هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
💠 توكل بر خدای سبحان
🔹 ما یك وظیفه ای داریم كه با كارهای عادی، با حقوق عادی و با وسایل عادی حركت كنیم؛ اما یك اعتقادی هم داریم كه هیچ كدام از اینها مؤثر نیستند، #مؤثر_واقعی خدای سبحان است. بسیاری از علل و عوامل پیش بینی نشده است كه از آنها به عنوان حوادث غیر مترقَّبه یاد می شود، اینهایی هم كه پیش بینی شده است سبب تام نیستند. بنابراین چاره جز #توكل_بر_خدای_سبحان نیست؛ برای اینكه بسیاری از علل و عوامل در راه اند ما خبر نداریم و این اموری هم كه ما خبر داریم حدوثاً و بَقاءً در اختیار ما نیستند. آنچه را كه می دانیم تحت حیطه قدرت ما نیست و آنچه را هم كه نمی دانیم نه تحت حیطه علم ماست و نه تحت حیطه قدرت ما، پس چاره جز توكل نیست؛ هم ﴿اللَّهُ عَلَی مَا نَقُولُ وَكِیلٌ﴾،[1] هم اینكه همه ما باید به ذات اقدس الهی #توكل بكنیم.
🔹 بنابراین ﴿وَمَا أُغْنِی عَنكُم مِنَ اللَّهِ مِن شَیءٍ﴾[2] که چند مطلب [در اینجا] است: یكی اینكه مجهولات ما زیاد است، چیزهایی كه مورد عجز است زیاد است، یك؛ دوم اینكه می دانیم نزد چه كسی است، كلید همه اینها به دست خداست ﴿إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ﴾،[3] آنكه مجهولِ ماست معلوم خدای سبحان است و آنكه مورد عجز ماست مورد #قدرت_خدای_سبحان است. اینكه گفته شد ﴿فَاللَّهُ خَیرٌ حَافِظاً وَهُوَ أَرْحَمُ الرَّاحِمینَ﴾[4] اگر ذات اقدس الهی یك وصف كمالی را به غیر خدا نسبت داد، در جای دیگر او را منحصراً برای خدا می داند تا معلوم بشود به اینكه دیگران مُجری دستور اویند؛ عزّت از این قبیل است، قوّت از این قبیل است، خیر از این قبیل است، رزق از این قبیل است. او ﴿خَیرُ الرَّازِقِینَ﴾[5] است، او ﴿أَرْحَمُ الرَّاحِمِینَ﴾ است، او ﴿وَهُوَ خَیرُ الْفَاصِلِینَ﴾[6] است، ﴿وَلِلَّهِ الْعِزَّةُ وَلِرَسُولِهِ وَلِلْمُؤْمِنِینَ﴾[7] است؛ اما همه اینها در آیات دیگر منحصراً برای خدای سبحان ثابت شده است: ﴿فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِیعاً﴾،[8] ﴿اللَّهُ خَالِقُ كُلِّ شَیءٍ﴾.[9] گرچه او ﴿خَیرُ الْفَاصِلِینَ﴾ و مانند آن است، اما ﴿إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلّهِ﴾ آن توسعه و این تضییق توحیدی نشان می دهد كه دیگران هرچه دارند به #اذن_او دارند و به #عطای_او دارند و در #سایه_امر_او كار می كنند.
[1] . سوره قصص، آیه 28.
[2] . سوره یوسف، آیه 67.
[3] . سوره انعام، آیه 57.
[4] . سوره یوسف، آیه 64.
[5] . سوره جمعه، آیه 11.
[6] . سوره انعام، آیه 57.
[7] . سوره منافقون، آیه 8.
[8] . سوره فاطر، آیه 10.
[9] . سوره رعد، آیه 16.
#مؤثر_حقیقی
#اذن_و_عطای_الهی
#حیطه_علم_و_قدرت_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه یوسف جلسه 54
تاریخ: 1384
🆔 @a_javadiamoli_esra
khoms_116 ay sss s.mp3
4.1M
💠 صوت درس خارج فقه #خمس
🔹 جلسه : 116
تاریخ تدریس: 1372 الی 1374
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
khoms_116p2.pdf
162.4K
💠 متن درس خارج فقه #خمس
🔹 جلسه : 116
تاریخ تدریس: 1372 الی 1374
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
anbiya_002 ads ss.mp3
12.46M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #انبیاء
🔹 جلسه: 2
تاریخ: 1389/03/11
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
anbiya_002p2.pdf
172.8K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #انبیاء
🔹 جلسه: 2
تاریخ: 1389/03/11
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_doross
هدایت شده از کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
🏴 نصیحت
▪️ در بیانات نورانی ای که امام صادق (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه) در #زیارت_اربعین سالار شهیدان حسین بن علی (صَلواةُ الله وَ سَلامُهُ عَلَیه) آورده است، این است کاری که انبیا کردند، همان کار را در حدّ اعلیٰ حسین بن علی (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیهُمٰا) انجام داد.
▪️ در بخشی از آیات قرآن کریم، از زبان انبیا نقل کردند: ﴿نَصَحْتُ لَكُمْ﴾[1] یا ﴿لاَتُحِبُّونَ النَّاصِحِینَ﴾؛[2] انبیا به امت های خودشان فرمودند که ما شما را #نصیحت می کنیم، گرچه شما نصیحت و نصیحت کننده را دوست ندارید و نمی پذیرید. این مسئله «نُصح» که به معنای خیرخواهی و هدایت خیرخواهانه است، #برنامه_رسمی بسیاری از انبیا بود که این بخش را قرآن کریم اینگونه نقل کرد: ﴿نَصَحْتُ لَكُمْ﴾، ﴿لاَتُحِبُّونَ النَّاصِحِینَ﴾ و مانند آن. امّا آن طوری که حسین بن علی (سَلَامُ اللَّهِ عَلَیه) امت را نصیحت کرده است، هیچ کسی نصیحت نکرد؛ زیرا که «فَأَعْذَرَ فِی الدُّعَاءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیكَ لِیسْتَنْقِذَ عِبَادَكَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلَالَةِ».[3]
▪️ این آقایان که به علوم ادبی آشنا هستند، مسحتضر می باشند که این همزهٴ باب افعال گاهی برای اِزاله است؛ «أعذر» یعنی «أزال العُذر»، آن قدر #نصیحت کرد که عذرها را از بین برد!
[1]. سوره اعراف, آیات79 و 93.
[2]. سوره اعراف, آیه79.
[3]. تهذیب الاحکام، ج6، ص113.
#عذر
#امام_حسین_علیه_السلام
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1394/09/12
🆔 @a_javadiamoli_esra