eitaa logo
کانال فرج اله عباسی
53 دنبال‌کننده
262 عکس
91 ویدیو
0 فایل
عزت دنیا و آخرت در خدا محوری است.
مشاهده در ایتا
دانلود
❓سوال: چرا پیامبر اکرم(صلی الله علیه وآله) حضرت علی(علیه السلام) را در غدیر خم به جانشینی خود انتخاب کرد ؟ ✍️جواب: 🌷حیات انسان‏ها نمی‌‏تواند از مسأله رهبری جدا باشد. 🌷 برای مشخص کردن خط اصلی یک جمعیت، همیشه نیاز به رهبر و پیشوائی است. 🌷پیامبراکرم صلی‏ الله ‏علیه ‏و‏آله در غدیر خم به دستور خدا حضرت علی علیه‏ السلام را به جانشینی خود انتخاب کرد. 🌷مقام نبوت و امامت مقامی بس عظیم است که تنها خدا قدرت دارد به هر کس که شایسته واقعی آن است بسپارد. 🌷در غدیر خم خداوند متعال به پیامبر اکرم صلی ‏الله‏ علیه ‏و ‏آله می‌‏فرماید: 🌸یـأَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَآ أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّکَ وَإِن لَّمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ وَاللَّهُ یَعْصِمُکَ مِنَ النَّاسِ إِنَّ اللَّهَ لاَ یَهْدِی الْقَوْمَ الْکَافِرِینَ🌸 (مائده، ۶۷)
سوال: آیه مباهله در کدام آیه است؟ ✍️جواب: 🌷🌷آیه مباهله در سوره آل عمران، آیه ۶۱ آمده است. 🌷🌷 این آیه، درباره هیأت نجرانی و همراهان آنها نازل شده است که پیامبر، آنها را به مباهله دعوت کرد. آنها تا فردای آن روز از حضرت مهلت خواستند. اسقف (روحانی بزرگشان) به آنها گفت: شما فردا به محمد نگاه کنید. اگر با فرزندان و خانواده اش برای مباهله آمده بود، از مباهله با او بترسید و اگر با یارانش آمد، با او مباهله کنید. فردای آن روز، پیامبر آمد; در حالی که دست علی بن ابی طالب را گرفته و حسن و حسین(علیهم السلام) پیش روی او راه می رفتند و فاطمه(علیها السلام) پشت سرش بود. نصاری نیز بیرون آمدند; در حالی که اسقف آنها پیشاپیش آنان قرار داشت. اسقف گفت: من مردی را می بینم که در مباهله با کمال جرأت اقدام می کند و گمان می کنم راستگو باشد که در این صورت، به خدا، یک سال بر ما نخواهد گذشت; درحالی که در تمام دنیا، یک نصرانی وجود نداشته باشد که آب بنوشد. اسقف به رسولخدا گفت: ای ابوالقاسم ! ما با تو مباهله نمی کنیم; بلکه مصالحه می نماییم و پیامبر خدا با آنها مصالحه کرد.
سوال: چرا شیعه با تمسک به آیه مباهله ، علی(علیه السلام) را نفس پیامبر(صلی الله علیه وآله) قلمداد می کند و حال آن که وحدت و اتحاد میان دو نفس عقلاً محال و ممتنع است؟ ✍️جواب: 🌸 تفسیر «انفسنا» به حضرت علی(علیه السلام) ، تنها به شیعیان اختصاص ندارد و شمار زیادی از بزرگان به نام اهل سنت نیز این تفسیر را روایت کرده اند ، از جمله: 📚ـ مسلم بن حجاج نیشابوری در صحیح خود که از کتب مشهور و مورد اعتبار اهل سنت است، ج ۷، ص ۱۲۰ چاپ محمد علی صبیح ، مصر. 📚 احمدبن حنبل در مسند ، ج ۱ ، ص ۱۸۵ ، چاپ مصر . ـ 📚 طبری در تفسیر خود ، ذیل آیه مباهله (آل عمران ، ۶۱) ، ج ۳ ، ص ۱۹۲ ، چاپ میمنة ، مصر . ـ 📚 حاکم در مستدرک ، ج ۳ ، ص ۱۵۰ ، چاپ حیدر آباد دکن . 📚 حافظ ابونعیم اصفهانی در کتاب دلائل النبوة ، ص ۲۹۷ ، چاپ حیدر آباد . 📚 فخررازی در تفسیر کبیر ، ج ۸ ، ص ۸۵ ، چاپ البهیة ، مصر . 📚 زمخشری در کشاف ، ج ۱ ، ص ۱۹۳ ، چاپ مصطفی محمد. 🍎🍎 تفسیر «انفسنا» به حضرت علی(علیه السلام) مستلزم اتحاد آن دو نیست و مقصود نزدیکی معنوی آن دو وجود مقدس است که می توانند نازل منزله یکدیگر شوند ، آن گونه که گویی «نفس» حضرت علی(علیه السلام) همان «نفس» پیامبر است و نه عین آن .
🥀🌷🥀مهدی فاطمه امروز روز جمعه و روز توست، روزی که توقع ظهور شما در آن روز می رود. سلام خدا بر منتظر آن ظهور 🥀🌷🥀
شش پرهیز قرآنی 1⃣ پرهیز از غیبت: وَ لاٰ يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً أَ يُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَنْ يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيتا فَكَرِهْتُمُوهُ ( سوره حجرات آیه ۱۰). از دیگران غیبت نکنید؛ آیا دوست دارید که گوشت برادر مرده خود را بخورید؟ البته از آن، کراهت دارید . 2⃣پرهیز از تمسخر: يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لاٰ يَسْخَرْ قَوْمٌ مِنْ قَوْمٍ عَسىٰ أَنْ يَكُونُوا خَيْراً مِنْهُمْ (سوره حجرات آیه ۱۱) 👈ای اهل ایمان! گروهی از شما گروه دیگر را مسخره نکند، چه بسا آن گروه دیگر بهتر از ایشان باشد . 3⃣پرهیز از وعده دروغ: يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اَللّٰهِ أَنْ تَقُولُوا مٰا لاٰ تَفْعَلُونَ (سوره صف آیات ۲و۳) 👈 ای اهل ایمان! چرا چیزی را میگوئید که به آن عمل نمیکنید؟ اینکه چیزی را بگوئید که عمل بدان نمیکنید نزد خداوند گناهی است بزرگ . 4⃣پرهیز از عیبجوئی و هرزه زبانی: وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ (سوره همزه آیه۱) 👈 واى بر هر بدگوى عیبجویى. 5⃣پرهیز از بد گمان در همه چیز: اِجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ اَلظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ اَلظَّنِّ إِثْم (سوره حجرات آیه ۱۲) 👈 از بسیاری از گمانها دوری کنید، که بعضی از گمانها گناه است . 6⃣پرهیز از زیادی کنجکاوی در امور دیگران: وَ لاٰ تَجَسَّسُوا (سوره حجرات آیه ۱۲) تجسس نکنید .
 🕋ای بند دل فاطمه، مولا ، توت الیمدن وی طرفه گُلَ ، گلشن طاها توت الیمدن🕋 🕋اَل بیزدن اَتک سَنَن حسین ،غملی گونومده  بو حالدا کیمه یالوارم آیا، توت الیمدن🕋 🕋دریای غمَ دوشُمشَم ای کشتی امید   او حالدا کیمَ یالواریم آیا ، تون الیمدن🕋 🕋درمانده یخلسا یِره بیرده دورابیلمز من عاجزم ای شاه توانا توت الیمدن🕋 🕋بیلم اناون خاطرینی چوخ سورسن   سالما نظروندن سن زهرا توت الیمدن🕋
در عزاداری‌ها مراقب حقوق افراد جامعه باشیم
💠 سؤال: برخی هیأت ها تا پاسی از شب، مراسم عزاداری را ادامه می دهند به گونه ای که موجب قضا شدن نماز عزاداران می گردد؛ آیا عمل مذکور، جایز است؟ ✅ جواب: بديهی است که نمازِ واجب، مقدّم بر شرکت در مجلس عزاداری اهل‏بيت (عليهم السلام) است و ترک نماز و قضا کردن آن، به بهانه این مجالس جايز نيست؛ مقتضی است که برنامه های هیأت به گونه‏ ای تنظیم شود که مزاحم نماز نباشد.
💠 سؤال: بعضی از سخنرانان و مداحان در مراسم روضه و سخنرانی، خواب های مختلفی درباره کرامات و عنایات اهل بیت (علیهم السلام) نقل می کنند، آیا بیان آنها و اعتماد بر این خواب ها جایز است؟ ✍جواب: بیان آنها فی نفسه اشکال ندارد ولی به طور کلی خواب ها حجیت شرعی نداشته تکلیف آور نیستند و شایسته است که معارف دینی با استناد به آیات و روایات معتبر و عقل بیان شود.
🔹السلام علیک یا زین العابدین و سید الساجدین علیه السلام 🖍مقام معظم رهبری: امام سجاد علیه السلام فرزند و پیام آور عاشورا و مبارز در مقابل کاخ ستم یزید است
مدت اسارت اهل بیت امام حسین علیه السلام
شرح حدیث امام صادق در فضیلت امام حسین توسط رهبر انقلاب