#سلسله_احادیث_پزشکی
🔸گوشت بعد از ذبح کردن و تکه تکه کردن حتما باید شسته بشود.قبل از پختن گوشت بهتر است آنرا تکه تکه کرد و مدتی در آب خیس کرد تا بماند سپس آنرا شست و استفاده کرد.
🔹در روایت از حضرت رسول الله ‹ص› آمده است:
مَرَّ أَخِي عِيسَى ع بِمَدِينَةٍ وَ إِذَا وُجُوهُهُمْ صُفْرٌ وَ عُيُونُهُمْ زُرْقٌ فَصَاحُوا إِلَيْهِ وَ شَكَوْا مَا بِهِمْ مِنَ الْعِلَلِ فَقَالَ دَوَاؤُهُ مَعَكُمْ أَنْتُمْ إِذَا أَكَلْتُمُ اللَّحْمَ طَبَخْتُمُوهُ غَيْرَ مَغْسُولٍ وَ لَيْسَ شَيْءٌ يَخْرُجُ مِنَ الدُّنْيَا إِلَّا بِجَنَابَةٍ فَغَسَلُوا بَعْدَ ذَلِكَ لُحُومَهُمْ فَذَهَبَتْ أَمْرَاضُهُمْ وَ قَالَ مَرَّ أَخِي بِمَدِينَةٍ وَ إِذَا أَهْلُهَا أَسْنَانُهُمْ مُنْتَثِرَةٌ وَ وُجُوهُهُمْ مُنْتَفِخَةٌ فَشَكَوْا إِلَيْهِ فَقَالَ أَنْتُمْ إِذَا نِمْتُمْ تُطْبِقُونَ أَفْوَاهَكُمْ فَتَغْلِي الرِّيحُ فِي الصُّدُورِ تَبْلُغُ إِلَى الْفَمِ فَلَا يَكُونُ لَهَا مَخْرَجٌ فَتُرَدُّ إِلَى أُصُولِ الْأَسْنَانِ فَيَفْسُدُ الْوَجْهُ فَإِذَا نِمْتُمْ فَافْتَحُوا شِفَاهَكُمْ وَ صَيِّرُوهُ لَكُمْ خُلُقاً فَفَعَلُوا فَذَهَبَ ذَلِكَ عَنْهُم
برادرم عیسی (ع) از شهری میگذشت مردم آنجا صورت های زرد و چشم های آبی داشتند به حضرت شکایت کردند فرمود درمان با خود شما است شما هنگامی که گوشت مصرف میکنید بدون شستن میپزید و هیچ چیزی از دنیا نمیرود مگر اینکه جنابت دارد و آن ها بعد از آن گوشت ها را شستند و بیماری های آن ها برطرف شد.
📚علل الشرائع، ج2، ص575
▫️امروزه در قصابی ها و کبابی ها گوشت را نشسته میپزند زیرا گوشت خوشمزه تر میشود و یک حالت شیرینی یه خود میگیرد. سعی میکنند که خون به همراه گوشت بماند تا هم بیشتر بشود و هم طعم گوشت بهتر بشود که اینکار ضرر دارد.
▪️کبابی ها گوشت شسته را قبول نمیکند و میگویند میافتد که اشتباه است زیرا موجب بیماری و غلبهی صفراء میشود.
▫️زردی صورت یا از کم خونی است و یا از غلبهی صفراء میباشد. معلوم شد که آبی بودن چشم هم معلول غلبهی صفراء و کم خونی است.
▪️مراد از خون، خون «مسبوح» است. خونی که بعد از ذبح از گردن خارج میشود. مستفاد از روایات این است که خوردن تمام خون ها به صلاح نیست.
▫️خوردن «المُتِخَلف الذَّبیحَه» یعنی خونی که بعد از ذبح در بدن حیوان و لای گوشت ها باقی میماند، از جهت فقهی اشکالی ندارد ولی از جهت طبی صلاح نیست.
▪️در روایات بر نخوردن خون تاکید شده است. بنابراین بهتر است انسان از مصرف خون پرهیز کند. سعی کند گوشت ها خوب شسته بشود و خونی که از آن ها جدا میشود را نخورد. هرچه انسان کمتر خون بخورد کمتر مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی میشود.
▫️هر چه مصرف خون بیشتر بشود، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و بیماری های پوستی مانند جذام و امثال آن بیشتر خواهد بود. شاید بیماری های امروزی مانند «پسوریازیس» معلول خوردن خون باشد.
#گوشت 🥩🥩
#شستن_گوشت
#اصلاح_سبک_زندگی
#سبک_زندگی_اسلامی
❌خواص درمانی سنجد از دیدگاه علمی❌
✅قسمت 1️⃣
امام صادق علیه السلام:
📌«گوشت سنجد، گوشت می رویاند؛ پوستش، پوست می رویاند؛ و هسته اش، استخوان می رویاند. سنجد، کلیه ها را گرم می کند؛ معده را دباغی می کند؛ ایمنی از بواسیر و پروستات است؛ پاها را تقویت می کند و ژن جُذام را سرکوب می کند».
📚منبع: كافى، ج 6، ص 361، ح 1.
😱امروزه شیوع و گسترش "پوکی استخوان" و بیماری هایی مانند آرتروز بویژه در زنان تبدیل به کابوسی وحشتناک در بسیاری از کشورها شده است و پوکی استخوان، چهارمین عامل مرگومیر در جهان است و از هر 4 نفر بالای 25 سال، یک نفر مبتلا به آن است!
✍️علاوه بر میوه کوچک و شیرین آن، از هسته، گل و همچنین برگهای درخت سنجد برای سلامتی و در صنایع بزرگی مانند صنعت دارو، آرایشی و بهداشتی و البته صنعت ساخت عطر مورد استفاده قرار می گیرد.
🛑سنجد از دیرباز تاکنون یکی از پرمصرف ترین گیاهان دارویی در جهان محسوب می شود.
🔰از نظر تاریخی، از گل ها و برگ های آن برای تسکین درد، تورم، التهاب، تحریک تولید ادرار و تحریک عرق و از پوست آن نیز به عنوان مدر، ملین و برای ایجاد استفراغ استفاده می شده است.
🛄 در طب عامیانه هم از آب آن بعنوان ملین و ادرارآور و جهت درمان آنفولانزا، عفونت، سیاتیک ، سردرد، درد دندان، درد قلب و درد عصبی و همچنین برای رفع علائم سرماخوردگی و آنفولانزا، حمایت از سلامت قلب و مبارزه با التهاب و عفونت و... استفاده می شود.
🖇در ادامه به مهم ترین خواص آن اشاره خواهیم نمود.
❌خواص درمانی سنجد از دیدگاه علمی❌
✅قسمت 2️⃣
امام صادق علیه السلام:
📌«گوشت سنجد، گوشت می رویاند؛ پوستش، پوست می رویاند؛ و هسته اش، استخوان می رویاند. سنجد، کلیه ها را گرم می کند؛ معده را دباغی می کند؛ ایمنی از بواسیر و پروستات است؛ پاها را تقویت می کند و ژن جُذام را سرکوب می کند».
📚منبع: كافى، ج 6، ص 361، ح 1.
📌دارای مواد مغذی بالا
⏮سنجد یک غذای کم کالری و مملو از آنتی اکسیدان است.
☕️یک فنجان (145 گرم) سنجد تازه حاوی:
106 کالری،26.7 گرم کربوهیدرات و کمتر از 1 گرم چربی و پروتئین است.
💢به علاوه در هر فنجان سنجد 52 میلی گرم ویتامین C وجود دارد که 57 درصد از ارزش روزانه آن را تشکیل می دهد.
📌دارای فیبر غذایی بالا
🔹 سنجد حاوی 10 گرم فیبر در هر فنجان توت تازه، حدود 36 درصد از ارزش روزانه است.
📌سرشار از اسیدهای فنولیک
✍️سنجد منبع خوبی از اسیدهای فنولیک است. این ترکیبات آنتی اکسیدان های قوی هستند که می توانند به کاهش آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو در بدن کمک کنند.
📌منبع فلاونول ها
😍سنجد منبع خوبی از فلاونول هاست که حاوی آنتی اکسیدان فلاونول کوئرستین، کامفرول و ایزورامنتین است.
