هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 #حکمرانی در طول #دهه_۱۹۸۰ با مفهومی جدید ظهور کرده است که به چیزی فراتر از #حکومت (دولت) اشاره دارد.
✅ اگرچه اصطلاح #حکمرانی در #فرهنگ_آکسفورد مترادف با واژه #دولت استفاده شده است؛ اما در طول #دهه_۱۹۸۰ اندیشمندان سیاسی این اصطلاح را #برای_متمایز_کردن آن #از_دولت به کار گرفتند.
✅ البته #حکمرانی مربوط به #آب برای اولین بار در #سال_۲۰۰۰ در #دومین_مجمع_جهانی_آب در سطح بین المللی مطرح شد، جایی که وزیران خواستار #حکمرانی_آب شدند تا #حکمرانی_خوب در حوزه #آب تضمین شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ نقشه تنش آبی کشورهای جهان
۱- کشورهای با #تنش_آبی_پایین
۲- کشورهای با #تنش_آبی_پایین تا #متوسط
۳- کشورهای با #تنش_آبی_متوسط تا #بالا
۴- کشورهای با #تنش_آبی_بالا
۵- کشورهای با #تنش_آبی_فوق_العاده_بالا (بحرانی)
✅ #جایگاهِ_ایران در تصویر نشان میدهد که #ایران_در_گروه_پنجم، در زمره #کشورهای_با_تنش_آبی_فوق_العاده_بالا یا #بحرانی قرار دارد.
✅ #علت_این_فاجعه_زیست_محیطی را میتوان به عواملی مانند #پایین_آمدنِ_توان_اکولوژیک، #بی_برنامگی، #نبود_برنامه_های_آمایش_سرزمین، #توسعه_نامتوازن، #کشاورزی_ناهمتراز در استانهای کاملاً بیآب، #به کارگیری_صنایع_آب_بر در استانهای کاملاً خشک و #بارگذاری_بیش_از_اندازه نسبت داد.
✅ این عوامل موجب شده که امروز ایران با بیش از ۱,۲۰۰,۰۰۰ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در وضعیت بحران آبی قرار بگیرد.
منبع: ژئواکونومیک نیوز
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۴)
✅ #کاریز یا #قنات، یکی از روشهای #ابداعی_ایرانیانان برای بدست آوردن آب محسوب میشود. #قنات با کندن چاههای متعددی از دامنهی کوهستان تا دشت و متصل کردن آنها به یکدیگر به وجود میآید و از این طریق آب به صورت دایمی جریان پیدا میکند.
✅ یکی از #کارکردهای_قنات این بوده است که #آب_را_زیر_زمین_جاری_کند چون که آب در جریان روی زمین با تابش مستقیم آفتاب ممکن بود بخار شود.
✅ پس از #زلزلهی_بم باستانشناسان، #قدیمی_ترین_شبکهی_قنات_جهان را با #قدمتی بیش از #۲_هزار_سال در آن منطقه کشف کردهاند.
✅ #ایرانیان همچنین #در_ساخت_سد هم #مهارت_داشتهاند؛ از جمله معروف ترین این سدها، #سد_مرو بر #رود_مرغاب بود، این سد در شش فرسخی شهر مرو قرار داشت و #۱۰_هزار_نفر از آن حفاظت میکردند.
✅ #آسیابهای_آبی که در سراسر کشور بر رودخانهها، تعبیه میشدند از دیگر #نشانههای_کم_آبی_در_ایران است. #آسیابها با سادگی ظاهری خود یکی از #سالمترین_و_کارآترین_نوع_استفاده از #انرژی_پتانسیل_آب را به نمایش گذاشته و جلوهای از #توسعه_پایدار بودند که امروز بشر به دنبال آن است و متاسفانه تقریباً متروک شده است.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ مرکز توسعه علمی و فناوری دانشجویان برگزار می کند:
✅ دومین #کنفرانس_بین_المللی_دانشجویان_جغرافیا و #علوم_زمین
🗓 دوشنبه: ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
✅ مهلت ارسال اصل مقالات:
۲۰ بهمن ماه ۱۴۰۲
✅ مهلت ثبت نام در کنفرانس:
۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۲
🏢 محل برگزاری: تهران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ موسسه تحقیقات خاک و آب برگزار می کند:
✅ پنجمین #همایش_ملی_مدیریت_آب در #مزرعه (آبیاری هوشمند)
🗓 ۱۵ و ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۳
🏢 موسسه تحقیقات خاک و آب
https://fwmc5.areeo.ac.ir/
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ اینفوگرافی آب های هدر رفته ...
✅ #منابع_آب در #جهان در چه بخش هایی مصرف می شوند؟
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
11.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️📹 ببینید | مجموعه موشن کلیپ «آمریکا محور شرارت های دنیا»
✅ قسمت دوم | #رژیم_مافیایی_آمریکا بدتر از #داعش
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 مفهوم فعلی #حکمرانی_آب برای اولین بار در #اجلاس_جهانی_آب در #سال_۲۰۰۰ و در #لاهه با تأکید بر #منافع_عمومی و #افزایش_مشارکت_ذینفعان در #مدیریت_منابع_آب مطرح شد.
✅ در #سال_۲۰۰۳ #شورای_جهانی_آب،
حکمرانی آب را به عنوان طیف وسیعی از سیستم های #سیاسی، #اجتماعی، #اقتصادی و #اداری که به منظور توسعه و مدیریت منابع و ارائه خدمات آب در سطوح مختلف جامعه است؛ تعریف کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ ایرانیان باستان و آناهیتا...(۵)
✅گفته می شود که از #مظاهر خاص #تمدن_ایرانی تا چند سال پیش در هر شهر و قریه و کوره دهی #آسیاب بود و همانطور که امروز آبادانی شهرها را به تعداد سینماها و مراکز هنری آن میشناسد و روزگاری #تعداد_مساجد و #کثرت_منابر و میزان بزرگی و #آبادانی_شهری بود، زمانی هم برای آبادان معرفی کردن هر ده و کوهستان، برایش #آسیاب میشمردند.
✅ یکی از #کارهای_عمرانی و #هنری_ایرانیان در استفاده از آب، بروز هنر و ابتکار ایرانیان در #ساختن_باغهای_زیبا است، آنها هرجا که چشمه و یا جوی آبی میدیدند، درختی کاشته و باغی پرورش میدادند. در این باغها، #آب_نماهای_زیبا می ساختنند.
✅ مرحوم #مشیرالدوله_پیرنیا در این باره گفته است: «در حالیکه سازندگان، سیستمی جالب را برای #آبیاری_کرتها به وجود آوردهاند ولی سعی کردهاند که به بهترین وجه نیز آب را نمایش دهند. به همین دلیل سطوح را طوری انتخاب میکردند که جریان آب به خوبی نمایش داده شود. »
✅ یکی دیگر از هنرهای مهم ایرانیان، ساختن #کوشکها و #قصرها در برابر #استخرهای_بزرگ_آب است که با افتادن نمای کاخ در آب استخر، زیبایی آن محوطه دوچندان میشود، نمونهای از آن در #کاخ_اردشیر_بابکان یا #آتشکدهی_آذرفرنبغ، می توان دید.
✅ در #کاخ های_سلطنتی و #عمارات دوره #صفویه از جمله در #کاخ_چهل_ستون این انعکاس زیبا را میتوان مشاهده کرد. در #باغ_فین_کاشان نیز عمارت ساخته شده، به تمامی در آب منعکس است.
ادامه دارد...
منبع: عصر ایران
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ بحران فرونشست در ایران ...
✅⚠️ بر اساس مطالعات انجام شده، استان #اصفهان با #۳۱_شهر واقع بر پهنههای با #خطر_بالای_فرونشست_زمین در #ردیف_اول از نظر #سکونتگاههای_شهری است که #بیشترین_زون_فرونشست را دارد و #بعد_از آن استانهای #تهران_با_۳۰_شهر، #کرمان_با_۲۵ و #خراسان_رضوی_با_۲۴_شهر رتبههای بعدی را از منظر این مخاطره به خود اختصاص دادهاند.
منبع: اعتماد آنلاين
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 خانه اندیشمندان علوم انسانی با همکاری سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار می کند:
✅ گپ و گفتی با جغرافیدانان ( #تجربه_زیسته)
✅ میهمان برنامه: #دکتر_مهدی_مدیری، رئیس سابق #سازمان_جغرافیایی_نیروهای_مسلح
🗓 دوشنبه ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت ۱۷ الی ۱۹
🏢 خانه اندیشمندان علوم انسانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️❇️ کاهش ۲ متری سطح آب دریای خزر طی ۳۰ سال در اظهار نظر مسئولین کشور (۱):
✅ وزیر کشور در مراسم افتتاح دومین رویداد مدیریت بحران ایران: یکی از نگرانیها در حوزه مدیریت بحران #کاهش_تراز_آب_دریای_خزر و آثار منفی آن روی کشورهای حاشیه این دریاست و #دلیل این اتفاق نیز #کاهش_ورودی_آب_به_دریای_خزر است و در همین راستا نیز پیش بینی شده که اگر روند کنونی ادامه یابد، دریای خزر در چند دهه آینده خشک خواهد شد.
✅ معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست: از #سال_۱۳۷۵_تا_۱۴۰۱ که #روند_کاهش_تراز_آب شروع شده، حدود #۲_متر از #سطح_آب_کاهش_یافته و به کمترین میزان در #۳۰_سال_اخیر رسیده است.
✅ سرپرست مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر: در یک #بازه_۹۹_ساله_تراز_آب_دریای_خزر_۲۵_متر_بیلان_منفی داشته است و از #سال_۱۹۳۰ که دوره #شروع_سدسازیها بود، #کاهش_تراز_آب به طول #۳_متر رخ داده است! #سالانه_یک_متر از #سطح_آب_دریای_خزر معادل #۳۸۰_میلیارد_مترمکعب بر اثر #تبخیر از دست میرود و این میزان تبخیر در #سواحل_جنوبی_خزر_بیشتر از دیگر مناطق خواهد بود.
✅ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: #میزان_بارش در #کل_حوضه_آبریز_دریای_خزر_کاهش یافته است. #ورودی_دریای_خزر _کاهش یافته و تراز آب دریا در حال پایین رفتن است و در برخی آمار اعلام شده که قریب #۱_متر در #۴ یا #۵_سال_اخیر_دریا_عقبنشینی_داشته و #در_سال به طور میانگین دریای خزر #۲۰_سانتی_متر_عقبنشینی میکند.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO