❧🔆✧﷽✧🔆❧
📌 جناب محدث نوری در باره نماز
#حینالدفن میفرمایند :
🔹 شايد برخى به محض اطّلاع از اين نماز بگويند :
تا كنون ديده نشده كه كسى در نزد ميّت خود بعد از #وفات او اين نماز را خوانده باشد.
✅ جواب اين است كه :
🔸 اگر سنن شرايع و #احكام و مستحبّات اسلام را در نظر آورى، میبينى كه بيشتر آنها آثارش از بين رفته و انوارش خاموش گرديده است، و اين نماز نيز كه نسبت به انجام آن كوتاهى میشود، نمونه اى است از امثال آن كه از بين رفته است.
🔹و ما در بعضى از تصنيفات خود احاديثى چند پيرامون اين مطلب ذكر كرديم كه :
🔸 اگر حديثى درباره عبادتى به مكلّف برسد و وى بدان عمل كند، به سعادت آن دست می یابد، اگرچه امر به آن صورت كه به او رسيده نباشد ، و اين بخاطر كَرَم و بزرگوارى خداوند جلّ جلاله و كرامت رسول خدا صلیالله علیهوآله وسلم میباشد، و ما اين مطلب را به سند خود از محمّد بن يعقوب و ابن بابويه نقل نموديم.
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
❧🔆✧﷽✧🔆❧
📚 #معرفی_کتاب :
📗 مُستَدرَكُ الوَسائل و مُستَنبَطُ المَسائل مشهور به مستدرک کتابی دربردارنده احادیث فقهی، تألیف میرزا حسین نوری (متوفای ۱۳۲۰ق) مشهور به محدث نوری ازعلمای شیعه. این کتاب برای تکمیل و استدراک کتاب وسائل الشیعه نگاشته شده است و مهمترین اثر میرزای نوری به شمار میآید.
🔹محدث نوری در مستدرک الوسائل، به جمعآوری بیش از ۲۳ هزار روایت که در وسائل الشیعه نیامده پرداخته است.
🔸کتاب مستدرک الوسائل از مجموعههای روایی معتبر شیعه به شمار میآید که در قرن چهاردهم هجری نگاشته شده است.
🔹 برای اجتهاد و استنباط احکام شرعی بعد از مراجعه به کتاب وسائل الشیعه برای جستجوی کاملتر در میان روایات، به این کتاب نیز مراجعه میشود تا یقین به جستجوی کامل و عدم معارض حاصل شود.
🔸 محدث نوری با جستجوی عمیق خود، به بسیاری از منابع و کتابهای معتبر روایی دست یافته که در وسائل الشیعه شیخ حر عاملی نیامدهاند؛ این منابع شامل ۷۵ کتاب روایی شیعه است که محدث نوری در خاتمه، اعتبار هر یک از آنها را به اثبات رسانده.
🔹 مؤلف، روایات فراوانی از کتابهای معتبر روایی شیعه را که در معرض فراموشی بوده، جمعآوری کرده و پس از تحقیق در صحت و اعتبار آنها، به مجموعههای روایی #شیعه اضافه نموده و غنای آنها را بیش از پیش کرده است.
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
🔳#شبهه
❖زمانيكه عمر و ابوبكر آمدند بديدار #حضرت_زهرا سلام الله علیها و به ايشان سلام كردند حضرت جواب سلامشان را ندادند در صورتيكه جواب سلام واجب است.
⤵️#پاسخ
❖☜ طبق آنچه كه در كتب تاريخ آمده است. وقتي خليفه اول و دوم به عيادت حضرت فاطمه سلام الله علیها رفتند و سلام كردند آن حضرت جواب سلام آنان را نداد و روي خود را به طرف ديوار برگرداند.
◽️آن دو براي بار دوم و سوم برخاستند و به اين طرف و آن طرف بستر كه روي فاطمه سلام الله علیها به آن سو بود رفتند و سلام كردند.
⤴️ولي فاطمه سلام الله علیها همچنان جواب آن دو را نداد و به زناني كه در كنار بسترش بودند دستور داد صورتش را از طرف آنها برگردانند.
❖ در برخي كتب تاريخي نيز ذكری از سلام كردن دو خليفه و عدم پاسخ از سوي حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها نيامده است. و فقط نوشته اند :
آن حضرت روی خود را از آنان برگرداند
◽️ به هر حال اين احتمال وجود دارد كه پاسخ ندادن آن حضرت به سلام دو خليفه از باب امر به معروف و نهي از منكر باشد.
❖ علمای اسلام در مورد مراتب امر به معروف و نهي از منكر نوشته اندكه انسان بايد با رعايت شرايط نهی از منكر نمايد و در برخي موارد اگر مراتب نازل امر به معروف و نهي از منكر (مانند نهي از منكر با زبان) مؤثر واقع نشد به اقدام عملي متوسل گردد.
⤴️همانطور كه حضرت امام حسين علیه السلام در واقعه عاشورا به منظور امر به معروف و نهي از منكر قيام كردند و علاوه بر كشتن تعداد زيادي از سپاهيان يزيد كه همگي مسلمان هم بودند جان خود و همراهيانشان را نيز فدا نمودند.
◽️شايد پاسخ ندادن حضرت فاطمه سلام الله علیها به سلام آن دو نفر كه مرتكب خلاف بسيار بزرگي شده بودند به گونه اي كه باعث گمراهي اكثر مسلمانان تا حال حاضر گرديده است ـ از باب نهي از منكر بوده است و خواسته اند بدين وسيله آنان را از كار خلافي كه مرتكب شده اند باز دارند.
⤴️وقتي در برخي موارد براي نهي از منكر كشتن فرد مسلمان جايز باشد، همانگونه كه امام حسين علیه السلام اين كار را كردند قطعاً پاسخ ندادن به سلام اشخاص با هدف نهي از منكر اشكالي نخواهد داشت .
📓 کتاب زندگاني حضرت زهرا و زينب و ام كلثوم، ص ۲۲۸
✍تالیف سید هاشم رسولی محلاتی
#فاطمیه
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
❧🔆✧﷽✧🔆❧
🔲#زیارتنامه
❀سلام بر تو ای پاره تن پیامبر
✿سلام بر تو ای کوثر خاتم الانبیاء
❀سلام بر تو ای همسر علی
✿سلام بر تو ای مادر امامان معصوم
❀سلام بر تو ای سیده زنان عالم
✿سلام بر فاطمه ،ای زهرا.ای صدیقه .ای مطهره.ای راضیه .ای مرضیه.و ای انسان کامل..
❀سلام بر تو روزی که به دنیا آمدی .و روزی که شهید شدی و روزی که در قیامت محشور میشوی .و شیعیان و دوستداران اهل بیت را شفاعت می کنی ودر پایان می گؤییم......
✿یافَاطِمَهٌ الزهرا يا بِنْتَ مُحَمَّد يا قُرَّهَ عَينِ الرَّسُولِ يا سَيدَتَنَا وَمَوْلاتَنَا إنَّا تَوَجَّهْنَا وَاسْتَشْفَعْنَا وَتَوَسَّلْنَابِك إِلَي اللَّه وَقَدَّمْنَاك بَينَ يدَي حَاجَتتنَا يا وَجَيههً عِنْدَ اللَّه اشْفعِي لَنَا عِنْدَ اللَّه ....
🏴 شهادٺ جانسوز حضرٺ زهرا سلام الله علیها تسلیٺ باد
🏴آجرک الله یا صاحب الزمان عج
#فاطمیه
ڪانال زلال مــــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
❧🔆✧﷽✧🔆❧
💢#اندکی_تفکر
🔻ابتلا به وسوسه های شیطانی
💫 #حضرت_زهرا سلام الله علیها :
◽️ تَسْتَجیبُونَ لِهُتافِ الشَّیْطانِ الْغَوِیّ؛
و «اَطْلَعَ الشَّیطانُ رَأسَهُ مِنْ مَغْزَرِهِ هاتِفا بِکُمْ فَاَلْفاکُمْ لِدَعْوَتِهِ مُسْتَجیبینَ؛
◾️به #شیطان گمراه کننده پاسخ مثبت دادید. و« شیطان سر خود را از مخفیگاه بدرآورد. شما را فراخواند. دید که پاسخگوی دعوت باطل او هستید….»
◽️برخی از کسـانی که حضرت زهرا سلام الله علیها با #امیرالمؤمنین علیه السلام به در خانه هایشـان
رفتنـد ایـن چنیـن پاسـخ میدادنـد :
◾️ دیگـر دیـر شـده اسـت و مـا بـا خلیفـه بیعـت کردیـم ا گـر شـما زودتـر می آمدیـد با شـما بیعـت میکردیم.
◽️بـا همیـن رفتـار مـردم مدینـه بـود کـه شـیطان راه را بـرای ظلمهـای بیشـتر بـه اهلبیت پیامبر را باز دید و شـیطان را امیدوار کرد تا نقشـه هایش را پیش ببرد.
▼ در زمـان مـا نیـز عـده ای جاده صاف کُـن شـیطان شـده اند .
▫️برخـی در داخـل کشـور بـا رفتارهـا و گفتارهایـی کـه دارنـد، بـه #شـیطان بـزرگ آمریـکا ایـن پیـام را میدهنـد کـه میتوانـد بـرای فشـار و تحریـم قدمهایـی بـردارد،
▲ ماننـد کسـانی کـه بعـد از بد عهدی های مکرر آمریکا در مسـألۀ برجام به رهبری نامه مینویسـند که بایـد بـدو ن قید و شـرط با آمریـکا مذا کـره کنیم.
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
8.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧
🎬 چادرت را بتكان روزیِ ما را بفرست
🎤 محمد حسین پویانفر
✍ علی اكبر لطيفيان
🏴 قطعه استودیویی به مناسبت #فاطميه ۱۳۹۸
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧﷽✧🔆❧✨
📌 بی بی شطیطه کیست⁉️
◽️شیعیان نیشابور، در زمان امامت امام کاظم علیه السلام جمع شده و شخصی به نام محمّدبنعلی نیشابوری، معروف به ابوجعفر خراسانی را انتخاب کردند تا به مدینه برود و حقوق شرعی و هدایای شیعیان آن سامان را خدمت امام هفتم علیه السلام تقدیم کند.
➖آنها سی هزار دینار، پنجاه هزار درهم،
مقداری جامه و پارچه را به همراه دفتری مُهر و موم شده که در آن هفتاد ورق که در هر یک صورت مسئلهای شرعی نوشته شده بود، به او سپردند و به وی گفتند :
◽️هرگاه خدمت امام رسیدی، سؤالات و دفتر را به آن حضرت تسلیم نما و فردا صبح آنها را بازپس گیر.
📩 اگر دیدی که مُهر و مُومِ دفتر شکسته نشده، خودت مُهر آنها را بشکن و ببین که آیا امام بدون شکستن مُهر و مُوم، پاسخ سؤالات را داده است یا خیر؟
💌 اگر پاسخ آنها را بدون شکستِ مُهر و موم دفتر، داده و نوشته است، بدان که او همان امام است و ایشان شایسته اَخذ اموال است و گرنه اموال را به ما برگردان.
➖شیعیان خراسان با این آزمون میخواستند امام حقیقی را شناخته و به او یقین کنند و بدین وسیله فریب مدّعیان دروغین امامت را نخورند.
◽️در هنگام حرکت نماینده نیشابوریان، بانوی بزرگواری به نام #شطیطه که از پارسایان و زاهدان زمان خود بود، به نزد وی آمده، مبلغ یک درهم به همراه یک قطعه پارچه به او داد و گفت :
➖«ای اباجعفر! در حالِ من، از حقِّ امام، این مقدار تعلّق گرفته، این را خدمت امام برسان».
◽️محمّدبنعلی نیشابوری به او گفت:
«من خجالت میکشم که این وَجه ناقابل را خدمت امام دهم».
➖شطیطه گفت :
«خداوند از حق خجالت نمیکشد»
(منظور آنکه حقوق امام را، اگر چه اندک، باید پرداخت). آنچه بر ذمّة من است، همین است.
◽️میخواهم در حالی خدا را ملاقات کنم که چیزی از حقِّ امام، در گردن من نباشد».
➖نماینده نیشابوریان وجه اندک شطیطه را گرفت و به مدینه رفت.
◽️در آنجا پس از امتحانِ «عبدالله اَفْطح» (پسر امام صادق علیه السلام و مدّعی امامت پس از وی) دانست که او شایستگی مقام امامت را ندارد، لذا نومیدانه از خانه او بیرون آمد، در این هنگام کودکی او را به خانه امام کاظم علیه السلام هدایت کرد.
➖تا چشم حضرت بر او افتاد فرمود:
«ای اباجعفر! چرا ناامید هستی… به من روی کن که حجّت و ولّیِ خدا هستم. من سؤالات شما را دیروز جواب دادم، آنها را نزد من بیاور.
◽️ همچنین درهمِ شطیطه را که وزنش یک درهم و دو دانق است را بیاور».
➖علیبنمحمّد نیشابوری میگوید:
از سخنان و نشانههای درست امام حیران شدم و فرمان او را انجام دادم.
◽️امام کاظم علیه السلام یک درهم و پارچه شطیطه را برگرفت و مابقی اموال را برگرداند و روی به من کرده، فرمود :
«انّ الله لا یستحیی من الحق»
➖ای اباجعفر! سلام مرا به شطیطه برسان و این کیسه پول را که چهل درهم در آن است و همچنین این قطعه پارچه را که قطعهای از #کفن من است به او بده و بگو:
◽️ «آن را کفن خود قرار دهد که پنبه این پارچه از مزرعه خود ماست و خواهرم آن را رشته است».
➖ ضمنا به شطیطه بگو :
از هنگام وصول پول و پارچه کفن، نوزده روز بیشتر زنده نیستی، شانزده درهم از چهل درهم اهدایی را برای خود خرج کن و بیست و چهار درهم آن را جهت #صدقه و تجهیز و تکفین خود نگاه دار و به او بگو
◽️«من بر جنازه او نماز خواهم گذارد». سپس امام کاظم علیه السلام فرمودند:
➖«این اموال را به صاحبانشان برگردان و مُهر سؤالات را بگشای و ببین آیا جواب سؤالات را پیش از دیدن آنها دادهایم یا خیر»؟!
◽️محمدبنعلی نیشابوری میگوید:
«به مُهرها نگاه کردم، آنها را دست نخورده دیدم و بعد از شکستِ مُهر و موم، دیدم پاسخ سؤالات داده شده است».
➖هنگامي که نماینده نیشابوریان به خراسان بازگشت با تعجب دید کسانی که امام، اموالشان را نپذیرفته به مذهب «فَطحیّه» وارد شدهاند امّا شطیطه همچنان بر مذهب حقّ باقی مانده است. سلام حضرت را به او رسانید و کیسه پول و پارچه کفن را به وی تقدیم کرد و همان طور که امام فرموده بودند، پس از نوزده روز از دنیا رفت.
◽️ چون شطیطه درگذشت، امام در حالی که سوار بر شتر بود به #نیشابور وارد شد و بر پیکر او نماز گذارد.
➖و این چنین انجام یک وظیفه الهی هر چند کوچک می تواند موجبات قرب خداوند و توجه اهل بیت علیهم السلام را به همراه داشته باشد.
در باره فرقه افطحیه بیشتر بدانید👇
https://b2n.ir/716458
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
✨ پس از شهادت امام صادق علیه السلام گروهى از شیعیان از آن جهت كه عبدالله افطح فرزند ارشد امام صادق علیه السلام بود و دعوى امامت كرد، بدو گرويدند
💢 افطحيّه به حديثى از امام صادق علیه السلام تمسّك جستند كه بنابر آن، امام بايد فرزند ارشد امام پيشين باشد.
کامل آن را در اینجا بخوانید 👇
https://b2n.ir/716458
#فرقه_افطحیه 👆
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🕋 چرا رو به قبله نماز میخوانیم❓
♻️ همه مسلمانان جهان در هنگام نماز رو به جهت کعبه میایستند .
به این جهتگیری به سمت کعبه موقع نماز، قبله گفته میشود.
⁉️آیا مگر خداوند در کعبه است که این همه سفارش نسبت به جهت گیری به سمت کعبه داریم ⁉️
📿 نماز خواندن به طرف قبله، نه از این جهت است که خداوند مکان یا جهت معینى دارد. بلکه علّتش این است که انسان به حکم اینکه موجودی مرکب از جسم و روح است؛ و برنامه زندگی او نیز ابعاد مختلف جسمانی و معنوی دارد. ناچار است به یک طرف بایستد و متوجه باشد مثلا در نماز، باید افعال فیزیکی خاصی به نام رکوع و سجده انجام داد و در عین حال باید مراقب جهت معنوی نماز نیز بود و حضور قلب را برای نماز ایجاد نمود. پس هنگام نماز ناچار است به یک طرف متوجّه باشد و چه بهتر که یک جهت همگانى مشخص شود تا رمز وحدت باشد.
✅ اگر هر کس بنا به خواست خود به طرفی بایستد برای نماز، این موضوع عاملى براى تفرقه می شود.
🕋 قبله، صفوف نماز را متّحد و یکپارچه و روحیه جامعه پذیرى و الفت در بین مسلمانان و جوامع اسلامى را ایجاد می کند لذا اسلام خواسته از این موضوع حدّاکثر استفاده را براى تکمیل این عبادت (نماز) بنماید، زیرا همه مى دانیم که خانه کعبه قدیمى ترین مرکز توحیدی است.
🕋 خانه اى است که به دست قهرمان توحید، ابراهیم خلیل (علیه السلام) تجدید بنا شده و مورد توجّه تمام راهنمایان توحید و پیغمبران خدا بوده است.
🌀 توجّه به این مرکز توحید، توجّه به خداست. درست است که خداوند مکانى ندارد، امّا کسى که مقابل چنین مرکزى بایستد از لحاظ روحی اتصال معنوی بیشتری می تواند به خدا داشته باشد و گویا خود را در پیشگاه او حاضر مى بیند.
💢 علاوه بر آن، توجّه عموم مسلمانان جهان در هر شبانه روز پنج مرتبه به این مرکز مقدّس، روح وحدت و یگانگى را در دل و جان آنها پرورش مى دهد و به وحدت اسلامى و هماهنگى مسلمین جهان کمک مى کند و اجتماعات مختلف اسلامى را از شرق و غرب عالم به هم مربوط مى سازد و شوکت و عظمت آنها را ظاهر مى نماید.
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
#آداب_خواب ❶
💫 دیدگاه پیامبر اسلام صَلَّیالله عَلَیهِ وَ آلِه وَسَلَّم درباره تعریف کردن خواب برای دیگران :
😴 خواب در اسلام حرکت روح به سوی عالم ارواح شمرده شده است.
روح انسان در عالم خواب، قالب مثالی (برزخی) به خود می گیرد و به پرواز در میآید و به جاهایی میرود و عوالمی را سیر میکند که در بیداری میسر نیست.
🔺میتوان گفت در خواب روح انسان، آزاد میشود و میتواند سیر آفاق نماید و گذشته و آینده را بدون صورت مادی ببیند؛ زیرا زمان در آن جا به شکل زمان ما نیست، گذشته و حال و آینده در آن یکی است، منتها این آگاهی روحی بستگی به تکامل روحی افراد دارد.
✨ پیامبراکرم صَلَّیالله عَلَیهِ وَ آلِه وَسَلَّم در حدیثی خواب و رؤیا را سه گونه معرفی میکنند و میفرمایند :
1⃣ گاهی بشارتی از ناحیه خداوند است.
2⃣ گاه وسیله غم و اندوه از سوی شیطان،
3⃣ و گاه مسایلی است که انسان در فکر خود میپروراند آن را در خواب میبیند .
❓یکی از سوالاتی که معمولا برای افراد پیش میآید این است که وقتی خوابی و رویایی چه خوب و چه بد میبینیم چه باید بکنیم و آن را برای چه کسانی میتوانیم تعریف کنیم.
❓این پرسش ها در زمان حیات مبارک معصومین علیهمالسلام از آن حضرات سوال شده که ایشان پاسخهایی در این باره فرمودهاند.
〽️ به عنوان مثال پیامبر خداصَلَّیالله عَلَیهِ وَ آلِه وَسَلَّم درباره این که اگر رویای خوب و بدی دیدیم چه باید بکنیم، میفرمایند :
✅ هر گاه یکی از شما خوابِ خوبی دید، آن را تعبیر کند و برای دیگران بازگو کند و اگر خواب بدی دید آن را تعبیر نکند و به کسی هم نگوید
🔅ایشان همچنین درباره این که برای چه کسی میتوان خواب را تعریف کرد؟
〽️ فرمودند : رؤیا را جز برای مؤمنی که از حسادت و تجاوز مبرّاست، نباید بازگو کرد.
❓یکی دیگر از سوالاتی که معمولا مطرح میشود این است که کدام رؤیا بشارت های خداوند را برای مؤمن به همراه دارد؟
💫 رسول خدا صَلَّیالله عَلَیهِ وَ آلِه وَسَلَّم درباره آیه ۶۴ سوره یونس :
لَهُمُ الْبُشْرَىٰ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِيالْآخِرَةِ ....... فرمودند :
آن بشارت، خواب خوبی است که مؤمن می بیند و به وسیله آن در دنیایش نوید داده میشود.
⚜ همچنین امام عسکری علیهالسلام در حدیثی درباره مضرات پرخوابی برای انسان میفرمایند : هرکه زیاد بخوابد، خواب های پریشان بیند.
📚 منابع احادیث :
۱- کنزالعمّال : ص ۴۱۳۹۲
۲- الکافی: ج ۶۰ ص ۹۰ ح ۸
۳- الدرّة الباهرة : ص ۴۳
۴- میزان الحکمة ج ۴ ص ۵۷۴
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