🌺 گل های سنجد تا 10 برابر بیشتر از میوه آن حاوی فلاونول هستند.
📌سرشار از آنتوسیانین
🔰سنجد سرشار از آنتوسیانین است. این ترکیبات به میوه رنگ سیاه مایل به بنفش تیره می دهد و یک آنتی اکسیدان قوی با اثرات ضد التهابی است.
🔸🔹🔸🔹🔸🔹
#از #معصومین #بیاموزیم
❌خواص درمانی سنجد از دیدگاه علمی❌
✅قسمت 3️⃣
امام صادق علیه السلام:
📌«گوشت سنجد، گوشت می رویاند؛ پوستش، پوست می رویاند؛ و هسته اش، استخوان می رویاند. سنجد، کلیه ها را گرم می کند؛ معده را دباغی می کند؛ ایمنی از بواسیر و پروستات است؛ پاها را تقویت می کند و ژن جُذام را سرکوب می کند».
📚منبع: كافى، ج 6، ص 361، ح 1.
❤️سنجد و کاهش علائم سرماخوردگی و آنفولانزا
⏮ثابت شده است که عصاره و دم کرده گل سنجد به کاهش شدت و طول آنفولانزا کمک می کند.
📗یک مطالعه در سال 2004 روی 60 فرد مبتلا به آنفولانزا نشان داد که کسانی که 15 میلی لیتر شربت سنجد را چهار بار در روز مصرف کرده بودند طی 2 تا 4 روز بهبود علائم را نشان دادند.
📙علاوه بر این، مطالعهای روی 312 مسافر هوایی که کپسولهای حاوی 300 میلیگرم عصاره سنجد را سه بار در روز مصرف میکردند، نشان داد که افرادی که بیمار میشوند، مدت کوتاهتری از بیماری و علائم خفیف تری را تجربه میکنند.
❤️سنجد و آنتی اکسیدان بالا
☠️در طول متابولیسم طبیعی، مولکول های واکنشی ممکن است آزاد شوند که می توانند در بدن تجمع کنند و این می تواند باعث استرس اکسیداتیو شود و ممکن است منجر به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2 و سرطان شود.
✍️آنتی اکسیدان ها اجزای طبیعی غذاها از جمله برخی ویتامین ها، اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدها هستند که می توانند به حذف این مولکول های واکنشی کمک کنند.
✅ تحقیقات نشان می دهد که رژیم های غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ممکن است به پیشگیری از بیماری های مزمن کمک کند.
🌺گل ها، میوه ها و برگ های گیاه سنجد منبع عالی آنتی اکسیدان ها هستند. به عنوان مثال، یکی از آنتوسیانین های موجود در سنجد ها 3.5 برابر قدرت آنتی اکسیدانی ویتامین E دارد.
🌟علاوه بر این، یک مطالعه نشان داد که وضعیت آنتی اکسیدانی در افراد 1 ساعت پس از نوشیدن 400 میلی لیتر آب سنجد بهبود یافته است.
✔️مطالعه دیگری روی موشها نشان داد که عصاره سنجد به کاهش التهاب و آسیب بافت اکسیداتیو کمک میکند.
هدایت شده از حکیم ابو علی
25.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راهکارهای پیشگیری انواع سرطان
شماره یک
✅در این ویدیو با حضور دکتر خامه چی در مورد راهکارهای پیشگیری انواع سرطان صحبت می کنیم.
ا
هدایت شده از حکیم ابو علی
22.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
راهکار از بین بردن بلغم و تغییر مزاج صفراوی به دموی
شماره دو
✅در این ویدیو با حضور دکتر خامه چی در مورد راهکار از بین بردن بلغم و تغییر مزاج صفراوی به دموی صحبت می کنیم.
هدایت شده از حکیم ابو علی
22.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
انواع سندرم روده تحریک پذیر و درمان آن از نگاه طب سنتی
شماره سه
✅در این ویدیو با حضور دکتر خامه چی در مورد انواع سندرم روده تحریک پذیر و درمان آن از نگاه طب سنتی صحبت می کنیم.