طرح بازار تبادل آب کشور
✅ اجرای طرح بازار آب، #هم_به_نفع_کشاورزان و #هم_به_نفع_آیندگان است. ازاینرو ایجاد دفتر کارگزاری بازار آب بهصورت رسمی موجب انجام #تسهیلگری_اجتماعی و #شناخت_خریداران_و_فروشندگان و #کشف_قیمت در این کارگزاری های اجرایی میشود.
✅ با توجه به #کاهش_بارندگیها در چند سال اخیر و #عدم_توازن_بارش و با توجه به #افزایش_تقاضاها در بخشهای #شرب، #صنعت و #کشاورزی موضوع تأمین آب شرب و صنعت و فعالیتهای پربازده از نظر #درآمد و #اشتغال با رویکرد #افزایش_بهرهروی_آب از اولویتها است.
✅ شرکت های آب منطقه ای با هدف #افزایش_بهرهوری، #تأمین بخشی از #نیاز_آب_صنعت و #توانمندسازی_کشاورزان و رسیدن به سایر اهداف #طرح_تعادل_بخشی (جلوگیری از اضافه برداشت، نصب کنتور، اصلاح و تعدیل پروانهها) در #آبخوان_ها، اقدام به اجرای طرح بازار آب در این استان ها کرده و کارگزاری آنها نیز به صورت رسمی افتتاح می شود.
✅ در اجرای طرح بازار آب به #صاحبان_پروانههای_مجاز_چاه_آب_کشاورزی اجازه داده میشود با رعایت و #حفظ_سطح_زیر_کشت و #الگوی_کشت و #کاهش_مصرف_آب نسبت به پروانه از طریق #افزایش_بهرهوری نسبت به فروش حداکثر ۱۰ درصد از حجم کل #پروانه_سالیانه_چاه_آب خود در #بازار_تبادل_آب به #صنایع_فعال بهصورت حجمی و یکساله اقدام کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مقام معظم رهبری:
هم #دشمن_بداند،
هم #دوستان_با_اخلاص_بدانند،
هم آن #دوستانی_که_گاهی_دلشان_می_لرزد بدانند که #جمهوری_اسلامی_مستحکم_ایستاده است و بدانید آنها نمی توانند به ما سیلی بزنند، #ما_به_آنها_سیلی_خواهیم_زد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
افتتاح سومین #بازار_تبادل_آب کشور در سمنان
✅ #سمنان به عنوان یکی از #۶_استان_پایلوت اجرای این طرح در کشور بوده و #سومین_استانی است که #کارگزاری_بازار_آب در آن افتتاح شده است.
✅ #هدف_اصلی_بازار_آب در نهایت #کاهش_فشار_بیشتر_به_منابع_آبی_زیرزمینی برای تخصیص #مصارف_صنعت است.
✅ #افزایش_سهم_صنعت از آب مصرفی در #سمنان با #تغییر_رژیم_مصرف_آب از نتایجی است که انتظار آن با اجرای طرح بازار آب میرود.
✅ در اجرای #طرح_بازار_آب قرار نیست #سطح_زیر_کشت یا #تولید_محصولات_کشاورزی برای صرفهجویی و عرضه آب بخش کشاورزی در بازار کاهش یابد.
✅ به عنوان یکی از شروط اصلی، حداقل میزان تولید کشاورزی متقاضیان شرکت در بازار آب، باید مانند سالهای گذشته باشد.
✅ #بهرهوری_در_مصرف_آب و استفاده از راهکارهای مختلف باعث #کاهش_مصرف_آب میشود. قرار نیست بخش زیادی از #آب_چاهها در #بازار_آب_به_فروش_برسد و در نهایت در صورت #صرفهجویی و رعایت شروط لازم این طرح از سوی #کشاورزان، #حداکثر_۱۰_درصد از #حجم_پروانه_برداشت_آب_کشاورزی معتبر #قابل_فروش خواهد بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
آب، افغانستان و هیدروپلیتیک (۱)
✅ #افغانستان دارای #پنج_حوضه_آبریز است و #سرانه_آبی این کشور، بیشتر از کشورهای پیرامون است و #اکثر_رودخانه_های افغانستان از این کشور #خارج می_شوند.
✅ #افغانستان نسبت به کشورهای همسایه به لحاظ حوضه های آبریز، #حکم_بالادست را دارد. #۹۰_درصد_مردم افغانستان در #حوضه_های_آبریز_مشترک زندگی می کنند و #۸۴_درصد_کل_افغانستان در #حوضه_هایی واقع شده که #با_کشورهای_همسایه_مشترک_است
✅ از این بابت #افغانستان با تمام #کشورهای_همسایه_مناقشه_آبی دارد. #آب_مازاد_بر_نیاز حوضه های آبریز افغانستان به کشورهای همسایه این کشور می ریزد. این باعث شده که #حاکمان_افغانستان از #آب_به_عنوان_یک_ابزار_اقتصادی_و_سیاسی بهره ببرند.
✅ بنابراین #کنترل_آب_های_سطحی این کشور #مهم_ترین_اصل_در_سیاست_گذاری_آبی افغانستان به شمار میرود. از زمان روی کار آمدن #طالبان در افغانستان علی رغم #کاهش_حجم_سرمایه_گذاری_خارجی و فراری شدن #مهندسان_سدساز، #سیاست_های_آبی این کشور #تغییر_نکرده، اما کم شدن تعداد مهندسان سد ساز، باعث شده تا #روند_سدسازی_کُند و #روند_احداث_کانالهای_انحراف و #انتقال_آب_سرعت_گیرد.
ادامه دارد...
یادداشتی از فرشید عابدی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۷)
دو رود #قره_سو و #مراد_چای به شکل گرفتن #فرات کمک بسیار میکنند. برخی رودها مانند #نیل چون شیب چندانی ندارند، برای ایجاد #کانالهای_آبرسانی و #کشاورزی بسیار مستعد هستند؛ با وجود این #فرات_نسبت _به_رود_دجله؛ شیب کمتری دارد و در نهایت مهندسان آبیاری و کشاورزی این ناحیه از دوران گذشته، با ایجاد #ترعهها و #کانالهای متعدد و #بندهای_خاکی_آبرسانی توانستند آب فرات را به نواحی اطراف برسانند.
#ایرانیان دو کانال بسیار بزرگ هر یک به درازای بیش از #هزار_کیلومتر به موازات دو رود #دجله_و_فرات حفر کرده بودند که نام یکی « #نهروان» و دیگری « #کندک_شاپور» (خندق شاپور) بود.
«کندک شاپور ( #خندق_شاپور) کانال بسیار بزرگی بوده است که در #باختر_رود_فرات، به موازات آن رود کنده شده بود و گذشته از سود #آبیاری آن، #سرزمین_عراق را از دستبرد مردمان #عربستان حفظ میکرد.
#خندق_شاپور از پایین #شهر_هیت آغاز میشد و در باختر رود فرات روان بود و پایان آن به شاخهای از #خلیج_فارس میریخت که تا نزدیکیهای #سماوه بالا میآمد».
#باغهای_زیبای بسیاری از حواشی فرات از گذشته و تا امروز، توجه جهانگردان را به خود جلب کرده است. داستان #باغهای_معلق_بابل درباره همین نواحی است. #ابن_جبیر در قرن ششم مینگارد: «دیده در این مسیر بر جلوههایی از زیبایی گشوده میشود و جان را نشاط و انبساط میبخشد».
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
13.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید سپهبد سلیمانی:
اگر #بعضی_از_کارها با #دیپلماسی قابل حل بود؛
هیچکس مصلح تر از #امیرالمؤمنین (ع) نبوده است.
هیچکس مصلح تر از #امام_حسین (ع) نبوده است.
چرا #امام_حسین و چرا #امیرالمؤمنین (ع) در #بعضی_جاها دست به شمشیر بردند؟
و چرا #امام_حسین (ع) با #خون_خودش_و_فرزندانش آمد و دفاع کرد از اسلام با خون؟
#چون_آن_منطق، #منطق_دیپلماسی_نبود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
آب، افغانستان و هیدروپلیتیک (۲)
✅ #کنترل_آب_های_سطحی افغانستان #مهم_ترین_اصل_در_سیاست_گذاری_آبی افغانستان به شمار میرود. از زمان روی کار آمدن #طالبان در افغانستان علی رغم #کاهش_حجم_سرمایه_گذاری_خارجی و فراری شدن #مهندسان_سدساز، #سیاست_های_آبی این کشور #تغییر_نکرده، اما کم شدن تعداد مهندسان سد ساز، باعث شده تا #روند_سدسازی_کُند و #روند_احداث_کانالهای_انحراف و #انتقال_آب_سرعت_گیرد.
✅ در این زمینه احداث #نهر_لشکری با #ظرفیت_۹۰۰_میلیون_مترمکعب در سال، #کانال_قلعه_فتح به موازات نهر لشکری و در پایین دست #بند_کمال_خان در مسیر #رود_بیابان و همچنین احداث #سد_قلعه_افضل با هدف جلوگیری از آورد رود بیابان به سمت ایران و انحراف آب به سمت #گودزره است.
✅ در پایین دست #بند_کمال_خان، #دو_کانال انحراف و انتقال آب #ترکو_و_قلعه_افضل به #طول_۸۲_کیلومتر در #ولایت_نیمروز #۹۴_درصد_پیشرفت فیزیکی دارند.
✅ #ایجاد_توقع_حقابه برای #کشاورزان_ولایت_نیمروز یک مانع بزرگ بر سر #حقابه_ایران از رودخانه #هیرمند خواهد بود. به فرض این که #مذاکرات_حقوقی، #سیاسی یا #امنیتی میان #ایران_و_افغانستان به نتیجه برسد و دولت افغانستان با رهاسازی حقابه هیرمند موافقت کند، حقابه هیرمند با مانعی به نام #مردم_افغانستان مواجه خواهد شد.
ادامه دارد...
یادداشتی از فرشید عابدی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌ آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
⭕️ انتقال پساب به پیکره آبی دریاچه
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
✅ در حوضه آبریز دریاچه ارومیه در #بازه_زمانی_۱۵_ساله شاهد #کاهش_۱۰_درصدی بارش ها بوده ایم.
✅ #افزایش_دمای_روزانه باعث #تبخیر_۳۰_میلیون_مترمکعب و #سالانه_۲_میلیارد_مترمکعب از آب دریاچه ارومیه می شود.
✅ در یک #سال_گذشته_۶۰_درصد_کاهش_بارش_برف در حوضه آبریز دریاچه ارومیه داشته ایم. #کاهش_۱۰_درصدی_سطح_برف و #۵۵_درصدی_ارتفاع آن از جمله علل وضعیت حاد دریاچه ارومیه به شمار می رود.
✅ #مصرف_بی_رویه_آب در بخش #کشاورزی و #چاه_های_غیرمجاز به عنوان عوامل اصلی وضعیت فعلی دریاچه ارومیه هستند. علی رغم اینکه می بایست #توسعه_کشاورزی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه #صورت_نمی_گرفت اما #میزان_اراضی_کشاورزی از #۳۹۰_هزار_هکتار در #سال_۱۳۷۷ به #۵۲۰_هزار_هکتار در #سال_۱۳۹۸ رسیده است.
✅ #۱۱۵_هزار_چاه_مجاز_و_غیر_مجاز در حوضه آبریز دریاچه ارومیه #فعال_هستند. #۴۲_هزار_چاه_غیرمجاز فعال #یک_میلیارد_مترمکعب_آب مصرف می کنند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ ایران در منطقه بحران آبی جهان
❌ بر اساس #شاخص_فالكن_مارک وضعيت آبی يك منطقه بر اساس #سرانه_آب_تجديدپذير_ساليانه تعریف می شود که عبارت اند از:
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بيش_از_۱۷۰۰_متر_مكعب یعنی #بی_تنش و وضعیت در حالت نرمال و خوب است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بين_۱۰۰۰_تا_۱۷۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #دچار_تنش است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_بين_۵۰۰_تا_۱۰۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #بسیار_کم_آب است.
✅ سرانه مصرف آب برای هر فرد #سالانه_كمتر_از_۵۰۰_متر_مكعب یعنی وضعیت #کم_آب_مطلق می باشد.
❌بر اساس #شاخص_سازمان_ملل_متحد وضعیت کشورها بر اساس #درصد_برداشت_از_آبهای_تجدیدناپذیر به صورت زیر تعریف می شود:
✅ برداشت آب #کمتر_از_۲۰_درصد: پر آب.
✅ برداشت آب #بین_۲۰_تا۴۰_درصد: به شرط مدیریت و تزریق مصنوعی آب به آبخوان ها در #شرایط_نرمال است.
✅ برداشت آب #بیش_از_۴۰_درصد: بسیار کم آب.
✅ برداشت آب #بیش_از_۵۰_درصد: بحران بسیار شدید.
❌ #بیشترین_تنش و #کمبود_آب در بین #۱۵_کشور_غرب_آسیاست که با #خطر_تنش_آبی بسیار زیادی مواجه هستند. #ایران نیز در #منطقه_بحران_آبی_جهان قرار گرفته است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
32.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یومالله یعنی چه؟
یعنی آن #روزی که #دست_قدرت_خدا را #انسان در حوادث #مشاهده_می_کند؛
آن روزی که #دهها_میلیون_در_ایران و #صدها_هزار_در_عراق و بعضی کشورهای دیگر به #پاس_خونِ_فرمانده_سپاه_قدس به خیابانها آمدند و #بزرگترین_بدرقه_جهان را شکل دادند، این یکی از #ایّامالله است.
آن روزی هم که #موشکهای_سپاه_پاسداران_انقلاب_اسلامی، #پایگاه_آمریکایی را #در_هم_کوبید، آن روز هم یکی از #ایّامالله است...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
✅ به زودی #برنامه عملیاتی #تغییر_الگوی_کشت به همت #وزارت_جهاد_کشاورزی تدوین و نهایی خواهد شد. در اجرای راهبرد اساسی تغییر الگوی کشت، #معیشت و #زندگی_مردم طبق تاکیدات ریاست محترم جمهور، معاون اول و وزیر کشور خط قرمز است.
✅ در سنوات گذشته #بجای_کشت_محصولات_کم_آب_بر، محصولات پرآب بر کشت شده به نحوی که سه محصول #یونجه، #سیب و #چغندر_قند بیشترین میزان آب را به خود اختصاص می دهند.
✅ #تغییر_الگوی_کشت به عنوان راهبرد اساسی دولت مطرح است. برای دستیابی به این راهبرد #افزایش_معیشت_مردم از طریق #کشت_جایگزین از جمله #گردو بصورت جدی پیگیری می شود.
✅ در تغییر الگوی کشت #افزایش_درآمد_کشاورز برای دولت یک اصل مهم است.
✅ #ترویج، #اقناع و #آموزش سه اصل مهم در تغییر الگوی کشت هستند. از ظرفیت #فعالین_زیست_محیطی در این مسیر استفاده می شود.
✅ پس از افتتاح #فاز_نخست_تونل_انتقال_آب از #کانی_سیب، فاز دوم نیز به زودی به بهره برداری می رسد.
✅ به زودی #آبگیری_سد_چپرآباد به عنوان یکی از پروژه های مهم در نجات دریاچه ارومیه با اهتمام وزارت نیرو اجرایی می شود.
✅ با توجه به #اهتمام_جدی_دولت بویژه در #تصویب_۲۳۰۰_میلیارد_تومان اعتبار در سال جاری برای نجات دریاچه ارومیه، پیش بینی می شود پرونده پروژه های نیمه تمام تا پایان امسال بسته شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO