🔴 از هر ولیجه ای به غیر از اهل البیت دوری کنید
وَ لَمْ یَتَّخِذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَ لا رَسُولِهِ وَ لَا الْمُؤْمِنِینَ وَلِیجَةً. (توبه/۱۶)
⭕️ دورِ هر شخصی که جمع بشویم در واقع داریم مقدماتِ ولیجه شدنش را فراهم میکنیم! طبق تعریف شرع، طبق دستور امام، ما فقط یک ولیجه داریم؛ یعنی فقط دورِ یک شخص باید جمع بشویم و آن امام معصومِ برگزیدهٔ خداست؛ فقط امام و لاغیر!
🌕 امام باقر علیه السلام فرمودند:
بپرهیزید از وليجهها! چرا که هر وليجهای به غیر از ما طاغوت است.
وَ عَنْ أَبِي اَلصَّبَّاحِ اَلْكِنَانِيِّ قَالَ: قَالَ أَبُو جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ يَا أَبَا اَلصَّبَّاحِ إِيَّاكُمْ وَ اَلْوَلاَئِجَ فَإِنَّ كُلَّ وَلِيجَةٍ دُونَنَا فَهِيَ طَاغُوتٌ.
📗تفسير البرهان، ج ۲، ص ۷۴۷
📗تفسير العیاشی، ج ۲، ص ۸۳
📗تفسير نور الثقلين، ج ۲، ص ۱۹۱
📗تفسير کنز الدقائق، ج ۵، ص ۴۱۳
📗وسائل الشیعة، ج ۲۷، ص ۱۳۳
📗بحار الأنوار، ج ۲۴، ص ۲۴۶
➖➖➖➖➖➖➖
💎امام هادی علیه السلام :
إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ الجَمالَ وَ التَّجَمُّلَ وَ يَـكْرَهُ البُؤْسَ وَ البائِسَ؛
خداوند زيبايى و آراستگى را دوست دارد و ژوليـدگى و ژوليـده را دوست نمى دارد.
📗 [حياة الإمام على الهادى، ص 153]
#آراستگی
.
#زیارت امام حسین علیه السلام
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ :
وَكَّلَ اللَّهُ تَعَالَى بِقَبْرِ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) سَبْعِينَ أَلْفَ مَلَكٍ يُصَلُّونَ عَلَيْهِ كُلَّ يَوْمٍ ، شُعْثاً غُبْراً مِنْ يَوْمَ قُتِلَ إِلَى مَا شَاءَ اللَّهُ يَعنِي بِذَلِكَ قِيَامَ الْقَائِمِ (علیه السلام)وَ يَدْعونَ لِمَنْ زَارَهُ .
ترجمه
از حضرت امام جعفر صادق (عليه السّلام) نقل شده که فرمودند :
خداوند متعال هفتاد هزار فرشته را بر قبر حضرت حسين بن على (عليه السّلام) موكّل ساخته كه هر روز بر او صلوات فرستاده و از روزى كه آن حضرت شهيد شدند تا زمانى كه خدا مىخواهد يعنى زمان قيام قائم (عليه السّلام) ايشان ژوليده و غمگين مىباشند و براى زائرين حضرت دعا میکنند .
📗 کامل الزیارات / باب چهل و یکم
💠 مقابله با بهائیان
🔹 مرحوم حاج شیخ حسن نوری از مرحوم حاج احمد خادمی نقل کرد: در بروجرد زمانی که آقای بروجردی در آنجا ساکن بودند، چند نفر بهایی سکونت داشتند و مردم را گمراه میکردند.
🔸 مرحوم آقای بروجردی از متصدّیان وقت در آن شهر خواستند که آنها را بیرون کنند، متصدّیان کوتاهی کردند. ایشان مایل نبود برای جلوگیری به تهران متوسّل شود.
🔹 مرحوم آقای بروجردی به عنوان اعتراض از شهر خارج شدند، مردم تظاهرات کردند و شهر به هم ریخت. بهائیان شبانه از ترس جان خود از شهر فرار کردند.
🔸 مرحوم آقای بروجردی بعد از آنکه به شهر بازگشتند، فرمودند: چون جمعی را اضلال کردهاند و افکار عدّهای از مردم تحت تأثیر شبههپراکنیهای آنان شده است، این اقدام کافی نیست، لذا وظیفه خود تشخیص دادند که برای پاسخ به شبهات آنان یک ماه رمضان درباره امام زمان (عج) منبر بروند. آن بحثها زمینهای شد برای تألیف کتاب «منتخب الأثر» جناب آقای صافی.
📚 جرعهای از دریا [آیةالله شبیری زنجانی] ؛ ج ۲ ص ۵۷۸
#حکایت_داستان
تجربه حضرت سیدالشهدا عليه السلام
سید نعمت الله جزائری در ریاض الابرار از حضرت سید الشهدا نقل میکند که آن حضرت فرمود: این فرمایش پیامبر که بعد از نماز، بهترین عملها مسرور کردن مؤمن است با وسایلی که معصیت نباشد برای من به تجربه رسید.
روزی غلامی را دیدم که با خوراک خود سگی را شریک قرار داده بود. پرسیدم: چرا چنین میکنی؟ گفت: یابن رسول الله! من محزونم و جویای سرور و شادی هستم، میخواهم با مسرور کردن این حیوان غم از دلم زدوده شود؛ زیرا بنده ی مردی یهودی هستم و مایلم از او جدا شوم. ابا عبد الله نزد آن مرد یهودی رفت و دویست دینار قیمت غلام را با خود برد و درخواست کرد غلام را بفروشد. آن مرد عرض کرد: غلام فدای قدم مبارک شما، این بستان را نیز به او بخشیدم و دویست دینار را هم تقدیم شما میکنم. حضرت فرمود: من مال را به تو بخشیدم. مرد یهودی عرض کرد: پذیرفتم و آن را هم به غلام میبخشم. سید الشهدا فرمود: من هم غلام را آزاد کردم. دینارها و بستان را نیز به او بخشیدم. زن آن یهودی گفت: من هم اسلام میآورم و مهریه ی خود را به شوهرم میبخشم. یهودی گفت: من نیز مسلمان میشوم و این خانه را به زنم بخشیدم!
----------
بحار الانوار ۱۴۵/۱۰.
✍پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله فرمود:
لِلْمُؤمِنِ عَلَى الْمُؤمِنِ سَبْعَةُ حُقُوقٍ واجِبَةٍ مِنَ اللّه ِ عَزَّوَجَلَّ عَلَيه:
اَلِأجْـلالُ فى عَيْنِهِ،
وَ الْوُدُّ لَهُ فى صَدْرِهِ،
وَ المُواساةُ لَهُ فى مالِهِ،
وَ اَنْ يُحَـرِّمَ غَيْبَتـَهُ
وَ اَنْ يَعُودَهُ فى مَرَضِهِ،
وَ اَنْ يُشَيِّـعَ جِـنازَتَهُ
وَ اَنْ لايَقُولَ فيهِ بَعْدَ مَوْتِهِ اِلاّ خَيْرا. حديث
مؤمن برگردن برادر مؤمنش هفت حقّ واجب دارد كه از سوى خدا بر او واجب شده است:
۱ ـ در چشمش به ديده احترام به او بنگرد.
۲ ـ در دلش محبّت او را داشته باشد.
۳ ـ در مالش او را هم شريك سازد.
۴ ـ غيبت او را حرام بشمارد.
۵ ـ هنگام بيمارى از او عيادت كند.
۶ ـ جنازه اش را تشييع كند.
۷ ـ پس ازمرگش، جز خيروخوبى درباره او نگويد
📗من لايحضره الفقيه، ج 4 ص 398
🍏