❇️⭕️ اینفوگرافی نقش و اهميت #تالابها
منبع: هفتهنامه تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️آب ژرف و سازگاری با خشکسالی در ایران (۱)
✅ #وزیر_نیروی_دولت_دوازدهم در #سال_۱۳۹۸ گزارش داد که «با حفاری در نزدیکی زابل و استخراج نمونه از عمق #۲_هزار_و_۱۹۱_متری، مشخص شد که آب دارای #مقدار_زیادی_نمک است و رسانایی الکتریکی (#E_C آن) #۲۵_هزار_میکرو_زیمنس_بر_سانتی_متر بود. #آب به این شوری #نه_آشامیدنی است و #نه برای اهداف #کشاورزی مناسب است. وقتی EC بیش از ۲هزار و ۲۵۰ باشد، به دلیل وجود یونهای زیاد کربنات و بیکربنات و سدیم است و pH بالایی دارد. این منابع راهبردی آبهای زیرزمینی، هزاران سال طول میکشد تا دوباره تجدید شوند؛ بنابراین باید فقط در موارد خاص و با دقت زیاد و به دلایل موجه مورد بهرهبرداریهای ویژه قرار گیرند. #حفاری هر #چاه_آب_خیلی_ژرف سالانه به حدود #۷_و_نیم_میلیون_دلار نیاز دارد».
✅ #برداشت_۷۵_تا_۶۲_کیلومتر_مکعب در سال از #آبهای_زیرزمینی_ایران به علت محدودیتهای فیزیکی منابع آبهای زیرزمینی جدید، به تخلیه و شورشدن بیشتر آبهای زیرزمینی در مناطق وسیع خشک و نیمهخشک مرکز و شرق ایران منجر شده که نشاندهنده «خطر شوری بسیار زیاد» برای آب آبیاری است.
✅ #طرحهای_اکتشاف_آب، اگر برای #آشامیدن و #آبیاری مورد استفاده قرار گیرد، چهبسا با صرف هزینههای خیلی زیاد، موقتا عطش مناطق دارای تنش آبی در کشور را برطرف کند؛ ولی #هزینه_بر و #برای_محیط_زیست_مضر هستند.
✅ استخراج آبهای زیرزمینی بسیار ژرف عواقب خطرناکی ازجمله #تغییر_چرخه_طبیعی_آب، #کاهش_سفرههای_زیرزمینی و احتمال #آلودگی محیط دارد.
ادامه دارد...
منبع: مهدی زارع
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ «پریشان» و «بختگان» کاملاً خشک شدند (۲)
✅ تقریبا در #۲_دهه_اخیر_آمار_بارندگی_فارس_کمتر از #حد_نرمال بوده که این امر موجب خشکی گسترده در سطح استان شده و طبیعی است #رودخانههای_دائمی و #تالابهای_فارس هم از اثرات این بیبارشی در امان نماندهاند، به نحوی که تقریبا همه تالابهای استان یا به کلی خشک شدهاند یا آسیبهای شدیدی به آن ها وارد شده است.
✅ در فهرست پیوست #آییننامه_جلوگیری از #تخریب_و_آلودگی_غیر_قابل_جبران_تالابها مصوب هیات وزیران در #سال_۱۴۰۰ برای استان فارس، #۱۴_تالاب ذکر شده است که #مساحتی_حدود_۲۰۹_هزار_هکتار دارد.
✅ از این #۱۴_تالاب، #۶_تالاب اکنون به طور کامل #خشک_هستند. #۲_تالاب از #۶_تالاب_خشک_شده یعنی #پریشان و #کافتر که روزگاری از #تالابهای_آب_شیرین و منشاء حیات و رونق منطقه بودند، بهشدت خشک شده اند.
✅ بیش از #۵۰_میلیون_مترمکعب زیر بستر این تالاب خالی شده و فرونشستها در سراسر آن در حال وقوع است. #تالاب_مهارلو هم سطحی حدود #۱۵ تا #۲۰_درصد_آب دارد، اما آلوده به انواع آلودگیهاست، ولی با توجه به کارکردهای #تالاب_مهارلو همین میزان آب هم غنیمت است.
منبع: اطلاعات
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب ژرف و سازگاری با خشکسالی در ایران (۲)
✅ یکی از نگرانیهای اولیه درباره استخراج آبهای زیرزمینی بسیار عمیق، تغییر چرخه طبیعی آب است. #چرخه_آب که شامل فرایندهایی مانند #تبخیر، #تراکم و #بارش است، تعادل ظریفی است که میلیونها سال است که برقرار بوده است.
✅ هنگامی که آب زیرزمینی ژرف استخراج میشود، با حذف آب از سیستم، این تعادل را به هم میزند. این میتواند منجر به کاهش سطح کلی آب در سفره شود که به نوبه خود میتواند بر سطح آب و چرخه طبیعی آب تأثیر بگذارد.
✅ #سفرههای_آب_زیرزمینی برای تأمین آب هم برای #انسان و هم برای #محیط_زیست ضروری هستند. استخراج بیش از حد از آبهای زیرزمینی بسیار ژرف میتواند منجر به تخلیه این منابع حیاتی شود.
✅ بهرهبرداری از آبهای بسیار ژرف (که در ژرفای بیش از #۱_هزار_و۵۰۰_متر واقعاند) میتواند عواقب درخور توجهی برای اکوسیستمهایی که به این منابع آبی متکی هستند، داشته باشد.
✅ #کاهش_سفرههای_آب_زیرزمینی منجر به #شورتر_شدن_آب باقیمانده میشود. هنگامی که آبهای زیرزمینی ژرف استخراج میشوند، آب بسیار شور به سطح میآید و سلامت انسان و محیط زیست را به خطر میاندازد.
✅ بنابراین #استخراج_آبهای_زیرزمینی_بسیار_ژرف میتواند پیامدهای خطرناکی برای محیط زیست داشته باشد. میتواند به #تغییر_چرخه_طبیعی_آب، #تخلیه_سفرههای_زیرزمینی و #آلودگی_محیط منجر شود.
منبع: مهدی زارع
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ فرونشست زمین در استان اصفهان...(۱)
✅ #استان_اصفهان یکی از معدود استانهای #ایران است که تقریبا تمام تعداد #۳۵_دشت_استان به دلیل استفاده های نامتعارف از #منابع_آب_زیرزمینی درگیر مبحث #فرونشست_زمین شده اند و #شرایط_شکننده ای در سطح استان اصفهان حاکم شده است.
✅ حتی #فرونشست_زمین_جمعیتی بیش از #۲/۷۰۰/۰۰۰_نفر را در سطح استان تهدید می کند. #زاینده_رود به عنوان #تنها_رودخانه و #جریان_دائمی_آب در #منطقه_مرکزی_ایران می تواند نقش سازنده ای هم در جهت اصلاح و هم در جهت جلوگیری از پیشروی فرونشست زمین داشته باشد و به مانند سدی محکم در برابر فرونشست زمین در اصفهان عمل کند را هم عملا از دست رفته است.
✅ در صورت جاری بودن #رودخانه_زاینده_رود_۳۰_درصد از اثرات #فرونشست_زمین در این استان کاهش پیدا می کرد و جاری بودن مسیل رودخانه زاینده رود منجر به #تغذیه_آبخوان_ها می شد و در کل مسیر می تواند فرونشست زمین را کاهش دهد.
✅ #فرونشست_زمین و #خشکیده_شدن_رودخانه_زاینده_رود در استان #اصفهان زاییده دو عملکرد اشتباه مدیریتی می باشد:
❌ اول: #برداشت_های_بی_رویه و #خارج_از_توان_سفره_های_آب>زیرزمینی در حدی که هیچ تناسبی بین ورودی و جریان آب رودخانه زاینده رود و برداشت آب از رودخانه وجود ندارد.
❌ دوم: #انتقال_آب_بین_حوضه_ای.
✅ #کاهش_بارش_ها و #تداوم_دوره_های_خشکسالی در سال های گذشته هم مزید بر علت شده و #شرایط_اقلیمی را در استان #اصفهان به شدت #پیچیده کرده است.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 اولین #کنگره_ملی_پایداری_محیط_زیست بر پایه #مدیریت_هوشمند_منابع_آب
✅ با مشارکت سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح
🗓 ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
⏰ سه شنبه ساعت ۱۵:۳۰
🏢 مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 حکمرانی معانی متفاوتی دارد:
✅ که با حکومت به عنوان #مدیریت_متمرکزی از #قدرت و
✅ حکومتداری به عنوان #یک_تلاش_هدفمند برای #کنترل_و_مدیریت_جامعه متفاوت است.
✅ #حکومت که #انعکاسی_از_قانون_است صرفاً #زیر_مجموعه_ای_از_حکمرانی است.
✅ در واقع، حکمرانی آب مفهومی #کاملتر_از_حکومت است که بر #روابط بین #جغرافیا (آب)، #جامعه و #دولت تأکید می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
11.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | «مدیر»
🔺شهید حاج قاسم سلیمانی:
✅ من #فرمانده اگر در بحران #ترسیدم؛ جا خوردم؛ فرار کردم؛ چی می شود؟
#لشکر من #متلاشی_می_شود.
✅ این که من #بنشینم اینجا بگم، من #فرماندار هستم؛ من #بخشدار هستم.
خوب یه #پولی_میاد، #آمد من #مدیرم؛ #نیامد من #بیکار_هستم، پشت میز می نشینم.
این مدیریت نیست!
✅ #مدیر باید #خلاق باشد؛ #نوآور باشد؛ #مبتکر باشد.
از دل #بحران، #خلاقیت ایجاد کند؛
بحران را دور بزند؛ بحران را سرکوب کند.
✅ #مدیر باید در بحرانها #مبتکر باشد. در دل #بحرانها و سختیها، مهمترین #فرصتها وجود دارد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ فرونشست زمین در استان اصفهان...(۲)
✅ هم اکنون بیش از #۹۰_درصد_مساحت استان #اصفهان_تحت_تاثیر_خشکسالی و #کم_آبی قرار دارد و در این بین #بارگذاری_بیش_از_حد_ظرفیت بر روی رودخانه #زاینده_رود و #انتقال_آب این رودخانه و رودخانه های دیگر استان از سرشاخه ها به حوزه های دیگر نیز بر مشکلات افزوده است.
✅ از جمله #انتقال_آب از #گلپایگان، #بوئین و #میاندشت به #قُم ، #انتقال_آب به #یزد.
✅ در استان #اصفهان عمق چالش آنجا هویدا می شود که از #مجموع_۳۵_دشت موجود در استان اصفهان #۲۹_دشت تحت تاثیر کم آبی قرار گرفته و افت آب های زیرزمینی اثرات فرونشست را در سال های اخیر تشدید کرده است.
✅ در اطراف #شهرهای_فلاورجان، #شاهین_شهر، #میمه، #برخوار، #دولت_آباد، #دستگرد، #خورزوق، #حبیب_آباد، #گز، #کوشک، #قهدریجان، #خوراسگان، #زازران، #درچه، #سین و در #دشت_های_برخوار، #مهیار، #کاشان، #آران_و_بیدگل، #گلپایگان، #اردستان، #شهرضا، #مهیار_شمالی_و_جنوبی به علت تخریب #سفره_های_آب_زیرزمینی و #عدم_تغذیه_آبخوان_ها و از طرفی #مرگ_آبخوان_ها فروچاله هایی ایجاد شده و خسارتهای هنگفت و غیر قابل جبرانی به اماکن مسکونی و تاسیسات زیربنایی راهها وارد شده است.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 در واقع حکمرانی در حوزه آب به معنای:
✅ #سیاستگذاری_و_مدیریت_منابع_آبی به نحوی است که
✅ #از_نظر_اجتماعی_پذیرفته_شده و
✅ #هدف آن #استفاده_صحیح_و_پایدار از منابع آبی باشد.
⭕️ در چنین فضایی اجرای سیاست های آب مستلزم:
✅ #مشارکت_و_همکاری مؤثر
✅ #ذینفعان و #کنشگران درگیر در این فرآیند با #دولت می باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۱)
✅ #ایران از نظر جغرافیایی و آب و هوایی در منطقهای واقع شده است که خشک بوده و #همیشه با #مشکل_کمآبی و #خشکسالی روبه رو شده است. #سدهای_قدیمی و آثار باقی مانده از #شبکههای_آبیاری و #قناتها، نشان میدهد که مردم ایران زمین همواره در صدد مقابله با بیآبی بودهاند.
✅ #مشکل_کمبود_آب و وجود #بیابانهای_خشک موجب #حرمت_گذاشتن_مردم_به_آب شد، این اعتقاد تا همین امروز ادامه دارد.
✅ ایرانیان، #آب را #مظهر_روشنایی و #نماد_پاکی میدانند و کاربرد این اعتقاد در آداب و رسوم مردم هم دیده می شود. چنانچه، هنگام #سفر_رفتن_مسافران، به دنبال آنها، #آب_میپاشند. این علاقهمندی به آب حتی در خانههای ایرانیان هم دیده میشود.
✅ در #ایران_قدیم همهی خانهها #حوضهای داشتند که غالبا با #کاشیهای_آبی_فیروزهای پوشیده شده بودند. از #حوض_و_استخر_در_باغها و #خانههای_ایرانی عموما به عنوان ذخیرهای برای آب دادن به گیاهان و حیاط و ایوان استفاده میکردند.
✅ #پیرنیا در مورد #شکل_حوضها نوشته است: این حوضها در شکلهای #۶_ضلعی، #۱۲_ضلعی، #مستطیل با #تناسب_طلایی بودهاند و در بعضی شهرها مثل #شیراز #حوضها را #گرد میساختند.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
19.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌹میلاد امام علی (ع) و روز مرد گرامی باد
❇️ کل صبح و کل اشراق ایا
✅ تبک عینی به دمع مشتاق ایا
⭕️ قد لسعت حیه الهوا کبدی
❈ ═══════❖═══════ ❈
❇️ فلا طبیب لها و لا راقی
✅ الا الحبیب الذی شفقت به
⭕️ و عنده رقیتی و تریاقی
❈ ═══════❖═══════ ❈
❇️ زد مار هوا بر جگر غمناکم
✅ سودی نکند فسونگر چالاکم
❇️ آن یار که عاشق جمالش شده ام
✅ هم نزد ویست رقیه و تریاکم
شعر: عبدالقادر مراغه ای
آهنگساز: فرهاد فخرالدینی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO