گستره رحمت.mp3
1.04M
💠 روز بیست و نهم ماه #ربیع_الثانی 1443
🔹 گستره رحمت
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 گستره رحمت
🔹 #الرحمن گاهی دستور می دهد المنتقم، القهّار و مانند آنها ظهور كنند، گاهی دستور می دهد الرئوف، العفوّ و الرحیم ظهور كنند. آن بزرگواری كه گفت:
پیر ما گفت خطا بر قلم صُنع نرفت ٭٭٭ آفرین بر نظر پاك خطاپوشش باد
همین است. قبلاً این كتاب حافظ را مثل رسائل و مكاسب درس می خواندند منتها یك عرفان فارسی است، #حافظ در این بیت می گوید كه استاد ما گفت عالَم هیچ جا اشتباه نیست، هیچ جا عذاب نیست، هیچ جا درد نیست، هیچ جا رنج نیست!
خب شما این دردها و عذاب ها را نمی بینید یا می بینید؟! نه نیست، چرا؟ برای اینكه آن درد و عذاب یك طرف، این نشاط و سرور یك طرف، هر دو زیر پوشش الرحمن اند. شما اگر این درد را ببینید می رنجید می گویید مصیبت است و باید صبر كرد، آن نشاط را ببینید می گویید نعمت است و باید شكر كرد؛ ولی #الرحمن را كه ببینید این الرحمن هم آن جهنم و قهر و انتقام خدا را پوشش می دهد، هم این مِهر و لطف و صفا و وفای الهی را پوشش می دهد.
🔹 «پیر ما گفت خطا بر قلم صُنع نرفت» هیچ جا قهری نیست هیچ جا عذابی نیست «آفرین بر نظر پاكِ خطا پوشش باشد»؛ بر آن نظر كه الرحمن را دید که آن الرحمن هم المنتقم و القهّار را پوشش می دهد، هم الرّحیم و اللطیف را پوشش می دهد، بنابراین عالَم با #رحمانیت دارد می گردد.
كلّ عالم با رحمت دارد اداره می شود؛ مهندس جهان با #دستگاه_رحمت دارد كار می كند!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فرقان جلسه 25
تاریخ: 1390/12/02
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره192
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_غذا_خوردن
🔸 سپاسگزاری: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: پاداش کسی که می خورد و سپاس آن را می گزارد همانند کسی است که برای خدا روزه می گیرد.[1]
[1] . الطَّاعِمُ الشَّاكِرُ لَهُ مِنَ الأَجْرِ كَأَجْرِ الصَّائِمِ الْمُحْتَسِبِ (الكافى، ج2، ص94).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 153.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 جذب و دفع ناب
🔹 ما كه انسانیم كه نمی توانیم به هر چیزی گرایش داشته باشیم یا از هر چیزی جدا باشیم. ما یك #جذب_و_دفع داریم، این جذب و دفع در هر موجودی هست؛ این جذب و دفع در خاك هم هست در گیاهان هم هست. بالاتر از گیاهان در سطح حیوانات هم هست؛ منتها به صورت شهوت و غضب است. این شهوت و غضب قدری كه رقیق تر شد به صورت محبّت و عداوت در می آید، قدری كه لطیف تر شد به صورت ارادت و كراهت در میآید، وقتی خیلی #ناب_و_تمیز_و_خالص شد به صورت تولّی و تبرّی در می آید.
🔹 این تولّی و تبرّی امروز همان جذب و دفع چند قرن قبل است؛ منتها در جماد كه هست جذب و دفع است، در حیوان كه هست شهوت و غضب است، قدری بالاتر كه آمد محبّت و عداوت است، قدری كه رقیق تر شد ارادت و كراهت است، یك وقت #ناب_و_انسانی شد می شود تولّی و تبرّی.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه شعرا جلسه 13
تاریخ: 1391/01/20
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: جلد سوم کتاب ارزشمند «#عقلانیت_شهود؛ تحریر فصول الحکم قیصری» اثر گرانقدر حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی، با همکاری پژوهشگاه علوم وحیانی معارج و مرکز بین المللی نشر اسراء، آماده انتشار شد.
🔸 از مهمترین شرح های فصوص الحکم ابن عربی، می توان به #شرح_قیصری اشاره کرد که به دلیل قلم روان و استادانه او در تعلیم عرفان مورد توجه قرار گرفت و در حوزه های علمیه، کتابِ درسیِ عرفانِ نظری شد. از ویژگی های این کتاب مقدمه تفصیلی قیصری است که اُمهات مسائل عرفان نظری را در دوازده فصل به بند کشید. به هر روی درکِ متنِ فخیمِ فصوص و فهمِ ظرافت هایِ شرحِ قیصری برای هر طلبه ی عرفان آسان به نظر نمی رسد.
🔸 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در کتاب «#عقلانیت_شهود؛ تحریر فصوص الحکم قیصری» از چند جبهه با رویکرد تحریری به ابعاد کتاب اسطورهای فصوص الحکم جناب محیالدین ابن عربی پرداخته و با توجه به شروح و تعلیقات مختلف و با محوریت شرح جناب قیصری به بیان و تبیین این متن استثنایی اهتمام ورزیده است. پیش بینی می شود این مجموعه در 16 مجلد تنظیم و منتشر شود.
علاقهمندان به تهیه آثار آیتالله العظمی جوادی آملی میتوانند به سایت www.nashresra.ir مراجعه کنند.
منبع:
http://news.esra.ir/
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره193
#فصل_ششم
#خوردن_و_آشامیدن
#برخی_آداب_غذا_خوردن
🔸 راه نرفتن: امام صادق (علیه السلام) میفرماید: در حال راه رفتن غذا نخور مگر از روی ناچاری.[1]
نایستادن: انس گوید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) از ایستاده آشامیدن نهی فرمود. پرسیدم: ایستاده غذا خوردن چه حكمی دارد؟ فرمود: خوردن بدتر است.[2]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: هنگام غذا كفش هایتان را بكنید، زیرا مایه راحتی پاهایتان و سنت زیبایی است[3] و نیز می فرماید: غذا خوردن در بازار مایهٴ پستی است.[4]
[1] . لا تَأْكُلْ وَ أَنْتَ تَمْشِى إِلاّ أَنْ تُضْطَرَّ إِلَی ذَلِك (الفقیه، ج3، ص354).
[2] . نَهَی رَسُولُ اللَّهِ أن یشْرَبَ قَائِمًا. قُلْتُ: فَالأكل؟ قَالَ: َالأَكْلُ أَشَدّ (عوالی اللئالی، ج1، ص76).
[3] . إِذَا أَكَلْتُمْ فَاخْلَعُوا نِعَالَكُمْ، فَإِنَّهُ أَرْوَحُ لأَقْدَامِكُمْ وَ إِنَّهَا سُنَّةٌ جَمِیلَةٌ (مكارم الاخلاق، ص124).
[4] . الأَكْلُ فِى السُّوقِ دَنَاءَةٌ (الدعوات، ص139).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 154.
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دیدار وزیر آموزش و پرورش با آیت الله العظمی جوادی آملی
🔸 پایگاه اطلاع رسانی اسراء: یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش در ادامه برنامه های خود در سفر به شهر مقدس قم، با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با معظم له دیدار و گفتگو کرد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra