May 11
واکاوی مسائل با امید به فردایی بهتر
اینجا برای زنان ایران مینویسیم
ارتباط:
@Zananeiran_admin
@Zananeiran1
مسائل زنان و خانواده در صدر مسائل کشور
«زنان ایران» ظرفیت عظیمی در اثرگذاری بر خانواده و جامعه دارند که گاه نادیده گرفته میشود. گاه نیز این قشر پرافتخار آن چنان با مشکلات گوناگون در زندگی مواجه میشود که امکانی برای استفاده از پتانسیلش ندارد.
از هر سو و هر موضوعی که گذر میکنیم باز لااقل در پنهانیترین لایه به مسأله زن و خانواده برمیخوریم؛ اقتصاد، سیاست، فرهنگ همه گره خورده با زن و خانواده است. از همین جهات است که میتوان مسائل زنان و خانواده را در صدر جدول اولویتهای کشور دانست.
@Zananeiran1
سیاست زده شدن آفت مسائل زنان
مسائل زنان محل نزاع گفتمانهای مختلف شده است و به سان ضرب المثل «هر کس از ظن خود شد یار من» هر گفتمانی فکر میکند که دلسوزترین جریان نسبت به زنان است. گاه این نزاع آن چنان بالا میگیرد که آن چه که در نهایت فراموش یا قربانی میشود مسأله زنان است.
سیاست زده شدن آفتی جدی برای مسائل زنان است؛ باید به دنبال حل مسأله بود. باید تلاش کرد و از سیاست برای حل مسأله بهره برد و نه از مسأله برای بالا رفتن در نردبان سیاست.
@Zananeiran1
حل مسأله زنان نیازمند نگاه و تحلیل دقیق
رویکرد حل مسأله در حوزه زنان نه یک امر صرفا عملگرایانه بلکه نیازمند تأمل و مداقه جدی است. ورود به مسائل بدون نگاه جامع و تحلیل دقیق و علمی نه تنها نتیجهای حاصل نمیکند بلکه گاه کار را با مشکل جدیتری مواجه میکند. نه سیاه نمایی و نه نادیده گرفتن مسائل هیچ یک نمیتوانند به مسأله زنان کمک کنند بلکه دیدن درست واقعیتها و جهتگیری به سوی آرمانهاست که میتواند موفق عمل کند.
@Zananeiran1
در طول هشت سال دفاع مقدس حماسه، همراهی و پاکی و پاکبازی زنان آن چنان شگفت انگیز بود که دشمن از این حضور متحیر ماند. بدون شک زنان در بطن جنگ با تلاش وافری که داشتند توانستند دوشادوش مردان حوادث غیر قابل پیش بینی را مدیریت کنند؛ حوادثی که گاه منجر به شهادت آنان نیز میشد به طوری که 7000 زن شهید سند آماری هشت سال دفاع مقدس است.
این در حالی است که تا سال ها بعد از جنگ زنان فقط در زمان بدرقه رزمندگان مشاهده میشدند. از سالهای بعد کمکم شاهد حضور بیشتر زنان در فیلمها بودیم اما باز هم در هیچ کدام، شخصیت شهدای زن به شکلی شاخص و پر رنگ دیده نمیشد. تا کنون نیز مستند یا فیلم سینمایی شاخصی از زنان شهید در دوران دفاع مقدس ساخته نشده است.
به نقل از شماره ۲۰ صفحه زنان هفتهنامه ایران جمعه
@Zananeiran1
بالاخره همهمههای درگیری مرزی به داخل شهر کشیده شد. هیاهوی روزهای آغاز مدرسه جایش را به فرار برای زنده ماندن داده بود. از آسمان ترس میبارید. این 5735 نفر آن روزها زنان و دختران جوانی بودند که سایه جنگ روی زندگیهایشان افتاد و برای همیشه با ترکشهای خمپاره و گلوله، در بدنشان باقی ماند. خیلیهایشان هم در روزهای جنگ نفسهایشان را آغشته با گاز شیمیایی فرو دادهاند و حالا سالهاست که نفس آسوده نکشیدهاند. زنان روزگار دفاع مقدس رفتنها و از دست دادنهای بسیاری چشیدهاند. عزیزی، همسری، پدری، فرزندی، خانهای، گاهی هم دستی و یا پایی. با افتادن هر سرباز شهید قلب و جان مادران و همسران و خواهران و فرزندان او مجروح میشد. کشورها هرگز شمار تلفات این چنینی جنگ را نمیدانند اما اگر این تعداد را محدود کنیم به زنانی که جسمهایشان در طول جنگ آسیب دیده، میشوند 5735 زن جانباز.
به نقل از شماره ۲۰ صفحه زنان هفتهنامه ایران جمعه
@Zananeiran1
به صورت طبیعی جنگ در مرحله اول رویکرد مردانه دارد و با افرادی شناخته میشود که در جبههها و در خط مقدم حضور داشتند اما به مرور شاهد گردآوری روایتهای زنانه در این حوزه نیز هستیم. روایت از زنان شهید، دختران نوجوان فعال در جنگ، زنان جانباز، همسران شهدا و... از جمله این موارد است.
آثار تولید شده در حوزه روایت زنانه از جنگ بسیار زیاد است. در بین این آثار کتابهای شاخص متعددی منتشر شده که با معرفی و تبلیغ درست مورد استقبال خوب مخاطبان قرار گرفته و بارها تجدید چاپ و حتی به زبانهای دیگر ترجمه شدهاند اما بعضی دیگر از این آثار در بخش تبلیغ و معرفی موفق نبودهاند و به دست مخاطبان اصلیشان نرسیدند.
به نقل از شماره ۲۰ صفحه زنان هفتهنامه ایران زنان
@Zananeiran1
چالشهای یک دختر در مناطق کمبرخوردار
دختران در مناطق کمتر برخوردار درگیر مشکلات متعدد هستند که کمتر به آنان توجه میشود. به صورت طبیعی همه مردم این مناطق درگیر مشکلات هستند اما به جهت نگاههای فرهنگی بعضاً غلط قشر زنان و دختران بیش از مردان و پسر آسیب میبینند و همچنین توجه به نسل جدید این مناطق به جهت تغییرات نسلی اهمیت بیشتری مییابد
بررسی مشکلات این دختران با مشکلاتی مواجه است از جمله آن که گاه تحلیلها دقیق و راهکارها حتی به مصلحت آنان نیست؛ چرا که خیلی اوقات زن مدرن شهری با نگاه چارچوب بندی شده خود به مسائل این زن مینگرد و مطابق با آمال و آرزوها و مرزبندیهای خویش برایش راهکار ارائه میدهد. مشکل دوم نیز آن است که مسائل در این مناطق پیچیدهتر از آن چه انسان فکر میکند به نظر میرسد؛ شاید در نگاه اول علت یک مشکل یک عامل باشد و در یک نگاه موشکافانهتر علت چیز دیگری به نظر برسد
@Zananeiran1