تربیت کودک و نوجوان🌻:
اگر متوجه شدیم فرزندمان محتوای غیراخلاقی می بیند چگونه رفتار کنیم؟
والدین باید خونسردیشان را حفظ کنند.
والدین معمولاً اتفاقات مربوط به بلوغ جنسی یا کنجکاوی بچهها نسبت به مسائل جنسی را یک اتفاق غیرمنتظره وشوکآور تلقی میکنند. درحالی که همانقدر که اتفاقاتی مثل از پوشک گرفتن بچه، از شیر گرفتن او یا چهار دست و پا راه رفتنش طبیعی هستند، بلوغ جنسی، آگاهی از بدن و کنجکاوی نسبت به این مسائل هم جزئی از فرآیند رشد انسان است.
پس اگر والدی متوجه کنجکاوی و حساسیت فرزندش نسبت به مسائل جنسی شد و در موبایل و تبلت شخصی او عکس و فیلم غیراخلاقی مشاهده کرد اولین واکنش باید واکنشی عاقلانه و به دور از تصمیمات هیجانی باشد. معمولاً والدین در مواجهه با این مسئله سریعاً روحیه خود را میبازند و میگویند: «این چه بلایی بود سرمان آمد؟»، «بچه من که تا دیروز سرش توی کتاب و درسش بود»
دستهای دیگری از والدین هم خودشان را سرزنش میکنند. مثلاً میگویند: «من چه مادر بدی هستم که متوجه این موضوع نشدم». یعنی دچار احساس گناه میشوند که انگار به خاطر کمتوجهی آنها فرزندشان به تماشای محتوای غیراخلاقی گرایش پیدا کرده است. این واکنشها باعث بروز حجم زیادی از هیجانات و افکار منفی میشود که واکنشهای نسنجیده را هم به دنبال دارد. مثلاً مادر، اینترنت خانه را قطع میکند یا پدر موبایل بچه را از او میگیرد یا دستور میدهد که دیگر نباید با دوستانی که من فکر میکنم ماجرا زیر سر آنهاست در ارتباط باشی!
توصیه ما به والدین این است که قبل از این رفتارها و تصمیمات هیجانی اول از همه خودشان را کنترل کنند. والدینی که بر رفتار و هیجانات خود کنترل ندارند نباید انتظار داشته باشند که فرزندشان به آنها اعتماد کند و درباره مسائل حساسیتبرانگیز با آنها راحت باشد. پس طبیعی است که از راهی مثل مخفی کردن یا اعتماد کردن به دوستان دنبال پاسخگویی با این کنجکاویهای طبیعی برود.
برای فرزندتان هندوانه در بسته نباشید
واقعیت این است که رشد کودک یک مسیر دارد و ما به عنوان والد اگر بخواهیم در برهههای حساسی مثل نوجوانی در مواجهه با فرزندمان درست عمل کنیم باید بذر این عمل درست را از قبل بکاریم. والدین باید در طول مسیر رشد، ذهنشان را در اختیار کودک قرار بدهند و از کودک هم بخواهد ذهنش را در اختیار آنها قرار بدهد. بعضی از والدین خودشان مثل یک هندوانه دربسته یا یک صندوقچه قفلشده هستند ولی از فرزندشان انتظار دارند که تمام افکارش را برای آنها بازگو کند.
در موقعیتهای مختلف والدینی، ما باید به کودک این اطمینان را بدهیم که برای او یک پایگاه قابل اطمینان و قابل اتکا هستیم. هیچ اشکالی ندارد اگر به فرزند در آستانه نوجوانیمان بگوییم: «تو داری بزرگ میشوی و ممکن است من نتوانم خیلی از دغدغههای تو را درک کنم. اما دوست دارم تو کمکم کنی تا دنیا و افکارت را بفهمم و درک کنم» این دست رفتارها کودک را به سمتی میبرد که اولین مرجع هر سوال و هرپرسشی که برایش پیش میآید؛ حتی درباره مسائل جنسی والدینش باشند. چون والدینش را آدمهایی دیده که قرار نیست از سوالهای او درباره مسائل حساسیتبرانگیز برآشفته بشوند، ساختار روانیشان به هم بریزد و تبدیل به آدمهایی عصبانی و غیرقابل پیشبینی بشوند.
پس یک پیشگیری خوب این است که قبل از اینکه کودک به سن کنجکاوی درباره مسائل جنسی برسد به او این اطمینان را بدهیم که من نسبت به همه سوالها و کنجکاویهای تو پذیرش دارم و هرچه باشی تو را دوست دارم.
به روی نوجوان نیاورید تا حرمتها حفظ بشود
اما اگر ما والدینی بودیم که این مسیر را طی نکردیم و فهمیدیم که کودک سابق و نوجوان فعلی ما تصمیم گرفته جواب سوالها و کنجکاویهای ذهنیاش را خودش پیدا کند کار سختتری داریم.
روزی پدر یا مادر لبتاپ فرزندش را باز میکند و با محتواهای غیراخلاقی روبه رو میشود. توصیه من به عنوان روانشناس این است که در عین حفظ خونسردی در ابتدای امر این موضوع را به روی فرزندمان نیاوریم. در قدم اول لبتاپ را ببندید و به نوجوان چیزی نگویید.
این کار دو مزیت دارد. اول اینکه در اصطلاح روی شما به روی فرزندتان باز نمیشود و حریم و حرمتی در این بین شکسته نمیشود. دومین مزیتش هم این است که اعتماد نوجوان به شما سرجایش باقی میماند. درست است که والدین در این لحظه میتوانند مچ فرزندشان را بگیرند و فرزند هم مسلماً خطاکاریاش را میپذیرد اما در عمل والدینش را به چشم افرادی میبیند که مدام وسائل شخصی او را چک میکنند و او را میپایند. این احساس پاییده شدن یکی از بدترین احساسات برای فرزندان در چارچوب یک خانواده است و اثرات بسیار سوئی روی رفتار آنها دارد.
#والدگری_عصر_دیجیتال
#سکس
⚠️افزایش خشونت کودکان یکی از عوارض مهم بازیهای رایانهای خشن
💠کودکانی که بازیهای رایانهای خشن را انجام میدهند به مرور زمان چیزی که میبیند را تقلید خواهند کرد. کودکان در واقع بیشتر چیزهایی که یاد میگیرند را از طریق مشاهده کردن میآموزند. بنابراین اگر در معرض محتوای خشونتآمیز باشند بیشتر احتمال دارد که خشن برخورد کنند. در مقاله تاثیر بازیهای رایانهای خشن بر کودکان به طور مفصل به این آسیب پرداختهایم.
⚠️پیامد منفی بازیهای رایانهای بر تحمل شکست کودکان
💠بازیها دنیایی متفاوت با واقعیت دارند. در نتیجه قوانین آنها متفاوت است. به طور مثال زمانی که بچهها در بازی شکست میخورند همیشه گزینه شروع دوباره برایشان وجود دارد. بنابراین آنها نمیتوانند شکست در دنیای واقعی را تحمل کنند. در نتیجه ممکن است یک شکست کوچک تحصیلی باعث اضطراب یا پایین آمدن شدید خلق آنها شود. استفاده افراطی کودکان از بازیهای رایانهای و موبایلی باعث میشود کودک از دنیای واقعی فاصله بگیرد و تجربه حقیقی از هر موضوع نداشته باشد.
⚠️ تاثیر منفی بازی رایانهای بر خواب کودکان
💠اختلال در خواب کودک یکی از معایب بازیهای رایانهای برای کودکان است. بچههایی که مخصوصا قبل از زمان خواب، بازی رایانهای انجام میدهند، نمیتوانند خوب بخوابند. نوری که از صفحه نمایش رایانه یا موبایل منتشر میشود باعث میشود مغز فکر کند که زمان خوابیدن هنوز فرا نرسیده است. تغییر در چرخه خواب کودک باعث میشود شبها خوابیدن سخت باشد و کودک نتواند صبح بهموقع از خواب بیدار شود. این موضوع میتواند در یادگیری کودک نیز اخلال ایجاد کند. شما میتوانید با نظارت روی انجام بازی رایانهای یا وضع قوانین استفاده از موبایل برای کودکان از این آسیب جلوگیری کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#سواد_دیجیتال
#خشونت_کودکان
#خواب_کودک
💡بازی های رایانه ای چالش والدین در روزهای خانه نشینی نوجوانان
💠 آن چه بيشتر کودکان و نوجوانان را شيفته خود مي کند، بازي هاي رايانه اي است. پيشرفت کيفي اين بازي ها به فاصله کوتاهي در ايران رواج يافته و بازار اسباب بازي و لوازم سمعي و بصري را به تسخير خود درآورده است. عامل ديگري که بر تعداد طرفداران اين بازي ها افزوده؛ قيمت مناسب آن ها براي مصرف کننده است.
📕اين بازي ها با استفاده از تصاوير پرتحرک و صداهاي مهيج، دنيايي از هيجان را به آن ها که تشنه جنب و جوش هستند، ارزاني مي کند و همين جاذبه روح و جسم آنان را مطيع خود مي سازد و به عالمي از تخيلات مي برد که خود را محور و قهرمان اصلي ماجرا مي پندارند.
📗محققان می گویند تاثیر بازی های رایانه ای بر سلامت و آسایش کودکان به طور گسترده شناخته شده و یک مشکل جدی است و مطالعات مختلف شواهد دیگری بر تاثیر منفی استفاده مفرط از این وسیله بر خواب، سلامت و عملکرد کودکان ارایه کرده است.
🔰امیرمحمد صفرانداقی کارشناس ارشد سلامت روانی درگفتگو با ایسنا با اشاره به تاثیر منفی بازیهای رایانهای بر سلامت جسمی و روانی کودکان گفته والدین باید به روش مقتدرانهای رده سنی، میزان خشونت و ساعات بازی کودکان را کنترل کنند.
این کار شناس ارشد سلامت روان با اشاره به مشکلات روانی که به دنبال افراط در بازیهای کامپوتری برای کودکان و نوجوان ایجاد میشود، گفته این آسیبها بیشتر شامل کاهش مهارت های بین فردی، پرخاشگری، اهمال کاری و... هستند. به همین دلیل کنترل مقدار زمان انجام بازی و همچنین توجه به سطح خشونت موجود در آن بسیار پر اهمیت است.
صفرانداقی با اشاره به تحقیقاتی که در کانادا در خصوص آسیبهای بازیهای رایانهای انجام و از آنها به عنوان یکی از عوامل تهدید کننده سلامت روان اشاره کرد و گفت این تحقیقات از مراکز مهم فعال در حیطه ی سلامت روانی درخواست کرده بود تا به روی ساز و کار بازیها کنترل بیشتری اعمال کنند و آگاهی بیشتری را در این خصوص در اختیار مردم بگذارند، اما ابا این وجود نمیتوان کودکان را به راحتی از انجام این بازیها منع کرد، بلکه باید بکوشیم بازی ها را به صورت کنترل شده در اختیار آنها قرار دهیم.
⚠️برخی آسیب های بازهای رایانه ای:
این بازیها واکنشهای عاطفی کودک را سرکوب میکند و محتویات خشن بازیها، رفتارهای تهاجمی را افزایش میدهد. خطر حملات ناگهانی بیماری صرع و اختلالات ناشی از حساسیت به نور را افزایش میدهد. بازی کردنهای طولانیمدت ممکن است به چاقی، حواسپرتی و ضعف عملکرد کودکان در مدرسه منجر شود.
بازیهای رایانهای باعث کوچک شدن قسمتی از مغز که وظیفه کنترل رفتارهای اجتماعی را برعهده دارد، شده و ناهنجاری هایی در قسمت سفید مغز ایجاد میکنند. قسمتی از مغز که وظیفه رفتارهای اجتماعی و همچنین مهارتهای شناختی دارد به دلیل بیش از حد از بازی های رایانه ای، نسبت به حالت طبیعی کوچکتر می شود.
همچنین ناهنجارهایی در قسمت سفید مغز که وظیفه هماهنگی میان مناطق مختلف مغز را بهعهده دارد، مشاهده شده است. بازیهای یارانهای علاوه بر آسیبهای شناختی در مهارت بروز احساسات، در قدرت تصمیمگیری کودکان تاثیرات منفی و غیرقابل جبرانی می گذارد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#سواد_دیجیتال
#والدین
#آسیب_بازی
💠 تربیت رسانه ای فرزندان
🔰 برخی از خانواده، دغدغه مند نحوه استفاده فرزندانشان از رسانه و فضای مجازی هستند و در همین حوزه پیگیر مطالعه کتابند.
🔹 در این زمینه چند کتاب خوب و روان با محتوای قابل قبول منتشر شده است :
1️⃣ فرزندم در سرزمین مجازی
این کتاب به قلم مریم کوپایه ئیها زیر نظر دکتر زهرا آیت اللهی کتابی در بردارنده آموزش ها و تمرین های عملی و کاربردی به والدین است تا چطور از کودکانشان در فضای مجازی مواظبت کنند.
🔻این کتاب شامل آموزش مهارت های لازم جهت مواظبت از فرزند و مدیریت او در فضای مجازی است تاکودک که قشری بی دفاع و ضعیف در آشفته بازار فضای مجازی است رها نشده باشد که آسیب هایش دامنگیر او شود.
🔸ناشر: دفتر نشر معارف (وابسته به نهاد نمایندگی مقام رهبری در دانشگاه)
#سوادرسانه
#تربیت_فرزند
✳️ امروزه کشورها مقوله کالاهای فرهنگی را به مثابه نقطه تقاطع فرهنگ و اقتصاد و به عنوان یکی از مهمترین عناصر پیشرفت در قالب صنایع فرهنگی یا صنایع خلاق دنبال میکنند و موضوع صنایع فرهنگی به عنوان موضوع اصلی در مصرف فرهنگی مهمترین حلقه در تولید فرهنگی دانسته میشود.
📌صاحب نظران کالاهای فرهنگی را به 9 گروه تقسیم میکنند:
1. مکتوب مانند کتاب، نشریه، روزنامه و ...
2. رسانهای
3. موبایل و فضای مجازی
4. اسباب بازی و وسایل سرگرمی
5. مد و انواع طراحیها
6. محصولات هنری مانند مجسمه ها، موسیقی، سینما و تئاتر
7. میراث فرهنگی
8. رخدادهای ورزشی به مثابه کالای فرهنگی
9. کالاهای مذهبی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#مصرف_فرهنگی
#کالای_فرهنگی
#جامعه
#تولید_فرهنگی
💡 سواد مصرف فرهنگی به معنای تسلط بر دانش و مهارت استفاده متعادل و منطقی از انواع کالاهای فرهنگی است امروزه به عنوان یکی از مهمترین انواع سواد که هر انسانی باید دارای آن باشد مطرح است.
🔻درواقع با توجه به تنوع، بسیاری و انبوهی کالاهای فرهنگی که به فرد یا یک جامعه عرضه میشود، این سواد مصرف فرهنگی است که باعث میشود انسان توان استفاده از کالاهای فرهنگی را آنگونه که شایسته است پیدا کند و کمسوادی در این حوزه عملاً فرد یا جامعه را چنان به سمت انفعال در برابر کالاهای فرهنگی پیش میبرد که ناخواسته و نادانسته و در یک فرایند نرم و آرام سبک زندگی او تغییر میکند و به جای آن که او تسلط بر کالاها داشته باشد، این کالاها هستند که بر انسان و جامعه تسلط مییابد.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#مصرف_فرهنگی
#کالای_فرهنگی
#سبک_زندگی
#جامعه
تربیت کودک و نوجوان🌻:
اگر متوجه شدیم فرزندمان محتوای غیراخلاقی می بیند چگونه رفتار کنیم؟
والدین باید خونسردیشان را حفظ کنند.
والدین معمولاً اتفاقات مربوط به بلوغ جنسی یا کنجکاوی بچهها نسبت به مسائل جنسی را یک اتفاق غیرمنتظره وشوکآور تلقی میکنند. درحالی که همانقدر که اتفاقاتی مثل از پوشک گرفتن بچه، از شیر گرفتن او یا چهار دست و پا راه رفتنش طبیعی هستند، بلوغ جنسی، آگاهی از بدن و کنجکاوی نسبت به این مسائل هم جزئی از فرآیند رشد انسان است.
پس اگر والدی متوجه کنجکاوی و حساسیت فرزندش نسبت به مسائل جنسی شد و در موبایل و تبلت شخصی او عکس و فیلم غیراخلاقی مشاهده کرد اولین واکنش باید واکنشی عاقلانه و به دور از تصمیمات هیجانی باشد. معمولاً والدین در مواجهه با این مسئله سریعاً روحیه خود را میبازند و میگویند: «این چه بلایی بود سرمان آمد؟»، «بچه من که تا دیروز سرش توی کتاب و درسش بود»
دستهای دیگری از والدین هم خودشان را سرزنش میکنند. مثلاً میگویند: «من چه مادر بدی هستم که متوجه این موضوع نشدم». یعنی دچار احساس گناه میشوند که انگار به خاطر کمتوجهی آنها فرزندشان به تماشای محتوای غیراخلاقی گرایش پیدا کرده است. این واکنشها باعث بروز حجم زیادی از هیجانات و افکار منفی میشود که واکنشهای نسنجیده را هم به دنبال دارد. مثلاً مادر، اینترنت خانه را قطع میکند یا پدر موبایل بچه را از او میگیرد یا دستور میدهد که دیگر نباید با دوستانی که من فکر میکنم ماجرا زیر سر آنهاست در ارتباط باشی!
توصیه ما به والدین این است که قبل از این رفتارها و تصمیمات هیجانی اول از همه خودشان را کنترل کنند. والدینی که بر رفتار و هیجانات خود کنترل ندارند نباید انتظار داشته باشند که فرزندشان به آنها اعتماد کند و درباره مسائل حساسیتبرانگیز با آنها راحت باشد. پس طبیعی است که از راهی مثل مخفی کردن یا اعتماد کردن به دوستان دنبال پاسخگویی با این کنجکاویهای طبیعی برود.
برای فرزندتان هندوانه در بسته نباشید
واقعیت این است که رشد کودک یک مسیر دارد و ما به عنوان والد اگر بخواهیم در برهههای حساسی مثل نوجوانی در مواجهه با فرزندمان درست عمل کنیم باید بذر این عمل درست را از قبل بکاریم. والدین باید در طول مسیر رشد، ذهنشان را در اختیار کودک قرار بدهند و از کودک هم بخواهد ذهنش را در اختیار آنها قرار بدهد. بعضی از والدین خودشان مثل یک هندوانه دربسته یا یک صندوقچه قفلشده هستند ولی از فرزندشان انتظار دارند که تمام افکارش را برای آنها بازگو کند.
در موقعیتهای مختلف والدینی، ما باید به کودک این اطمینان را بدهیم که برای او یک پایگاه قابل اطمینان و قابل اتکا هستیم. هیچ اشکالی ندارد اگر به فرزند در آستانه نوجوانیمان بگوییم: «تو داری بزرگ میشوی و ممکن است من نتوانم خیلی از دغدغههای تو را درک کنم. اما دوست دارم تو کمکم کنی تا دنیا و افکارت را بفهمم و درک کنم» این دست رفتارها کودک را به سمتی میبرد که اولین مرجع هر سوال و هرپرسشی که برایش پیش میآید؛ حتی درباره مسائل جنسی والدینش باشند. چون والدینش را آدمهایی دیده که قرار نیست از سوالهای او درباره مسائل حساسیتبرانگیز برآشفته بشوند، ساختار روانیشان به هم بریزد و تبدیل به آدمهایی عصبانی و غیرقابل پیشبینی بشوند.
پس یک پیشگیری خوب این است که قبل از اینکه کودک به سن کنجکاوی درباره مسائل جنسی برسد به او این اطمینان را بدهیم که من نسبت به همه سوالها و کنجکاویهای تو پذیرش دارم و هرچه باشی تو را دوست دارم.
به روی نوجوان نیاورید تا حرمتها حفظ بشود
اما اگر ما والدینی بودیم که این مسیر را طی نکردیم و فهمیدیم که کودک سابق و نوجوان فعلی ما تصمیم گرفته جواب سوالها و کنجکاویهای ذهنیاش را خودش پیدا کند کار سختتری داریم.
روزی پدر یا مادر لبتاپ فرزندش را باز میکند و با محتواهای غیراخلاقی روبه رو میشود. توصیه من به عنوان روانشناس این است که در عین حفظ خونسردی در ابتدای امر این موضوع را به روی فرزندمان نیاوریم. در قدم اول لبتاپ را ببندید و به نوجوان چیزی نگویید.
این کار دو مزیت دارد. اول اینکه در اصطلاح روی شما به روی فرزندتان باز نمیشود و حریم و حرمتی در این بین شکسته نمیشود. دومین مزیتش هم این است که اعتماد نوجوان به شما سرجایش باقی میماند. درست است که والدین در این لحظه میتوانند مچ فرزندشان را بگیرند و فرزند هم مسلماً خطاکاریاش را میپذیرد اما در عمل والدینش را به چشم افرادی میبیند که مدام وسائل شخصی او را چک میکنند و او را میپایند. این احساس پاییده شدن یکی از بدترین احساسات برای فرزندان در چارچوب یک خانواده است و اثرات بسیار سوئی روی رفتار آنها دارد.
#والدگری_عصر_دیجیتال
#سکس
دستهبندی: بازی و سرگرمی
⭕اگر از والدین کودکان یک دبستان بپرسید که دوست دارند حافظه کودکان خود را تقویت کنند یا نه، بدون شک پاسخی منفی نخواهند داد، اما اگر از آنها سوال کنید که چه راههایی برای تقویت حافظه کودکان خود میشناسند شاید تعداد کمی قادر به پاسخگویی باشند. والدین میدانند که تقویت حافظه کودکان در عملکرد تحصیلی آنان و یادآوری مطالب درسی تاثیر زیادی دارد، با این وجود اکثرا از راهکارهای تقویت حافظه کودکان بیاطلاعند.
📕بعضی از والدین نیز فکرمیکنند که تقویت حافظه برای افراد مسن مناسب است، اما باید بگوییم همانقدر که جدول حلکردن برای تقویت حافظه یک مرد سالخورده نیاز است بازیهای تقویت حافظه برای کودکان هم ضروری و لازم است. بازیهای متنوع و زیادی برای بهبود حافظه کودکان وجود دارد. در این مقاله شما را با هشت بازی ساده و مفید که به تقویت حافظه کودکان کمک میکند، آشنا میکنیم.
👌«سکه بازی» یک بازی جذاب و موثر برای حافظه
📗برای انجام این بازی تقویتکننده حافظه کودک، چند سکه مختلف انتخاب کنید و آنها را با یک ترتیب تصادفی پشت سر هم قرار دهید. در مرحله بعد از کودک بخواهید ترتیب قرارگرفتن سکهها را به خاطر بسپارد. سپس سکهها را بردارید و از کودک بخواهید تلاش کند سکهها را به همان ترتیبی که شما مشخص کرده بودید روی زمین قرار دهد. با این روش بهتدریج ذهن کودک درگیر بهخاطر سپردن ترتیب سکهها میشود که در بهبود حافظه او تاثیر چشمگیر خواهد داشت.
✅این کار را در ابتدا با سه سکه شروع کنید و تا ده سکه ادامه دهید. برای ایجاد هیجان میتوانید این بازی تقویت حافظه را بهصورت رقابتی و بین چند کودک انجام دهید. فقط در نظر داشته باشید که سن کودکان در انجام این بازی تاثیر دارد. پس از کودکان همسن و سال برای انجام بازی استفاده کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#بازی_دیجیتال
#سرگرمی
#سکه_بازی
#تقویت_حافظه
یک سوال :
🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸🇮🇷🌸
سلام اقای دکتر خسته نباشید
من یه سوال داشتم پسرم 15 سالشه و چند روز پیش سوالاتی راجع به زنان از خالهاش پرسیده و من خیلی نگرانم و میترسم..... میشه راهنمایی کنید
چون باگوشی و کامپیوتر زیاد کار میکنه منو نگران میکنه میترسم تو آنها چیزهای بد ببینه
البته پسر خوبیه در کل اهل نماز و روزه و هیئته
و من تعجب کردم که چه جوری به خودش اجازه داده که این چیزها را از خالهاش بپرسه
خواهش میکنم منو راهنمایی کنید.
💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐🇮🇷💐
یک پاسخ :
💠 کنجکاوی و تجسس از ویژگیهای دوره نوجوانی است و نوجوان دوست دارد از هرچیزی سر در بیاورد و در این میان مطالب مربوط به بزرگسالی برایش از جذابیت بالایی برخوردار است .
💠 نکته بسیار مهم دیگری که نباید از آن غفلت نمود؛ دنیای جنس مخالف است . در واقع یک نوجوان پسر، خیلی دوست دارد بداند در عالم دختران و زنان چه خبر است و آنها چگونه مسائل را پردازش میکنند و این مساله در چنین سنی یک امر طبیعی است و البته باید این را هم اضافه کنم که لزوما این کنجکاوی فقط به مسائل جنسی منحصر نمیشود بلکه تمام حال و هوای جنس مقابل برای این سنین جذاب است و در واقع نوجوان در حال تکمیل تصویر ذهنی خود از فضای جنس مقابل برای ساختن آینده خود است.
پس به چند نکته توجه کنید :
⬅️ ابتدا خونسردی خود را حفظ کنید.
⬅️ از خدا مدد بخواهید و در حق فرزندتان دعا کنید تا بتواند مسیر زندگی خود را درست انتخاب نماید.
⬅️ به یاد داشته باشید که برخورد تند نداشته باشید و بدانید هرچه احساسیتر با مساله برخورد کنید او را از خود دور کردهاید و در این صورت وضعیت بدتر خواهد شد.
⬅️ اینکه او کنجکاویاش را با یکی از اعضای خانواده در میان گذاشته را به فال نیک بگیرید ، چون اگر سعی میکرد این مطالب را مخفی کند و از فرد بیرون از خانواده بپرسد ؛ معلوم نبود چه نوع اطلاعاتی در اختیار او قرار میگرفت.
⬅️ سعی کنید اول متوجه شوید کنجکاوی نوجوان بیشتر در چه زمینههایی بوده است.
⬅️ سعی کنید با مهربانی و آرامش آن بخش از کنجکاویهایش که لازم است را با اطلاعاتی سالم و استاندارد و متناسب با سنش در اختیار او قرار دهید و اگر برخی از سوالاتش مناسب سنش نیست ؛ آنها را به زمانی دیگر ارجاع دهید و توضیح دهید که هنوز زمان دریافت آن بخش از اطلاعات نرسیده است.
⬅️ کتاب ، جزوه ، سی دی یا هر محصول علمی که بتواند او را به صورت سالم راهنمایی کند را در اختیارش بگذارید.
⬅️ از این که در مورد برخی موضوعات خاص با او صحبت کنید، نهراسید. این کار نه تنها خطرناک نیست بلکه فرزندتان را به شما نزدیکتر کرده و موجب میشود رابطه شما بهتر شود و با بالا رفتن اعتماد متقابل در کنجکاویهای بعدی باز هم به سراغ شما بیاید .
⬅️ این موارد می تواند فرزندتان را از ورطه خطرناک افتادن در دام افراد منحرف نجات دهد.
#سوادرسانه
⚠️افزایش خشونت کودکان یکی از عوارض مهم بازیهای رایانهای خشن
💠کودکانی که بازیهای رایانهای خشن را انجام میدهند به مرور زمان چیزی که میبیند را تقلید خواهند کرد. کودکان در واقع بیشتر چیزهایی که یاد میگیرند را از طریق مشاهده کردن میآموزند. بنابراین اگر در معرض محتوای خشونتآمیز باشند بیشتر احتمال دارد که خشن برخورد کنند. در مقاله تاثیر بازیهای رایانهای خشن بر کودکان به طور مفصل به این آسیب پرداختهایم.
⚠️پیامد منفی بازیهای رایانهای بر تحمل شکست کودکان
💠بازیها دنیایی متفاوت با واقعیت دارند. در نتیجه قوانین آنها متفاوت است. به طور مثال زمانی که بچهها در بازی شکست میخورند همیشه گزینه شروع دوباره برایشان وجود دارد. بنابراین آنها نمیتوانند شکست در دنیای واقعی را تحمل کنند. در نتیجه ممکن است یک شکست کوچک تحصیلی باعث اضطراب یا پایین آمدن شدید خلق آنها شود. استفاده افراطی کودکان از بازیهای رایانهای و موبایلی باعث میشود کودک از دنیای واقعی فاصله بگیرد و تجربه حقیقی از هر موضوع نداشته باشد.
⚠️ تاثیر منفی بازی رایانهای بر خواب کودکان
💠اختلال در خواب کودک یکی از معایب بازیهای رایانهای برای کودکان است. بچههایی که مخصوصا قبل از زمان خواب، بازی رایانهای انجام میدهند، نمیتوانند خوب بخوابند. نوری که از صفحه نمایش رایانه یا موبایل منتشر میشود باعث میشود مغز فکر کند که زمان خوابیدن هنوز فرا نرسیده است. تغییر در چرخه خواب کودک باعث میشود شبها خوابیدن سخت باشد و کودک نتواند صبح بهموقع از خواب بیدار شود. این موضوع میتواند در یادگیری کودک نیز اخلال ایجاد کند. شما میتوانید با نظارت روی انجام بازی رایانهای یا وضع قوانین استفاده از موبایل برای کودکان از این آسیب جلوگیری کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#سواد_دیجیتال
#خشونت_کودکان
#خواب_کودک
💡 بهبود مهارت حل مسئله کودکان با انجام بازیهای کامپیوتری
بهبود مهارت حل مسئله از فواید بازیهای رایانهای برای کودکان است. روانشناسان کودک بر اهمیت مهارت حل مسئله در کودکان تاکید میکنند. بازیها معمولا دارای مسئلهها و معماهای مختلفی هستند که بازیکنان باید آنها را حل کنند تا بتوانند به مرحله بعدی صعود کنند. انجام بازیهای رایانهای آنلاین تمرینی عالی برای ذهن کودکان است، زیرا آنها باید از مهارتهای عقلانی و خلاقیت برای موفق شدن در بازی استفاده کنند.
📕آنها باید جستجو کنند و برای پیدا کردن جواب معماهای مختلف، برنامهریزی لازم را انجام دهند. عدهای از متخصصان باور دارند که بازیهای رایانه ای میتوانند به عنوان ابزارهای تمرینی برای افزایش سرعت در حل مسئله استفاده شوند.
📗در اپلیکیشنهای موبایلی آنلاین نیز چنین مزیتی به چشم میخورد به طور مثال در بازی خط و مانع یا بازی پیچ در پیچ و یا بازی پرواز گربهای در اپلیکیشن همبازی، فرزند شما میتواند با به کار گرفتن ذهنش برای حل معماها یا انجام ماموریتهای موجود در بازی، مهارت حل مسئله را تمرین کند. محققان نشان دادهاند که بازیکنان بازیهای آنلاین، حساسیت بیشتری نسبت به محیطشان داشته و نسبت به افرادی که بازی رایانهای انجام نمیدهند، میتوانندبرای مقابله با مشکلات سریعتر تصمیمگیری کنند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#بازی_دیجیتال
#تمرین_انلاین
#همبازی
💡بازیهای رایانهای برای کودکان خوب هستند یا بد؟
نمیتوان به طور قطعی و با یک حکم کلی گفت که بازیهای رایانهای و موبایلی برای کودکان خوب هستند یا بد، اما میتوان پذیرفت که این بازی های رایانه ای تبدیل به یکی از اجزای جداییناپذیر زندگی کودکان شدند. آگاهی از فواید و مضرات بازیهای رایانهای در کودکان میتواند باعث شود که از مزایای آنها بهره ببریم و از آسیبهایشان جلوگیری کنیم.
📕شما میتوانید از بازیهای رایانهای به عنوان ابزاری قوی برای آموزش و ارتقای مهارتهای کودکان استفاده کنید. همه این موارد به استفاده کافی و متعادل بستگی دارد. بازیهای ویدیویی جالب هستند و میتوانند زندگی کودک را غنی کرده و موجب شادی شوند، اما نباید به عنوان یک جایگزین برای بازیهای فیزیکی و زندگی در دنیای واقعی استفاده شوند.
📗کودکانی که سن کمتری دارند، بیشتر با این قضیه دچار مشکل میشوند. بنابراین والدین باید با ارائه حمایت همدلانه و راهنمایی در کنار اعمال قانون در مواقع ضروری، به آنها کمک کنند. شما میتوانید با استفاده از اپلیکیشنهای نظارتی والدین به طور مناسب بر فعالیت فرزندتان و میزان بازی او نظارت کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#بازی_دیجیتال
#موبایل
#رایانه
✳️ امروزه کشورها مقوله کالاهای فرهنگی را به مثابه نقطه تقاطع فرهنگ و اقتصاد و به عنوان یکی از مهمترین عناصر پیشرفت در قالب صنایع فرهنگی یا صنایع خلاق دنبال میکنند و موضوع صنایع فرهنگی به عنوان موضوع اصلی در مصرف فرهنگی مهمترین حلقه در تولید فرهنگی دانسته میشود.
📌صاحب نظران کالاهای فرهنگی را به 9 گروه تقسیم میکنند:
1. مکتوب مانند کتاب، نشریه، روزنامه و ...
2. رسانهای
3. موبایل و فضای مجازی
4. اسباب بازی و وسایل سرگرمی
5. مد و انواع طراحیها
6. محصولات هنری مانند مجسمه ها، موسیقی، سینما و تئاتر
7. میراث فرهنگی
8. رخدادهای ورزشی به مثابه کالای فرهنگی
9. کالاهای مذهبی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#مصرف_فرهنگی
#کالای_فرهنگی
#جامعه
#تولید_فرهنگی
💠 نوجوان و شبکه های مجازی
حضور در اینترنت و شبکههای مجازی بخشی از سبک زندگی نوجوان شده است.
پدر و مادر باید این واقعیت را پذیرفته و کمک کنند نوجوان حضوری سالم و هدفمند در فضای مجازی داشته باشد.
🔸تمرکزتان را روی این موضوع بگذارید که:
چطور می توانم کمکش کنم تا با بودن در این فضا رشد اجتماعی و مهارتی بیشتری پیدا کند؟
مثال:
می تواند با ضبط یک فیلم و بیان کارهای روزمره اش، ترس از صحبت جلوی دوربین را برطرف کند و فن بیانش را بهبود دهد
همچنین برای اینکه بتواند فیلم خود را در سایت ها بگذارد نیاز دارد مهارت های ساخت و ویرایش فیلم را یاد بگیرد ؛به این ترتیب با برنامه های مختلف آشنا می شود و به تدریج سایر مهارت های فنی را یاد میگیرد.
برای مثال: یکی از نوجوان هایی که به آشپزی علاقه داشت برای خودش یک صفحه باز کرد برای اینکه بتواند مخاطبان زیادی داشته باشد، مجبور شد که تمیز و مرتب کار کند همین موضوع سبب توجه او به مرتب بودن در زندگیاش شده است.
🔺 درست است که حضور نوجوان ها و حتی کودکان در اینترنت اجتناب ناپذیر است، اما به معنای این نیست که برای حضورشان محدودیت نگذاریم.
#نوجوان
📱💻🖥 وقتی نوجوان «اینترنت باز» است چه کنم؟
👈این روزها گله و نگرانی عده زیادی از والدین، وقتگذرانی بیش از اندازه فرزندانشان با اینترنت است. بهطوری كه گفته میشود دربعضی از خانوادهها زمان گفتوگو بین پدرو مادر با فرزندان به سه دقیقه در روز كاهش پیدا كرده است.
🔔محیط جذاب و متنوع اینترنت به صورتی است كه گاهی باعث اعتیاد نوجوانان به اینترنت میشود و ناگفته پیداست راهحل این مشكل هم غرزدن و گله كردن از این وضع نیست.
✳️خوب است استفاده ازاینترنت و پلیاستیشن درخانه «محدودیت زمانی»داشته باشد؛
👈 یعنی قبل از اینكه فرزندتان به این ابزار وابسته شود، از اعتیادش جلوگیری كنید كه البته این به تنهایی كافی نیست وبرای ساعات فراغت ایجاد شده به دلیل جدایی از اینترنت یا موبایل، باید برنامه داشته باشید.
كلاس ورزش، كلاسهای هنری یامهارتی كه فرزندتان به آن علاقه داردوحتی انجام فعالیتی مثل غذا و شیرینی پختن یا ساخت وسایل خلاقانه با استفاده ازسایتهای خلاقیت اینترنتی میتواند جایگزین خوبی برای اینترنت باشد.
#سوادرسانه
✳️ امروزه کشورها مقوله کالاهای فرهنگی را به مثابه نقطه تقاطع فرهنگ و اقتصاد و به عنوان یکی از مهمترین عناصر پیشرفت در قالب صنایع فرهنگی یا صنایع خلاق دنبال میکنند و موضوع صنایع فرهنگی به عنوان موضوع اصلی در مصرف فرهنگی مهمترین حلقه در تولید فرهنگی دانسته میشود.
📌صاحب نظران کالاهای فرهنگی را به 9 گروه تقسیم میکنند:
1. مکتوب مانند کتاب، نشریه، روزنامه و ...
2. رسانهای
3. موبایل و فضای مجازی
4. اسباب بازی و وسایل سرگرمی
5. مد و انواع طراحیها
6. محصولات هنری مانند مجسمه ها، موسیقی، سینما و تئاتر
7. میراث فرهنگی
8. رخدادهای ورزشی به مثابه کالای فرهنگی
9. کالاهای مذهبی
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#مصرف_فرهنگی
#کالای_فرهنگی
#جامعه
#تولید_فرهنگی
دستهبندی: بازی و سرگرمی
⭕اگر از والدین کودکان یک دبستان بپرسید که دوست دارند حافظه کودکان خود را تقویت کنند یا نه، بدون شک پاسخی منفی نخواهند داد، اما اگر از آنها سوال کنید که چه راههایی برای تقویت حافظه کودکان خود میشناسند شاید تعداد کمی قادر به پاسخگویی باشند. والدین میدانند که تقویت حافظه کودکان در عملکرد تحصیلی آنان و یادآوری مطالب درسی تاثیر زیادی دارد، با این وجود اکثرا از راهکارهای تقویت حافظه کودکان بیاطلاعند.
📕بعضی از والدین نیز فکرمیکنند که تقویت حافظه برای افراد مسن مناسب است، اما باید بگوییم همانقدر که جدول حلکردن برای تقویت حافظه یک مرد سالخورده نیاز است بازیهای تقویت حافظه برای کودکان هم ضروری و لازم است. بازیهای متنوع و زیادی برای بهبود حافظه کودکان وجود دارد. در این مقاله شما را با هشت بازی ساده و مفید که به تقویت حافظه کودکان کمک میکند، آشنا میکنیم.
👌«سکه بازی» یک بازی جذاب و موثر برای حافظه
📗برای انجام این بازی تقویتکننده حافظه کودک، چند سکه مختلف انتخاب کنید و آنها را با یک ترتیب تصادفی پشت سر هم قرار دهید. در مرحله بعد از کودک بخواهید ترتیب قرارگرفتن سکهها را به خاطر بسپارد. سپس سکهها را بردارید و از کودک بخواهید تلاش کند سکهها را به همان ترتیبی که شما مشخص کرده بودید روی زمین قرار دهد. با این روش بهتدریج ذهن کودک درگیر بهخاطر سپردن ترتیب سکهها میشود که در بهبود حافظه او تاثیر چشمگیر خواهد داشت.
✅این کار را در ابتدا با سه سکه شروع کنید و تا ده سکه ادامه دهید. برای ایجاد هیجان میتوانید این بازی تقویت حافظه را بهصورت رقابتی و بین چند کودک انجام دهید. فقط در نظر داشته باشید که سن کودکان در انجام این بازی تاثیر دارد. پس از کودکان همسن و سال برای انجام بازی استفاده کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#بازی_دیجیتال
#سرگرمی
#سکه_بازی
#تقویت_حافظه
⚠️افزایش خشونت کودکان یکی از عوارض مهم بازیهای رایانهای خشن
💠کودکانی که بازیهای رایانهای خشن را انجام میدهند به مرور زمان چیزی که میبیند را تقلید خواهند کرد. کودکان در واقع بیشتر چیزهایی که یاد میگیرند را از طریق مشاهده کردن میآموزند. بنابراین اگر در معرض محتوای خشونتآمیز باشند بیشتر احتمال دارد که خشن برخورد کنند. در مقاله تاثیر بازیهای رایانهای خشن بر کودکان به طور مفصل به این آسیب پرداختهایم.
⚠️پیامد منفی بازیهای رایانهای بر تحمل شکست کودکان
💠بازیها دنیایی متفاوت با واقعیت دارند. در نتیجه قوانین آنها متفاوت است. به طور مثال زمانی که بچهها در بازی شکست میخورند همیشه گزینه شروع دوباره برایشان وجود دارد. بنابراین آنها نمیتوانند شکست در دنیای واقعی را تحمل کنند. در نتیجه ممکن است یک شکست کوچک تحصیلی باعث اضطراب یا پایین آمدن شدید خلق آنها شود. استفاده افراطی کودکان از بازیهای رایانهای و موبایلی باعث میشود کودک از دنیای واقعی فاصله بگیرد و تجربه حقیقی از هر موضوع نداشته باشد.
⚠️ تاثیر منفی بازی رایانهای بر خواب کودکان
💠اختلال در خواب کودک یکی از معایب بازیهای رایانهای برای کودکان است. بچههایی که مخصوصا قبل از زمان خواب، بازی رایانهای انجام میدهند، نمیتوانند خوب بخوابند. نوری که از صفحه نمایش رایانه یا موبایل منتشر میشود باعث میشود مغز فکر کند که زمان خوابیدن هنوز فرا نرسیده است. تغییر در چرخه خواب کودک باعث میشود شبها خوابیدن سخت باشد و کودک نتواند صبح بهموقع از خواب بیدار شود. این موضوع میتواند در یادگیری کودک نیز اخلال ایجاد کند. شما میتوانید با نظارت روی انجام بازی رایانهای یا وضع قوانین استفاده از موبایل برای کودکان از این آسیب جلوگیری کنید.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#سواد_دیجیتال
#خشونت_کودکان
#خواب_کودک
از چه سنی برای کودکان #موبایل بگیریم؟
موبایل یکی از محصولات فناوری است که مزایای بیشماری دارد. به ویژه در این عصر که موبایل تقریبا همه کار می کند و علاوه بر تلفن، دوربین، کامپیوتر، حسابدار و ... نیز هست . اما همین موبایل دوست داشتنی که نفس بسیاری از ما به آن وابسته است برای کودکان مضر و مخرب است. متاسفانه خیلی از والدین در مورد اینکه فرزندان کوچک آنها گوشی موبایل دارد، با افتخار صحبت می کنند. کودک ۵ یا ۶ ساله ای که گوشی هوشمند به دست می گیرد .
آیا واقعا از محدودیت ها و روش های استفاده آن آگاهی لازم را دارد؟
آیا پدر و مادر او احساس نمی کنند نباید این وسیله از این سن کم در اختیار او قرار بگیرد؟
البته برخی از والدین برای استفاده از موبایل برای فرزندان خود محدودیت تعیین می کنند و مثلا فقط دو ساعت موبایل در اختیار او قرار می دهند.
اما برخی از والدین از اینکه تا قبل از سن ۱۲ – ۱۷ سالگی برای فرزند خود موبایل تهیه کنند، اکراه دارند. برخی از خانواده ها از اینکه موبایل در اختیار فرزند خود قرار دهند می ترسند زیرا هراس دارند مبادا باعث انحراف او بشود.
واقعیت هم این است که والدین نباید به فرزندان دبستانی یا دوره راهنمایی خود موبایل بدهند زیرا با این کار این آزادی را به آنها می دهند که وارد شبکه های اجتماعی آنلاین شوند. یا متاسفانه با دوستان نامناسب ارتباط های مخفیانه داشته باشند. وقتی یک گوشی هوشمند در اختیار یک نوجوان باشد، او به طور دایم به اینترنت دسترسی دارد و اینترنت نیز با همه خوبی ها، سایت هایی دارد که برای فرزندان ما به هیچ وجه مناسب نیستند.
بهترین سن برای خرید گوشی برای فرزندان، دوره دبیرستان است. دختر و پسر در این سن دیگر کودک نیستند و می توانند تا حدی خوب را از بد تشخیص دهند.
❄️☃❄️
#موبایل
#سوادرسانه
💡 بهبود مهارت حل مسئله کودکان با انجام بازیهای کامپیوتری
بهبود مهارت حل مسئله از فواید بازیهای رایانهای برای کودکان است. روانشناسان کودک بر اهمیت مهارت حل مسئله در کودکان تاکید میکنند. بازیها معمولا دارای مسئلهها و معماهای مختلفی هستند که بازیکنان باید آنها را حل کنند تا بتوانند به مرحله بعدی صعود کنند. انجام بازیهای رایانهای آنلاین تمرینی عالی برای ذهن کودکان است، زیرا آنها باید از مهارتهای عقلانی و خلاقیت برای موفق شدن در بازی استفاده کنند.
📕آنها باید جستجو کنند و برای پیدا کردن جواب معماهای مختلف، برنامهریزی لازم را انجام دهند. عدهای از متخصصان باور دارند که بازیهای رایانه ای میتوانند به عنوان ابزارهای تمرینی برای افزایش سرعت در حل مسئله استفاده شوند.
📗در اپلیکیشنهای موبایلی آنلاین نیز چنین مزیتی به چشم میخورد به طور مثال در بازی خط و مانع یا بازی پیچ در پیچ و یا بازی پرواز گربهای در اپلیکیشن همبازی، فرزند شما میتواند با به کار گرفتن ذهنش برای حل معماها یا انجام ماموریتهای موجود در بازی، مهارت حل مسئله را تمرین کند. محققان نشان دادهاند که بازیکنان بازیهای آنلاین، حساسیت بیشتری نسبت به محیطشان داشته و نسبت به افرادی که بازی رایانهای انجام نمیدهند، میتوانندبرای مقابله با مشکلات سریعتر تصمیمگیری کنند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
⏳شما به یک زندگی دعوت شده اید
@zendegiplus
#بازی_دیجیتال
#تمرین_انلاین
#همبازی