✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم
⚪️چکیده
◼️نبوت از اصول مسلم دین اسلام است. اولین تلاش برای اثبات این اصل توسط شخص پیامبر اعظم صلوات الله علیه و آله با دعوت به رسالت خود و ارائة معجزات گوناگون روی داد. ایشان و امامان پس از وی از طریق استدلالات عقلی نیز به اثبات اصل نبوت و فلسفة ارسال رسولان اشاره داشتند.
◻️اهل بیت علیهم السلام همچنین به عمیق شدن این شناخت کمک می کردند. این کار از راه توصیف پیامبر و الگو سازی از ایشان در جامعه و توصیه به زیارت قبر مطهر ایشان و صلوات بر او صورت می گرفت.
⚪️مقدمه
◼️دومین اصل اعتقادی پس از خداشناسی ایمان به پیامبر است. بر طبق آیات قرآن و روایات فراوان، پیامبران متعددی برای هدایت بشر توسط خداوند از بین انسان ها برانگیخته شده اند که آخرین ایشان رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله است.
◻️ در اعتقاد مسلمین، ایشان بزرگ ترین پیامبر خدا و دین او کامل ترین دین و آخرین دینی است که تا روز قیامت در جهان پایدار است.
◼️اهمیت اعتقاد به پیامبر اسلام تا اندازه ای است که شهادت به رسالت ایشان در کنار شهادت به یگانگی خداوند شرط ورود به اسلام شمرده شده است. از این رو لزوم آشنایی مسلمانان با اصل نبوت معلوم می گردد.
◻️سؤالاتی که در این قسمت به آن می پردازیم عبارتند از: در سیرة پیامبر و اهل بیت صلوات الله علیهم از چه روش هایی برای آشنا کردن مردم با این اصل اعتقادی استفاده می شده است؟ این روش ها مبتنی بر کدام مبانی و اصول تربیتی بوده است؟
ادامه دارد..
📌میلادی
ان شاء الله #اربعین کربلا،هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨ 🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ⚪️چکیده ◼️نبوت از اصول مسلم دین اسل
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم۲
⚪️معنای نبی و رسول در لغت
▪️دو تعبیر در لسان شرع از پیامبر شده است، یکی واژة نبی و دیگری رسول است. در کتب لغت بین معنای این دو کلمه تفاوت وجود دارد.
⚪️نبی در لغت از دو ریشة عمده گرفته شده است:
1⃣-نبآ: به معنای حرکت از مکانی به مکان دیگر است و چون خبر از مکانی به مکان دیگر منتقل می شود به آن نبآ می گویند، و همچنین خبری که دارای فائدة بزرگی است که علم یا گمان قوی را به ارمغان می آورد. بر همین اساس نبی کسی است که خبری پر اهمیت را از جانب خداوند آورده است. [1]
2⃣-نبو: این ریشه به معنای ارتفاع و بلندی چیزی است[2] . از نظر برخی لغت دانان، چیزی که شأنش بلندی نبوده است. بر این اساس نبی، انسانی است که از جهت روحانی و معنوی به اعتلاء دست یافته است با اینکه از نظر خلقت، مانند سایر انسان ها است[3].
◼️ از نظر نگارنده، اگر با نظر اشتقاقی به این واژه نگاه شود می بینیم که بین دو ریشة نبأ و نبو اشتقاق کبیر است و به این سبب معنای این دو کلمه تا حدودی به یکدیگر نزدیک است، یعنی حرکت از مکانی به مکان دیگر که با جهت علو همراه است[4].
◻️ بر این پایه نبی انسانی است که با رسیدن به اعتلای معنوی و روحی، خود را به مرتبه ای رسانده است که شایستگی دریافت خبری بلند و ارزشمند که از جانب خدا به او می رسد را دارد.
⚪️رسول در لغت از ریشة رسل به معنای: برانگیختن همراه با امتداد[5]، برانگیختن به نرمی[6]، جدا شدة از هر چیز[7]، برانگیختن همراه با حمل کردن چیزی که ملازم معنای حرکت و لو معنوی است[8]. رسول به معنای مفعولی، کسی است که برانگیخته شده است تا چیزی را با خود حمل کرده و به مقصدی برساند.
◼️بر طبق معنای لغوی، فرق بین نبی و رسول در این است که نبی خود را به مقامی رسانده که شایستة دریافت وحی الهی است اما رسول ماموریت هم یافته تا این پیام را به مقصدی که خدا می خواهد برساند. بنابراین هر رسولی نبی است اما هر نبی معلوم نیست رسول باشد.
ادامه دارد..
📌میلادی
ان شاء الله سال دیگه #اربعین کربلا،هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
زلال معرفت
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨ 🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم۲ ⚪️معنای نبی و رسول در لغت ▪️دو تعب
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
🔲#تربیت_اعتقادی_پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ۳
⚫️معنای نبی و رسول در مکتب اهل بیت
◽️یکی از اقداماتی که اهل بیت علیهم السلام برای ایجاد معرفت نسبت به پیامبران و مخصوصا پیامبر اسلام انجام می دادند بیان معنای نبی، رسول و تفاوت های ایشان و معنای پیامبران اولولعزم است.
◼️تعاریفی که در لغت بیان شده تاحدودی با معنای روایات هماهنگ است اما شامل جزئیات این مقامات نیست. امام باقر علیه السلام در توضیح معنای این دو کلمه می فرمایند:
◻️«عَنْ زُرَارَةَ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنْ قَوْلِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ کانَ رَسُولًا نَبِیًّا مَا الرَّسُولُ وَ مَا النَّبِیُّ قَالَ النَّبِیُّ الَّذِی یَرَی فِی مَنَامِهِ وَ یَسْمَعُ الصَّوْتَ وَ لَا یُعَایِنُ الْمَلَکَ وَ الرَّسُولُ الَّذِی یَسْمَعُ الصَّوْتَ وَ یَرَی فِی الْمَنَامِ وَ یُعَایِنُ الْمَلَک[9]»
◼️«زرارة گوید: از امام باقر علیه السلام در باره قول خدای عز و جل که می فرماید: و او رسول بود و نبی سؤال کردم: رسول چیست و نبی چیست؟ فرمود: نبی کسی است که در خواب می بیند و صدا را می شنود و فرشته را نمی بیند و رسول کسی است که صدا را می شنود و در خواب می بیند و فرشته را هم مشاهده می کند»
◽️همچنین امام باقر علیه السلام در روایت مشابهی به مقام پیامبر اسلام نیز اشاره می کنند:
▫️«عَنِ الْأَحْوَلِ قَالَ سَأَلْتُ أَبَا جَعْفَرٍ علیه السلام عَنِ الرَّسُولِ وَ النَّبِیِّ وَ الْمُحَدَّثِ. قَالَ الرَّسُولُ الَّذِی یَأْتِیهِ جَبْرَئِیلُ قُبُلًا فَیَرَاهُ وَ یُکَلِّمُهُ فَهَذَا الرَّسُولُ وَ أَمَّا النَّبِیُّ فَهُوَ الَّذِی یَرَی فِی مَنَامِهِ نَحْوَ رُؤْیَا إِبْرَاهِیمَ وَ نَحْوَ مَا کَانَ رَأَی رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله و سلم مِنْ أَسْبَابِ النُّبُوَّةِ قَبْلَ الْوَحْیِ حَتَّی أَتَاهُ جَبْرَئِیلُ علیه السلام مِنْ عِنْدِ اللَّهِ بِالرِّسَالَةِ وَ کَانَ مُحَمَّدٌ صلی الله علیه و آله و سلم حِینَ جُمِعَ لَهُ النُّبُوَّةُ وَ جَاءَتْهُ الرِّسَالَةُ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ یَجِیئُهُ بِهَا جَبْرَئِیلُ وَ یُکَلِّمُهُ بِهَا قُبُلًا وَ مِنَ الْأَنْبِیَاءِ مَنْ جُمِعَ لَهُ النُّبُوَّةُ وَ یَرَی فِی مَنَامِهِ وَ یَأْتِیهِ الرُّوحُ وَ یُکَلِّمُهُ وَ یُحَدِّثُهُ مِنْ غَیْرِ أَنْ یَکُونَ یَرَی فِی الْیَقَظَة.» [10]
◼️«احول گوید: از امام باقر علیه السلام در باره رسول و نبی و محدث پرسیدم، فرمود رسول کسی است که جبرئیل پیشش آید و او را ببیند و با او سخن گوید، این است رسول و اما نبی آنست که در خواب بیند مانند خواب دیدن حضرت ابراهیم علیه السلام (فرمان سربریدن پسرش را)
◾️ و مانند آنچه رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم پیش از آمدن وحی از اسباب و علائم نبوت می دید تا آنکه جبرئیل رسالت را برای او از جانب خدا آورد و محمد صلی الله علیه و آله و سلم هنگامی که نبوت برایش فراهم گشت و رسالت از جانب خدا برای او آمد، جبرئیل برایش پیغام می آورد و شفاها با او سخن می گفت،
◻️ بعضی از انبیاء نبوت برایش جمع شود و در خواب بیند و روح القدس نزدش آید و با او سخن گوید و بازگو نماید، بدون آنکه در بیداری ببیند و اما محدث آن است که خبر داده شود، صدا را شنود ولی نه مشاهده کند و نه در خواب بیند.»
◼️همانگونه که از این دو روایت مشخص است نبوت و رسالت دو مرحلة در طول یکدیگر هستند و رسالت مرحلة بالاتری است که مواجهه با فرشتة وحی و ابلاغ رسالت از ناحیة خدا را شامل می شود. این روایت به جمع نبوت و رسالت در پیامبر گرامی اسلام نیز اشاره دارد.
ادامه دارد..
📌میلادی
آقام #امام_حسین علیه السلام، مـن با محبت تـو دراین عالم آمدم/والله بی محبت تـو جان نمیدهم
ان شاء الله #اربعین کربلا،هدیه به لبخند امام_زمان علیه السلام
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
جهاد با نفس 53.mp3
4.96M
❧🔆✧﷽✧🔆❧
🎼🎧#کلیپ_صوتی
🔺 سلسله جلسات
#جهاد_با_نفس ۵۳
▫️جلساتی برای خودسازی معنوی جهت سربازی حضرت
▫️ تدریس کتاب جهاد با نفس ، کتاب مورد توصیه آیت الله بهجت جهت رشد معنوی و ترک گناه
جلسه3⃣5⃣
در نشر این فایلها کوشا باشید حتی با لینک خودتان
پیشنهاد دانلود✌️
⏰( ۵دقیقه و ۱۰ثانیه )
📌 با تدریس استاد_احسان_عبادی از اساتید مهدویت،تجلی کامل جهاد با نفس در صحرای کربلاست ان شاء الله #اربعین کربلا
🌷هدیه به لبخند امام_زمان عج
سخنرانی قطره ای 🎤
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
هدایت شده از دکتر سویزی
4_396596098996645212.mp3
426K
❧🔆✧﷽✧🔆❧
🔻📖 تلاوت قرآن کریم
〽️ #تلاوت_روزانه
〽️#سوره_شعراء
〽️ #جزء_19
〽️ #صفحه370
🎤#منشاوی
@Telavat_ir
┅═✧❁🔆❁✧═┅
✨❧🔆✧ ﷽ ✧🔆❧✨
💌#دلنوشته_مهدوی
#سلام_پدر_مهربانم
❣مهدے جان!
▫️سلام مضطرِ غریب...
▪️روزهای نیامدنت را می شمارم
و رو به قبله
امن یجیب می خوانم
▫️عمرم همه را تباه کردم چه کنم؟!
پرونده خود سیاه کردم چه کنم؟!
▪️تو عفو میکنی از کرمت اما من
از اینکه تو را گناه کردم چه کنم؟!
یابن الحسن متی ترانا و نراک؟!
یاایهاالعزیز.
آقاجان #امام_زمان ام
💌دلنوشته_مهدوی
اللهم_عجل_لولیک_الفرج
التماس دعا🤲
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅
❧🔆✧﷽✧🔆❧
⁉️متن شبهه و سوال🔻🔻
استاد آيا ميتوانيم دعا كنيم كه جزء اوتاد و ابدال قرار بگيريم؟
➖➖➖➖➖➖➖
📝متن پاسخ به شبهه🔻🔻
⤴️هر نوع دعایی برای دستیابی به مقام بهترین یاران امام زمان را شما می توانید بکنید ولی به شرط عمل. اگر می خواهید در حلقه اصلی یاران حضرت قرار بگیرید قطعا باید صفات خیلی خیلی بالاتری را انجام بدهید اعمال را. حداقلش این است: ترک مکروهات و انجام مستحبات.
⬅️من استاد اخلاق نیستم اما کتب اخلاقی زیاد خواندم همه اساتید اخلاق این نظر را دارند که مکروه درست است گناه نیست اما در سیر و سلوک معنوی و رشد معنوی اثر فراوان دارد.
⤵️مثالی هست که من همیشه می زنم گناه بکنی یک دیواره بتی بین خودت و خدا چیدی باید با توبه و زحمت آن دیوار را دوباره بشکنی. اما با مکروه شبیه پارچه ای است که بین خودت و خدا انداختی خُب پارچه را خیلی راحت می شود برداشت تا دیوار بتنی. ولی بالاخره پارچه هست بالاخره مانع را هست.
⬅️پس بدانید مکروه گناه نیست
اما قطعا بین شما و خدا فاصله می اندازد این چیزی است که همه اساتید اخلاق میگویند. اگر می خواهید به درجات بالاتری از یاران امام زمان (عج) برسید حلقه های اولی می خواهید باشید (چون گفتیم حلقه های یاران حضرت دارد حلقه هایی از یاران) آنجا باید خیلی صفات بالاتری را انجام بدهید
⤵️مثلا صفات خطبه متقین نهج البلاغه معروف به خطبه همام آن را بخوانید در حد توان سعی کنید انجام بدهید، البته مسیر افراط خواهشا طی نشود اینکه شب و روز روزه بگیر.. حالا غیر از ماه رمضان منظور است شب و روز روزه بگیرید و شب و روز بیدار باشید کم بخورید افراط خواهشا در آن نشود، هر چند که این موارد باید زیر نظر استاد اخلاق هم باشد.
هدیه به لبخند #امام_زمان علیه السلام،ان شاء الله سال دیگه #اربعین کربلا
#پرسش_پاسخ ۱۰۹
➖➖➖➖➖➖➖➖
👤پاسخ دهنده: استاداحسان عبادی
(🔺جزو اساتید مهدویت ، پژوهشگر تاریخ و محقق)
ڪانال زلال مــ💖ــعرفت
@ZolaleMarefat_f
┅═✧❁🔆❁✧═┅