فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️ کشاورزی با آب دریا
✅ #منطقه_ای_بیابانی در جنوب #استرالیا که از #بی_آبی رنج می برد اما با استفاده از #مزیت_در_کنار_دریا_بودن، توانسته از آب دریا، برای #کشاورزی استفاده کند.
✅ ۱۷.۰۰۰ تن گوجه فرنگی در سال معادل #۱۵% از کل گوجه فرنگی استرالیا از این #گلخانه_بیابانی و با #آب_دریا تولید می شود.
این #گلخانه حتی #به_خاک برای رشد گوجه فرنگی #نیاز_ندارد و از #روش_کشت_آبی ( #هیدروپنیک) برای رشد استفاده می کند.
بیرون از گلخانه، #برج_خورشیدی با #۲۳_هزار_آینه مامور #نمک_زدایی_آب دریاست و #روزانه_۱_میلیون_لیتر_آب شیرین تولید می کند.
منبع: کانال watlawgovernance
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
در #حوالی_بصره جایی که به نام #روستای_قرنه شناخته میشود، #فرات و #دجله بعد از #کیلومترها به یکدیگر #میپیوندند و پس از اتحاد با #کارون، #اروندرود (شط العرب) را تشکیل می دهند و پس از آن به #خلیج_پارس میریزند.
برخی چون #ابن_رسته نام #اروند را #فرات نوشتهاند و از #دریای_فارس در قسمتی که مجاور کنارههای فرات است.
#فرات معمولاً #از_دجله #پهناورتر_و_پرآب_تر بوده است. این نکته به شکل #ضرب_المثل رواج داشته است. پرآبی فرات، گاه به اندازهای بود که بر اثر تلاقی با #نهر_خابور (کنار شهر #رقه)، دژ مستحکم #قرقیسیا (اکنون قریه البصیره) به صورت #جزیره در میآمد.
این وضعیت به حدی بوده که در #قرن_چهارم_هجری #استخری، بیان کرده که #نهر_صرصر و #نهر_الملک و #نهر_عیسی که به نام هر سه، #شهرهای_آبادان نیز وجود داشته، #محل_کشتیرانی بسیار بوده است.
#ابنخرداد به #رئیس_مکتب_عراقی در #جغرافی و #وزیر_پست_عباسیان نیز از وجود کشتیهای بسیار برای تجارت بر روی فرات در #قرن_سوم_هجری یاد کرده است.
در #قرن_ششم_هجری نیز این پرآبی در گزارش های بر جای مانده دیده می شود. در این قرن، #ابن_بطوطه از زورقهایی به نام « #صنبوق» بر فرات نام میبرد و مینگارد:
«کشتیبانان این نواحی در حال ایستاده پارو میزنند. اکنون میزان تخلیه آن را تا #۲۵۰۰ (م) در ثانیه برآورد کردهاند.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ #سلسله_نوشتاری پیرامون #دریای_کاسپین (۸)
✅ آب دریای خزر از طریق #بارش_مستقیم و #رودخانه_های_ورودی به آن تامین شده و سپس از سطح دریا #تبخیر می گردد. بنابراین، #تغییرات_تراز_دریای_خزر را می باید در #تغییرات این #موازنه جستجو نمود.
✅ #رودخانه_ولگا به تنهایی #۸۰_درصد_آب_ورودی به دریای خزر را تامین می نماید و در رده های بعدی #رودخانه_های_آرال و #کورا، #سفید_رود و ... قرار می گیرند.
✅ بررسی ها نشان می دهد که اگرچه #ورودی_رودخانه_ها در سالیان گذشته به آرامی #رو_به_کاهش بوده ولی کاهش مداوم تراز دریای خزر را نمی توان به تنهایی به این عامل نسبت داد.
✅ #مطالعات_جهانی و #اندازه_گیری_های_انجام_شده در خصوص #دمای_محیطی و #آب_دریای_خزر همچنین نشان دهنده آن است که دمای محیطی در منطقه خزر به #میزان_یک_درجه طی دهه های اخیر افزایش یافته است.
✅ با توجه به اینکه #افزایش_دمای_هوا، #افزایش_تبخیر را به دنبال دارد، مطالعاتی در این خصوص انجام شده و نتیجه این بررسی نشان داد که #افزایش_یک_درجه_دمای_محیط معادل #تبخیر بیشتر آب به میزان #سالیانه_۴۰_میلیارد_متر_مکعب از سطح این #دریاچه می باشد که معادل بیش از #۱۰_سانتیمتر_کاهش_تراز_سالیانه است.
ادامه دارد...
منبع: سازمان نقشه برداری
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
26.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
الله مولانا
#نترسید؛ دچار #اشتباه_محاسباتی نشوید
#خدا_با_شماست...
اگر #ایمان_در_دل_و_در_عمل وجود داشته باشد؛ #کوه_ها در #مقابل یک #انسان_قوی هموار خواهد شد...
#از_خدا_استعانت_بجویید و #صبر_کنید و #پایداری_کنید...
بعضی ها می گفتند؛ ما گیر افتادیم...
#بدانید_خدا_با_ماست...
از #همه_امکانات استفاده می کنند برای اینکه #این_رویش_مبارک را #شکست_بدهند و نتوانستند...
#دشمنان_ما، با همه وجود آمدند در #مقابل این #انقلاب و این #حرکت #ایستادند و #ضربه_زدند و همه تلاش شان را بکار گرفتند...
خیلی این #انقلاب چیز #عجیبی است؛
#حالا_حالاها، #دردسر_برای_ارباب های دنیا در سرها #خواهد_داشت...!
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
در مدیریت منابع آب اولویت اصلی بعد از شرب، باید تامین حقابههای زیست محیطی باشد
❇️ #سازمان_حفاظت_محیط_زیست:
✅ در #دولت_سیزدهم تعامل بسیار خوبی میان #وزارت_نیرو و #سازمان_محیط_زیست برقرار شده است که امیدواریم در ادامه، این #تعامل اثرات مطلوب خود را بر روی محیط زیست کشور نشان دهد.
✅ اکنون هم مجموعه #سازمان_محیط_زیست و هم مجموعه #وزارت_نیرو بر این باور هستیم که #اولویت_اصلی_تامین_آب بعد از بخش شرب باید حقابههای محیط زیستی باشد.
✅ باید #برنامههای_مدیریتی در #حوزه_آب به سمتی برود که ضمن #افزایش_بازدهی در #بخش_کشاورزی میزان #مصرف_آب در این بخش #کاهش_یابد و در مقابل #سهم_حقابههای_زیست_محیطی_افزایش_یابد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
پنج ابر پروژه انتقال آب دریا برای تامین آب کشور در حال اجرا است.
✅ این #پروژههای_بزرگ بخشی از #نیازهای_آبی مناطقی از کشور را تامین خواهد کرد و توسعه این ابرپروژهها با کمک #صنایع انجام میشود.
✅ یک خط از #دریای_عمان آب برای استانهای #سیستان_و_بلوچستان و #خراسان_جنوبی و #رضوی احداث میشود که این طرح #۱۳_درصد_پیشرفت_کار داشته است و #۲۸۰_میلیون_متر_مکعب شیرین سازی آب برای #۳۰_میلیون نفر در این طرح پیش بینی شده است.
✅ پروژه خط انتقال برای استانهای #یزد و #کرمان نیز #۹۶_درصد_پیشرفت دارد که در سال گذشته خط دوم این طرح کلنگ شد و #۲۰۰_میلیون_مترمکعب_آب شیرین و به #فلات_مرکزی منتقل میشود.
✅ خط بعدی انتقال آب برای استان #اصفهان است که برای رفع مشکل کمبود آب در #بخش_صنعت خواهد بود و #۴۰۰_میلیون_متر_مکعب آب برای اصفهان شیرین سازی خواهد شد که در گام اول #۲۰۰_میلیون_مترمکعب است.
✅ #طرحهای_انتقال_آب حدود #یک_میلیارد_مترمکعب را تا پایان #دولت_سیزدهم منتقل میکند که در #زاهدان طبق برنامه تا پایان سال آینده به سرانجام خواهد رسید.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
موسسه تحقیقات خاک و آب برگزار می کند:
📊 #مدیریت_داده_های گم شده در #علوم_آب_و_خاك
سخنران: دکتر میلاد نوری، عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب
🗓 ۱۳ شهريور ماه
⏰ ۹:۰۰ الی ۱۱:۰۰
#لینک ورود به جلسه:
🔗https://vc.areeo.ac.ir/ch/swrij
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
طرح بازار تبادل آب کشور
✅ اجرای طرح بازار آب، #هم_به_نفع_کشاورزان و #هم_به_نفع_آیندگان است. ازاینرو ایجاد دفتر کارگزاری بازار آب بهصورت رسمی موجب انجام #تسهیلگری_اجتماعی و #شناخت_خریداران_و_فروشندگان و #کشف_قیمت در این کارگزاری های اجرایی میشود.
✅ با توجه به #کاهش_بارندگیها در چند سال اخیر و #عدم_توازن_بارش و با توجه به #افزایش_تقاضاها در بخشهای #شرب، #صنعت و #کشاورزی موضوع تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر #درآمد و #اشتغال با رویکرد #افزایش_بهرهروی_آب از اولویتها است.
✅ شرکت های آب منطقه ای با هدف #افزایش_بهرهوری، #تأمین بخشی از #نیاز_آب_صنعت و #توانمندسازی_کشاورزان و رسیدن به سایر اهداف #طرح_تعادل_بخشی (جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور، اصلاح و تعدیل پروانهها) در #آبخوان_ها، اقدام به اجرای طرح بازار آب در این استان ها کرده و کارگزاری آنها نیز به صورت رسمی افتتاح می شود.
✅ در اجرای طرح بازار آب به #صاحبان_پروانههای_مجاز_چاه_آب_کشاورزی اجازه داده میشود با رعایت و #حفظ_سطح_زیر_کشت و #الگوی_کشت و #کاهش_مصرف_آب نسبت به پروانه از طریق #افزایش_بهرهوری نسبت به فروش حداکثر ۱۰ درصد از حجم کل #پروانه_سالیانه_چاه_آب خود در #بازار_تبادل_آب به #صنایع_فعال بهصورت حجمی و یکساله اقدام کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
هم #دشمن_بداند،
هم #دوستان_با_اخلاص_بدانند،
هم آن #دوستانی_که_گاهی_دلشان_می_لرزد بدانند که #جمهوری_اسلامی_مستحکم_ایستاده است و بدانید آنها نمی توانند به ما سیلی بزنند، #ما_به_آنها_سیلی_خواهیم_زد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
افتتاح سومین #بازار_تبادل_آب کشور در سمنان
✅ #سمنان به عنوان یکی از #۶_استان_پایلوت اجرای این طرح در کشور بوده و #سومین_استانی است که #کارگزاری_بازار_آب در آن افتتاح شده است.
✅ #هدف_اصلی_بازار_آب در نهایت #کاهش_فشار_بیشتر_به_منابع_آبی_زیرزمینی برای تخصیص #مصارف_صنعت است.
✅ #افزایش_سهم_صنعت از آب مصرفی در #سمنان با #تغییر_رژیم_مصرف_آب از نتایجی است که انتظار آن با اجرای طرح بازار آب میرود.
✅ در اجرای #طرح_بازار_آب قرار نیست #سطح_زیر_کشت یا #تولید_محصولات_کشاورزی برای صرفهجویی و عرضه آب بخش کشاورزی در بازار کاهش یابد.
✅ به عنوان یکی از شروط اصلی، حداقل میزان تولید کشاورزی متقاضیان شرکت در بازار آب، باید مانند سالهای گذشته باشد.
✅ #بهرهوری_در_مصرف_آب و استفاده از راهکارهای مختلف باعث #کاهش_مصرف_آب میشود. قرار نیست بخش زیادی از #آب_چاهها در #بازار_آب_به_فروش_برسد و در نهایت در صورت #صرفهجویی و رعایت شروط لازم این طرح از سوی #کشاورزان، #حداکثر_۱۰_درصد از #حجم_پروانه_برداشت_آب_کشاورزی معتبر #قابل_فروش خواهد بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
آب، افغانستان و هیدروپلیتیک (۱)
✅ #افغانستان دارای #پنج_حوضه_آبریز است و #سرانه_آبی این کشور، بیشتر از کشورهای پیرامون است و #اکثر_رودخانه_های افغانستان از این کشور #خارج می_شوند.
✅ #افغانستان نسبت به کشورهای همسایه به لحاظ حوضه های آبریز، #حکم_بالادست را دارد. #۹۰_درصد_مردم افغانستان در #حوضه_های_آبریز_مشترک زندگی می کنند و #۸۴_درصد_کل_افغانستان در #حوضه_هایی واقع شده که #با_کشورهای_همسایه_مشترک_است
✅ از این بابت #افغانستان با تمام #کشورهای_همسایه_مناقشه_آبی دارد. #آب_مازاد_بر_نیاز حوضه های آبریز افغانستان به کشورهای همسایه این کشور می ریزد. این باعث شده که #حاکمان_افغانستان از #آب_به_عنوان_یک_ابزار_اقتصادی_و_سیاسی بهره ببرند.
✅ بنابراین #کنترل_آب_های_سطحی این کشور #مهم_ترین_اصل_در_سیاست_گذاری_آبی افغانستان به شمار میرود. از زمان روی کار آمدن #طالبان در افغانستان علی رغم #کاهش_حجم_سرمایه_گذاری_خارجی و فراری شدن #مهندسان_سدساز، #سیاست_های_آبی این کشور #تغییر_نکرده، اما کم شدن تعداد مهندسان سد ساز، باعث شده تا #روند_سدسازی_کُند و #روند_احداث_کانالهای_انحراف و #انتقال_آب_سرعت_گیرد.
ادامه دارد...
یادداشتی از فرشید عابدی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
دو رود #قره_سو و #مراد_چای به شکل گرفتن #فرات کمک بسیار میکنند. برخی رودها مانند #نیل چون شیب چندانی ندارند، برای ایجاد #کانالهای_آبرسانی و #کشاورزی بسیار مستعد هستند؛ با وجود این #فرات_نسبت _به_رود_دجله؛ شیب کمتری دارد و در نهایت مهندسان آبیاری و کشاورزی این ناحیه از دوران گذشته، با ایجاد #ترعهها و #کانالهای متعدد و #بندهای_خاکی_آبرسانی توانستند آب فرات را به نواحی اطراف برسانند.
#ایرانیان دو کانال بسیار بزرگ هر یک به درازای بیش از #هزار_کیلومتر به موازات دو رود #دجله_و_فرات حفر کرده بودند که نام یکی « #نهروان» و دیگری « #کندک_شاپور» (خندق شاپور) بود.
«کندک شاپور ( #خندق_شاپور) کانال بسیار بزرگی بوده است که در #باختر_رود_فرات، به موازات آن رود کنده شده بود و گذشته از سود #آبیاری آن، #سرزمین_عراق را از دستبرد مردمان #عربستان حفظ میکرد.
#خندق_شاپور از پایین #شهر_هیت آغاز میشد و در باختر رود فرات روان بود و پایان آن به شاخهای از #خلیج_فارس میریخت که تا نزدیکیهای #سماوه بالا میآمد».
#باغهای_زیبای بسیاری از حواشی فرات از گذشته و تا امروز، توجه جهانگردان را به خود جلب کرده است. داستان #باغهای_معلق_بابل درباره همین نواحی است. #ابن_جبیر در قرن ششم مینگارد: «دیده در این مسیر بر جلوههایی از زیبایی گشوده میشود و جان را نشاط و انبساط میبخشد».
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO