هدایت شده از اندیشکده حکمرانی آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️📔 سلسله نشستهای حکمرانی آب در ایران (#چالشها و #راهبردها)
⭕️ نشست چهارم: #حوضه_آبریز_هریرود
هیئت اندیشه ورز:
✅ #دکتر_سید_محمد_رضا_علوی_مقدم
(رئیس پژوهشکده محیط های خشک دانشگاه آزاد اسلامی مشهد و مدیر پروژه شرکت مهندسین مشاور طوس آب)
✅ #دکتر_احسان_تمسکی
(پژوهشگر حکمرانی آب و عضو کمیسیون مدیریت اکوسیستم ها "CEM" در IUCN)
✅ #مهندس_ناصر_خلقی
(پژوهشگر مسائل آب و مدیر مطالعات شرکت مهندسین مشاور مجد آب شرق)
دبیر علمی هیئت:
✅ #دکتر_محمد_حاصلی
(دبیر اندیشکده حکمرانی آب سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح)
🗓 سه شنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۲، ساعت ۱۷
🏡خانه اندیشمندان علوم انسانی، سالن حافظ
🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می شود و همزمان از طریق لینک زیر پخش می گردد (ورود با گزینه میهمان):
https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/geography
🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آمارهای وزارت نیرو...(۳)
✅ در ایران #۸۰۷_شهرک_بزرگ_صنعتی داریم که #فعال و #در_حال_بهره_برداری می باشند که (۸۵/۰۰۰) #بنگاه_بزرگ و #متوسط_صنعتی فقط در این #شهرک_های_صنعتی مشغول بکار هستند؛
✅ که #بنگاه_های_بزرگ_صنعتی این گونه تعریف شده اند که اگر (در هر واحد صنعتی بیش از #۵۰_نفر مشغول فعالیت باشند این بنگاه جزء بنگاه های بزرگ صنعتی محسوب می شود) طبق نظر #وزارت_صمت (۱/۲۰۰/۰۰۰) #کارگاه_صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ) در حاشیه شهرها و خارج از شهرک های صنعتی مشغول بکارند که در این بین ( پالایشگاهها، پتروشیمی ها، کارخانجات اتومبیل سازی، صنایع نظامی، نیروگاه ها) همگی جزء واحدهای بزرگ صنعتی یا مگاپروژه ها و مصرف کننده عمده آب هستند؛
✅ ولی در زمره آمار واحدهای صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ) که در داخل و خارج از شهرکهای صنعتی مشغول فعالیت هستند به حساب نمی آیند که به طور مثال در بنگاه صنعتی تولیدی (ایران خودرو) در حال حاضر(۲۰/۵۲۱) نفر مشغول بکارند و به طور مستقیم در صنعت #خودرو_سازی ایران (۱۲۲/۰۰۰) نفر مشغول فعالیت و تولید هستند؛
✅ که اگر #میزان_آب_مصرفی_هر_بنگاه_صنعتی اعم از بنگاههای صنعتی ( کوچک، متوسط، بزرگ، پالایشگاه ها، پتروشیمی ها، نیروگاه ها، صنایع نظامی، کارخانجات اتومبیل سازی و...) را روزانه فقط #۳۰_متر_مکعب در نظر بگیریم:
(۱/۲۰۰/۰۰۰) تعداد #بنگاه های_صنعتی × #۳۰_متر_مکعب_آب = (۳۶/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب_روزانه × #۳۶۵_روز_یک_سال= (۱۳/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #آب_مصرفی طی #یک_سال به دست می آید.
ادامه دارد...
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۱)
✅ #محیط_زیست_خلیج_فارس و حفاظت از آن بسیار با اهمیت است. چرا که #حیات_زیستی و #اقتصادی_چند_میلیون_شهروند_خاورمیانهای به حیات #خلیج_فارس بسته است.
✅ پژوهشهای زیادی درباره خلیجفارس و ضرورت #حفاظت_از_تنوع_زیستی آن تولید شده است که همگی از اهمیت این آبراهه برای #تمدن_منطقه و _جهان حکایت دارد.
✅ #محیط_زیست_دریایی_خلیج_فارس به علت شرایط اکولوژیک خاصی که دارد و بهرهگیریهایی که از منابع آن میشود در معرض مخاطراتی به طور مستمر قرار گرفته است.
✅ #خلیج_فارس در زمره یکی از باارزشترین #زیست_بومهای_آبی جهان محسوب میشود که با وجود متنوعترین رویشهای گرمسیری، گونههای مختلف جانداران آبزی و... دارای شرایط بسیار ویژهای است که محیط زیست آن را تبدیل به محیطی بسیار حساس و شکننده کرده است.
✅ عوامل چون #افزایش_جمعیت، #توسعه_شهرنشینی، #گسترش_صنعت، استفاده غلط از منابع طبیعی باعث بروز #آلودگی شدید و #زیست_محیطی این منطقه شده است.
✅ زندگی صنعتی بیش از هر پهنه آبی بر #پیکر_بیدفاع_خلیج_فارس آثار مخرب خود را نشان داده است. #عبور و مرور #انواع_شناورها و #تخلیه_مواد_آلاینده به #خلیج_فارس، #تخلیه انواع #مواد_شیمیایی_خطرناک و... از عمدهترین عوامل آلودگی خلیجفارس بهشمار میآیند
✅ که توانستهاند در اندک زمانی اکوسیستم بینظیر آن را تا #۴۷_برابر_حد_طبیعی آلودگی، آلوده کنند و به این طریق آبزیان و موجودات آن را با خطر نابودی مواجه کنند.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
18.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️⭕️ قناتها مهمترین منبع آبی در روستاهای سیستان وبلوچستان
منبع: صدا و سیمای مرکز زاهدان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
28.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ حتی اگر که #حق، حتی اگر که #نور
✅ چشمی نبیندش، محروم می شود
❇️ حتی اگر #امام، حتی اگر #علی
✅ اُمت جفا کند، #مظلوم می شود
❇️ علی آری علی حتی، #علی تنهاست بی #مردم
✅ ولی در خواب گمراهی، بماند بی علی مردم
❇️ ای #نهضت_بیداری، یا #فاطمه_الزهرا
✅ در بطن زمان جاری، یا فاطمه الزهرا
❇️ هر چند به تنهایی، یا فاطمه الزهرا
✅ تو #اُمت_مولایی، یا #فاطمه_الزهرا
❇️ #میزان اگر #علی ست، تحت ولایتش
✅ #دنیا و #آخرت آباد می شود
❇️ #مولا اگر که اوست، هر کس که با #علی ست
✅ از بند هرچه هست، #آزاد می شود
❇️ اگر دستان مردم بود، نمی شد دسته او بسته
✅ اگر #پهلو اگر #بازو، ولی #زهرا نشد خسته
❇️ ای #قله_حق_خواهی، یا #فاطمه_الزهرا
✅ تو #دست_یداللهی، یا #فاطمه_الزهرا
❇️ ای -خطبه_طوفانی، یا #فاطمه الزهرا
✅ #حق_هستی و می مانی، یا #فاطمه_الزهرا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ تحلیلی بر آمارهای وزارت نیرو...(۴)
✅ یعنی #بخش_صنعت_ایران_سالانه (۱۳/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب_آب_مصرف می کند ولی #وزارت_نیرو مدعی است که #بخش_صنعت فقط #۲_درصد یا به عبارتی #سالانه فقط #۲_میلیارد_متر_مکعب_آب مصرف می کند.
✅ مضاف بر اینکه #سالانه حدود #۱۵_درصد_آب موجود در کشور به دلیل #فرسودگی_خطوط_شبکه_انتقال و #توزیع هم #از_دسترس_خارج و #پرت می شود
✅ که #مجموع_آب_مصرفی بخش های ( #شرب، #صنعت، #پرت) کلا (۳۶/۱۴۰/۰۰۰/۰۰۰) #متر_مکعب می شود و طبق #محاسبات_قبلی که در ارتباط با #مصرف_آب در #بخش_کشاورزی، می توان گفت، #مصرف_آب_بخش_کشاورزی چیزی حدود #۶۵_درصد_آب_موجود می باشد یعنی حدود #۶۵_میلیارد_متر_مکعب.
✅ بنابراین #وزارت_نیرو چگونه مدعی است که #بخش_کشاورزی به تنهایی #۹۲_درصد_آب_موجود_در_ایران را مصرف می کند؟ تکرار #آمار_اشتباه_وزارت_نیرو موجب شده که #بخش_کشاورزی #غارتگر_منابع_آب_ایران معرفی گردد.
منبع: حمید رضا رمضانی
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
🏴 اندیشکده حکمرانی آب فرارسیدن شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) را تسلیت عرض می کند.
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۱)
✅ #خلیج_فارس یک #حوضه_کمعمق و #نیمه_بسته است که طول آن در حدود #۱۰۰۰_کیلومتر، بیشینه #عرض آن #۳۵۰_کیلومتر و متوسط #عمق آن #۴۰_متر است و تنها از طریق #تنگه_هرمز با #دریای_عمان و آبهای آزاد ارتباط دارد.
✅ انرژی #هیدرودینامیک_پایین، زمان #بازچرخش_طولانی_آب (۵ تا هفت ۷)، #عمق_کم و #شوری_بالا، شرایط مناسبی برای #ترسیب_آلایندهها فراهم کرده و این دریا را با چالشهای متعددی روبهرو کرده است.
✅ البته عمده این مشکلات در سایر #پهنههای_آبی دنیا نیز مشاهده میشود اما به سبب برخی شرایط ذکرشده این آلودگیها در #خلیج_فارس از شدت بیشتری برخوردار است. برخی از این چالشها عبارتاند از:
❌ شوری و تبخیر بالا: قرارگیری در #منطقهای_نیمه_استوایی با #حداقل_بارشهای_سالانه (در حدود ۷ سانتیمتر)، #ورودی_اندک رودخانههای #آبهای_شیرین به آن، #تبخیر_بالا و در نتیجه آن #شوری_بالاتر از متوسط دریاها.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️ آب دریای عمان سال آینده در اصفهان (۱)
✅ روند اجرای #طرح_انتقال_آب_دریای #عمان_به_اصفهان سرعت گرفته است تا جایی که قرار است در #مرحله_نخست_انتقال_آب از #دریای_عمان_۷۰_میلیون_متر_مکعب و در #مرحله_دوم_۴۰۰_میلیون_متر_مکعب_آب به #اصفهان انتقال داده شود.
✅ طرحی که عمده مصرف این آب در #بخش_صنعت بهکار گرفته خواهد شد اما #شهروندان، #اراضی_کشاورزی و #محیط_زیست نیز با اجرایی شدن این طرح از آن بینصیب نخواهند ماند.
✅ عملیات اجرایی #مرحله_نخست این پروژه #مهر_سال_۱۴۰۱ آغاز شد که در #۲۴_نقطه_فعال با حضور #۱۴_پیمانکار درحال تکمیل است؛ در #مرحله_اول اجرای این #طرح_۷۰_میلیون_متر_مکعب_آب و در #مرحله_دوم_۴۰۰_میلیون_متر_مکعب_آب به استان #اصفهان انتقال خواهد یافت که با اجرایی شدن #فاز_اول این طرح در #۶_ماهه_اول_سال_آینده گرهای از مشکلات صنایع و بخش کشاورزی باز کند.
✅ #طول_مسیر_طرح_انتقال_آب از #دریای_عمان_به_اصفهان_۹۸۰_کیلومتر است. از سال گذشته تاکنون #آزادسازی_۵۲۰_کیلومتر از مسیر انتقال لولهها صورت گرفته است و تاکنون #۴۲۰_کیلومتر_حفاری و #۲۱۴_کیلومتر آن نیز #لولهگذاری شده است؛
✅ انتظار میرود در #خردادماه_سال_۱۴۰۳ مرحله نخست انتقال آب از دریای عمان اجرایی شود.
ادامه دارد...
منبع: حمیرا حیدریان
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
40.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 یه کمی حرف بزن علی نمیره
حرف رفتن نزن علی می میره…
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️🔔 سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح برگزار می کند:
✅ سومین #نمایشگاه_بین_المللی_ایران_ژئو
(اطلاعات جغرافیایی، زیربنای توسعه پایدار)
🗓 ۲ الی ۵ دی ماه ۱۴۰۲
🏢 محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران، سالن ۲۷
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO
❇️⭕️خلیجفارس با چه ابرچالشهایی در حوزه محیط زیست مواجه است؟ (۱۲)
✅ برخی از #چالش_ها و #آلودگی_های_زیست_محیطیخلیج_فارس عبارتاند از:
❌ شوری و تبخیر بالا: قرارگیری در #منطقهای_نیمهاستوایی با #حداقل_بارشهای_سالانه (در حدود ۷ سانتیمتر)، #ورودی_اندک رودخانههای #آبهای_شیرین به آن، #تبخیر_بالا و در نتیجه آن #شوری_بالاتر_از_متوسط_دریاها.
❌ آلودگیهای نفتی: وجود #ذخایر_عظیم_نفت و #گاز در #خلیج_فارس، علاوه بر استقرار #صنایع و #پالایشگاههای مربوط به این صنعت در حاشیه #خلیج_فارس، آن را به یکی از پرترددترین #مسیرهای_انتقال_نفت و فرآوردههای آن تبدیل کرده است. انتشار و #پخش_آلودگیهای_نفتی، آثار منفی و پیامدهای مختلفی به دنبال دارد که میتوان به اثرات نامطلوب زیستمحیطی، #مرگ_جانداران_دریایی، #نامناسب_شدن_غذاهای_دریایی برای مصرف انسانی و #کاهش_قدرت_پرواز_پرندگان_دریایی اشاره کرد.
❌ فلزات سنگین: یکی دیگر از آلایندههای زیستمحیطی مهم و از اجزای اصلی محیطهای آبی هستند که در نتیجه فعالیتهای طبیعی (هوازدگی و فرسایش سازندهای زمینشناختی) یا انسانزاد (تخلیه پسابهای صنعتی، پساب صنایع وابسته به کشاورزی، فاضلابهای تصفیهنشده شهری، مواد شیمیایی و نشت نفت) وارد این محیطها میشوند؛ #آلودگی_فلزات_سنگین در #خلیج_فارس عمدتاً ناشی از #تخلیه_پساب_آلوده به این فلزات در مناطق ساحلی است که بیشترین سهم آلودگی مربوط به پساب #واحدهای_صنعتی، #پتروشیمی، #تامین_برق و #آبشیرین_کنهاست.
ادامه دارد....
منبع: تجارت فردا
#اندیشکده_حکمرانی_آب
@WaterGovernanceThinkTankNGO