پرچم دفاع از مظلوم، پیش از همه به دست اسلام است
📌
طرح مسئله لزوم تأمین امنیت و جلوگیری از آسیبدیدگی، ظلم و سوءرفتار نسبت به زن در خانواده و جامعه منحصر به چند ماه یا چند سال اخیر نیست و اولین بارقههای تدوین لایحهای با این مضمون از دولت نهم آغاز شد و از آن زمان تا کنون در سیر تحول دولتها، پیشنویس لوایحی حول این موضوع البته با رویکردهای متفاوت در پیچوخم تغییرات قرار گرفت و اکنون پس از سالها، قدمهای اثرگذاری برای تدوین قانونی با رویکرد متناسب با ارزشهای فرهنگی و بومی ما برداشته شده هرچند که در این مسیر قدمهای بیشتری برای اثرگذاری و اصلاح نیز لازم به نظر میرسد.
✍🏻فاطمه کریمی، کارشناسی حقوق و فعال حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-187/26/17425
@Zananeiran1
ilovepdf_merged.pdf
402.4K
💡 «مادر در اصل یک زن است و زمانی که شاخصهای موفقیت برای یک زن در جامعه بهگونهای خاص چیده شود حتماً این شاخصها بر تصمیم او برای فرزندآوری و چگونگی فرزندپروری تأثیر خواهد گذاشت.»
👈 ایران جمعه در این شماره از صفحه زنان خود به مناسبت روز ملی جمعیت به این موضوع از زاویه متفاوتی پرداخته است؛ از زاویه شاخص های موفقیت زنان...
در این پرونده مطالب زیر را می توانید بخوانید:
📍 نایده گرفتن کیفیت زندگی زنان به بهانه پیشرفتهای کمی
📍 تکروایت از اَبَرزنها، مانع تحقق الگوی سوم
📍 روایتهای مادری
➕ بعلاوه گزارشی جذاب با موضوع چالشهای روزمره مادران با فضای شهری
@Zananeiran1
روایتهای مادری
📌
جمعهای زنانه جدای از بحثهای جدیتر، همواره محل «تبادل روایتهای زنانه» بوده است. در این جمعها یکی گوشهای از زندگیاش را تعریف میکند و دیگری میشنود و باز دیگری گوشهای دیگر را بازگو میکند و او میشنود. این «روایتگری» و «روایت شنوی» همواره برای ما زنان جذاب و البته مفید بوده و هست؛ ما از زندگی دیگران تجربه به دست میآوریم و زندگیمان را بهبود میدهیم.
این روایتهای زنانه پایش را به بسترهای دیگر نیز باز کرده؛ اینستاگرام - به درست یا غلط- اکنون محل بازنشر زندگی روزمره بسیاری زنان است، برنامههای گفتگومحور تلویزیونی روایت زندگی زنان موفق را تهیه میکنند و همچنین کتابهایی با محوریت تجربه زیسته زنان و از زبان خود آنها تهیه شده است. به طور خاص نیز اکنون فرزندآوری و فرزندپروری مرکز توجه قرار گرفته؛ در صداوسیما برنامه «مامانها»، در شبکههای اجتماعی کارهای مجموعه «مادرانه» و در کتابها کتاب «سررشته» و «هفته چهل و چند» نمونه کارهایی از این دست هستند.
✍🏻سیده نرگس حسینی، کارشناسی ارشد پژوهش علوم اجتماعی
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/27/18411
@Zananeiran1
تک روایت از ابرزن ها، مانع تحقق الگوی سوم
📌
این روزها در برنامهها و نشستهای علمی راجع به زنان و همچنین در رسانه، چه در برنامههای صداوسیمای ملی و چه در فضای مجازی، گروهی از زنان با عنوان زنان توانمند یا به عبارتی اَبَرزنها (سوپرزن) به عنوان الگوی موفقی برای زنان تبلیغ میشوند. زنانی که مهمترین ویژگی آنها دارابودن همزمان نقشهای متعدد خانوادگی و اجتماعی و موفقیت در ایفای این نقشها در حد عالی و بدون مشکل است؛ زنان متأهلی که دارای چندین فرزند بوده و همزمان در حال تحصیل در مقاطع عالیه، در حال تدریس در دانشگاه، مدیر، دانشمند، ادیب و یا صاحب کسبوکاری داخلی و یا حتی بینالمللی هستند که با وجود همه اینها در زندگیشان هیچ خللی وجود ندارد.
✍🏻فاطمه درخشان، پژوهشگر حوزه جامعه شناسی فرهنگی
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/26/18407
@Zananeiran1
چالش های روزمره مادران باردار فضای شهری
📌
این روزها اگر صحبت از فرزندآوری باشد اولین فکری که به ذهن مخاطب میآید شرایط اقتصادی و نکات آموزشی-تربیتی است اما شاید در کنار فکر کردن به این موضوع کمتر ذهنمان درگیر مسائل دیگر شود. مسائلی از جنس فضای شهری و کودکان یا شاید بهتر بتوان گفت فضای شهری و تازه مادران دارای فرزند. اگرچه این مشکلات پیش از تولد کمتر به چشم مادر میآید اما پس از تولد نوزاد فاصلهای بین زندگی خارج از خانه او با قبل از تولد فرزندش میاندازد. در این گزارش به سراغ تعدادی از مادران دارای کودک ۱۴ماهه، ۱۸ماهه، ۳ساله و ۵ساله رفتیم و تجربه زیسته آنان را در فضای شهری جویا شدیم.
حضور در خیابان را تسهیل کنید!
عمدهترین مشکل مشترک میان تمامی مادرها سادهترین آن بود، صرف حضور در خیابان! مادرهایی که با وجود داشتن یک یا دو فرزند کوچک، برای پیادهروی، انجام خرید و یا پیگیری کارهای بانکی با کالسکه به بیرون از منزل میروند. مادری در این خصوص میگوید: «تا زیر سهسالگی وابستگی بچه به مادر زیاد است و خودش نمیتواند مسافت زیادی را پیاده راه برود. یا باید او را در کالسکه بگذارم یا در آغوشی باشد که البته اگر وزن او از ۸ کیلو بگذرد واقعاً کار سختی است یا نهایت باید در بغل بگیرم که علاوه بر وزن بچه یکی از دستهای مادر نیز آزادی برای انجام کار ندارد».
✍🏻فرناز اینانلو، فعال حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/27/18410
@Zananeiran1
نادیده گرفتن کیفیت زندگی زنان به بهانه پیشرفت های کمی
📌
از برکات وقایع چند ماه اخیر در کشورمان توجه ویژه جامعه ایرانی به مسائل زنان است. اینگونه به نظر میرسد که جریان اخیر موسوم به «زن، زندگی، آزادی» بهانهای شد تا بسیاری از فعالین و دغدغهمندان حوزه زنان، بار دیگر در باب رنجها و دردهای زن ایرانی قلمبهدست بگیرند و زبان به سخن بگشایند. در این میان اما برخی سیاستگذاران و مسئولین امر با تأکید بر بهبود شاخصهای کمی دررابطهبا اوضاع زنان در ایران، گفتن و نوشتن از دردها و رنجهای مذکور را نوعی سیاهنمایی در رابطه با وضعیت زنان در ایران قلمداد میکنند. مسئولین مربوطه با تأکید بر بهبود شاخصهایی کمی مانند نرخ تحصیلات، نرخ اشتغال زنان و یا امید به زندگی آنان، وضعیت زنان ایرانی را آنقدرها هم تیرهوتار ارزیابی نمیکنند. حتی کنگرهای بینالمللی با نام زنان تأثیرگذار تشکیل میدهند و از زنانی با مدارک تحصیلی فاخر و پستهای بالای دولتی و غیردولتی تجلیل و تمجید میکنند تا در عرصه بینالمللی نیز بر بهبود شاخصهای کمی مذکور در ایران تأکید کنند.
✍🏻ریحانه سادات گرامی، دانشجو دکتری علوم اجتماعی دانشگاه تهران
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید.👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-193/26/18408
@Zananeiran1
بازنمایی اغراق آمیز از زن ایرانی
📌
اگر از ما راجع به غرب و زندگی در غرب بپرسند؛ ذهنمان ما را به صدها فیلم و کتاب و روایتی ارجاع میدهد که در دسترس همه قرار دارد. نوع زندگی مردم، خصوصاً زنان، در غرب بدون حرف مخالف برجسته یا معیاری برای صحتسنجی آن، به ما ارائه شده است. همین معادله را اگر برعکس کنیم و از مردم امریکا بپرسیم، نتیجهاش این است که ایران را با عراق اشتباه میگیرند و در نهایت تصویری که در ذهنشان وجود دارد اختلاف فاحشی با تجربه واقعی زندگی در ایران دارد. زندگی در ایران در ذهن غربیها وقتی تاریکتر میشود که یک زن ایرانی باشی.
زنان ایرانی افرادی مظلوم و تحت سلطه مردان به جهان معرفی شدهاند؛ درحالی که این تصویر تیره در مورد زنان در عربستان و افغانستان یا کشورهای دیگر کمتر دیده میشود.
مردم غرب اگر بخواهند مطالعهای در مورد شرایط زنان ایرانی داشته باشند؛ به معدود کتابهای انگلیسی برمیخورند که زنان ایرانی مقیم امریکا نویسنده آن هستند و روایت آنها از تجربه زیسته یا داستان آنها با توجه به بازیهای سیاسی، مهر تأییدی است بر همان تصور تیره و غیرواقعی که جامعه غرب از زن ایرانی دارد...
✍🏻فاطمه امی،خبرنگار حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را از لینک زیر بخوانید👇🏻
https://irannewspaper.ir/sp-217/14/21403
@Zananeiran1
◾️ پدیده پیاده روی اربعین به عنوان یک پدیده خارق العاده این عصر از جهات متعدد جای تأمل و بررسی بسیار دارد.
▪️به طور خاص وجه #زنانه این سفر توجه ما را به خود جلب نموده.
👈 طی چند روز آتی میتوانید تحلیلهایی با موضوع «پیاده روی اربعین و زنان» را در اینجا بخوانید:
@Zananeiran1
🖋 با ما همراه باشید.
مسیریفرایجنسیت
بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی
📌
پیادهروی ایام اربعین در عراق امروز، بزرگترین رویداد شیعی جهان است. در واقع این مراسم از سال ۲۰۱۴ به بعد، به بزرگترین پیادهروی(پیمایش) و گردهمایی عمومی سالانه در جهان تبدیل شدهاست. علیرغم اینکه حضور برخی از پیروان سایر ادیان و اهل سنت هم در آن قابل مشاهده است، همچنان میتوان آن را بزرگترین گردهمایی شیعیان جهان دانست. این وحدت مذهب، زمینه و بستری جالب برای بررسی سایر مولفههای تفاوت آفرین از جمله قومیّت، ملیّت، جنسیت، طبقه و... در میان زائران اربعین است.
با رواج سفر اربعین در میان ایرانیان، در این ایام مردانی غالبا از گروههای مذهبی به سفر عتبات میرفتند و چنین بازنمایی میشد که این سفر برای زنان از حیث دشواری و امکانات، مناسب نیست. از سویی دیگر در روایات شیعی تاکید زیادی به زیارت اباعبدلله الحسین شده است...
✍️ محدثه کامیار، دکتری مطالعات زنان و
زهرا داورپناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/24/67121
#پیادهروی_اربعین_و_زنان
@Zananeiran1
اربعین تجلی مفهوم ازخود گذشتن
بررسی رفتار بلاگر و حجاباستایلها در مواجهه با راهپیمایی اربعین
📌
گزافه نیست اگر ادعا کنیم که هر جامعه و اجتماع انسانی که از ابتدای حیات بشریت تاکنون شکل گرفته، دارای نظامی از ارزشها میباشد. در واقع، اینگونه به نظر میرسد که نظام ارزشی، شرط لازم برای تشکیل و بقا اجتماعات انسانی بوده و هست. به طور مشخص وقتی از نظام ارزشی میگوییم و مینویسم، مقصود و منظور، مجموعهای از ارزشها و هنجارهای محوری است که اعضای یک جامعه به آن پای بند هستند. اهمیت سیستمها یا نظامهای ارزشی زمانی روشنتر میشود که بدانیم، غالب روابط و ساز و کارهای موجود در اجتماعات و جوامع انسانی، در راستای نظامهای ارزشی میباشد که شکل میگیرند و معنا مییابند.
در این میان اما، به نظر میرسد که اجتماع سالیانه اربعینیها، نمونهای بارز از یک اجتماع انسانی میباشد، که البته مانند هر اجتماع انسانی دیگر دارای نظام ارزشی خاص خود است...
✍ ریحانهسادات گرامی، دانشجوی دکترای علوم اجتماعی دانشگاه تهران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/25/67124
#پیادهروی_اربعین_و_زنان
@Zananeiran1
از یک جنس با دو فرهنگ برای یک هدف
مشارکت زنان در آیین پیادهروی اربعین و تأثیرپذیری آنها از تفاوتهای میان فرهنگی
📌
یکی از موضوعات شایان توجه در آیین پیادهروی اربعین، تفاوتهای فرهنگی و بررسی اثرپذیری مشارکتکنندگان از آن و در این میان به طور خاص، اثرپذیری میان فرهنگی در ارتباط با مقوله جنسیت در میان اقوام و ملل گوناگون شرکتکننده میباشد. موضوعی که غالباً به دلیل گزارش این پدیده به صورت نمایش صحنههای عام در رسانههای تصویری مغفول باقی مانده و مورد توجه قرار نگرفته است. تأمل در این تفاوتها نه تنها در فهم خصایص فرهنگی جوامع مختلف شیعی حائز اهمیت است بلکه در سیاستگذاری فرهنگی نیز اهمیت دارد، چرا که افزایش تماس فرهنگی میان زنان شیعی از جوامع مختلف، تبادل فرهنگی به معنای جایگزین عناصری از فرهنگ دیگری با فرهنگ خودی و به عبارت دیگر تغییر فرهنگی را به دنبال خواهد داشت...
✍صدیقه رمضانی تمیجانی، دکتری جامعه شناسی فرهنگی دانشگاه علامه طباطبایی
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/25/67123
#پیادهروی_اربعین_و_زنان
@Zananeiran1
مسیر تربیتساز
لزوم حضور خانوادگی، به همراه کودکان در پیادهروی اربعین
📌
پیادهروی اربعین فرصتی ناب و منحصر به فرد برای تربیت است و این تربیت حد و مرز سنی ندارد. از افراد میانسال و جوان گرفته تا نوجوانان و کودکان؛ و بسترهای مختلفی برای آنان در این سفر معنوی فراهم میباشد.
در اغلب خانوادهها پدر و مادر به دلیل علقه و عشق فراوانی که به فرزند خود دارند به اشتباه اجازه آزمون، خطا و تجربه به آنها نمیدهند و سعی در فراهم کردن همه خواستهها و نیازهای فرزندشان به تنهایی دارند و نتیجه این نوع تربیت، کودکانی وابسته، بدون اعتماد به نفس و ناز پرورده میشود؛ اما در مسیر سفر اربعین بچهها نیز با بحرانهای مختلفی روبرو میشوند، مشکلات مسیر را میبینند و درک میکنند. در این سفر کودکان باید برای خواستههای خود تلاش کنند...
✍طاهره همیز، استاد حوزه و دانشگاه، مشاور خانواده و جوانان
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/24/67122
#پیادهروی_اربعین_و_زنان
@Zananeiran1
حلقه اتصال میان خانوادهها در دنیا
گزارشی از افتتاحیه اندیشکده سیاستپژوهی خانواده در ارتباطات بینالملل
📌
در طول سالها و با تغییر سبک زندگی، اهداف و کارکردهای خانواده دچار آسیب شدهاست. چالشهایی که دنیای مدرن برای خانواده ایجاد کرده در حال افزایش است و این مسئلهای جهانی است. مشکلات حوزه خانواده در برخی کشورها فارغ از دین و مذهب و جغرافیای آنها با ما مشترک است و همدرد هستیم. با این وجود هنوز بستری برای استفاده از راهکارها و همکاری بینالمللی درحوزه خانواده به وجود نیامده است.
در چنین شرایطی که جریانهای ضد زن و خانواده، رسانههای جهانی را در دست دارند و پرقدرت در حال فعالیت هستند، بازنگری در سیاستهای حوزه خانواده در داخل و در جهت همکاری با کشورهای همفکر، ضروری به نظر میرسد. اندیشکده نوظهور سیاستپژوهی خانواده در ارتباطات بینالملل (سخا) با دغدغه و نگاهی جهانی به خانواده تاسیس شد...
✍فاطمه امی، خبرنگار حوزه زنان و خانواده
📃ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-279/26/67125
@Zananeiran1
▪️گوش کن بانگ جرس از دل صحرا آید
▫️ناله ای سخت جگر سوز و غم افزا آید
▪️پیشتاز اسرا دختر زهرا آید
▫️به گمانم ز سفر زینب کبرا آید
اربعین حسینی تسلیت باد🏴
@Zananeiran1
🔅 چند پروانه در پیله بعثیها
📌
طبقه دوم سلولهاي تنگ و سرخ رنگي داشت. #دختران را دو سال در آنجا حبس کردند. دخترانی که جنس نگرانیهایشان در اسارت و چنگال دشمن، بسیار متفاوتتر از برادران اسیرشان بود. این چند بانو چهل ماه در سلولهای تنگ و شکنجههای سخت بعثیها بودند. در چند ماه اول از صلیب سرخ پنهانشان کرده بودند. رنجهایی که هیچگاه در قالب برنامهی مستقلی به آن پرداخته نشده. یک داستان پر گره واقعی که جای خالی روایتش عمیقا حس میشود.
✍ هانیه کمری، خبرنگار
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/28/68777
#زنان_آزاده
#دفاع_مقدس
🌱 @Zananeiran1
زنان ایران
مسیریفرایجنسیت بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی 📌 پیادهروی ایام اربعین در عراق امروز، بزرگتری
♨️مسیریفرایجنسیت ۲
👈 بررسیتلاقی اربعین و افقهایجنسیتی
📌
در متن قبلی سه لایه ظهور #جنسیت، در طول هم قرار دارند و هربار انسان جنسیتمند را به معرفتی عمیقتر و وحدانیتر راهنمایی میکنند.
1⃣ در لایه اول معرفت متمرکز بر عوارض محدودیتزای جنسیت، خطا نیست اما بسیار محدود و مادی و تنک مایه است.
2⃣ در مرتبه دوم که فرد به نظام و نه خرده هنجارهای جنسیتی پی میبرد، دانش او عمق بیشتری یافته است.
3⃣ نهایتا مرتبهای که فرد هنوز جنسیتمند است ولی صرفا #محدود به عوارض کثرتزا و محدود و مادی آن نیست. این مرتبه فوق مراتب قبلی، به وحدت نزدیکتر، انسانیتر و الهیتر است و صدالبته انسان در آن به ملک فاقد جنسیت تبدیل نشده است. به هر حال جایگاه بحث از لایه سوم وقتی روشن میشود که لایه اول و دوم و محدودیتهای برآمده از آنها به درستی فهم شود.
💡امتیاز این تصویر از نظر ما این است که دیگر جنسیّت، یک امر محدودکننده یا متعیّن کننده و قاهر بر همه عظمت انسانی تلقی نمیشود، دیگر لازم نیست در همه ساحات حیات از فردی تا اجتماعی و سیاسی ودینی و... نگران آن باشیم و همه چیز را #زنانه و #مردانه کنیم، هم چنین دچار مشکلاتی نمیشویم که در غرب #فمینیسم رمانتیک و در شرق، رویکرد تحجر گرفتارشان شد.
✍️ محدثه کامیار، دکتری مطالعات زنان و
زهرا داورپناه، عضو هیئت علمی پژوهشکده زنان و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/27/68776
#زنان
#جنسیت
#زنان_و_اربعین
🌱 @Zananeiran1
♨️ "هنرمقدس" راه سومی که دختران هنرمند مسلمان برگزیدند
👈 گزارشی از تئاتر تعزیه "علیامخدره" به کارگردانی مریم شعبانی
📌
در زمانی که ناصرالدین شاه ترجیح میداد زنها در فضای روزمره و تجملی خودشان سیر کنند؛ دو دختر او و خواهرش تلاش کردند تا خودشان پولی را جمع کنند و تعزیه و شبیه خوانی راه بیندازند. این سه زن در کاخ ناصرالدین شاه در برابر مشکلاتی که در قصر سد راهشان میشد ایستادند و تعزیهای برپا کردند. اکثر ما از این اتفاق بی خبر بودیم تا حال که پس از گذشت حدود یک سده در روزگاری دیگر که بساط سلطنتها جمع شده و سایه پرچم جمهوری اسلامی بر سر این سرزمین افتاده است؛ زنان هنرمندی برخواستهاند که با اجرای نمایش «علیا مخدره» روایتگر آن اتفاق باشند.
✍️ فاطمه محمودی، خبرنگار
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/28/68778
#تئاتر_و_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ تغییر به احسن
👈 بررسیرمشکلات حقوقی همسران شهدا در خصوص فرزندانشان
📌
پس از شهادت پدر #حضانت فرزندان با مادر و #ولایت با ولی قهری(پدربزرگ) است. تقسیم حقوق و نیازمندیهای کودک به طریق ترسیم شده تا زمانی که زندگی در حالت عادی و بدون بحران پیش برود و اتفاق نظر در مسائل گوناگون میان حاضن و ولی قهری وجود داشته باشد مناسب و در جهت حفظ منافع و صلاح کودک است؛ در غیر این صورت سبب پیدایش آسیب و یا خلعهایی در زندگی مادر و فرزند میشود.
📌
بهتر است قانونگذاران در این حوزه ضمن توجه به شرایط روز، جایگاه امروز #زنان و مادران در جامعه و تغییرات اقتصادی و فرهنگی که نسبت به زمان گذشته داشتهاند، در قوانین موجود بازنگری کرده به نحوی که ضمن حفظ احترام و جایگاه ولیقهری، اختیارات مادر افزایش پیدا کرده و شرایط در موارد خاص و بحرانی که اختلاف نظر میان حاضن و ولیقهری وجود دارد، #مسیر_بنبست همیشه به سوی مادر نباشد.
✍️ زهرا امامی، همسر شهید مدافع حرم محمدحسین مرادی و مدیرعامل موسسه فرهنگی رباب
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-280/27/68775
#زنان
#قانون
🌱 @Zananeiran1
♨️ تحول لازمه هویت اجتماعی دختران
👈 بررسی هویت اجتماعی دختران پی از انقلاب اسلامی، شرایط موجود، تهدیدها و فرصتها
📌
یکی از عوامل مبنایی که ما را همواره از مردم عقبتر نگه میدارد، نگاه منفی و سلبی نسبت به تغییرات است. این که همواره ایدهآلهایمان را در دهها سال قبل جستجو کنیم و #زن، #دختر، جامعه و سبک زندگی ایدهآل در پس ذهنمان، تصویر صد سال پیش آنها است، گویی دوست داریم اتفاقی بیفتد که این فناوری، رسانه و فجازی و... بالکل نابود بشود و به صد سال قبل برگردیم!
📌
با فهم و باور واقعی به توانمندیهای #دختران امروزی، با همه پیچیدگی، هوشمندی، درک قوی و عمیق، نوآوری، جسارت، مهارتها و توانمندیهای منحصر به فردشان که چه بسا در طول تاریخ بی سابقه است و بزرگترین فرصتها برای رشد فردی و نقشآفرینی اجتماعی موثر را فراهم میآورد، باید آنها را در موضع و موقعیت #حلال_مسائل قرار دهیم نه در موقعیت مساله!
✍️ فاطمه اردبیلی، عضو شورای مرکزی جمعیت دختران ایران، پژوهشگر و فعال حوزه دختران
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-282/26/69250
#هویت
#دختران
🌱 @Zananeiran1
♨️ زخمهایی باز بهنام مسائل زنان و جنسیت
👈 نسبت پارادایم سیاسی غرب با کنشگری زنانه و عرصه خانواده در متن حوادث یکسال اخیر
📌
آنچه در سالهای اخیر در ایران قابل مشاهده است، وجود کاستیها و معایبی در حوزه اندیشه و ترتیبات نهادی در نسبت با #زنان بوده که با ایجاد زخمهایی باز، موجبات سواستفادههای مداخله جویانه جریانات بیگانه را فراهم آورده است. این کاستیها در وهله اول به دلیل نبود #نظام_نظری_منسجم و تئوری پردازی روزآمد در موضوعات مربوط به زنان در نسبت با جامعه و خانواده، با نظر به منابع اسلامی و بومی متولد شدهاند.
📌
#خانواده هدف اصلی جریان مدرنیته در غرب بوده است و مهمترین کانون انحراف و تاثیرپذیری را به خود اختصاص میدهد؛ چراکه افراد خارج از نهاد طبیعی خانواده و با از دست دادن شانس دریافت ارزشهای هنجارین و اصولی، تبدیل به #بردههای_نظام_سرمایهداری و گوش به فرمان بازار خواهند بود.
✍️ ناهید سلیمی، عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/31/69840
#حوزه_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ فمینیسمِ جنبش خوار
👈 نحوه مواجهه متفاوت فمینیسم با جنبشهای شکل گرفته در جهان
📌
همچنانکه #فمینیسم دانش را مصادره میکند و به نفع خود و با لنز #زنمحوری به آن مینگرد درباره جنبشهای اجتماعی نیز میتوان آن را جنبشخوار دانست که هر جنبشی را که در جهان توسط #زنان رقم بخورد و هدفش ارتقای وضعیت زنان باشد، به نام خود مصادره میکند و اگر جنبشی برای زنان و به نفع زنان باشد اما منطبق بر آموزههای فمینیستی نباشد به راحتی #بایکوت میکند.
📌
اسلامخواهی و حجابخواهی زنان مسلمان فرانسوی و جنبشهایی نظیر «به حجاب من دست نزن» که فمینیسم در برابر آنها #سکوت میکند اما در دفاع از چندین نفر از مخالفان حجاب یک جریان رسانهای قوی ایجاد میکند و در تمام رسانههای جهانی به ان ضریب میدهد وهمزمان در مقابل راهپیماییهای متعدد معتقدین به حجاب در تشییع شهدا، 22 بهمن و در راهیپیمایی باشکوه اربعین به کلی نادیده گرفته میشود.
✍️ زهراسادات رضوی علوی، ارشد جامعهشناسی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/32/69843
#حوزه_زنان
🌱 @Zananeiran1
♨️ چرا برابری جنسیتی حلال مشکلات زنان نیست؟
📌
پیوستن به معاهدات و #اسناد_بینالمللی، برای کشورهای عضو، تعهداتی ایجاد میکند که باید در برابر آنها به جامعه جهانی پاسخگو باشند. بنابراین کشورهایی که قوانین داخلی یا اعتقادات دینی آنها همسو با مفاد این قراردادها نیست، امکان اجرایی کردنشان را ندارند.
📌
مفهوم برابری جنسیتی، وقتی قرار است حافظ منافع همه جنسیتها (#LGBTQ) و نه فقط مردان و زنان باشد، طبیعتا با روح قوانین و شرعیات ما سازگار نیست. از آن گذشته، خلقت #زنان و #مردان به دلیل نقشهای متفاوتی که در اجتماع و محیط خانوادگی برعهده دارند، متفاوت با یکدیگر صورت گرفته است. هر تکوینی متناسب با نقشی است که زن یا مرد باید ایفا کنند، در این صورت چگونه میتوان برای تکالیف متفاوت، دم از #حقوق برابر زد؟
✍️ مرضیه شعرباف، پژوهشگر، مدرس حوزه و دانشگاه
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-283/32/69842
#حوزه_زنان
#برابری_جنسیتی
🌱 @Zananeiran1
♨️ خط سوم از غزه میگوید
👈 بررسی برنامه تلوزیونی خط سوم از نقش خانواده و زنان در مقاومت
📌
در مدارس [سرزمینهای اشغالی] بچههای فلسطینی اجازه حمل پرچم کشورشان و حتی اسم فلسطین را ندارند. نه چیزی از تاریخ فلسطین میآموزند و نه جغرافیای ان، چهکسی به آنها یاد میهد؟ بدون شک خانواده و بخصوص #مادرانشان!!
📌
هر فرد فلسطینی راوی قصههای بسیاری است اما ما در زمینه روایت این قصهها ضعیف عمل کردهایم و نمونه عینی از آن نمیبینیم. مهاجران فلسطینی در لبنان همه از نزدیک شاهد جنایات اسرائیل بودند اما کسی #روایت آنها را به گوش جهان نمیرساند. وی علت این کمکاریها را ضعف نهادها و سازمانهای فرهنگی میداند.
📌
#کودکان_فلسطینی با آرمان ظلمستیزی و نابودکردن اسرائیل متولد شده و بزرگ میشوند. این روزها مادران فلسطینی خود راوی داستان کودکانشان هستند و در این واقعیتها دست تنها هستند؛ در دنیایی که والتدیزنیها به بهانه کودکان، ماشین خلق پول میشوند و با همان سرمایه بمب بر سر کودکان میریزند.
✍️ فاطمه امی، کارشناسی ارشد حقوق خانواده دانشگاه شهید بهشتی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-287/27/71937
#حوزه_زنان
#فلسطین #زنان_مقاومت
🌱 @Zananeiran1
♨️ چهره زنانه اقتصاد
👈 بررسی پژوهش کلودیا گلدن، برنده جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۳، با موضوع «مشارکت زنان در بازار کار جهانی»
📌
مسیرهای توسعه یافتگی زنان و امکان دستیابی آنها به منابع قدرت و ثروت باید به گونه¬ای تعریف شود که هم متناسب با قابلیت¬های آنها باشد و هم زنان در این مسیر آزادی انتخاب داشته باشند. اینکه زنان برای رسیدن به رشد اقتصادی مجبور باشند طبیعت زنانه خود را به حاشیه برانند نسبتی با آزادی ندارد
📌
یافتههای گلدین نشان میدهد که افزایش بودجه دولت برای مراقبت از کودکان، سیاستهای حمایتی در مورد مرخصی مادران و تعدد مشاغل پردرآمد، انعطافپذیر و سازگار با خانواده، میتواند به کاهش شکاف دستمزد جنسیتی کمک کند، اما حدی از این شکاف همچنان باقی مانده است. گویا کماکان بسیاری از زنان در چالش بین شغل و خانواده، خانواده را ترجیح میدهند، که میتواند بر فطری بودن این گرایش دلالت داشته باشد.
✍️ سمیه صادقی، دکترای مهندسی صنایع
✍️ فاطمه خردمند، کارشناس ارشد مطالعات اسلامی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-287/26/71936
#حوزه_زنان
#نوبل_اقتصاد
🌱 @Zananeiran1
♨️ تسخیر لانه از نگاه دختران دانشجو
👈 گفتوگو با فائزه مصلحی دانشجوی حاضر در تسخیر سفارت آمریکا در سال ۵۸
📌
حضور #خانمها در انقلاب، حتی پیشاپیش آقایان بود. یک روز آنروزها [مقام معظم رهبری] دیداری در لانه داشتند و بعد از آنکه با گروگانها دیدار داشتند، به فضای بیرونی آمدند و روی صندلی نشستند. من از ایشان سوال داشتم و ایشان با لبخند و روی گشاده پاسخ من را دادند. من احساس نکردم که حضورم در آن مجموعه سوال برانگیز بود.
📌
یک بحث مهم هم بحث #اسنادی بود که رشتهرشته شده بودند و باید بازسازی میشدند و دانشجویان در این زمینه کمک کردند. نوعا خانمها در این کارها باحوصله بودند و کمک میکردند. آقایان هم بودند، اما بیشتر خانمهای دانشآموز و دانشجو کمک کردند.
📌
#آزادی که امریکا بخواهد برای #زنان بیاورد، چه آزادی است؟ این یک سوال جدی است. با این آزادی زن به ارزشهایی نزدیک میشود که حول محور شی بودن میچرخد. این #شیئیت_زن دستاورد امریکا و نظام غربی است تا بتواند سلطهاش را بیشتر کند.
✍️ فائزه مصلحی، استاد دانشگاه و دانشجوی حاضر در تسخیر لانه جاسوسی
📃 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
https://irannewspaper.ir/sp-288/24/72635
#حوزه_زنان
#تسخیر_لانه_جاسوسی
#۱۳آبان
🌱 @Zananeiran1