eitaa logo
کانال فرج اله عباسی
53 دنبال‌کننده
262 عکس
90 ویدیو
0 فایل
عزت دنیا و آخرت در خدا محوری است.
مشاهده در ایتا
دانلود
شهادت حضرت مسلم سفیر ابا عبد الله الحسین تسلیت باد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
سؤال در زیارت روز جمعه امام زمان(ع) خطاب به او گفته شده: «أَیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ؛ ای پاک‌سرشت ترسان». منظور از این ترس چیست؟ ✍️پاسخ خائف به معنای ترسان، وصفی در زیارت روز جمعه است که امام زمان با آن توصیف شده است. در این زیارت آمده است: 🍎أیُّهَا الْمُهَذَّبُ الْخَائِفُ🍎 🍒ای پاک‌سرشت ترسان.🍒 در روایات نیز، یکی از دلایل غیبت امام زمان ترس از کشته شدن معرفی شده است.[۱] مقصود از «ترس»، ترس از شهادت نیست؛ بلکه ترس او، از این است که با کشته شدن وعده الهی مبنی بر جهانی شدن اسلام، عملی نشود. اگر ترس ناشی از خودخواهی باشد و انسان حاضر نباشد برای حفظ دین از خطر استقبال کند، ضدّ شجاعت است؛ ولی اگر ترس از هدر رفتن و بی‌خاصیت شدن باشد کاری نیکو؛ بلکه واجب است؛ چون کشته شدنی نیکو است که نتیجه داشته باشد؛ نه کشته شدنی که بدون فایده باشد. امام زمان آخرین امام شیعیان است؛ وقتی زمینه سیاسی و اجتماعی برای جهانی شدن اسلام وجود ندارد، حکمت الهی می‌طلبد او تا پیش از فراهم شدن زمینه حکومت جهانی، در غیبت بماند؛ چرا که در غیر این صورت، همانند دیگر امامان شهید خواهد شد. برخی محققان مراد از خائف در این زیارت را ترس او از خدا دانسته‌اند.[۲] 📚منابع📚 [۱] . ابن بابویه، محمد، علل الشرائع، قم، کتابفروشی داوری، چاپ اول، ۱۳۸۵ش، ج۱، ص۲۴۳، باب ۱۷۹، حدیث۱. ابن بابویه، محمد، کمال الدین و تمام النعمه، تهران، اسلامیه، چاپ دوم، ۱۳۹۵ق، ج۲، ص۳۶۱، باب ۳۴، حدیث۵. [۲] . عربان، رسول، «المهذب الخائف»، پایگاه راسخون
امام علی النقی الهادی(علیه السلام): 🌷 فروتنی آن است که با مردم چنان رفتار کنی که دوست داری با تو چنان باشند. 🌷 📚الکافی، ج۲، ص۱۲۴
❓سوال: چرا پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) حضرت علی(علیه السلام) را در غدیر خم به جانشینی خود انتخاب کرد ؟ ✍️جواب: 🌷حیات انسان‏ها نمی‌‏تواند از مسأله رهبری جدا باشد. 🌷 برای مشخص کردن خط اصلی یک جمعیت، همیشه نیاز به رهبر و پیشوائی است. 🌷پیامبراکرم صلی‏ الله ‏علیه ‏و‏آله در غدیر خم به دستور خدا حضرت علی علیه‏ السلام را به جانشینی خود انتخاب کرد. 🌷مقام نبوت و امامت مقامی بس عظیم است که تنها خدا قدرت دارد به هر کس که شایسته واقعی آن است بسپارد. 🌷در غدیر خم خداوند متعال به پیامبر اکرم صلی ‏الله‏ علیه ‏و ‏آله می‌‏فرماید: 🌸یـأَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ🌸 (مائده، ۶۷)
سوال: آیه مباهله در کدام آیه است؟ ✍️جواب: 🌷🌷آیه مباهله در سوره آل عمران، آیه ۶۱ آمده است. 🌷🌷 این آیه، درباره هیأت نجرانی و همراهان آنها نازل شده است که پیامبر، آنها را به مباهله دعوت کرد. آنها تا فردای آن روز از حضرت مهلت خواستند. اسقف (روحانی بزرگشان) به آنها گفت: شما فردا به محمد نگاه کنید. اگر با فرزندان و خانواده اش برای مباهله آمده بود، از مباهله با او بترسید و اگر با یارانش آمد، با او مباهله کنید. فردای آن روز، پیامبر آمد; در حالی که دست علی بن ابی طالب را گرفته و حسن و حسین(علیهم السلام) پیش روی او راه می رفتند و فاطمه(علیها السلام) پشت سرش بود. نصاری نیز بیرون آمدند; در حالی که اسقف آنها پیشاپیش آنان قرار داشت. اسقف گفت: من مردی را می بینم که در مباهله با کمال جرأت اقدام می کند و گمان می کنم راستگو باشد که در این صورت، به خدا، یک سال بر ما نخواهد گذشت; درحالی که در تمام دنیا، یک نصرانی وجود نداشته باشد که آب بنوشد. اسقف به رسولخدا گفت: ای ابوالقاسم ! ما با تو مباهله نمی کنیم; بلکه مصالحه می نماییم و پیامبر خدا با آنها مصالحه کرد.
سوال: چرا شیعه با تمسک به آیه مباهله ، علی(علیه السلام) را نفس پیامبر(صلی الله علیه وآله) قلمداد می کند و حال آن که وحدت و اتحاد میان دو نفس عقلاً محال و ممتنع است؟ ✍️جواب: 🌸 تفسیر «انفسنا» به حضرت علی(علیه السلام) ، تنها به شیعیان اختصاص ندارد و شمار زیادی از بزرگان به نام اهل سنت نیز این تفسیر را روایت کرده اند ، از جمله: 📚ـ مسلم بن حجاج نیشابوری در صحیح خود که از کتب مشهور و مورد اعتبار اهل سنت است، ج ۷، ص ۱۲۰ چاپ محمد علی صبیح ، مصر. 📚 احمدبن حنبل در مسند ، ج ۱ ، ص ۱۸۵ ، چاپ مصر . ـ 📚 طبری در تفسیر خود ، ذیل آیه مباهله (آل عمران ، ۶۱) ، ج ۳ ، ص ۱۹۲ ، چاپ میمنة ، مصر . ـ 📚 حاکم در مستدرک ، ج ۳ ، ص ۱۵۰ ، چاپ حیدر آباد دکن . 📚 حافظ ابونعیم اصفهانی در کتاب دلائل النبوة ، ص ۲۹۷ ، چاپ حیدر آباد . 📚 فخررازی در تفسیر کبیر ، ج ۸ ، ص ۸۵ ، چاپ البهیة ، مصر . 📚 زمخشری در کشاف ، ج ۱ ، ص ۱۹۳ ، چاپ مصطفی محمد. 🍎🍎 تفسیر «انفسنا» به حضرت علی(علیه السلام) مستلزم اتحاد آن دو نیست و مقصود نزدیکی معنوی آن دو وجود مقدس است که می توانند نازل منزله یکدیگر شوند ، آن گونه که گویی «نفس» حضرت علی(علیه السلام) همان «نفس» پیامبر است و نه عین آن .
🥀🌷🥀مهدی فاطمه امروز روز جمعه و روز توست، روزی که توقع ظهور شما در آن روز می رود. سلام خدا بر منتظر آن ظهور 🥀🌷🥀
شش پرهیز قرآنی 1⃣ پرهیز از غیبت: وَ لاٰ يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيتا فَكَرِهْتُمُوهُ ( سوره حجرات آیه ۱۰). از دیگران غیبت نکنید؛ آیا دوست دارید که گوشت برادر مرده خود را بخورید؟ البته از آن، کراهت دارید . 2⃣پرهیز از تمسخر: يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لاٰ يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْراً مِنْهُمْ (سوره حجرات آیه ۱۱) 👈ای اهل ایمان! گروهی از شما گروه دیگر را مسخره نکند، چه بسا آن گروه دیگر بهتر از ایشان باشد . 3⃣پرهیز از وعده دروغ: يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللّٰهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ (سوره صف آیات ۲و۳) 👈 ای اهل ایمان! چرا چیزی را میگوئید که به آن عمل نمیکنید؟ اینکه چیزی را بگوئید که عمل بدان نمیکنید نزد خداوند گناهی است بزرگ . 4⃣پرهیز از عیبجوئی و هرزه زبانی: وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ (سوره همزه آیه۱) 👈 واى بر هر بدگوى عیبجویى. 5⃣پرهیز از بد گمان در همه چیز: اِجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ اَلظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ اَلظَّنِّ إِثْم (سوره حجرات آیه ۱۲) 👈 از بسیاری از گمانها دوری کنید، که بعضی از گمانها گناه است . 6⃣پرهیز از زیادی کنجکاوی در امور دیگران: وَ لاٰ تَجَسَّسُوا (سوره حجرات آیه ۱۲) تجسس نکنید .