#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 در واقع حکمرانی در حوزه آب به معنای:
✅ #سیاستگذاری_و_مدیریت_منابع_آبی به نحوی است که
✅ #از_نظر_اجتماعی_پذیرفته_شده و
✅ #هدف آن #استفاده_صحیح_و_پایدار از منابع آبی باشد.
⭕️ در چنین فضایی اجرای سیاست های آب مستلزم:
✅ #مشارکت_و_همکاری مؤثر
✅ #ذینفعان و #کنشگران درگیر در این فرآیند با #دولت می باشد.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۱)
✅ #ایران جزو #تولیدکنندگان و #مصرف_کنندگان بزرگ #سوختهای_فسیلی در جهان است و این عامل موجب شده #بخش_کشاورزی ما در برابر اثرات ناشی از #تغییر_اقلیم آسیبپذیر باشد.
✅ #تغییرات_اقلیمی تاثیرات خود را هم در #بخش_کشاورزی و هم در #منابع_طبیعی نشان داده به طوری که تاثیرات آن در #کاهش_وسعت_جنگلها و برخی بلایای طبیعی مانند #خشکسالی، #سیل و #توسعه_سیستمهای_شکننده از جمله در بخش کوهستانی کشور قابل مشاهده است.
✅ #طرح_کلان_تغییر_اقلیم در کشور با راهبری #سازمان_تحقیقات_آموزش_و_ترویج_کشاورزی و با همکاری #موسسههای_تحقیقاتی، #بخش_خصوصی و #شرکتهای_دانشبنیان در حال اجرا است.
✅ این #طرح_۵_ساله از دو سال پیش در ۳ بخش عمده #آشکارسازی_تغییرات_اقلیمی، #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی و #آموزش_و_ترویج در حال اجرا میباشد.
✅ #سازمان_تات با توجه به اهمیت تغییر اقلیم بر تولید و پوشش گیاهی کشور، #طرح_کلان_تغییر_اقلیم را تدوین و اجرای آن را آغاز کرده و یک بخش از این طرح در حوزه #آشکارسازی است به طوری که در این طرح نخست باید ببینیم #تغییرات_اقلیمی چه تاثیراتی در #سطح_کلان دارد و در کدام بخشها تاثیر آن بیشتر است و چگونه اثرات زیانبار آن در بخشهای مختلف بروز مییابد.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#سلسله_نوشتاری پیرامون بازشناسی #هویت_جغرافیایی_و_تاریخی رود #فرات (۱۶)
✅ حلّه
این شهر میان #کوفه و #بغداد در حاشیه #فرات ساخته شد. حلّه با تشدید لام به #حلّه_بنی_مزید یا #حلّه_سیفیه نیز مشهور بود. حلّه در #سرزمین_بابل قرار داشت. این شهر در #قرن_ششم_هجری آباد و پرجمعیت بود. یکی از نهرهای منشعب شده از فرات به نام « #نیل» در کنار #شهر_حلّه روان بود. این شهر تا #قرن_دهم_هجری آباد بود و بعدها تحت الشعاع #نجف قرار گرفت. #سد_هندیه بالای این شهر بر روی فرات ایجاد شده است.
✅ بابل
شهر #بابل ( ال ایلاه، همان ایلوی بابـ_ ایلو_ن و یا بابیروش)، #مرکز_تمدنی_بزرگ و باسابقهای طولانی بود. «بابل از شهرهای قدیمی که در #سوره_بقره_آیه_۱۰۲ نیز آمده است. میگویند: #ضحاک اول بار ساخته و عمالقه اول ساکنان آن بودند. #نمرود نیز آن را وسیع ساخت. #بابل حدود #سه_هزار_سال بعد از سقوط #دولت_آشور و #نینوا جای آن را گرفت و از نواحی مهم تجاری به شمار میآمد.
✅ حران
این شهر در ناحیه ای مهم و تمدنی قرار داشت. #حران در #جنوب_ترکیه_فعلی و #شمال_سوریه_کنونی در محلی به نام #ادسا یا #الرها (اورفا) قرار دارد. #فرات در آبرسانی به این شهر مؤثر بود.
ادامه دارد...
منبع: دلبری، شهربانو (۱۳۹۶).
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمالغرب کشور
✅ طرح شبکههای آبیاری فرعی و زهکشی غرب و شمالغرب کشور، #اراضی_۶_استان را در سطح #۲۲۷_هزار_هکتار پوشش میدهد.
✅ این طرح در استانهای #اردبیل، #آذربایجان_غربی، #آذربایجان_شرقی، #کردستان، #کرمانشاه و #ایلام در حال اجرا است.
✅ #هدف از اجرای طرح شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی، #افزایش_تولید_در_بخش_کشاورزی، #مدیریت_و_هدایت_آبهای_سطحی، #افزایش_بهرهوری_آب و #افزایش_۴_تا_۵_برابری_عملکرد_تولید است.
✅ سطح هدفگذاری اجرای این طرح در #اردبیل بیش از #۴۲_هزار_هکتار است. برآورد اولیه این استان نشان میدهد برای #تکمیل، #رفع_نقص، #تجهیز و به #بهرهبرداری رسیدن این طرح به #اعتباری بالغ بر #۲_هزار و #۲۰۰_میلیارد تومان نیاز است.
✅ #تامین_آب در #شبکههای_اصلی از سوی #وزارت_نیرو و #سازمان_آب_منطقهای از مشکلات اجرای طرح مذکور است. #مسئولیت_تامین_آب با #وزارت_نیرو است و #بهرهبرداری بخشی از آب در #پایاب_سدها با #وزارت_جهاد_کشاورزی است.
✅ #توزیع_آب به #کشاورزان به میزان مورد نیاز در قالب این طرح صورت می گیرد. #آب در قالب این طرح به #تشکلهای_آببران تحویل داده می شود و آنها براساس #الگوی_کشت و #نیاز_کشاورزان، آب را توزیع میکنند.
✅ استان #اردبیل از نظر #تشکیل_تعاونیهای_تولید از پیشرفتهترین استانهای کشور است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ « #فلّاحی آدم #محترم و [ #مقیّدی] بود. یک سفر با هم می رفتیم #چابهار، ماه #رمضان بود. خب در هواپیما مسافرند دیگر، غذا آوردند و همه خوردیم و مانند اینها، و فلّاحی نخورد. گفتیم آقای فلّاحی! شما چرا [نخوردید]، گفت #من_روزه_هستم. گفتیم در سفر؟ گفت #من_دائمالسّفر_هستم، شغلم است، من روزه را نمیخورم. بعد به من گفت که من #از_ششسالگی تا حالا #روزهام_ترک_نشده».
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۲)
✅ #تغییرات_اقلیمی در کشور با شاخصهایی مانند #افزایش_میانگین_سالیانه_دما، #کاهش_بارش_سالیانه و #تغییر_الگوی_بارش نمایان شده است.
✅ در #۵۰_سال_اخیر به طور متوسط در کشور #۳۲_صدم_درجه در هر دهه #افزایش_میانگین_دما و #۹_میلیمتر_کاهش_متوسط_بارندگی داشتهایم که اثرات مخربی بر #کشاورزی داشته است.
✅ یکی از کارهایی که در #طرح_تغییر_اقلیم در بخش #آشکارسازی انجام می شود، #شناسایی_اثرات_احتمالی این #تغییرات_در_بخش_کشاورزی و #منابع_طبیعی، #دام_و_طیور_و_آبزیان و در ادامه #شناسایی_روشهای_سازگاری و #تابآوری در این حوزه است.
✅ در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص میشود که از جمله این اقدامات، #جمعآوری_گونههای_گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در #بانک_ژن است.
ادامه دارد...
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🛑 وای اگر خامنه ای حکم جهادم دهد...
ما قدرت حقیم #تلاویو_ضعیف_است
ما نیروی قدسیم و #هدف_قدس_شریف_است
بگشوده روی ما نظر گاه تو ای قدس
#از_کرب_و_بلا_می_گذرد #راه تو ای #قدس
آه ای #حرم_محترم ای #قدس می آییم
بر هیبت #قاسم #قسم ای #قدس می آییم
ما #پیرو_زهرا_و_علی در پی نوریم
ما #منتظر_مهدی شان وقت ظهوریم
در #روز_ظهورش چه شگفت است مراسم
چون همره مهدیست #ابومهدی #قاسم
#سردار به همراهی آن #یار می آید
ای #اهل_حرم میر و #علمدار می آید
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🛑 اضطرار آب در ایران
❌ آنچه که امروزه #آسیب_پذیری_آبی را در #ایران افزایش داده وجود #جمعیت_فراتر_از_حد_توان_اکولوژیک در ایران و #صنایع_ناهمتراز و #تصاد_منافع و در نهایت #کشاورزی_ناهمگن و در درجه آخر بحث #تغییر_اقلیم در ایران است.
❌ #گسترش_بی_رویه_شهرسازی و #افزایش_نرخ_جمعیت تا مرز #۸۷_میلیون_ایرانی و وجود آمار تقریبی #۶_میلیون_نفر_افغانی یعنی جمعیتی برابر با #۹۳_میلیون_نفر در ایران مصرف کننده آب داریم.
❌ علی رغم اینکه برخی کارشناسان عنوان می کنند که کشاورزی مصرف کننده #۸۵_درصد _آب استحصال شده در ایران است؛ ولی #۹_میلیارد_متر_مکعب مصرف #صنعت و #۱۰_میلیارد_متر_مکعب مصرف #خانگی و #پرت حدود #۸_میلیارد_متر_مکعبی آب در خطوط #شبکه_انتقال را هرگز لحاظ نمی کنند.
منبع: همشهری؛ markuart
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
48.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ مقام معظم رهبری:
✅ « #آمریکاییها در مورد فلسطین طرحشان و نقشهشان این بود که #قضیّهی_فلسطین_را_به_فراموشی_بسپرند؛ #فلسطینیها_را_در_حالت_ضعف_نگه_دارند که جرئت نکنند دَم از مبارزه بزنند.
✅ این مرد یعنی #سردار_سلیمانی، #دست_فلسطینیها_را_پُر_کرد؛ کاری کرد که یک منطقهی کوچکی، یک وجب جا مثل #نوار_غزّه در #مقابل_رژیم_صهیونیستیِ با آن همه ادّعا میایستد، کاری و #بلایی_سرِ_آنها_میآورد که آنها سرِ #۴۸_ساعت می گویند آقا بیایید #آتشبس_بدهید؛
✅ اینها را #حاج_قاسم_سلیمانی کرد. #دستشان_را_پُر_کرد. کاری کرد که بتوانند #بِایستند، بتوانند #مقاومت_کنند.
✅ این چیزی است که #برادران_فلسطینی ما #مکرّر _در _مکرّر پیش خود بنده #گفتهاند. البتّه من میدانستم امّا آنها هم آمدند #پیش_ما_شهادت_دادند.»
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️ طرح کلان تغییر اقلیم (۳)
✅ در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی اقدامات پایه برای سازگاری با تغییرات اقلیمی مشخص میشود که از جمله این اقدامات، #جمعآوری_گونههای_گیاهی در معرض انقراض و نگهداری از آنها در #بانک_ژن است.
✅ #دومین_مساله در بخش #سازگاری_با_تغییرات_اقلیمی، معرفی #ارقام_جدید_برای_غلبه بر تغییراتی مانند #خشکی، #شوری و #سرمای_دیررس_بهاره است.
✅ #مدیریت_مزرعه #سومین_مساله در بخش #سازگاری_با_تغییر_اقلیم است. در حوزه #مدیریت_مزرعه، تعریف #نظامهای_جدید_زراعی مطرح است و باید دید کدام نظام زراعی در برابر تغییرات اقلیمی تابآوری بیشتری دارد.
✅ #ارتقای_بهرهوری_آب در #شالیزارها، #تغذیه، #جلوگیری_از_تبخیر و #تعرق آب در #باغات و موضوع #کاهش_خسارات_آفات و #بیماریهای_گیاهی از جمله موضوعاتی هستند که در مدیریت مزرعه مطرح میباشد.
✅ #آموزش_و_ترویج نیز در ذیل طرح تغییر اقلیم است و برای #مدیران، #کارشناسان و #مردم در حوزه تغییر اقلیم آموزشهایی می بایست در نظر گرفته شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
#حکمرانی_آب_Water_Governance
⭕️🖌 #حکمرانی در طول #دهه_۱۹۸۰ با مفهومی جدید ظهور کرده است که به چیزی فراتر از #حکومت (دولت) اشاره دارد.
✅ اگرچه اصطلاح #حکمرانی در #فرهنگ_آکسفورد مترادف با واژه #دولت استفاده شده است؛ اما در طول #دهه_۱۹۸۰ اندیشمندان سیاسی این اصطلاح را #برای_متمایز_کردن آن #از_دولت به کار گرفتند.
✅ البته #حکمرانی مربوط به #آب برای اولین بار در #سال_۲۰۰۰ در #دومین_مجمع_جهانی_آب در سطح بین المللی مطرح شد، جایی که وزیران خواستار #حکمرانی_آب شدند تا #حکمرانی_خوب در حوزه #آب تضمین شود.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO