💠 مفاتیح الحیات
#شماره 437
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#تعلیم_و_تربیت_کودک
🔸 دعا برای فرزندان
سزاوار است انسان افزون بر تربیت و نیكی به فرزندان برای آنها دعا كند و دعایی را بخواند كه از امام سجاد (علیه السلام) در این باره وارد شده است:
(2) إِلَهِى امْدُدْ لِى فِى أَعْمَارِهِمْ، وَ زِدْ لِى فِى آجَالِهِمْ، وَ رَبِّ لِى صَغِیرَهُمْ، وَ قَوِّ لِى ضَعِیفَهُمْ، وَ أَصِحَّ لِى أَبْدَانَهُمْ وَ أَدْیانَهُمْ وَ أَخْلاقَهُمْ، وَ عَافِهِمْ فِى أَنْفُسِهِمْ وَ فِى جَوَارِحِهِمْ وَ فِى كُلِّ مَا عُنِیتُ بِهِ مِنْ أَمْرِهِمْ، وَ أَدْرِرْ لِى وَ عَلَی یدِى أَرْزَاقَهُمْ؛
خدایا! عمر آنها را دراز گردان و اجل آنها را به تاخیر انداز و كوچك آنها را برومند و ناتوان آنها را نیرومند كن و آنها را تندرستی بخش و بدین حق و خوی نیكو بارآور و تن و جان آنها را از گزند و آسیب و از هر چه اندیشناك باشم درباره ایشان محفوظ دار و روزی من و روزی آنها را به دست من به فراخی عطا كن.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 275
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
مرکز چاپ اسراء باید در مراکز مرتبط با صنعت چاپ، منشأ اثر باشد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، مراسم معارفه مدیر اجرایی مرکز چاپ اسراء با حضور ریاست بنیاد اسراء، معاونین بنیاد و کارکنان مرکز چاپ اسراء برگزار شد.
🔹 حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در این مراسم بیان داشت: مرکز چاپ اسراء جزو مجموعه های #خوشنام و #با_اخلاق کشور است با این حال در زمینه تربیت نیروهای انسانی کارآمد نیاز به تلاش بیشتری داریم.
وی افزود: نیروهای انسانی مرکز چاپ اسراء باید بتوانند در سایر مراکز کشور که مرتبط با صنعت چاپ هستند #منشاء_اثر باشند.
🔹 رئیس بنیاد بین المللی اسراء با اشاره به نظام های کاری مرسوم دنیا ابراز داشت: نظام های کاری دنیا یا #انسان_محور هستند یا #سیستم_محور. نظام های انسان محور به دست افرادی پرهمت، پرتلاش و متعهد اداره می شوند و نظام های سیستم محور قائم به شخص نیستند بلکه به دلیل #ساختار_علمی و کار دقیق خود موفق هستند.
وی تاکید کرد: ما باید تلاش کنیم حداقل یکی از این دو نظام را به خوبی در مجموعه های خود اجرا کنیم.
لینک خبر:
🌐 news.esra.ir
تاریخ: 1401/06/24
🆔 @a_javadiamoli_esra
11.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 اربعین معرفت
▫️ اینكه در روایات ما آمده است: «مَنْ اَخْلَصَ لِلّهِ اَرْبَعینَ صَباحا»، برای آن است كه امّت اسلامی، #عالمان_دینشان وارثان انبیایند... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
🏴 اربعین معرفت
▫️ اینكه در روایات ما آمده است: «مَنْ اَخْلَصَ لِلّهِ اَرْبَعینَ صَباحا»، برای آن است كه امّت اسلامی، #عالمان_دینشان وارثان انبیایند.
یكی از میراث های پرافتخار وجود مبارك موسای كلیم (سلام الله علیه) همین #اربعین_گیری است كه چهل شبانه روز مهمان خدای سبحان بود بدون آب, بدون غذا و بدون خواب و سرگرم مناجات بود _ این هیچ تعجّبی ندارد و دشواری ای ندارد كه كسی مهمان خدای سبحان باشد و چهل شبانه روز نیازی به خواب و استراحت و غذا نداشته باشد _ در تمام این چهل شبانه روز با مناجات و ذكر و دعا مشغول بود تا تورات نصیب او شد.
▫️ این چهل شبانه روزی كه اُسرای كربلا یا خود جابر و امثال ذلك منتظر زیارت سالار شهیدان بودند، می تواند مصداقی برای همان «مَنْ اَخْلَصَ لِلّهِ اَرْبَعینَ صَباحا» باشد كه #زیارت_اربعین سالار شهیدان را مخصوص آن حضرت كرد. شما می بینید ما برای هیچ معصومی زیارت اربعین نداریم، این فقط مخصوص سالار شهیدان حسین بن علی بن ابی طالب است بر اساس این خصوصیاتی كه آمده است، وگرنه برای اینكه جابر آمده این مثلاً باعث بشود كه زیارت اربعین از #علائم_پنج_گانه_مؤمن باشد كه از وجود مبارك امام عسكری (سلام الله علیه) رسیده است، این بسیار بعید است.
بالأخره این چهل شبانه روز #صبر_خالصانه اهل بیت از یك سو و ارادتمندان آن حضرت از سوی دیگر باعث شده است كه این یک #سنت_حسنه بشود.
آپارت:
https://aparat.com/v/liY1j
#کلیپ_محرم_و_صفر
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1391/10/14
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ره آورد قیام
▫️ گرچه وجود مبارک نوح گفت خدایا! من سالیان متمادی شب ها و روزها مردم را دعوت کردم: ﴿رَبِّ إِنِّی دَعَوْتُ قَوْمِی لَیلاً وَ نَهَاراً ٭ فَلَمْ یزِدْهُمْ دُعَائِی إِلاّ فِرَاراً﴾؛ من رنج شبانه روز کشیدم تا اینها را هدایت کنم ولی اینها نپذیرفتند؛ اما در #زیارت_اربعین حضرت عرض می کنیم: «و بَذَلَ مُهجَتَهُ فِیکَ لِیسْتَنقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیرَةِ الضَّلالَة»؛ تنها سخنان شب و روز نبود، بلکه #بذل_جان_و_مال بود؛ خون را در این راه داد تا جامعه را زنده کند.
اگر ذات اقدس الهی برنامه رسمی انبیا را دو چیز قرار داد: یکی تعلیم کتاب و حکمت و دیگری تزکیه، وجود مبارک سالار شهیدان، همین برنامه را با #بذل_خون احیا کرده است.
▫️ ما یک نیرو داریم که اندیشه و تفکّر و استدلال و مانند آن را به عهده دارد و یک نیرو داریم که عزم و اراده و نیت و اخلاص را تأمین می کند. وجود مبارک سالار شهیدان با خون دادن دو کار را کرده: یکی اینکه مردم را #عالم کرده و یکی اینکه مردم را #عاقل کرده است؛ یعنی اهل جزم و استدلال و برهان کرده که خوب می فهمند و اهل عزم و اراده و تصمیم کرده که خوب تصمیم می گیرند. جزم بدون عزم، #عالم_بی_عمل می سازد و عزم بدون جزم، #مقدس_بی_درک می سازد.
فرمود سالار شهیدان کاری کرده که با یک دست، جزم علمی مردم را تأمین کرد و با دست دیگر، عزم عملی مردم را بیمه کرد؛ «و بَذَلَ مُهجَتَهُ فِیکَ لِیسْتَنقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ» که بشوند عالم، «وَ حَیرَةِ الضَّلالَة» که بشوند عاقل؛ عقل همان است که «عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَن وَ اکْتُسِبَ بِهِ الْجِنان».
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1394/09/05
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
عظمت اربعین به علت کار جهانی حسین بن علی (سلام الله علیه) است
پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: #اربعین به این عظمت به لطف الهی دارد باشکوه خودش را نشان می دهد، برای اینکه حسین بن علی (سلام الله علیه) یک #کار_جهانی کرد تنها این نبود که بگوید من این بیعت این تعهد و ولایت عهدی را امضا نمی کنم من این ظالم را نمی پذیرم یک جنگ شخصی نبود... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
عظمت اربعین به علت کار جهانی حسین بن علی (سلام الله علیه) است
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی: #اربعین به این عظمت به لطف الهی دارد باشکوه خودش را نشان می دهد، برای اینکه حسین بن علی (سلام الله علیه) یک #کار_جهانی کرد تنها این نبود که بگوید من این بیعت این تعهد و ولایتعهدی را امضا نمیکنم من این ظالم را نمیپذیرم یک جنگ شخصی نبود.
▫️ جریان مظلومیت و شهادت و اسارت و اینها همه سرجایش محفوظ است اما بیان نورانی امام سجاد که ما پیروز شدیم ما رفتیم دین را زنده کردیم و برگشتیم باور نمی کنند خیلی ها که به مجرد رحلت پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) که حضرت مشغول جمع آوری قرآن کریم بود اینها دین را به اسارت گرفتند!
فرمود مالک! «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ کَانَ أَسِیراً فِی أَیْدِی الْأَشْرَارِ یُعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیَا»، هر چه که آنها می گفتند دین بود، نه هر چه #قرآن_و_سنت بود. خیلی این حرف، حرف بلندی است. این جمله در تمام نهج البلاغة است، اگر عموی من و برادرم بود؛ ولی آن در خود نهج البلاغه سید رضی هم هست که «فَإِنَّ هَذَا الدِّینَ قَدْ کَانَ أَسِیراً فِی أَیْدِی الْأَشْرَارِ یُعْمَلُ فِیهِ بِالْهَوَی وَ تُطْلَبُ بِهِ الدُّنْیَا» هر چه که می خواستند بگویند به نام دین را می گفتند این را #حسین_بن_علی زنده کرد.
مطالعه بیشتر:
🌐 news.esra.ir
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 تفسیر سوره انسان جلسه 8
تاریخ: 1398/07/13
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 438
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#تعلیم_و_تربیت_کودک
🔸 دعا برای فرزندان
سزاوار است انسان افزون بر تربیت و نیكی به فرزندان برای آنها دعا كند و دعایی را بخواند كه از امام سجاد (علیه السلام) در این باره وارد شده است:
(3) وَ اجْعَلْهُمْ أَبْرَاراً أَتْقِیاءَ بُصَرَاءَ سَامِعِینَ مُطِیعِینَ لَكَ، وَ لأَوْلِیائِكَ مُحِبِّینَ مُنَاصِحِینَ، وَ لِجَمِیعِ أَعْدَائِكَ مُعَانِدِینَ وَ مُبْغِضِینَ، آمِینَ؛ و آنان را نیكوكار و پارسا و صاحب بینش و پندپذیر و فرمانبردار خود و دوستدار و نیكخواه دوستانت و خصم و بدخواه و كینه جوی نسبت به دشمنانت قرار ده. آمین.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 275 و 276
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra