنین این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجهدو کشور ۱۲ حوضه بدون بارش است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۲ الی ۲۸ مهر)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، وضعیت کمبارشی در سال آبی جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم تداوم دارد. باتوجهبه چشمانداز بارش پیشبینیشده برای هفته آینده، وقوع بارش برای مناطق شمال و شمال غرب کشور مورد انتظار نیست. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه (هفته آینده) تمام حوضه اصلی آبریز کشور دارای بارشهای متفاوتی خواهند بود که پربارشترین آنها، حوضه آبریز دریای خزر و کمبارشترین هم حوضه آبریز مرزی شرق خواهد بود. بر همین اساس، پیشبینی میشود:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه بیشینه بارش ۶۱.۵ میلیمتری و متوسط محدوده ۱۰.۳ میلیمتری را داشته باشد.
💧برای #حوضه_آبریز_خلیجفارس و #دریای_عمان نیز در هفته منتهی به ۲۸ مهرماه بیشینه بارش ۵۲.۵ میلیمتری و متوسط بارش ۳.۵ میلیمتری پیشبینی میشود.
💧بر اساس پیشبینیها، #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده بیشینه بارش ۴۷.۶ میلیمتری با متوسط بارش ۸.۶ میلیمتر را خواهد داشت.
💧همچنین #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۲۷.۶ میلیمتری و متوسط محدوده ۹ دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم هم بیشینه بارش ۲.۶ میلیمتری با متوسط محدوده یکدهم میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم دارای بیشینه بارش یکدهم میلیمتری و متوسط محدوده بارش صفر میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
همچنین ۸ حوضه آبریز درجه ۲ هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 بحران منابع آب در ایران... (۱)
❌ بر پایۀ آمارهای در دسترس، طی #۶۰_سال_گذشته، #جمعیت_ایران_۵_برابر شده است. روشن است این جمعیت، هم به خوراک و پوشاک نیاز دارد، هم شغل و درآمد. سیاستهای اجراشده طی این چند دهه نشان میدهد بخش بزرگی از این نیازها با تکیه بر #کشاورزی_در_سرزمینهای_خشک به عنوان یک بخش کارآفرین و استقرار پیدرپی #صنایع_آببَر مانند #صنعت_فولاد در دل این مناطق خشک تأمین شده است.
❌ ادامۀ این سیاستهای ناکارآمد آیندۀ مبهمی پیش روی ایرانزمین قرار داده است؛ چنانکه امروز #تالابها و #دریاچههای ایران خشک و برهوت شدهاند، #تخلیۀ_روستاها و #رشد_مهاجرت و #حاشیهنشینی به رقم بحرانی #۲۰_میلیون_تن رسیده و در این میان، نهتنها از اقدامات اصولی خبری نیست، بلکه استقرار #صنایع_فولاد در داخل سرزمین بهویژه در #دشتهایی_با_بیلان_منفی همچنان و با افتخار ادامه دارد؛ از جمله در #خشکترین_استان_کشور، یعنی #سیستان و #بلوچستان که به لحاظ #فقر_منابع_آبی رو به #تخلیۀ_جمعیتی است.
❌ به گفتۀ یکی از مسئولان، این افتخار نصیب استان شد تا به #صنعت_فولاد با #ظرفیت_توسعۀ_۶۰_هزار_تُن و #تولید_۳۰_هزار_تن_میلگرد در فاز اول دست پیدا کند!
❌ یا در همین استان خشک و بیآب در #شهرستان_خاش، امسال حدود #۳۰۰۰_تن_سیبزمینی تولید شد تا برای حدود #۳۰۰_نفر_شغل ایجاد کند؛ استانی که بر پایۀ ارزیابیهای کارشناسانه و در پی قطع #حقابۀ_ایران_از_هامون، پیشبینی سختی برای آب آشامیدنی آن هم شده است.
ادامه دارد...
منبع: اطلاعات، محمد داودبیگی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO