⭕️ وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۹ مهر الی ۵ آبان)
❇️ به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، وضعیت کمبارشی در#سال_آبی_جدید در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم کشور همچنان ادامه دارد.
✅ بر این اساس، برای #هفته_منتهی به #۵_آبان_ماه، وقوع بارش برای مناطقی از جنوب کشور مورد انتظار نیست.
✅بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به ۵ آبانماه همه حوضه اصلی آبریز کشور دارای بارشهای متفاوتی خواهند بود که #پربارشترین آنها #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی و #کمبارشترین هم #حوضه_آبریز_قره_قوم خواهد بود. بر همین اساس پیشبینی میشود:
💧#حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۲۷ میلیمتری و متوسط محدوده ۶ دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧برای #حوضه_آبریز_خلیجفارس و #دریای_عمان نیز در هفته منتهی به ۵ آبانماه بیشینه بارش ۱۷.۹ میلیمتری و متوسط بارش سه دهم میلیمتری پیشبینی میشود.
💧#حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۵ آبانماه بیشینه بارش ۹.۲ میلیمتری و متوسط محدوده چهاردهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧همچنین بر اساس پیشبینیها #حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته منتهی به ۵ آبانماه بیشینه بارش ۷.۵ میلیمتری با متوسط بارش سه دهم میلیمتر را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم هم بیشینه بارش چهار دهم میلیمتری با متوسط محدوده صفر میلیمتری را تجربه خواهد کرد.
💧#حوضه_آبریز_مرزی_شرق هم دارای بیشینه بارش پنج دهم میلیمتری و متوسط محدوده بارش صفر میلیمتری خواهد بود.
همچنین دو حوضه آبریز درجه ۲ کشور هم بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ #طرح_لایروبی_کانال_آشوراده با #۹۵_درصد_پیشرفت به مراحل پایانی خود رسیده است و تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد.
✅ #انتقال_آب_دریا و #لایروبی_کانال_آشوراده یکی از اقدامات ۱۵ گانه نجات #خلیج_گرگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ ضرورت تدوین الگو مصرف آب در بخش کشاورزی
✅ بخش #کشاورزی_ایران_الگوی_مصرف_آب_ندارد و با ایجاد #سامانه_نیاز_آبی_گیاهان ( نیاز آب) امیدواریم قدمی در جهت ایجاد الگوی کشور برداشته شود.
✅ در حدود #۶۰_سال است که #موسسه_تحقیقات_خاک_و_آب_ایران بر روی #نیاز_آبی_گیاهان در سراسر کشور فعالیت تحقیقاتی و مطالعاتی دارد و نتایج این مطالعات و تحقیقات را در #پایگاه_اطلاعات_جامع که شامل #اطلاعات_اقلیمی، #گیاه، #خاک_مناطق، #تاریخ_های_کاشت و #برداشت و #عملکرد_گیاهان جمع آوری کرده در سامانه نیاز آبی گیاهان بارگذاری کرده است.
✅ #سامانه_نیاز_آبی در #سال_۱۴۰۱ به عنوان سامانه مرجع در سطح کشور معرفی شد و مورد بهره برداری کشاورزان، محققان و باغداران قرار گرفته است و سامانه نیاز آب توانایی برآورد نیاز آبی گیاهان مختلف در هر در هر نقطه مکان دارد.
✅ اگر #الگوی_مصرف_آب_کشاورزی در ایران برای #گیاهان_گوناگون و #مناطق_مختلف تعریف شود قدمی مثبت برای #استفاده_بهینه و #کاهش_مصرف_آب_کشاورزی در سطح ایران خواهد بود و کمک موثری در #تخصیص و #باز_تخصیص_منابع_آب در مناطق شد و کمک موثری خواهد شد تا از #بحران_کم_آبی عبور بکنیم.
✅ اگر الگو مصرف آب در بخش کشاورزی در سطح کشور اجرایی شود و بر اساس آن به کشاورزان #مجوز_بهره_برداری_از_آب اعطا شود، از آب استفاده بهینه می شود. در این راستا #سامانه_نیاز_آب_گیاهان در جهت تحقق استفاده بهینه آب در کشاورزی ایران است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۱)
✅ بالاخره پس از سالها وضعیت تعلیقی و شرایط #نه_جنگ و #نه_صلح در #غرب_آسیا، آتش زیر خاکستر اختلافات #رژیم_اشغالگر_اسرائیل و #فلسطینیان به شعلهای مهیب تبدیل شد که بر اساس شواهد، به سرعت در حال گسترش به نقاط دیگر است.
✅ در خلال اخبار درست و غلطی که این روزها فضای رسانههای جهان را فرا گرفته است، خبری که صحت آن بارها تأیید شد، #موضوع_قطع_آب_و_برقِ_غزه از سوی برخی مقامات #رژیم_صهیونیستی از جمله #وزیر_انرژی و #وزیر_دفاع این رژیم بود.
✅ موضوعی که با وجود #اهمیت_ویژهای که داشت، آنچنان که باید مورد توجه #مجامع_بینالمللی و #حتی_داخلی قرار نگرفت و صرفا #دفتر_کمیساریای_عالی_حقوق_بشر_سازمان_ملل در ۱۰ اکتبر با اشاره به گزارشهای موجود، نسبت به #محرومیت از دسترسی شهروندان به #آب، #برق و #غذا ابراز نگرانی شدید کرد و آن را #مصداق_مجازات_دسته_جمعی دانست.
✅ با این مقدمه کوتاه در این یادداشت کوتاه سعی خواهد شد با ذکر مختصری از سوابق جایگاه #حق_دسترسی_به_آب و #تأسیسات_بهداشتی به عنوان یک #حق_طبیعی_بشری در #نظام_بینالملل، لزوم توجه به این موضوع که میتوان آن را به منزله #نوعی_کشتار_جمعی توأم با #درد_و_رنج در #طولانی_مدت و #نقض اصول مهم « #تفکیک»، « #تناسب» و « #انسانیت» در #حقوق_بینالملل_بشردوستانه دانست، مورد توجه قرار گیرد.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
14.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ ❇️ مقام معظم رهبری:
✅ #حامیان_رژیم_صهیونیستی و برخی از افراد این رژیم غاصب #یاوهگوییهایی در این دو سه روز #کردهاند از جمله اینکه #ایران_اسلامی_را_پشت_این_حرکت معرفی میکنند. #اشتباه_میکنند.
✅ #ما البته #از_فلسطین و مبارزات #دفاع_میکنیم. ما #پیشانی و #بازوی #طراحان_مدبر و #هوشمند و #شجاع_فلسطینی_را_میبوسیم و به آنها افتخار میکنیم.
✅ اما #آنها که میگویند کار فلسطینیها ناشی از غیر فلسطینیهاست، #ملت_فلسطین_را_نشناختند، ملّت فلسطین را #دستکم_گرفتهاند؛ اشتباهشان در همین است؛ اینجا هم #محاسبهی_غلط_میکنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔⭕️ انجمن آبخیزداری ایران برگزار می کند:
✅ هجدهمين #همايش_ملی_علوم و #مهندسی_آبخيزداری با محوريت بازيابی و احيای منابع آب و خاك
🗓 ۱۶و ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۲
آدرس سایت:
https://wms1402.kashanu.ac.ir
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ وضعیت بهره برداری از دشت های ایران
✅ #تمرکز بیش از حد #جمعیت و #بارگذاری بیش از حد #صنایع_آب_بر و #کشاورزی_ناهمتراز_آب بر خارج از #توان_اکولوژیک در #دشت_ها و مناطق مختلف موجب شده #همه_استان_ها و #شهرهای_ایران با #کمبود_چشمگیر_آب مواجه شوند.
✅ بر همین اساس #برداشت_خارج_از_برنامه_آب از #سفره_های_آب_زیرزمینی، موجب شده است که #دشت_های_ایران به وضعیت #دشت_های_آزاد_ممنوعه، #ممنوعه، #ممنوعه_بحرانی درآیند.
✅ #غالب_دشت_ها در استانهای ایران دچار #مرگ_آبخوان شده اند که تنها دلیل این بحران، #توسعه_نامتوازن و #خارج_از_توان_اکولوژیک هر منطقه است که شوربختانه چنین #وضعیت_بحرانی را پدید آورده است.
منبع: سازمان برنامه و بودجه، markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
✅ در #سال_آبی_گذشته (مهر ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲) نزدیک به #یک_میلیارد_متر_مکعب از #حقابه_محیط_زیستی_دریاچه_ارومیه تخصیص یافت.
✅ براساس پیشبینیهای هواشناسی، قرار است از #آبان_ماه شاهد وقوع بارشهای مؤثری در -حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه باشیم و بر این مبنا، #وزارت_نیرو قول داده است که در #سال_آبی_جاری، #رهاسازی_آب به سمت دریاچه را زودتر از همیشه آغاز کند.
✅ ممکن است #اولین_مرحله از #رهاسازی_آب از برخی سدها در #نیمه_دوم_آبانماه انجام شود، اما مرحله نخست رهاسازی آب از سدهای دیگر به ماههای #آذر و #دی موکول شود.
✅ از سالهای گذشته #برخی_کشاورزان در طول #مسیر_رودخانهها و مسیلهای منتهی به #دریاچه_ارومیه، سردهنههایی را برای #انحراف #روانآبها به سمت اراضی کشاورزی و باغی ایجاد کرده اند.
✅ بهمنظور #تشدید_نظارتها در راستای #جلوگیری_از_انحراف_حقابه_محیطزیستی دریاچه ارومیه، قرار شده است که در هر دو استان #آذربایجان_شرقی و #غربی، #نیروهای_یگان_حفاظت_منابع_طبیعی به #نیروهای_نظارتی_شرکتهای_آبمنطقهای کمک کنند تا با #بستن_سردهنهها حداکثر حقابه ممکن را به طرف دریاچه هدایت شود.
✅ در #سال_آبی_جاری، تکمیل #فاز_دوم_تونل_کانیسیب نیز به صورت جدی پیگیری میشود و احتمالا این پروژه تا پایان سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری خواهد رسید تا ظرفیت رهاسازی آب از سمت این تونل به دریاچه ارومیه به حدود دو برابر مقدار کنونی افزایش یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بررسی ابعاد ممانعت از حق دسترسی به آب در مناطق اشغالی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل از منظر حقوق بینالملل (۲)
✅ #حق_بر_آب به منزله یک #حق_طبیعی_یا_فطری است. حقی که از #آفرینش_انسان_و_جامعه به وجود آمده و خصیصه اصلی #حقوق_طبیعی به دلیل آنکه از سرشت انسان سرچشمه میگیرد، #ازلی، #ابدی و #جهانی است؛ بدین معنی که #زمان، #مکان و #شرایط_آن_را_تغییر_نمیدهد و همزاد همیشگی هر انسان است.
✅ #گفتمان_حق_بر_آب در #حقوق_بینالملل ابتدا در #مجمع_عمومی_سازمان_ملل در #سال_۱۹۶۶ مورد توجه قرار گرفت و بعد طی تحولات هنجاری با #کنفرانسهای_محیطزیستی ادامه یافت و اهمیت توجه #جوامع_جهانی بیش از پیش بدان معطوف شد.
✅ نتیجه این رویه آن بود که « #حق_بر_آب_و_بهداشت» در #تفسیر_عام #شماره_۱۵_کمیته_حقوق_اجتماعی_اقتصادی_فرهنگی در #سال_۲۰۰۲ مطرح شد و در قطعنامههای 292/64/RES/A #مجمع_عمومی_سازمان_ملل و 1/18/RES/HRC/A #شورای_حقوق_بشر به صراحت مورد تأکید قرار گرفت.
✅ تفسیر کمیته فوق رجوع به برخی از #مفاد_بنیادین_اعلامیه_جهانی_حقوق_بشر #مصوب_۱۹۸۴ است که بر #نقش_اساسی_آب در #حق_حیات و #اصل_بنیادین_کرامت_انسان در آن اعلامیه تأکید دارد.
✅ در تعریف، #حق_بر_آب شامل بر #حق_بر_آب_کافی، #سالم، #قابل_قبول، #قابل_دسترسی و #مقرون_به_صرفه برای مصرف است.
✅ در کنار این اقدامات، #شورای_حقوق_بشر_سازمان_ملل_متحد با انتصاب #گزارشگر_ویژه اهمیت موضوع را به #دولتها یادآور شده و از این طریق در ترویج نگاه حقوق بشری به ضرورت تأمین آب کمک کردند.
ادامه دارد...
منبع: شرق؛ صادق جمالی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
22.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ ⭕️ رهبر معظم انقلاب:
✅ البتّه #رژیم_صهیونیستی هر کار هم بکند، جبران #شکست_مفتضحانهای را که در این قضیّه خورد نخواهد توانست بکند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🔔⭕️ شرکت مدیریت منابع آب ایران و انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران برگزار می کنند:
✅ نشست تخصصی "استفاده از #آب_شور_دریا و #غیر_متعارف برای #مصارف_شرب و #صنعت"
🗓 ۷ آبان ۱۴۰۲
🏢 سالن خلیج فارس شرکت مدیریت منابع آب ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ ⭕️ پیامبر اسلام (ص):
✅ آب را هدر نده؛
هر چند کنار رودی پر آب باشی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO