❇️⭕️ تدوین برنامه ملی سازگاری با تغییر اقلیم با محوریت آب، امنیت غذایی و سلامت (۲)
✅ #سازمان_محیط_زیست اکنون در حال تهیه #برنامه_ملی_سازگاری با #تغییر_اقلیم است. این برنامه بخشهای شامل #منابع_آب، #امنیت_غذایی و #سلامت و #بهداشت را در بر میگیرد.
✅ در #سال_۹۶ برنامه راهبردی تغییر اقلیم در راستای حفظ و صیانت از منابع آب تهیه شده است که این برنامه با توجه به اینکه مصوب کارگروه ملی بوده، نیاز به بازنگری مجدد دارد. به علاوه لایحهای ارائه شده که در ضمن این لایحه، ماده واحدهای پیشنهاد شده است که سازمان محیط زیست را مکلف میکند در طی سال آتی، #برنامه_راهبرد_ملی با #رویکرد_سازگاری را در کشور تهیه کند که تهیه این برنامه با همکاری دستگاههای ذیربط امکانپذیر است.
✅ در #برنامه_جدید، #وظایف_همه_دستگاهها مشخص شده است و این برنامه باید با توجه به شرایط روز کشور، مجدداً بازنگری شود که به طور مسلم میتواند در بحث #سازگاری_با_تغییر_اقلیم کمککننده باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️ ⭕️ ذخیره آبی سدها دیگر پاسخگوی تامین آب شرب مشهد نیست
❇️شرکت آب منطقهای خراسان رضوی:
✅ #کاهش_شدید و بیسابقه #ذخیره_آبی سدهای #دوستی، #طرق، #ارداک و #کارده که تامین کننده بخش قابل توجهی از #آب_شرب_مشهد بودهاند؛ بسیار نگران کننده است. ذخیره آبی سدها، دیگر پاسخگوی تامین آب شرب نیست.
✅ #میزان_بارندگی در #سال_آبی_جاری را تنها (۷/۱) #میلی_متر بوده است. این میزان #نسبت_به_میانگین_دراز_مدت #۳۲_درصد کمتر بوده است.
✅ با وجود این مشکلات مصمم هستیم با بهرهگیری از ظرفیتهای موجود، در تامین آب شرب مردم مشکلی پیش نیاید.
✅ #اقدامات_انجام_شده برای #تامین_آب_شرب_مشهد با بهرهگیری از #چاهها و #قنوات در دستور کار است. برای تامین آب شرب مورد نیاز مجاوران و زائران امام هشتم(ع)، پروژههایی از قبیل #حفر و #تجهیز_۳۰_حلقه_چاه_اضطراری در #غرب_مشهد، #احداث_مخازن_۲۰_هزار_متر_مکعبی، #بهسازی_۵۰_حلقه_چاه، اجرای #خطوط_جمعآوری و #انتقال_آب_چاههای_جدید و #کیفی_سازی_۲۱_حلقه_چاه، خط #انتقال_آب از #غرب_دشت_مشهد، #سامانه_آبگیر_شناور_سد_دوستی، تامین آب مشهد از طریق #جایگزینی_پساب_تصفیه_شده با آب کشاورزی، #انتقال_آب_از_دریا و سایر حوزههای خارج از استان توسط شرکتهای آب منطقهای و آبفای مشهد شروع و در دست اقدام است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ وضعیت کشاورزی در ایران....
✅ #کشاورزی_ایران_۱۱_درصد از #تولید_ناخالص_داخلی ایران را تشکیل می دهد و حدود #۲۰_درصد از #اشتغال_ایران را در بر دارد.
✅ این #سهم_مشارکت عرصه #کشاورزی زمانی روشن تر می شود که #سهم_مصرف_آب در این بخش را هم به فاکتورهای سنجش بازدهی این حوزه بیافزاییم که #سالانه #۶۵_درصد_منابع_آب_استحصال شده ایران را مصرف می کند.
✅ #بخش_کشاورزی_امنیت_غذایی ایران را تضمین می کند ولی شوربختانه بها ندادن دولتها به #کشاورزی_و_صنایع_تبدیلی موجب شده #سالانه_۳۰_درصد_محصولات_کشاورزی ایران #تبدیل_به_ضایعات شود که سالانه این مقدار ضایعات برابر است با #پرت_و_هدر_رفت_۲۰_میلیارد_متر_مکعب آب در ایران.
✅ طبق نظر #FAO آن #کشاورزی_موفق است که در #هر_دوره_کشت از هر #۱_متر_مکعب_آب بتواند (۴/۵) #کیلوگرم_محصول و (۲/۵) #دلار_کسب_درآمد کند که این میزان #در_ایران_۷۵۰_گرم و #۳۰_سنت است.
منبع: شرکت مدیریت منابع آب ایران، حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
20.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ مقام معظم رهبری:
#لزوم_تشکیل_هیئت_های_اندیشه_ورزی
در دیدار با #بسیجیان (۱۳۹۵/۹/۳)
✅ من اصرار دارم این کلمهی «اتاق فکر» را که فرنگیها می گویند به کار نبرم. اتاق فکر یک تعبیر فرنگی است، میآیند آقایان مینشینند کلمات فرنگی را تبدیل می کنند به ترجمهی تحتاللفظی فارسی، همان ها را مدام با افتخار به کار میبرند؛ نه، #ما_خودمان_زبان_داریم، واژهسازی کنیم.
✅ « #هیئت_های_اندیشهورز» از «اتاق فکر» خیلی گویاتر هم هست. #ما_هیئت_های_اندیشهورز_لازم_داریم. کجا؟
در دو نقطه:
#یکی_در_رأس،
#یکی_در_لایهها.
✅ از جنگ سخت که احتیاج دارد به هیئت اندیشهورز برای ترسیم و تعیین حدود این کار که
#چه_کسی_برود،
#کِی_برود،
#چه_جوری_برود؛
✅ تا #جنگ_نرم که عرصهی بسیار وسیعی است و روزبهروز هم با گسترش این #فضای_مجازی دارد گستردهتر می شود و خیلی هم #خطرناکتر_از_جنگ_سخت_است.
✅ در جنگ سخت، #جسم_ها_به_خاک_و_خون_کشیده_می_شوند، [ولی] #روحها_پرواز_می_کنند و میروند به بهشت؛ [امّا] در جنگ نرم، اگر خدای نکرده دشمن غلبه بکند، #جسم_ها_پروار_می_شوند و سالم می مانند، [ولی] #روح_ها_می_روند_به_قعر_جهنم؛ فرقش این است؛
✅ لذا جنگ سخت و جنگ نرم هیئت اندیشهورز لازم دارد؛ تا #سازندگی که بسیج یک جاهایی مشغول سازندگی است؛ تا تقسیم #مأموریّت_های_جغرافیایی -همین که #آمایش_سرزمینی می گویند؛
✅ تمام این لایههای مختلف و لایههای گوناگون دیگر، هرکدام هیئت های اندیشهورز لازم دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
13.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 ❇️⭕️ تأمین حق آبه تالابهای کشور کمتر از ۲۰ درصد نیاز آنها
✅ #حق_آبه_تالاب_های کشور #کمتر_از_۲۰_درصد_نیاز_آنها تأمین شده است
✅ باید در زمینه #حفر_چاه_های_غیر_مجاز و #مصارف_بخش_کشاورزی تجدید نظر شود. چون #کشت_گیاهان_با_مصرف_زیاد_آب توجیه ندارد و دولت مصمم است #حق_آبه کامل به #تالاب_ها اختصاص یابد.
منبع: خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⚠️🌎🔥قربانیان اقلیمی
⚠️ ⭕️❌ تغییرات اقلیمی تا چه اندازه سبب آواره شدن کودکان شده است؟
منبع؛ تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ میزان مصرف واقعی آب در بخش کشاورزی...(۱)
✅ #وزارت_نیرو در آخرین اظهارنظر خود عنوان کرده که #سالانه_۱۰۰_میلیارد_متر_مکعب_آب حاصل #بارش_نزولات_آسمانی استحصال و بهره برداری می کند و از طرفی عنوان می کنند که #بخش_کشاورزی_۹۰_درصد_آب استحصال شده را #مصرف_می_کند و #۱۰_درصد_مابقی صرف #شرب و #صنعت می شود که این محاسبات وزارت نیرو به نظر کاملا اشتباه است.
✅ اینکه هم اکنون اعلام می شود: #کشاورزی_در_حال_بلعیدن_آب_سفره_های_زیر_زمینی است؛ این هم کاملا اشتباه است. کدام آب؟ آب کدام سفره زیرزمینی؟ مگر آبی در سفره های آب زیرزمینی ایران باقیمانده که کشاورزی بخواهد مصرف کند؟
✅ از مجموع #۶۰۹_دشت_ایران به دلیل عدم توجه به #توان_اکولوژیک و #اضافه_برداشت_آب از #سفره_های_آب_زیرزمینی در #۵۰۰_دشت ایران #فرونشست_زمین حادث شده است و در #شرایط_ممنوعه_بحرانی قرار دارند و #۷۰_دشت هم در #شرایط_ممنوعه هستند و کلا #۳۹_دشت در #شرایط_مانا قرار دارند.
✅ پس اینکه هم اکنون گفته می شود #کشاورزی در حال استفاده #غارتگرانه از #منابع_آب_زیرزمینی است هم #کاملا_کذب و #اشتباه_می_باشد زیرا #غالب_چاه_های_عمیق یا #کاملا_خشک شده اند یا #آب_بسیار_اندک و #محدودی_دارند که پاسخگوی نیاز کشاورزی نیست.
✅ البته #بخش_کشاورزی_بزرگترین_مصرف_کننده_منابع_آبی_ایران است ولی پذیرش آن موضوع که #کشاورزی_۹۰_درصد منابع آبی ایران را مصرف می کند صحیح نمی باشد.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب لاکچری؛ مد جدید دنیای ثروتمندان در بحبوحه بیآبی (۱)
✅ #آب_لاکچری، #آب_سبکی_است که از #منابع_طبیعی سراسر دنیا استخراج و در #بسته_بندیهای_شیشهای_لوکس با #قیمتی_گزاف به هتلها، رستورانها و خانههای ثروتمندان عرضه میشود.
✅ با وجود این که #سازمان_ملل_متحد بیش از یک دهه پیش، #دسترسی_به_آب را #یک_حق_اولیه_بشری اعلام کرد، هنوز #میلیونها_نفر در #سرتاسر_جهان_آب تمیزی برای #نوشیدن_ندارند
✅ در شرایطی که #گرمای_شدید_سفرههای_زیرزمینی و #چاههای_بیشتری را #خشک و #افراد_بیشتری را #تشنه_میکند، آب لوکس در میان ثروتمندان جهان مد شده است.
ادامه دارد...
منبع: ایمنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
8.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹❇️⭕️ مقام معظم رهبری:
✅ اگر بخواهم به شما #ورزشکارها درباره این ❌حوادث اخیر یک جمعبندی ارائه بدهم، آن جمله این است:
✅ #رژیم_صهیونیستی در #طوفان_الاقصی ❌ضربه فنی شد.
✅ یعنی #حماس به عنوان #یک_گروه_مبارز و #نه_دولت_و_کشور با امکانات زیاد، #توانست_دولت_غاصب_صهیونیست را #با_آن_همه_امکانات_ضربه_فنی_کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ میزان مصرف آب در بخش کشاورزی(۲)
✅ #زمین_خواری_های_اراضی_کشاورزی در سطح کشور همراه با #ویلا_سازی بدون مجوز و برداشت از #چاه_های_آب>عمیق در مناطقی که #سند_زمین_زراعی_است به حساب کشاورزی قلمداد می کنند.
✅ از سوی دیگر #سهم_مصرف_بخش_کشاورزی در بخش #آبهای_سطحی_روند_نزولی دارد. عمده آبهای سطحی کشور به #سدها سرازیر می شوند. در سالهای منتهی به ۱۳۹۹ فقط #۴۱_درصد_آب خروجی از سدهای کشور برای کشاورزی رها شده است. این در حالی است که تمام آب رها شده به دست بهرهبردار در زمینهای کشاورزی نرسیده و قسمتی از این آب های رها شده از طریق نفوذ و تبخیر از دست می رود.
✅ بنا بر #آخرین_بیلان_آب منتشر شده (۳۲/۴) #درصد_از_آبهای_برداشت_شده از #منابع_سطحی و #زیرزمینی تحت عنوان #آب_بازگشتی دوباره به چرخه منابع آبی باز می گردد. با این حال با در نظر گرفتن #سناریوی_بدبینانه مبنی بر #عدم_وجود_آب_بازگشتی در مصارف #شرب و #صنعت و استفاده از تمام آب تخصیص یافته در این بخش ها (۲۳/۴) #میلیارد_متر_مکعب از آب مصرفی #بخش_کشاورزی از طریق #رواناب_خروجی از مزرعه و نفوذ به آبخوان به منابع آبی باز می گردد.
✅ بر این اساس #مصرف_بخش_کشاورزی برابر (۶۴/۵) #میلیارد_متر_مکعب یعنی (۶۵/۷) #درصد_کل_آب_مصرفی_کشور برآورد می شود که با #مصرف_اعلامی #۹۰_درصد_آب در بخش کشاورزی توسط #وزارت_نیرو اختلاف قابل توجهی وجود دارد.
✅ در #عمده_کشورهای _جهان بخش #کشاورزی_بزرگترین_مصرف_کننده_آب است؛ به نحوی که به استناد #بانک_جهانی به طور #میانگین_در_جهان_۷۲_درصد است.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
📔❇️⭕️ آیین نکوداشت جغرافیدان و اندیشمند فرزانه #دکتر_رحمت_الله_فرهودی
🗓دوشنبه ۶ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡 سالن فردوسی، خانه اندیشمندان علوم انسانی
✅ همراه با اجرای موسیقی سنتی
✅ برنامه حضوری برگزار می گردد.
✅ ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب لاکچری؛ مد جدید دنیای ثروتمندان در بحبوحه بیآبی (۲)
✅ #آب_لوکس گزینهای ارائه شده در جهانی است که هر روز بیش از گذشته درگیر مشکلات کمآبی میشود و بسیاری از مردم نهتنها هیچگونه دسترسی به آب لولهکشی ندارند، بلکه ممکن است تنها در فواصل دو یا سه روزه بتوانند طعم آب را در زندگی خود بچشند.
✅ این #نوشیدنی که یک گزینه #لاکچری جدید برای ثروتمندان است، #آب_سبکی است که از #سنگهای_آتشفشانی در #هاوایی، #ذوب_یخچالهای_طبیعی کوههای یخی #نروژ یا #قطرات_غبار_صبحگاهی در #تاسمانی استخراج میشود
✅ و در #بطریهای_شیشهای_لوکس راهی #خانهها و #شرکتهای_ثروتمندان یا #رستورانهای_لاکچری میشود که هر نمونه از این آب را با یک غذای خاص سرو یا برای صرف شدن پیشنهاد میکنند.
✅ یک نمونه محبوب از این آب از #کوهپایههای_هیمالیا بهدست میآید که مردم بومی بهواسطه تازگی به آن #شهد میگویند؛ این آب پس از قرار گرفتن در بطریهای شیشهای، برچسبگذاری و در جعبههایی مدرن بستهبندی میشود و برای آغاز یک سفر طولانی در داخل یک کامیون قرار میگیرند تا به صدها مایل دورتر بروند و در اختیار هتلهای مجلل، رستورانها و ثروتمندترین خانوادههای #هند قرار بگیرد که برای هر بطری حدود #۶_دلار (تقریباً دستمزد یک روز کارگر هندی) میپردازند.
ادامه دارد...
منبع: ایمنا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO