Al-Ghashiya 01 p2.pdf
210K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #غاشیه
🔹 جلسه : 1
تاریخ: 1398/11/16
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
🔴اطلاعیه
به اطلاع می رساند درس اخلاق حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، امروز پنج شنبه 17 /11 / 1398 برگزار نخواهد شد.
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
شاگرد مکتب حسینی.mp3
2.5M
💠 روز یازدهم ماه #جمادی_الثانی 1441
🔹 شاگرد مکتب حسینی
🔹 روز ششم دهه فجر: معنویت، ایثار، شهادت
#دهه_فجر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 شاگرد مکتب حسینی
🔹 در بسیاری از سخنان و پیام های امام راحل از نهضت كربلا مطالبی خوانده و شنیده اید، شكل گیری این انقلاب در دوازده محرم بود كه پانزده خرداد نام گرفت، پانزده خرداد نه چون پانزده خرداد بود سرآغاز انقلاب شد، بلكه چون دوازده محرم بود و همچنین سال پنجاه و هفت كه انقلاب به آستانه پیروزی رسید برای آن چهار راهپیمایی چند میلیونی مردم ایران اسلامی بود كه از مرز هزارها گذشت، چهار راهپیمایی بود كه سرنوشت انقلاب را مشخص كرد؛ یكی تاسوعا و دوم عاشورا سوم اربعین و چهارم 28 صفر، این چهار راهپیمایی در سراسر ایران اسلامی از مرز میلیون ها گذشت؛ یعنی ایران یك جا قیام كرد. پس از نظر زمان و زمین نهضت كربلا این انقلاب را شكل داد، هم بدئش و هم ختمش. آنچه كه اعلامیه های امام و سخنرانی های امام را پر محتوا می كرد استمداد از خطبه های پر شور سالار شهیدان بود. وقتی این جمله را امام راحل در متن اعلامیه آورده بود كه «إِنِّی لاَ أَرَى اَلْمَوْتَ إِلاَّ سَعَادَةً وَ لاَ اَلْحَیاةَ مَعَ اَلظَّالِمِینَ إِلاَّ بَرَماً»[1] دفعتاً حوزه و دانشگاه حیات جدیدی پیدا كرد. سخنان امام وقتی با سخنان سالار شهیدان كربلا آمیخته می شد با ﴿وَ نَفَخْتُ فیهِ مِنْ رُوحی﴾[2] هماهنگ بود، آن حرف زمینی اش به آن آسمانی اصل مرتبط می شد و اثر می كرد. چون امام بیش از دیگران هم مبدأ فاعلی این نهضت را و هم مبدأ غایی این قیام را بررسی كرد، لذا در بعد از پیروزی انقلاب مكرر توصیه می فرمود كه نام كربلا و حسین بن علی را احیا كنید و در مراسم سوگ سالار شهیدان اشك بریزید، وقتی هم كه مداح اهل بیت نام سالار شهیدان كربلا را می برد تمام بدن امام می لرزید، چون خود را «شاگرد این مكتب» احساس می كرد و قیامش را محصول این نهضت یافت.
🔹 اشك دو قسم است مثل خنده، ضحك و بكاء گاهی مبدأ عصبی دارد، اگر مبدا حسی یا عصبی داشت سودی ندارد؛ یعنی اگر كسی با شنیدن مارش عزا اشك ریخت این با یك طنز می خندد، هم آن مبدأ حسی و عصبی داشت، هم این؛ ولی اگر كسی عارفانه متأثر شد و اشك ریخت ممكن است سال ها بگذرد و لبخندی نداشته باشد. شاید چهل سال یا 38 سال امام سجاد زندگی كرد و لبخندی نداشت، بعضی از بانوان حرم بعد از جریان كربلا زیر سقف و سایه به سر نبردند. آنكه با مارش عزا میگرید با طنز هم می خندد، نه آن خنده اثر عقلی دارد و نه آن گریه. اشك بهترین سرمایه انسان است،
«اشک حرم نشین نهانخانه مرا زان سوی هفت پرده به بازار می کشی»[3]
🔹 این اشك سرمایه است آن كه عاقل است این سرمایه را به نثار دوست ایثار می كند، آن كه جاهل است برای جریان های حسی و عصبی هم بذل و بخشش اشكانه دارد و ذات اقدس الهی «ضحك» و «بكاء» را در اختیار خود قرار داد كه فرمود: ﴿أَضْحَكَ وَ أَبْكى﴾.[4] ما وقتی بر دشمن درون پیروزیم كه بگرییم، وقتی هم بر دشمن بیرون ظفرمندانه از صحنه برمی گردیم كه بنالیم این علی كه سلحشور میدان جنگ است در دعای كمیل سلاح مردم الهی را اشك دانست فرمود: «سِلَاحُهُ الْبُكَاءُ»[5] اگر كسی بخواهد بر اهریمن درون چیره بشود تا اهل ناله و زاری و لابه و اشك نباشد اهل تهذیب نفس نیست و اگر كسی بخواهد دشمن بیرون را از پا در آورد تا اهل اشك بر سالار شهیدان نباشد توفیق مبارزه ندارد.
[1]. تحف العقول, ص245.
[2]. سوره مبارکه حجر، آیه29؛ سوره مبارکه ص، آیه72.
[3]. دیوان حافظ، غزل459.
[4]. سوره مبارکه نجم، آیه43.
[5]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص844.
#دهه_فجر
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 ششمین سمینار بررسی سیره نظری و علمی امام (ره)
تاریخ: 1374/03/12
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
Fosselat-09ms ss.mp3
6.91M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 09
تاریخ: 1394/01/22
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram
fosselat 09- p2.pdf
225.3K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 09
تاریخ: 1394/01/22
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram
وظیفه خطیر مسئولین.mp3
1.47M
💠 روز دوازدهم ماه #جمادی_الثانی 1441
🔹 وظیفه خطیر مسئولین
🔹 روز هفتم دهه فجر: قرآن و عترت، وحدت اسلامی، آمادگی برای طلوع خورشید ولایت عظمی (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
#دهه_فجر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 وظیفه خطیر مسئولین
🔹قرآن كریم قبل از اینكه ما را به جهنم و آتش بترساند ما را به «حیا» دعوت كرده است، این در سورهٴ مباركهٴ «علق» است كه جزء عتایق سور است، یعنی جزء سوره هایی است كه در اوایل بعثت نازل شده، فرمود: ﴿أَ لَمْ یعْلَمْ بِأَنَّ اللّهَ یری﴾؛[1] انسان نمی داند مگر اینکه خدا او را می بیند؟! بعدها سخن از جهنم و بگیر و ببند شروع شد. خب آدم بی حیا را می زنند، بله؛ اما خدا كه اول سخنی از جهنم و عذاب و بگیرد و ببند نگفت! اول فرمود این شخص نمی داند كه من او را می بینم؟! بنابراین ما باید در گزارش هایمان كه چندتا دو دوتا چهارتا داشته باشیم؛ اینکه این گزارش حق است و خدا می بیند، باند بازی نكردم، كم و زیاد نكردم، آبرو ریزی نكردم و كتمان هم نكردم. دو تا كار را خدا به پیامبر فرمود ما هم امت اوییم و باید انجام بدهیم، نه آن چه هست كتمان بكنید و نه آن چه نیست اظهار بكنید؛ فرمود پیامبر این دو تا صفت را دارد: ﴿ما هُوَ عَلَی الْغَیبِ بِضَنینٍ﴾؛[2] ما هر چه گفتیم او بخل نمی ورزد که كتمان بكند و بعضی از چیزها را نگوید، نه! هر چه ما گفتیم میگوید، از آن طرف هم ﴿ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوی ٭ إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْی یوحی﴾؛[3] هر چه هم كه می گوید گفته ماست، یعنی چه؟ هر چه ما گفتیم همان را می گوید بدون كتمان یك، و هر چه او می گوید گفته ماست و از خود نگفته است دو.
🔹ما هم باید همین طور باشیم، هر چه حق است و دیدیم همان را می گوییم و هر چه هم كه ندیدیم نمی گوییم. نه دیده ها را كتمان می كنیم، نه ندیده ها را اضافه می كنیم، این می شود «صراط مستقیم»، آن وقت هر لحظه انسان بخواهد مسافرت كند ـ چون این مرغ باغ ملكوت است، این از پوست درآمده است نه پوسیده ـ همیشه هم راحت است؛ پیش خدا راحت است، پیش انبیا راحت است، پیش اولیا راحت است، پیش شهدا راحت است، راحت! سبكبال! برای اینكه آنچه حق بود گفت، آنچه را هم كه ندیده بود نگفت، نه آن ندیده ها را اضافه كرد، نه این دیده ها را كم كرد. در بُعد سلب و اثبات دو وظیفه برای پیامبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) است، همان دو تا وظیفه را هم ما باید انجام بدهیم هم ﴿ما هُوَ عَلَی الْغَیبِ بِضَنینٍ﴾ هست، هم ﴿ما ینْطِقُ عَنِ الْهَوی﴾، آن وقت آدم راحت است.
🔹خودمان را باید با اماممان و شهدایمان بسنجیم؛ منتها آنها یك قدری جلو و ما یك قدری دنبال، با دیگران نسنجیم! وجود مبارك امام علی (سلام الله علیه) فرمود در كارهای آخرت همیشه خود را با بهتر از خود بسنج، در كارهای دنیا با پایین تر از خود بسنج كه راحت باشی،[4] برای اینكه خیلی ها هستند كه امكانات ما را ندارند و ضعیف تر از ما زندگی می كنند، بنابراین ما اگر ـ ان شاء الله ـ بخواهیم این نظام را به صاحب اصلی اش تحویل بدهیم كه باید این كار را بكنیم، باید ﴿لَمَسْجِدٌ أُسِّسَ عَلَی التَّقْوی﴾[5] باشیم، بعدها می شود ﴿أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلی تَقْوی مِنَ اللّهِ وَ رِضْوانٍ خَیرٌ﴾[6] تا ما پایگاهی نداشته باشیم كجا می توانیم ﴿أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلی تَقْوی﴾ بشویم؟ تا به طهارت مهر نورزیم و عشق نورزیم كجا می توانیم ﴿أَ فَمَنْ أَسَّسَ بُنْیانَهُ عَلی تَقْوی﴾ بشویم؟ به اینجا كه رسیدیم، [در پناه] تكیه گاهی عظیم و با قدرت غیبی است.
[1]. سوره علق، آیه14.
[2]. سوره تکویر، آیه24.
[3]. سوره نجم، آیات 3 و 4.
[4]. نهج البلاغه، نامه69؛ «وَ أَکثِرْ أَنْ تَنْظُرَ إِلَی مَنْ فُضِّلْتَ عَلَیهِ».
[5]. سوره توبه، آیه108.
[6]. سوره توبه، آیه109.
#دهه_فجر
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در جمع مسئولان وزارت اطلاعات
تاریخ: 1383/06/12
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
Fosselat-10ms ss.mp3
6.58M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 10
تاریخ: 1394/01/23
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
fosselat 10- p2.pdf
202.9K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 10
تاریخ: 1394/01/23
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
moredi_0307-01 ss.mp3
9.23M
💠 صوت #سخنرانی_موضوعی
🔹 همایش ـ مكتب ملاصدرا و مكاتب فلسفی معاصرـ مركز همايش هاى سازمان صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران
🔹 تاریخ: 1379/03/01
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
moredi_0307-1 p2-.pdf
2.07M
💠 متن #سخنرانی_موضوعی
🔹 همایش ـ مكتب ملاصدرا و مكاتب فلسفی معاصرـ مركز همايش هاى سازمان صدا و سيماى جمهورى اسلامى ايران
🔹 تاریخ: 1379/03/01
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
امنیت پایدار.mp3
1.18M
💠 روز سیزدهم ماه #جمادی_الثانی 1441
🔹 امنیت پایدار
🔹 روز هشتم دهه فجر: امنیت پایدار، بازدارندگی، پاسداری از انقلاب اسلامی
#دهه_فجر
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
💠 امنیت پایدار
🔹ما بهتر از این می توانیم باشیم و شدنی است، این بیان نورانی قرآن را نگاه كنید فرمود: ﴿فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَی السَّلْمِ وَأَنتُمُ الأعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَكُمْ وَلَن یتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ﴾؛[1] فرمود وهن نداشته باشید یك، پیشنهاد سازش هم ندهید دو، چرا؟ چون ﴿وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ﴾، چرا ﴿وَأَنْتُمُ الأعْلَوْنَ﴾؟ چون ﴿وَاللَّهُ مَعَكُمْ﴾، چرا ﴿وَاللَّهُ مَعَكُمْ﴾؟ برای اینكه ﴿وَلَن یتِرَكُمْ أَعْمَالَكُمْ﴾ خون دادید، این پنج جمله است که هركدام حدّ وسط یك برهان است. چرا ﴿أَنْتُمُ الأعْلَوْنَ﴾؟ برای اینكه خدا با شماست، چرا خدا با شماست؟ برای اینكه كار كردید! شما در این تعبیرات اصولی می بینید می گویید این حرف، «مَوْتُوْر» است ادّعای بدون دلیل را میگویند «وَتْر»، «مَوْتُوْر»، تك! اما آن آقا می گوید آن حرف «مشفوع است»؛ یعنی حرف را زده، برهان در كنارش هست این «وَتْر» نیست، پس می گوید «مَشْفُوعٌ بِالْبُرْهَان» است. فرمود كارتان «مَوْتُوْر» نیست، كار كردید ما نتیجه می دهیم! این خداست!
🔹یك وقت این را به عرض دوستان رساندم؛ در همین قم، خدا رحمت كند مرحوم آقای دیباجی! یك وقت با هم رفته بودیم امیدیه، جای دیگر هم با هم رفته بودیم، ایشان یك سفری تنها رفته بود كردستان که آمد و گزارش میداد، خدا رحمتش كند! گفت رفتیم كردستان، گفت یك قدری آب بردیم كه فقط تشنه نمانیم، تمام نمازهای ما با تیمّم بود ـ ایشان از كردستان ما را باخبر كرد ـ زمستان شد، برف آمد و این عزیزانی كه اینجا در سنگر بودند ماندند، ماندند، یخ زدند و مُردند! من آن شب رفتم در مسجد اعظم [مراسم] تا آخر خجالت كشیدم و گریه كردم، اینها بودند! خیلی حرف است! آخر می داند كه دیگر خبری نیست و بیگانه هم نمی تواند بیاید، این طور نیست كه برای این سرد باشد و برای او سرد نباشد كه بتواند بیاید، اصلاً راه نیست بیاید! یك كسی بخواهد آنچا را منفجر کند راه نیست! روز راه نیست، چه رسد به شب! او گفت نه، چون «سنگر» است من باید باشم، این «طِبْتُمْ وَطابَتِ الْأَرْضُ الَّتی فیها دُفِنْتُمْ»[2] نیست؟! آن ﴿وَالْبَلَدُ الطَّیبُ یخْرُجُ نَبَاتُهُ بِإِذْنِ رَبِّهِ﴾[3] نیست؟! استكبار را اینها حل می كنند، این یك كتابی می خواهد!
[1]. سوره محمد، آیه35.
[2]. مصباح المتهجد و سلاح المتعبد، ج2، ص723.
[3]. سوره اعراف، آیه58.
#دهه_فجر
#حضرت_آیت_الله_جوادی_آملی
📚 دیدار اعضای شورای سیاست گذاری حوزه های علمیه با حضرت استاد
تاریخ: 1398/02/03
🆔 eitaa.com/EsraTvEitaa
Fosselat-11ms ss.mp3
7.81M
💠 صوت درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 11
تاریخ: 1394/01/24
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram
fosselat 11- p2.pdf
244.2K
💠 متن درس تفسیر سوره مبارکه #فصلت
🔹 جلسه: 11
تاریخ: 1394/01/24
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 t.me/esratvtelegram