🔔 شرکت توسعه منابع آب نیروی ایران برگزار می کند:
✅ بررسی #وضعيت_صنعت_برقابی در كشور از ديدگاه اقتصادی
🗓سهشنبه: ۲۸ شهريور ماه
⏰ساعت: ۰۹:۰۰ تا ۱۱:۳۰
لینک مجازی:🔗
https://vc.sharif.edu/ch/spri
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۲۵ الی ۳۱ شهریور)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، تداوم وضعیت کاهش بارش و نامتوازنی آن در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم کشور وجود دارد.
طبق این گزارش برای هفته جاری، وقوع بارشها در نواحی شمالی بهخصوص سواحل دریای خزر پیشبینی میشود. بر پایه این گزارش:
💧 #حوضه_آبریز_دریای_خزر این هفته با بیشینه بارش ۱۱۶.۷ میلیمتری و متوسط محدوده ۵.۹ میلیمتری بیشترین میزان بارش را در میان حوضههای آبریز اصلی کشور دارد.
💧#حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه نیز بیشینه بارش ۴.۳ میلیمتری با متوسط بارش سه دهم میلیمتر را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۲.۸ میلیمتر و متوسط محدوده صفر میلیمتری را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_خلیج_فارس و #دریای_عمان بیشینه بارش ۲.۲ میلیمتری و متوسط محدوده صفر میلیمتری را تجربه میکند.
💧#حوضه_آبریز_قره_قوم و #مرزی_شرق هم این هفته بدون بارش هستند.
این هفته از ۳۰ حوضه آبریز درجهدو کشور، چهارده حوضه بدون بارش است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
✅وضعیت بارشی #حوضههای_آبریز
(۱ الی ۷ مهر)
به گزارش روابط عمومی موسسه تحقیقات آب، تداوم وضعیت کاهش بارش و نامتوازنی آن در حوضههای آبریز اصلی و درجه دوم کشور وجود دارد.
طبق این گزارش با توجه به چشمانداز بارش پیشبینی شده برای هفته آینده، وقوع بارش قابل توجهی در عمده مناطق کشور مورد انتظار نیست. بر اساس این گزارش، در هفته منتهی به هفتم مهرماه برخی حوضههای ۶ گانه اصلی آبریز کشور بارش خواهند داشت.
💧#حوضه_آبریز_دریای_خزر در هفته منتهی به ۷ مهر، بیشینه بارش ۶.۵ میلیمتری و متوسط محدوده یک دهم میلیمتری را خواهد داشت.
💧در این مدت #حوضه_آبریز_فلات_مرکزی بیشینه بارش ۳.۳ میلیمتری و متوسط محدوده صفر میلیمتری را خواهد داشت.
💧#حوضه_آبریز_دریاچه_ارومیه در هفته آینده، بیشینه بارش یک دهم میلیمتری با متوسط بارش صفر میلیمتر را دارد.
💧#حوضههای_آبریز_خلیجفارس_و_دریای_عمان، #قره_قوم و #مرزی_شرق هم بدون بارش خواهند بود.
همچنین ۲۱ حوضه آبریز درجه ۲ کشور بدون بارش خواهند بود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
8.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ تفاوت بین «بیا» و «برو»
❇️ شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی:
✅ #فرماندهی در جنگ ما #امامت_بود
نه هدایت...
✅ فریادشان این بود « #بیا»
نه اینکه «برو»...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۱)
✅ به گواهی تاریخ، #فرات از آنچه اکنون هست، بسیار #پر_آب_تر بوده و ملاحان، صیادان و غواصان در آن موج میزدند.
✅ #خسرو_انوشیروان نیز در #۵۴۲_میلادی توانست با عبور از #فرات بر #سپاه_روم پیروز شود.
#تمدن_فلات_ایران و #بین_النهرین، همزمان با هم مسکونی بوده است. توجه به آبادانی حواشی فرات، چه در دوره پیش از اسلام و چه پس از آن، همواره در نظر امرا قرار داشت.
✅ بسیاری از #قلعههای این ناحیه احتیاجات خود را به طرق گوناگون از فرات تأمین میکردند. #روستاهای نواحی فرات به دلیل مرزی بودن، در هر دو دوره، برای تأمین آذوقه نظامیان مورد توجه بودند.
✅ میزان #خراج قریههای اطراف فرات را در #قرن_۴ تا #۶۰_هزار_درهم برآورد کردهاند که حاکی از پر محصول بودن این نواحی است.
✅ #جمعیت این نواحی بسیار بود. در حال حاضر نیز #فرات برای سه کشور #عراق، #سوریه و #ترکیه اهمیت بسیاری دارد و #کم_آبی این رود در تحولات این نواحی تأثیرگذار است.
✅ یکی از نکات قابل تأمل درباره حاشیه رود فرات، آن است که #بین_النهرین مهد علایق دینی و پرستش آفریننده جهان هستی بوده است.
✅ فرمانروایی بزرگ را در حکومت #آشور تنها خدایان در اختیار داشتند و عنوان شاهی در این دوره انحصاراً به خدای ملی آشور تعلق داشت.
✅ #تقدس_برای_فرات، به پیش از اسلام بر می گردد. معابد بین النهرین بسیار زیاد بود و معمولاً هر چند هکتار زمین، به خدایی تعلق داشت.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ آب حربه سیاسی ترکیه در منطقه (۳)
❇️ وزیر محیط زیست سوریه:
✅ #سوریه با #خشکسالی و #افزایش_دمای_هوا و #موجهای_گردوغبار مواجه است و اگرچه به #۳۵_توافق_محیط_زیستی «بهویژه #توافقنامه_پاریس و #توافقنامههای_سازمان_ملل برای مقابله با #بیابانزایی و #حفاظت_از_محیط_زیست» پایبند است اما بخشی از برنامههای تثبیت_خاک و حفظ محیط زیست به دلیل #اقدامات_تروریستی و #تحریم متوقف شده است.
✅ مشکل دیگر #پروژههای_سازهای_ترکیه در مسیر حوضه آبخیز #دجله_و_فرات است. #ایران، #عراق و #سوریه، در پاییندست این حوضه، گرفتار تامین نشدن #حقابهشان و تبعات خشکسالیاند.
❇️ معاون وزیر محیط زیست کشور سوریه:
✅ «در حال حاضر #خشکسالی فقط در کشور در #سوریه رخ نداده، بلکه همه کشورهای مجاور درگیرند. علت این روند #کمبود_بارش و #تغییر_اقلیم است. اما از سوی دیگر، #جنگ و حضور #تروریستها (داعش) در سوریه هم خرابیهای بسیاری به بار آورده است. ورود تروریستها و تخریب گسترده زمینها باعث خشکسالی شدید در روستاها و شهرها شده است. در کنار همه این موارد علاوه بر این #سدسازی_ترکیه بر روی #دجله_و_فرات هم مزید بر علت است.»
✅ از یک سو خشکسالی طولانیمدت کشاورزی سوریه را بهشدت تهدید کرده و درباره بحران امنیت غذایی قریبالوقوع هشدار داده میشود و از سوی دیگر جنگلزدایی به افزایش کانونهای غبار دامن زده است.
ادامه دارد...
منبع: مهتاب جودکی، روزنامه پیام ما_ شماره ۲۶۶۱.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ چالش های حقوقی حکمرانی آب در ایران (۱)
✅ نتایج #بررسیهای_جامع و گسترده #کشورها و #سازمانهای_بینالمللی مرتبط، حاکی از آن است که #قوانین_ناکارآمد و #نامتناسب با #چالشهای_موجود و #فقدان_آیندهنگری توأم با #نگاه_پایدار به #منابع_طبیعی_سرزمین، از مهمترین موانع در حرکت بر مسیر #حکمرانی_خوب است.
✅ در چنین مواردی، #اصلاحات_قانونی فرصتی برای بهبود شرایط ارائه میدهد. بر همین اساس و در #چند_دهه_اخیر، بسیاری از #کشورها با سطوح مختلف توسعهیافتگی و مسائل گوناگون در #موضوع_آب، ضمن #بازنگری در #قوانین_قدیمی و یا #تدوین_قوانین_جدید مبتنی بر #اصول_و_ارزشهای_حکمرانی_خوب بر بستر #مردم_سالاری و با #هدف دستیابی به #توسعه_پایدار، سعی در #مدیریت_بهتر_منابع_آبی_داخلی و یا #مشترک خود با هدف #جلوگیری از #تبدیل_چالشهای_موجود به #تنشهای_آتی داشتهاند.
✅ این در حالی است که #ارزیابی_تطبیقی_تاریخی،
#قانون_توزیع_عادلانه_آب مصوب #سال_۱۳۶۱ به عنوان #قانون_حاکم بر #نظام_مدیریت_آب_کشور و #اصل_چهلوپنجم_قانون_اساسی که مرجع تنظیم آن بوده مبین آن است که #تثبیت_مالکیت_دولتی بر این اصل و آن قانون، دارای #تعارض_ماهوی با #ارزشهای_بنیادین_مردم_سالاری و از #موانع_قانونی برای حرکت در مسیر #حکمرانی_و_مدیریت_کارآمد_و_مؤثر بر #منابع_آبی_سرزمین است.
ادامه دارد...
منبع: صادق جمالی و محسن عبدالهی (۱۴۰۰).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ معاون وزیر نیرو در نشست با مدیران آب کشور:
✅ اکنون در #استانها و #مناطق مختلف کشور، مقدمات لازم برای #مدیریت_توامان_آب_و_برق صورت گرفته و در مراحل جدی اجرا و پیشبرد پروژهها هستیم.
از #مهرماه_امسال باید با جدیت تمام، #کنترل_برداشت_آب از #چاههای_کشاورزی با استفاده از #کنتورهای_برق در دستور کار قرار گیرد.
✅ در اجرای تکلیف قانونی #بند_ع_تبصره_۸_قانون_بودجه امسال، لازم است همه #ابلاغیههای مربوطه در #استانهای_مختلف به #صنایع_مصرفکننده_آب مبنی بر ارائه #برنامه_آب_جایگزین یا #باز_تخصیص_آب_مصرفی در چند روز باقیمانده از شهریور ماه، کامل شود.
✅ #مدیران_استانی با قوت بیشتر در چارچوب #برنامه_زمانبندی_شده، پیشبرد پروژهها به ویژه پروژههایی که تخصیصات لازم برای آن واگذار شده را در دستورکار قرار دهند و در برنامه زمانبندی تسریع دهند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
تابستان ۲۰۲۳ گرمترین تابستان ثبتشده در تاریخ زمین بوده است (۱)
✅ به گزارش ناسا، #فعالیت_انسانها و همچنین #الگوی_آبوهوایی «النینو» تأثیر زیادی روی گرمشدن #تابستان_سال_۲۰۲۳_داشتهاند.
✅ #ناسا تأیید کرد که #امواج_گرمای_سوزان اخیر #آمریکای_شمالی، #اروپا، #آسیا و سایر مناطق جهان باعث شده است تا #امسال حداقل از #سال_۱۸۸۰ که ثبت جهانی دما آغاز شده، شاهد #گرمترین_تابستان_زمین باشیم.
✅ #ناسا در بیانیه خود توضیح میدهد که #فعالیت_انسانها باعث ثبت این گرمای بیسابقه در #تابستان_سال_۲۰۲۳ شده و همچنین #الگوی_آبوهوایی «النینو» نیز به آن کمک کرده است.
✅ طبق بیانیه #ناسا، #آگوست_سال_۲۰۲۳ بهتنهایی (۱.۲) #درجه_گرمتر از #میانگین_دمای_تابستان_بوده و #۵۷_میلیون_نفر در #جنوب و #جنوب_غربی #ایالات_متحده را تحت شدیدترین موج گرما قرار داده است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ #پروردگارا، ما #جز_نیکی_از_او_سراغ_نداریم و تو از ما به او داناتری.
✅ #خدایا تو #وقتی_جان_او_را_گرفتی که #او_در_راه_رضای_تو_در_خون_خود_غلتیده_بود و مخلصانه برای خاطر وجه کریمانه تو، به #شهادت رسیده بود.
✅ #خدایا بر درجاتش بیفزا. #او_را_با_محمد (ص) و آل طاهر او #محشور_کن.
✅ و #ما_را_به_او_محلق و #شهادت در راه خودت #را_روزیمان_کن. #ای_سرورم.
✅ #شکر_خدایی را که #شهدای راه خود #را_گرامی_داشت. #شکر_خدایی را که #شهادت در راه خودش #را_روزی_ما_کرد. #شکر_خدایی را که #جهاد در راه اسلام #را_روزی_ما_کرد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ هیدروپولیتیک ایران و همسایگان (۱)
✅ #مدیریت_آب را به صورت کلان میتوان در سه بخش #آبهای_داخلی، #بین_المللی و #فرامرزی دستهبندی کرد.
✅ #مدیریت_آبهای_فرامرزی مربوط به #حوضههای_آبریز_مشترک میان #دو_یا_چند_کشور میشود که این موضوع همواره چالشی برای کشورهای مشترک در یک حوضه آبی بوده و در سالهای اخیر نیز این چالش و تنشها بیشتر شده است.
✅ #ایران هم از این موضوع مستثنی نیست و شاهد #تنشهایی با #کشورهای_همسایه هستیم. کشورهای همسایه بهویژه #ترکیه و #افغانستان سعی داشتهاند با #سدسازیهای مختلف بهروی رودخانههای #ارس، #دجله و #فرات، #هیرمند، #فراه و... #حقآبه_ایران را نادیده بگیرند و #آب را #ابزاری_برای_گرفتن_امتیاز قرار دهند.
✅ #اختلافات_آبی با #افغانستان بهواسطه #عدم_پرداخت_حقآبه_ایران از #هیرمند و همچنین #سدسازیهای_گسترده_ترکیه در قالب #پروژههای_داپ_و_گاپ اصلیترین دلایل اختلافات آبی ایران با همسایگان هستند.
✅ #ایران با داشتن #۷_حوضه_آبریز_فرامرزی با کشورهای همسایه و #دارا_بودن_مزایا_و_معایب همزمان هر دو نوع #حاکمیت #فرامرزی_بالادست_در_غرب کشور و #پاییندست_در_شرق کشور با پیچیدگیهای ویژهای روبهرو است.
ادامه دارد...
منبع: بنیاد ملی نخبگان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
⭕️ موقعیت حساس دریاچه خشک شده ارومیه
✅ #دریاچه_ارومیه در فرورفتگی مرکزی بزرگ #ناحیه_آذربایجان که به لحاظ زمین شناسی و ساختاری، یک حوزه فروکشش ایجاد شده در یک پهنه برشی محدود شده با گسل های امتداد لغز راستگرد است.
✅ محدوده #تراز_نرمال_دریاچه در #ارتفاع_۱۲۷۵_متری از سطح دریا قرار داشته است. #حوضه در #غرب_و_شمال با #روندهای_گسله مهم #تسوج_و_ارومیه و ارتفاعات شکل گرفته در مرز آنها و در #جنوب_و _شرق با #دشت_و_مخروط_های_آتشفشانی احاطه شده است.
✅ محدوده حدود #۱۴۰کیلومتر_طول و #۴۰_تا_۵۵_کیلومتر_عرض دارد و حداکثر #ژرفای_آن_۱۶ متر است. در #بخش_جنوبی آن #خوشهای از حدود #۵۰_جزیره_کوچک وجود داشته است.
✅ #خط_ساحلی با #سطح_دریاچه متفاوت است. هنگامی که آب زیاد است، به سمت #باتلاقهای_نمکی بزرگ به سمت شرق و جنوب گسترش مییابد. سواحل این دریاچه عمدتا خالی از سکنه است.
✅ #طرح_تحقیقاتی_دریاچه_ارومیه با همکاری مرکز سنجش از دور دانشگاه صنعتی شریف در #خرداد_۱۴۰۲ نشان داده است که بنا بر #روند_افت_تراز_دریاچه_ارومیه در فصل #تابستان، تراز آب دریاچه ارومیه در پایان #شهریور_۱۴۰۲ به #عدد_بین (۱۲۶۹.۸۰) تا (۱۲۶۹.۹۰) #متر_از_سطح_دریاهای_آزاد خواهد رسید که بیانگر ثبت #کمترین_میزان_تراز این #دریاچه در #۶۰_سال_گذشته است.
ادامه دارد...
منبع: پیام ما، شماره ۲۶۶۲، مهدی زارع
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO