eitaa logo
آموزش همگانی
104 دنبال‌کننده
172 عکس
107 ویدیو
3 فایل
آموزش همگانی برای پیشگیری از وقوع جرائم سایبری
مشاهده در ایتا
دانلود
کلاهبرداری با پیامک طرح عفاف و حجاب! با توجه به اجرای طرح عفاف و حجاب از سوی پلیس و ارسال پیامک برای افراد متخلف، مجرمان سایبری از این موضوع سوء استفاده کرده و با ارسال پیامک جعلی حاوی لینک آلوده و از طریق شماره‌های شخصی اقدام به کلاهبرداری می‌کنند. شهروندان به خاطر بسپارند که پلیس از سرشماره‌های شخصی اقدام به ارسال پیام نمی‌کند و پیامک‌های ارسالی از سوی پلیس فاقد لینک هستند.
کلاهبرداری با جعل عنوان ادارات و سازمان ها هیچگاه به درخواست افراد ناشناس جهت انجام امورات تجاری، مالی و اداری، وجهی را به حساب های اعلامی از سوی آنان واریز نکنند و قبل از هر اقدامی از صحت موجودی اجناس و هویت واقعی افراد طرف معامله اطمینان حاصل کنند.
نماد اعتماد الکترونیک کسب و کارهای اینترنتی اولین و مهم ترین نکته ای که باید از سایت مرجع مشاهده نمایید، نماد اعتماد الکترونیک (e-namad) است که بدین صورت می توانید به سایت فروشنده اعتماد کنید. 
آغاز به کار تلفن گویای آموزشی ۳۱۱۰ مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا
کاربران مراقب نصب بدافزارهای کیلاگر باشند! مجرمان سایبری از نرم‌افزارهای کیلاگر برای سرقت اطلاعات و رمزهای عبور که از طریق صفحه‌کلید وارد می‌شود، استفاده می‌کنند. کیلاگرها بدافزارهایی هستند که پس از ورود به سیستم قربانی به‌صورت مخفیانه و غیرمجاز، اطلاعاتی نظیر رمزهای عبور و حساب‌های بانکی کاربران را سرقت کرده و آن را برای طراحان کیلاگر ارسال می‌کند، با روش های زیر می توان در مقابل کیلاگرها در امان بمانیم: از آنتی ویروس‌های بروز و معتبر استفاده نمائید. بر روی لینک های مشکوک کلیک نکنید. هرگز برنامه های ناشناس را دانلود و نصب نکنید.
در سال‌های گذشته شاهد فروش سوالات امتحانات به خصوص امتحانات نهایی از سوی مجرمان سایبری بودیم و با این ترفند با سرقت اطلاعات بانکی خانواده‌ها که فرزندانشان به دنبال خرید سوالات بوده شاهد خالی شدن حساب بانکی خود بودند. همچنین سوالات فروخته شده سوالات متفرقه یا سال‌های گذشته بود و دانش آموزان با باور داشتن سوالات زمان کافی برای مطالعه نگذاشته بودند و زمانی که در سر جلسه امتحان حاضر شده و با دیدن سوالات که متفاوت از سوالات فروخته شده امتحان خود را خراب کرده بودند. لذا ضرورت دارد تا والدین در این خصوص به فرزندان خود هشدار دهند و آنها را از خریدن سوالات امتحانات نهایی در شبکه‌های اجتماعی منع نمایند.
کلاهبرداری فیشینگ از طریق ارسال بد افزار در شبکه اجتماعی بله! اخیراً به کاربران در پیام رسان بله پیامی مبنی بر بروزرسانی یا دریافت اپلیکشن بام بانک ملی ارسال می شود .که در ادامه پس از دریافت بدافزار، فرد کلاهبردار به پیامک های گوشی همراه قربانی دسترسی پیدا کرده و حساب بانکی او را پس از دریافت رمز پویا خالی می کند.
رسیدساز جعلی مجرمان سایبری این حوزه با طراحی و نصب اپلیکشن رسید ساز جعلی، در ابتدا از طریق برنامه‌های واقعی پرداخت آنلاین شماره کارت اعلامی از سوی فرد فروشنده را مورد بررسی قرار می‌دهند و با به دست آوردن نام صاحب حساب به کمک اپلیکیش رسیدساز، فرآیند صدور رسید جعلی پرداخت را تکمیل کرده و پس از آن با ارائه به فرد فروشنده به دلیل شباهت با رسیدهای واقعی پرداخت، اعتماد وی را جلب و اقدام به کلاهبرداری می‌نمایند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هرگونه پیام دریافتی حاوی لینک یا فایل هایی با پسوند APK در پیام رسان ها با عناوینی مانند سهام عدالت، شکایت قضایی، حکم جلب، یارانه، مامور پست و... جعلی است و جهت سوء استفاده از حساب بانکی و حساب کاربری شما ارسال شده است. ⚠️ توجه: ممکن است این پیام با حساب کاربری یکی از نزدیکان شما ارسال شده باشد! ⛔️ کلیک بر روی لینک یا نصب برنامه های ارسالی خسارات جبران ناپذیری برای شما خواهد داشت.
کلاهبرداری از طریق سایت‌های صیغه‌یابی مجرمان سایبری با هویت‌های جعلی، و با راه‌اندازی سایت‌ها و کانال‌هایی با عناوین همسریابی، صیغه‌یابی، همدم‌یابی، ازدواج موقت و با تبلیغات اغوا کننده کاربران را به لینک‌های فیشینگ هدایت کرده و اقدام به کلاهبرداری و سرقت اطلاعات کارت‌های بانکی آن‌ها می‌کنند.
استخدام استان اصفهان
فیشینگ نوعی حمله مهندسی اجتماعی با هدف سرقت اطلاعات بانکی و شخصی کاربران در فضای مجازی است. برخی از راهکارهای مقابله با فیشینگ عبارتند از: دقت به آدرس درگاه بانکی اطمینان از وجود گواهی SSL در سایت مربوطه خرید از سایت‌های معتبر و دارای نماد اعتماد استفاده از رمزهای یکبار مصرف بانکی در هنگام پرداخت
انتشار تصاویر خصوصی هرکس به وسیله سیستم‌های رایانه‌ای یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به‌نحوی که منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد
کلاهبرداری‌ اینترنتی نصب اپلیکیشن ناشناس لینک‌های موجود در شبکه‌های اجتماعی، پیامک‌ها و پیوست ایمیل یا متن ایمیل می‌تواند باعث آلوده شدن سیستم کاربران به بدافزارها شود و کلیک دزدی و هدایت کاربران به سایت‌های جعلی از پیامدهای آلوده شدن سیستم کاربران توسط این لینک‌هاست.  
هشدار پلیس فتا در خصوص اجاره دادن کارت های بانکی مسئولیت تمامی تراکنش های حساب ها و کارت های بانکی هرشخص، برعهده مالک حساب است و اجاره دادن کارت های بانکی نیز معاونت در انجام جرم است
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥چرخه کلاهبرداری پیامکی که امروزه بسیار داغ است! 👤 سرهنگ رجبی، رییس مرکز تشخیص و پیشگیری پلیس فتا
در فضای مجازی دارو نخرید ! مجرمان سایبری با سوءاستفاده از کدملی افراد نسخه الکترونیکی دریافت کرده و اقدام به دریافت دارو می نمایند و داروها را به صورت غیرمجاز در فضای مجازی به فروش می رسانند. علاوه برآن ممکن است داروهایی که به دست مصرف کننده می‌رسد نیز تاریخ مصرف گذشته یا غیرمجاز و تقلبی باشد و به همین دلیل لازم است که دارو از مراکز مجاز و زیرنظر پزشک تهیه شود. بنابراین فروش هرگونه داروی مجاز و غیرمجاز در فضای مجازی ممنوع است.
نـصـب اپلیکیـشن های نـاشنـاس منجر به هـک تـلفـن همراه می‌شود هموطنان هیچ گاه از طریق لینک های ارسال شده با هر عنوانی اپلیکیشن نصب نکنید و برنامه های خود را تنها از منابع معتبر نصب کنید. (سایت متفرقه ، شبکه های اجتماعی و لینک های ارسالی در اکثر مواقع حاوی بدافزا می باشند که با نصب آنها، گوشی و حساب های کاربری هک می شوند. )
مراقب پیام جعلی مامور پست در پیام رسان های داخلی باشید اخیراً مشاهده شده عده‌ای با سرشماره های شخصی و با عنوان مأموران پست و به بهانه دارا بودن مرسوله ابلاغ قضائی، اقدام به ارسال پیام حاوی لینک اپلیکیشن جعلی جهت مشاهده ابلاغیه می‌کنند. از این رو به یاد داشته باشید ابلاغیه های قضایی از طریق سرشماره adliran ارسال شده و در پیام رسان ها برای شهروندان ارسال نمی شود. لذا در صورت دریافت هرگونه پیام که از شما تقاضای پرداخت وجه و اطلاعات کارت بانکی را دارد، مشکوک شده و فورا به آن اعتماد نکنید.همچنین به این نکته توجه داشته باشید عنوان و تصویر پروفایل نشانه اعتبار یک حساب کاربری در پیام رسان‌ها نیست.
سرقت اطلاعات کاربران توسط نرم افزار Stealer این نرم افزار اطلاعات کیف پول ارزهای دیجیتال و مرورگر وب کـاربران را مورد هـدف قـرار داده و پس از شـناسـایـی اقدام به سرقت اطلاعات کیف پول می کند.
توصیه پلیس فتا به زائران خانه خدا شهروندان و زائران عزیز توجه داشته باشند: قبل از آغاز سفر اطلاعات مهم خانوادگی و خصوصی خود را از تجهیزات هوشمند و حافظه جانبی پاک کنند  تجهیزات هوشمند خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند و از اتصال به اینترنت ناآشنا خودداری کنند  بر روی تجهیزات هوشمند رمزهای قوی بگذارند  در طول سفر نرم‌افزارهای تبادل داده را غیرفعال نمایند و از دریافت فایل از این طریق خودداری نمایند در صورت سرقت و مفقودی تجهیزات هوشمند با نماینده کاروان و پلیس در میان بگذارد.